Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ωραριο φαγητου 21 μηνων

Recommended Posts

Καλησπερα!

Θελω να μαθω ποιες ωρες ειναι οι σωστες για το φαγητο του γιου μου που ειναι σχεδον 22 μηνων.

1) Γαλα το πρωϊ ??? Εμεις το δινουμε στις 6

2) Φρουτο η αυγο ??? Εμεις το δινουμε10 με 11

3) Μεσημεριανο φαγητο ???μΕμεις το δινουμε 1:30 με 2

4) Κρεμα η κατι αλλο οπως γιαουρτι το απογευμα ??? Εμεις το δινουμε 4:30 με 5:30

5) Ενδιαμεσα στο απογευματινο με το βραδυνο γαλα μας εχει πει η γιατρο να του δινουμε κατι να τρωει καμια τηγανητη πατατα κλπ περιπου 8:30 με 9

6) Γαλα το βραδυ ??? Σπανια να το πιει στις 10+ ξυπνιος αλλα τις περισσοτερες φορες απο τις 11 μεχρι τις 1 και αυτο στον υπνο του.

Εχουμε μια διαφωνια με την γυναικα μου γιατι αυτη επιμενει να βαζει ξυπνητηρι στις 6 το πρωϊ για να του δωσει γαλα ενω εγω της λεω να του δινει οταν ξυπνησει μονος του.

Το προβλημα ειναι οτι οταν δεν τον ταϊζει η γυναικα μου στις 6 αλλα τον αφηνει να ξυπνησει μονος του δεν πινει το γαλα και χαλαει ολο το προγραμμα του φαγητου.

Στις 26/2/2010 ηρθε στην ζωη ο γιοκας μου! Στις 11/4/2011 ηρθε και η κορουλα μου!

Διαφημίσεις

γεια σου εχω μια κορουλα 15 μηνων και το δικο της προγραμμα ειναι το εξης .....6.15 το πρωι πινει γαλα ενω κοιμαται ,κατα τισ 10.30 τρωει φρουτοκρεμα μετα 1.30 με 2 το φαγητο το απογευμα κατα τισ 6 με 6.30 τρωει γιαουρτακι η ψωμακι με τυρακι,αυγο κρεμα ή κατι αλλο και μετα κατα τις 10 πινει γαλα ενδιαμεσα μπορει να φαει και κανενα μπισκοτακι....εχω προσπαθησει και εγω να την αφησω να ξυπνησει μονη της το πρωι για γαλα αλλα μετα χαλαει ολο το προγραμμα της και ειναι ολο γκρινια οποτε αφου μασ βολευει αυτο που εχουμε και βλεπω οτι το παιδακι τρεφεται σωστα και κοιμαται οσο θελει (συνηθως απο τισ 11 το βραδυ μεχρι τισ 10 πρωι) δεν εχω κανενα λογω να της το αλλαξω ....οταν ρωτησα την γνωμη του παιδιατρου μου ειπε να τηρω το προγραμμα που βολευει το παιδακι μου οποτε συνεχιζουμε το καθημερινο μασ προγραμματακι....ελπιζω να βοηθησα

Καλησπέρα! Το παιδί ξυπνάει πιο αργά και εσεις βάζετε ξυπνητήρι για να ξυπνήσετε στις 6?? Χαρά στο κουράγιο σας..

Εμας η μικρή είναι 19 μηνών και ξυπνάει ούτως ή άλλως στις 6 (αντε και 6.30 σε μεγάλα κέφια) και πίνει το γάλα της. Μετά από κανα δίωρο ώρα αρχίζει τα μαμ μαμ μαμ και τρώει εναλλάξ φρουτάκι κομμένο ή το αυγό της. Μετά κατά τις 12.30 με 1.00 ότι μεσημεριανό έχουμε μαζί με σαλάτα, συνήθως ντομάτα-αγγούρι που της αρέσει (έχει τύχει να φάει μεσημεριανό και στις 11.30!! γιατί πείναγε πολύ!). Κοιμάται 1,30 με 2 ώρες και ακολουθεί απογευματινό. Το απόγευμα κατά τις 5.00 συνήθως τρώει φρούτο ή πάλι λίγο από το μεσημεριανό. Εκείνη επιλέγει... Και πριν το νάνι γύρω στις 8.00 πίνει το βραδυνό γάλα. Γενικώς σταματήσαμε να κρατάμε ακριβείς χρόνους του πότε τρώει. Μπορεί να κοιμηθεί και πιο αργα ή να φάει το απόγευμα το φρούτο και μετά απο καμια ώρα να ξαναπεινάσει και να φάει και λίγο μεσημεριανό. Εξαρτάται και από το παιδί, εμας που ξυπνάει πολύ νωρίς τρώει και νωρίς μεσημεριανό. Κινείται και οοοολη μέρα, οπότε και ενδιάμεσα αν μου ζητήσει κάτι θα της δώσω ένα κριτσινάκι ή κάτι παρόμοιο.

Μια χαρα μου φαινεται το προγραμμα σας, και εμας καπως ετσι ειναι, η μονη διαφορα ειναι στο γαλα, εγω του δινω το βραδυνο στις 8,30 που τον βαζω για υπνο (250ml), καποιες φορες ξυπναει στις 5,30-6 το πρωι και του δινω γαλα (180ml)και ξανακοιμαται και στις 8- 8,30 που ξυπναει κανονικα του ξαναδινω λιγο γαλα (180ml).

Αλλα ο δικος μου το πινει, του αρεσει, εφοσον στο παιδακι σας δεν αρεσει και χαλαει το προγραμμα του καλα κανει νομιζω η γυναικα σου και του το δινει στις 6.

Εγω γενικα προσπαθησα να τους προσαρμοσω στο προγραμμα της οικογενειας. Πχ στον 1ο που δεν δουλευα ξυπναγαμε οτι ωρα ξυπναγαμε (κατα τις 10...) Τον μικρο αν επρεπε να παμε τον αδελφο του στον παιδικο τον ξυπναγα και τον ταιζα πριν βγουμε εξω. Αν ηταν η γιαγια στο σπιτι εφευγα χωρις να τον ταισω και τον ταιζα μετα...

Σε γενικες γραμμες προσπαθουσα να δινω φρουτο μεταξυ πρωινου γαλατος και μεσημεριανου και το βραδυ ακομη και τωρα μπορει να φανε μονο κρεμουλα ή να πιουν χυμο, να φανε κρεμα και φαγητο και μετα γαλα πριν τον υπνο.

Σημερα ο μικρος ξυπνησε 11μισι (ναι κοιμηθηκε και το μεσημερι) ε δεν εφαγε φρουτο...

Διαφημίσεις

Και εμένα μια χαρά μου φαίνεται το πρόγραμμά σας αν εξαιρέσω τα εξής: α) τη συμβουλή της γιατρού για....τηγανιτή πατάτα :roll: και β) καλέ γιατί το ξυπνάτε το παιδάκι από τις 6 για να πιεί το γάλα;; Μετά τα 1,5/2 και να μην πίνει το γάλα πια δεν έγινε και κάτι φοβερό..μπορεί να το αντικαταστήσετε με γιαούρτι ή/και τυράκι... Επίσης μπορείτε όταν ξυπνάει στις 8 για παράδειγμα να μην της δίνετε μόνο γάλα αφού δεν της αρέσει τόσο, αλλά και κάτι φαγώσιμο και μικρότερη ποσότητα γάλακτος.. έτσι μπορεί να το πιει πιο εύκολα!!

Ααα επίσης πως ακριβώς πίνει το γάλα στον ύπνο του το βράδυ? Του βάζετε το μπουκάλι δίπλα και το πίνει σιγά σιγά; Νομίζω ότι αυτό πρέπει να κοπεί γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαλάσουν τα δόντια του!