Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν θέλει να φάει φαγητό !!!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Ηθελα να ρωτήσω τις μανούλες αν έχει τύχει σε καμία η περίπτωση μας. Ο μικρός μου είναι 2 χρονών και 4 μηνών(σχεδόν). Ενώ είναι παιδί που ποτέ δεν με δυσκόλεψε στο φαγητό του- όχι ότι έτρωγε πολύ- έχει 3 μέρες που δεν θέλει να φάει τίποτα. Πίνει το γάλα του το πρωί και μετά δεν θέλει τίποτα. Μόλις δει πιάτο και κουτάλι είναι σαν να τον πίανει αμόκ. Φωνάζει 'δεν θα φάω μόνο νερό θέλω'. Μου ζητάει μόνο γάλατακι. Δεν γίνεται όμως να πίνει μόνο γάλα και να μην τρώει τίποτα. Θέλει φρούτα και φέτα με μέλι αλλά δεν θέλει τίποτα από τα υπόλοιπα φαγητά. Ούτε αυγό που μέχρι τώρα δεν του έφτανε το ένα και έκλεγε για δεύτερο. Δεν ξέρω τι να κάνω. Να τον πάρω με το καλό? Να αγριέψω? Τίποτα δεν πιάνει. Μόνο κλαίμε μετά και μένουμε όλη την ημέρα νηστικοί.

Σας έχει τύχει εσας? Είναι παροδικό ή να ανησυχίσω? Να τον πάω στο γιατρό? Δεν δείχνει να είναι όμως άρρωστος.

Όποια βοήθεια χρήσιμη. Πείτε μου καμία ιδέα. Γιατί θα σκάσω και δεν είμαι και σε φάση. (34 εβδομάδες έγκυος). Ευχαριστώ

xAh6.png h1d6.png

Διαφημίσεις

Καλησπερα σονια να σου ζησει ο μικρουλης και με το καλο το 2ο!!η δικια μου οποτε το παθαινει αυτο μετα απο λιγο τρεχει η μυτη της ή κανει διαρροια.μηπως ειναι απλα αδιαθετο το μικρο και δεν εχει ορεξη για φαι?αν τα τριγυριζει κατι συνηθως αντιδρουν ετσι.

Έχει από την Δευτέρα που γίνεται αυτό. Αν ήταν να αρρωστήσει δεν θα το είχε εκδηλώσει ήδη? Και εγώ αυτό φαντάστηκα αλλά σήμερα Πέμπτη οπότε το απέκλησα. Τι να πώ? Πάντως με στεναχωρεί πολύ το γεγονός. Είπα θα τον πάω στον γιατρό από Δευτέρα αν συνεχίσει έτσι.

Ευχαριστώ πολύ και για τις ευχές.

xAh6.png h1d6.png

Καλησπέρα σας. Ηθελα να ρωτήσω τις μανούλες αν έχει τύχει σε καμία η περίπτωση μας. Ο μικρός μου είναι 2 χρονών και 4 μηνών(σχεδόν). Ενώ είναι παιδί που ποτέ δεν με δυσκόλεψε στο φαγητό του- όχι ότι έτρωγε πολύ- έχει 3 μέρες που δεν θέλει να φάει τίποτα. Πίνει το γάλα του το πρωί και μετά δεν θέλει τίποτα. Μόλις δει πιάτο και κουτάλι είναι σαν να τον πίανει αμόκ. Φωνάζει 'δεν θα φάω μόνο νερό θέλω'. Μου ζητάει μόνο γάλατακι. Δεν γίνεται όμως να πίνει μόνο γάλα και να μην τρώει τίποτα. Θέλει φρούτα και φέτα με μέλι αλλά δεν θέλει τίποτα από τα υπόλοιπα φαγητά. Ούτε αυγό που μέχρι τώρα δεν του έφτανε το ένα και έκλεγε για δεύτερο. Δεν ξέρω τι να κάνω. Να τον πάρω με το καλό? Να αγριέψω? Τίποτα δεν πιάνει. Μόνο κλαίμε μετά και μένουμε όλη την ημέρα νηστικοί.

Σας έχει τύχει εσας? Είναι παροδικό ή να ανησυχίσω? Να τον πάω στο γιατρό? Δεν δείχνει να είναι όμως άρρωστος.

Όποια βοήθεια χρήσιμη. Πείτε μου καμία ιδέα. Γιατί θα σκάσω και δεν είμαι και σε φάση. (34 εβδομάδες έγκυος). Ευχαριστώ

καταρχας ηρεμησε,δεν ειναι καιρος για στεναχωριες.ολα τα παιδακια περνανε την φαση της αρνησης.οχι για πολυ.προσπαθησε οσο μπορεισ να τον ξεγελας με το να του κανεις το αγαπημενο του φαγητο η να του ταξεις κατι εφικτο παντα.το εχω περασει κ με τα2 παιδια μου,κ μαλιστα ο μικρος μου κανει κ τωρα κολπα που ειναι 3 κ κατι.ολα καλα θα πανε.κανε υπομονη το μωρακι που εχεις μεσα σου σε θελει ηρεμη...με το καλο.........

Δεν είναι ανάγκη να στενοχωριέσαι... Μόνο 3 μέρες είναι!!!

Σίγουρα κάτι τον ενοχλεί, δεν μπορεί έτσι ξαφνικά να άλλαξαν τόσο τα γούστα του και να μην θέλει κανένα φαγητό.

Επειδή εσύ τον βλέπεις καλά, δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας.

Μπορεί να τον πονάει ο λαιμός του ή η κοιλίτσα του!!!

Είμαι σίγουρη ότι θα ξαναβρεί την όρεξή του πολύ γρήγορα.

Μην σκάς!!! :-)

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

Δεν είναι ανάγκη να στενοχωριέσαι... Μόνο 3 μέρες είναι!!!

Σίγουρα κάτι τον ενοχλεί, δεν μπορεί έτσι ξαφνικά να άλλαξαν τόσο τα γούστα του και να μην θέλει κανένα φαγητό.

Επειδή εσύ τον βλέπεις καλά, δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας.

Μπορεί να τον πονάει ο λαιμός του ή η κοιλίτσα του!!!

Είμαι σίγουρη ότι θα ξαναβρεί την όρεξή του πολύ γρήγορα.

Μην σκάς!!! :-)

Μακάρι να είναι όπως τα λές. Χθές φάγαμε κάτι περισσότερο από ότι τις προηγούμενες μέρες. Σήμερα το πρωί το γάλα του-περίπου 300 ml-και τώρα μου ζήτησε μακαρόνια και τα έφαγε. Για να δούμε τί θα γίνει το απόγευμα!

xAh6.png h1d6.png

• 1 month later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!!! ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΕΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ!!!! ΕΧΩ ΔΥΟ ΚΟΡΟΥΛΕΣ ΔΙΔΥΜΕΣ 2.5 ΧΡΟΝΩΝ. ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΜΕΡΕΣ Η ΜΙΑ ΜΟΥ ΚΟΡΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ (ΦΑΡΙΝ ΛΑΚΤΕ ,ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ).ΤΡΩΕΙ ΜΟΝΟ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ,ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΑΛΑ.ΕΧΘΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ.ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΤΟ ΔΟΝΤΙ ΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΤΡΩΓΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΠΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΛΑΙΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ?????ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΗ ΚΑΜΟΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ???ΠΟΣΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩ????ΑΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΩ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΜΕΤΟ.ΕΙΜΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣΩ.ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΦΟΥ ΠΙΝΕΙ ΓΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΦΑΓΗΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΜΕΤΑ.ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣΩ!!!!!ΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΚΡΕΜΑ ΤΗΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΓΑΛΑ???????ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ........