Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προβλημα με ενσημα για επιδομα κυοφορίας

Recommended Posts

Κορίτσια μου κοντεύω να εκραγώ!!!!!!!!!!!!! Εχω 216 ένσημα για να πάρω το επίδομα κυοφορίας και έχω βγει σε άδεια απο 10/12/2011 ΑΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ το θέμα έιναι ότι τα τελευταία 24 ένσημα δεν φαίνονται στο σύστημα του ΙΚΑ περασμένα και ο υπάλληλος στις παροχές μου είπε ότι πρέπει να φανούν στο σύστημά του για να πάρω τα επιδόματα και μέχρι τότε (δηλ.Φλεβάρη που θα έχω γεννήσει....) δεν παίρνω τίποτα!!!!!!!!!!!!! Είναι λογικό αυτό???? Αφού του πήγα τα ένσημα μου εκτυπωμένα και βεβαίωση εργοδότη από τη δουλειά για τουτς 2 τελευταίους μήνες και δεν τα δέχτηκε. Υπάρχει νόμος που να λέει ότι πρέπει να φαίνονται στο σύστημα??????? Δεν μπορούν να κάτσουν να τα μετρήσουν;;;;;;;;;;;;;; Ξέρει κανείς;;;;;;

GlXHp3.png

YCLEp3.png

Διαφημίσεις

Οχι δεν χρειάζεται να περαστουν στο σύστημα πας βεβαίωση ενσήμων του εργοδότη. Αλοίμονο αν όλοι περιμέναμε να περαστούν τα ένσημα ανα τρίμηνο στο ικα . Πήγαινε και βρες τον προιστάμενο και πες του ότι έχεις βεβαίωση ενσήμων του εργοδότη

και εμένα το ιδιο μου έκαναν στο ικα πειραιά και μου είπε προιστάμένη να γεννήσω πρώτα και μετά να πάω , και έτσι έκανα και πήρα και το κυοφορίας και λοχείας μαζί. Καλό είναι να πας στον προιστάμενο και να το ρωτήσεις.

Διαφημίσεις

Και μένα αυτό μου είπαν. Να πάω το Φλεβάρη που θα φαίνονται τα ένσημα!!!! Ομως το επίδομα κυοφορίας υποτίθεται ότι καλύπτει την περίοδο πριν τη γέννα. Γατί σε υποχρεώνουν να σταματήσεις την εργασία σου αν είναι να περιμένεις για να πληρωθείς 2 μήνες;;;;;;;;;; Και ως τότε τα έξοδα πως καλύπτονται εφόσον δε δουλέυω με εντολή του ΙΚΑ??????????????ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

GlXHp3.png

YCLEp3.png

και είναι και εγκυος...στο ικα στην αγια παρασκευη πήγες?

οχι στο ικα ραφήνας για το επίδομα και στο ικα αμαρουσιου για να μου σφραγίσουν τη βεβαίωση εργοδότη. Και να φανταστείτε ότι ο υπάλληλος του ικα ραφήνας στις παροχές μου είπε χτες "βαλε και μια σφραγίδα στη βεβαίωση εργοδότη" και σήμερα ο υπάλληλος στα έσοδα στο ικα αμαρουσίου "από τον ιούλιο δε σφραγίζουμε τις βεβαιωσεις εργοδότη, αυτό το χαρτί είναι τα ένσημα". Σαν να λέμε δεν ξέρει η δεξια σου τι ποιει η αριστερά σου....

GlXHp3.png

YCLEp3.png

ειμαι σε φαση που η υπομονη μου εχει εξαντληθει.....επισης στο ενημερωτικο φυλλάδιο του ικα http://www.ika.gr/gr/infopages/downloads/toketou.pdf λέει να προσκομίσεις ένσημα ή βεβαίωση εργοδότη και δεν λέει να φανούν στο σύστημα ή δεν ξερω γω τι....

GlXHp3.png

YCLEp3.png

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι δεν πρεπει ν ατο αφησεις ετσι!να πας στον διευθυντη!και στην συνεχεια στα καναλια!δεν λεει πουθενα ο νομος οτι πρεπει να περιμενεις να φανουν!αυτο που πρεπει ειναι να εχεις τα ενσημα ΤΕΛΟΣ!μη σου πω οτι καποιος τα λιγουρευτηκε και θελει να στα φαει!!!!!!!!!κ γιαυτο η ταλαιπωρια!

Διαφημίσεις

Εννοείται ότι θα πάω στο διευθυντη.... απλά θέλω να μου πει αν καποια πηγε για το επίδομα και της μέτρησαν τα ένσημα με χαρτί και μολύβι ή όλες περίμεναν να φανουν στο σύστημα;;;;;

GlXHp3.png

YCLEp3.png

με αγχώσατε, και γω σταμάτησα 15/11 (υποτίθεται, δουλέυω ακόμη) και δεν έχω κάνει τίποτε ακόμη...

τί χρειάζονται από χαρτιά και πιοιό είναι το ποσό περίπου?

s-age.png

Για τα δικαιολογητικα δες εδω http://www.ika.gr/gr/infopages/downloads/toketou.pdf

Οσο για το ποσό του επιδόματος εξαρτάται από το μισθό σου και δεν είναι στάνταρ ποσό για όλες.

GlXHp3.png

YCLEp3.png

Εχω φορτώσει τόσο που άυριο θα γίνει μεγάλο πανηγύρι στο ΙΚΑ!!!!! Το http://www.ika.gr/gr/infopages/downloads/toketou.pdf λέει ότι προκαταβάλλεται το επίδομα και όχι "περάστε μετά τη γέννα" και επίσης δεν αναφέρει "τα ενσημα να φαίνονται στο σύστημα και άλλες π@@@@ριες" αλλά βεβαίωση εργοδότη ή έντυπο ενσήμων..... Εεεεεεεεεε ρεεεεεε τι έχει να γίνει...... Οπότε αύριο πολύ πιθανόν και να γεννήσω με τόση σύγχυση!!!!!χαχαχαχαχα

GlXHp3.png

YCLEp3.png

Διαφημίσεις

Εννοείται δεν περιμένεις να περαστουν τα ένσημα στο σύστημα. Πρέπει να σφαγίσουν την βεβαίωση. Και εγω με βεβαίωση πήγα

Πότε κατέθεσες τα χαρτιά σου και πού, αν επιτρέπεται, για να έχω κάτι να τους απαντήσω αύριο...

Για τη βεβαίωση ρώτησε ο αντρας μου στο ΙΚΑ του και είπαν ότι δεν χρειάζεται πλεον σφραγίδα ΙΚΑ μόνο εργοδότη γιατί το λέει εγκύκλιος του Ιουλίου 2011

GlXHp3.png

YCLEp3.png

Τον ιούνιο του 2011 στο ικα αγιας παρασκευης. Στον προιστάμενο να πας δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αυτό που σου είπε να περιμένεις να μπουν τα ενσημα στο συστημα.

καλημέρα σε όλες!Ηθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποια έχω πιθανή ημερομηνία τοκετού 28/04/2012 και προς το παρόν έχω 175 ένσημα και είμαι άνεργη, όμως έχω μιλήσει με εργοδότη και τον γενάρη θα προσληφθω και με τα ένσημα του ιανουαρίου θα έχω συμπληρώσει τα 200 ένσημα συν του ότι όταν θα γεννήσω θα έχω ενεργή εργασιακή σχέση.Απλά έχω διαβάσει ότι τα 200 ένσημα πρέπει να τα έχεις μαζέψει χωρίς α υπολογίζονται οι 2 τελευταίοι μήνες!Ποιοί θεωρούνται 2 τελευταίοι μήνες, αυτοί που σταματάς να εργάζεσαι μέχρι να γεννήσεις ή οι 2 πριν σταματήσεις?

τζιτζιφακι μπορείς να κολλήσεις τα ένσημα που σου λείπουν μέχρι και μια μέρα πριν την έναρξη της άδειας κυοφορίας που είναι 56 μέρες πριν την ΠΗΤ σου (χωρίς να περιλαμβάνεται στις 56 μέρες η μέρα της ΠΗΤ). Οπότε καλά το σκέφτηκες για Γενάρη. Όλα καλά να σου πάνε και με ένα γερό μωράκι!!!

GlXHp3.png

YCLEp3.png

Depy σ'ευχαριστω πολύ για την άμεση απάντηση!Ωραία γιατί είχα αγχωθεί!Οπότε δικαιούμι κανονικά τα επιδόματα!Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου κι εσένα σου εύχομαι ότι καλύτερο!

despy πήγα χθες στο ικα ιωνίας (θεσ/νίκη) - μου ζήτησαν στο γκισέ βιβλιάριο δικό μου, βιβλιάριο οικογενειακό γιατί έχω προστατευμενα μέλη, βεβαίωση γιατρού ικα που συνυπογράφει ο εργοδότης για το πότε έχω πητ και πότε σταματώ... και τίποτε αλλο! ούτε ένσημα, ούτε τίποτε...

σε πέντα λεπτά μου έδωσε την απόφαση για 1611 ευρώ και μου είπαν οτι θα μπουν στον λογαριασμό μου 30/12 - ούτε ΙΒΑΝ ήθελαν, γιατί λέει ήταν ήδη μέσα στο σύτημα - αυτό είναι που μπορεί να σε τράλλάνει με το δημόσιο, οτι κάθε υπηρεσία και κάθε υπάλληλος κάνει την ίδια δουλειά άλιώς!

πριν 3 μήνες είχα πάει στο ίδιο ικα, που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο, αλλά έχει δύο διαφορετικές πόρτες - εισόδους - είναι δηλαδή σαν δύο τμήματα που δεν επικοινωνούν. ήθελα ένσημα 10ετίας-εκτύπωση, για να τα πάω στον εργοδότη ώστε να αποδείξω οτι δικαιούμε 25 μέρες άδειας λόγω προυπηρεσίας. στα γραφεία της πρώτης πόρτας, αφού περίμενα μισή ώρα, μου είπαν οτι απαγορεύεται να δίνουν συνολικές εκτυπώσεις κτλ κτλ για ηλίθιους λόγους. τους πιστεψα και ξεκίνησα να φύγω. με σταμάτησε στο πεζοδρόμιο μία άγνωση κοπελιά και μου λέει, δεν πας και δίπλα, εμένα μου δώσανε έκτύπωση!

πήγα λοιπόν στην άλλη πόρτα, περίμενα 5 λεπτά γιατί με είδαν που ήμουν έγκυος και με φώναξαν από το γκισέ, μου δώσαν την εκτύπωση σε άλλα 5 και έφυγα με τα χαρτιά μου - ζούμε τελικά σαν την αλίκη στην χώρα των θαυμάτων!

s-age.png

Εννοείται ότι θα πάω στο διευθυντη.... απλά θέλω να μου πει αν καποια πηγε για το επίδομα και της μέτρησαν τα ένσημα με χαρτί και μολύβι ή όλες περίμεναν να φανουν στο σύστημα;;;;;

ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΒΡΗΚΕΣ ΚΑΜΙΑ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ?ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ

ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΒΡΗΚΕΣ ΚΑΜΙΑ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ?ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ

Δυστυχώς δεν έχω κανένα νεότερο ακόμα γιατί με πρόλαβε μια ίωση και ταλαιπωρούμαι σχεδόν μια εβδομάδα. Ωστόσο έχω σκοπό όταν συνέλθω να επανέλθω στο ΙΚΑ με συγκεκριμένες ερωτήσεις.... και απαιτησεις.... και ίδωμεν!!!!! Εσύ πώς το αντιμετώπισες;;;

GlXHp3.png

YCLEp3.png

κοριτσακι μου εχω κι εγω 225 ενσημα και δεν πηρα το επιδομα κυοφοριας για τον ιδιο λογο που δεν το πηρες κι εσυ ...

Δεν γινεται να το παρουμε επειδη ολα γινονται ηλεκτρονικα ..περνανε τα δικαιολογητικα στον υπολογιστη σε περιπτωση που δεν εχεις τα απαιτουμενα ενσημα ( η τα εχεις και δεν φενονται στο συστημα τους ) τους βγαζει απορριπτικη ,δεν φταινε αυτοι υπαλληλοι ειναι.

Εμενα μου τα εξηγησαν και στις παροχες και ο προισταμενος ,ειναι νεος νομος που ισχυει απο τον Ιουλιο του 2011..τι να σου κανουν κι αυτοι οταν το κρατος τα εκανε ολα μπ@@@@@λο!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...