Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δεν την παίζουν τα κορίτσια

Recommended Posts

Γειά σας

Έχω ένα θεματάκι με την κόρη μου 5.5 χρονών και θα ήθελα την συμβουλή σας!

Η κόρη μου απο μικρή που ήταν, ήταν ένα παιδάκι που δεν έστρωνε τον ποπό της καθόλου, όλο στριφογύρναγε...όσο παίρναγε ο καιρός αυτό ελαττώθηκε αλλά και πάλι σαν παιδί είναι ζωηρό, της αρέσουν τα παιχνίδια που έχουν δράση και κατάφερε όσο μπόρεσε να περιορίσει τις αρχηγικές τάσεις που είχε καθώς ήθελε πάντα να είναι συνέχεια αυτή η αρχηγός στο παιχνίδι με άλλα παιδιά!

Απο το προνήπιο μου έλεγε η δασκάλα στο παλιό σχολείο ότι παίζει περισσότερο με τα αγοράκια στο διάλλειμα (κυνηγητό, κρυφτό, τρέξιμο, χοροπήδημα) και όταν την έστελνε με τα κορίτσια να παίζει είδη κομμωτηρίου, κούκλες και άλλα μετά απο 10 λεπτά βαριόταν και πήγαινε πάλι με τα αγόρια! Το καλοκαίρι βέβαια με την γειτόνισσα παίζουν μια χαρά όλων των ειδών τα παιχνίδια.

Εγώ όταν καθόμουν πέρσυ μαζί της να ζωγραφίσουμε, της μίλαγα και της έλεγα να παίζει και με τα κοριτσάκια, να κάνει φίλες καλές για τις φωνάζουμε και στο σπίτι μας και μου έλεγε βαριέμαι να ακούω συνέχεια για τις αντονέλες και τις παττυ και τις winx που λένε εκείνες...εγώ θέλω να τρέξω και να παίξω!

Φέτος απο το καλοκαίρι της έλεγα όποτε το έφερνε η κουβέντα...ότι στο νήπιο να κοιτάξει να κάνει φιλενάδες καλές, να παίζει με όλους αλλά να έχει και καλές φίλες για να έχει στο δημοτικό και διπλανή την καλή της φιλενάδα...

Φτάσαμε Δεκέμβριο και στην συνάντηση που είχα με την δασκάλα μου είπε ότι περισσότερο είναι με τα αγόρια στο διάλλειμα και στην τάξη την βάζει με τα κορίτσια στο ίδιο τραπέζι να φάει ή να παίξει!

Η κόρη μου, μου λέει ότι τα κορίτσια δεν την παίζουν συχνά...της λένε να πάει με τα αγόρια και ακόμα και όταν παίρνει κάποιο κοριτσίστικο παιχνίδι στο σχολείο και τις φωνάζει να παίξουν εκείνες τις λένε "δεν μας νοιάζει, παίξε με τον κώστα"....στενοχωριέμαι που στενοχωριέται!! :(

Δεν θέλω να πάει του χρόνου σχολείο...και τα κορίτσια να την διώχνουν να πάει στα αγόρια και τα αγόρια να της λένε πήγαινε στα κορίτσια!

Θέλω να πάρω και την δασκάλα πάλι...γιατί εχτές μου είπε η κόρη μου ότι ένα κοριτσάκι συγκεκριμένο είναι η αρχηγός της κλίκας των κοριτσιών και υποκινεί τα άλλα λέγοντας τους "αφήστε την Δ.... ας πάει να παίξει με τα αγόρια, δεν μας νοιάζει"....την ρωτάω μήπως έκανες κάτι και σε έδιωξαν κλπ και απαντάει αρνητικά....

Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις βρε κορίτσια????? τι να της πω, τι να κάνω??? παρότι είναι δυναμική σαν παιδί και ξέρει να απαντήσει αν κάποιος της επιτεθεί, έχει και κάποιον εγωισμό (φυσικό είναι) και όταν την διώχνουν δεν κάθεται να παρακαλάει (λογικό επίσης)

Διαφημίσεις

Γιατι ειναι τοσο κακο να παιζει με τα αγορια αφου της αρεσει καλυτερα?

Οπως το ακουω ο λογος που στεναχωριεται που δεν την παιζουν τα κοριτσια ειναι γιατι εσεις της περασατε οτι πρεπει να παιζει με τα κοριτσια για να ειναι καλο παιδι. Οσο επαιζε με τα αγορια δεν ηταν ευχαριστημενη? Αφηστε την να διαλλεξει τις παρεες της, αφου δεν εχει τα ιδια γουστα με τα κοριτσακια γιατι να καταπιεζεται?

Δεν έχω πρόβλημα να παίζει με τα αγόρια....απλά τα παιδάκια βάζουν ετικέτες άθελα τους....εξαιτίας του ότι παίζει με τα αγόρια τόσο καιρό....τώρα την διώχνουν τα κορίτσια καθώς της έχουν βάλει ταμπέλα...

Η κόρη μου ξέρω ότι μπορεί να παίξει ωραιότατα με τα κορίτσια...καθώς το καλοκαίρι μόνο κορίτσια έχουμε γειτόνισσες στο εξοχικο!

Το ότι της μιλάω για τα κορίτσια και τα αγόρια...δεν το κάνω στα καλά καθούμενα απλά έρχετε το παιδί και μου λέει τις στενοχώριες του "πχ. μαμά σήμερα με έδιωξαν τα κορίτσια και μου είπαν να πάω να παίξω με τα αγόρια..τι να κάνω?" ή "μαμά σήμερα η κ... μου είπε δεν μας νοιαζει που έφερες παιχνίδι, πήγαινε δείξτο στα αγόρια"....προσπαθώ όσο μπορώ να την ηρεμώ και να της εξηγώ αλλά ζητάω και γνώμες!!!

Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί αν έπαιζε με συγκεκριμένα κορίτσια και τα υπόλοιπα δεν την έκαναν παρέα γι αυτό. Το λάθος (δεν λέω ότι είναι δικό σου) είναι ότι ενω στην αρχή έπαιζε και δεν είχε νιώσει ότι την απορριπτουν αλλά οτι τις απορρίπτει εκείνη....τώρα νιώθει ότι την ξέκοψαν εκείνες...

εχω υπαρξει το απολυτο αγοροκοριτσο, απο μικρη μεχρι αρκετα μεγαλη ηλικια. ποτε δεν μου ετυχε κατι τετοιο. καμια δασκαλα δεν με πιεσε ποτε να παω να παιξω με τα κοριτσια. και η μαμα μου μονο κατι ανεπαισθητες - ξωφαλτες υποδειξεις μου ειχε καποτε κανει στο εξοχικο. όπου και της ειπα οτι αφου παιζω ωραια με τον κολλητο μου δεν πειραζει, και το δεχθηκε.

όμως ποτε δεν συμμετειχα σε κοροιδιες (ξερεις τωρα παιδικες) ή σνομπαρισμα των αγοριων προς τα κοριτσια, ειχα επιγνωση του φυλου μου και δεν ερχομουν σε συγκρουση με τα κοριτσια.

προσπαθουσα να τους δειξω και να τις μυησω σε λιγο πιο αγοριστικα παιχνιδια.τους ειχα μαθει μπαλα και τους αρεσε.

δεχομουν να κραταω το σκοινακι αν δεν ειχαν τριτη κοπελα να παιξουν.

βεβαια τοτε δεν υπηρχαν ολες αυτες οι αηδιες παττυ κτλ που γινονται μονομανια στα κοριτσια.

ισως θα επρεπε λοιπον να της εξηγησεις οτι ακομα κι αν δεν της αρεσουν τα παιχνιδια των κοριτσιων, οκ! μπορει να μην τα παιξει αλλά αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορει να τις εχει φιλες. μην τις αποριπτει και μην τις απομακρυνει.

μπορει να τους δειξει τα δικα της παιχνιδια. αλλωστε σε αυτη την ηλικια ειναι ακομα λιγο unisex τα παιχνιδια.

Διαφημίσεις

Μπορεις να το συζητησεις με την δασκαλα ετσι ωστε μονο στις περιπτωσεις που καποιο κοριτσακι ειναι ιδιαιτερα αρνητικο να του κανει η δασκαλα μια παρατηρηση, αν και ειμαι της γνωμης σε τετοια θεματα να τα βγαζουν περα μονα τους τα παιδια μας. Μπορεις να μιλησεις στην κορη σου και να της πεις να μην ντρεπεται και να απαιτει οταν θελει να παιζει..και να διεκδικει τον χωρο της . Τα παιδια οντως στο νηπιο ειναι διαιτερα σκληρα και γιαυτο ισως και τα δικα μας θα πρπει να μαθουν να αντιμετωπιζουν τετοιες συμπεριφορες. Καταλαβαινω οτι την πληγωνει να μην την παιζουν τα κοριτσια ακομα και αν θεωρει τα παιχνιδια τους ανιαρα γιατυο και μια πολυ καλη λυση αν φυσικα η κορη σου θελει και εσυ εχεις τετοια δυνατοτητα ειναι να κανεις ενα απογευματινο καλεσμα σε 2-3 κοριτσακια για να παιξουν με τις barbie...ειμαι σιγουρη οτι μετα απο ενα τετοιο απογευμα το θεμα θα λυθει:wink:

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...ήταν χρήσιμες...μίλησα ήδη με την δασκάλα της και μου είπε ότι όλα τα κορίτσια στην τάξη τρώγονται μεταξύ τους και ότι όντως υπάρχει ένα συγκεκριμένο κοριτσάκι που πετάει σε όλες τις υπόλοιπες σε άσχετες στιγμές "δεν σε παίζω", "δεν σε έχω φίλη" και άλλα τέτοια.

Μου είπε επίσης ότι η κόρη μου παίζει με όλους στο σχολείο και ότι όποτε βαριέται να παίξει κοριτσίστικα πάει με τα αγόρια και το ανάποδο...τις είπα για τις ανησυχίες μου και μου είπε ότι λόγω του ότι η κόρη μου είναι δυναμική δεν επιτρέπει σε κανέναν να την κάνει να νιώσει στο περιθώριο....αν κάποιος της πει ότι δεν θέλει να παίξει, πάει για άλλα δεν κάθεται να σκάσει (όπως νόμιζα εγώ)!

Επίσης ο λόγος που τώρα τελευταία μου λέει για ένα συγκεκριμένο κοριτσάκι που της λέει "δεν σε παίζω" κλπ είναι επειδή τις έχει βάλει να κάθονται μαζί !

Αυτά...ελπίζω να έχει δίκιο η δασκάλα!