Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ειναι ντροπη???

!!!veronica!!!

Recommended Posts

οχι μονο ντροπη δεν ειναι αλλα ειναι κ απειρως καλυτερο το συναισθημα! αγοραζω κατι που το θελω-χρειαζομαι σε πολυ καλυτερη τιμη! εμεις που εχουμε ενα παιδακι κ προς το παρον εχουμε την οικονομικη δυνατοτητα να του παρουμε πιο ακριβα παιχνιδακια δεν το κανουμε! βολευομαστε με δωρα κ χαρισματα απο κοντινα μας προσωπα. μια χαρα τα χαιρεται κ παιζει με ολα. κ τα ξαδερφακια του οταν ερχονται κ βλεπουν τα παιχνιδια τους που τωρα παιζει ο δικος μου χαιρονται κ λενε θεια,νονα, με αυτο επαιζα εγω μικρος κ τωρα δεν το χρειαζομαι γιατι μεγαλωσα κ παιζει ο Βασιλακης. χαιρονται ετσι ολοι! επισης προνοω γιατι ξερω οτι σε λιγους μηνες θα ειμαι χωρις δουλεια κ του αγοραζω (αρκετα απο εδω) ρουχαλακια που θα χρειαστουμε του χρονου κ ισως τοτε δεν θα μπορουμε. κ επισης χαιρομαι πολυ που πουλαω καποια ρουχαλακια μας κ με αυτα τα χρηματα βοηθαω καποιους ανθρωπους που αυτη την περιοδο εχουν μεγαλη αναγκη.

που βλεπεις την ντροπη κοριτσακι μου? κοινωνικο εργο κανουμε κ καλο στις τσεπες μας!

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Διαφημίσεις

κ τωρα που διαβασα κ αλλες απαντησεις,θελω να πω σε σενα βερονικα να μηνσ ε νοιαζει τι κανουν οι αλλοι κ πως θα σχολιασουν καποιο παιχνιδι που αγορασες!το παιδακι σου το ιδιο χαιρεται ειτε παρει δωρο που ηρθε με ταχυδρομειο,ειτε ανοιξει ενα κουτι που θα φερουν οι παππουδες!!η χαρα του μετραει κ οχι ο τροπος αγορας η' τι μαρκα γραφει πανω!!

πρεπει να νιωθεις ομορφα που δινεις κ παιρνεις μεσα σε ενα φορουμ κ βοηθας κ βοηθιεσαι!!δεν το αντιλαμβανονται ολοι αυτο..ισως να σε κοροιδεψουν,ισως να δεις καμια γκριματσα κατακρισης,αλλα τι σημασια εχει αυτο,οταν ειδες το παιδι σου να χαμογελαει με αυτη την αγορα!!εγω το λεω ανετα οτι αγορασα κατι απο δω οταν μου λενε ''ααα ωραιο αυτο..απο που το πηρες???''!!!

κ στην τελικη οντως νιωθω πιο ''μπροστα'' οταν οι αλλοι ακομα δινουν χρηματα στα πανακριβα καταστηματα του νησιου κ πλουτιζουν εταιρειες,ενω εγω εχω μπει σε μια παρεα που κ φιλους κανω κ χαιρονται με τη χαρα μου κ βοηθιομαστε!!

κ δεν με νοιαζει καθολου αν γραφουν πανω τα παιχνιδια fisher price η' οτιδηποτε αλλο!!η κουζινα που πηρα φαντασου ακομα δεν εξερω τι γραφει πανω!!!μα δεν με ενδιαφερει!!!το παιδακι μου χαρηκε,σηκωθηκε το πρωι ενθουσιασμενο να παιξει!!!εεε δεν νομιζω να χαιροταν πιο πολυ αν επαιρνα κουζινα με 180 ευρω!!!κ γενικα δεν με νοιαζει τι λενε οι αλλοι κ τι σχολιαζουν,ο καθενας κουμαντο στο σπιτι του!!σημασια εχουν μονο τα χαμογελα των παιδιων κ οχι ο τροπος αγορας!!!μη παιδευειες το μυαλο σου με ντροπες κ για το αν θα σε στραβοκοιταξουν βερονικα.....ειδες το παιδι σου να χαμογελαει κ ολα τα υπολοιπα ειναι περιττα!!!

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

ξερετε τωρα, τα πεθερικα, και θα δουν το παιχνιδι οτι δεν ειναι καινουριο αλλα τα παιδια θα πουν "κοιτα τι μου πηρε η μαμα" και θ αρχισουν τα σχολια.......δε συζηταμε οτι το μεγαλο μου ειναι τεσσεραμιση και το μικρο μου δυομιση και ειναι ικανοι να μου ζητησουν να δουν το βραστηρα....που τον εχω πουλησει πριν δυο βδομαδες......

Δικαιωμα μου δεν ειναι πως θα τα φερω βολτα στο σπιτι μου?????

Συγνώμη ρε κοριτσάκι....αλλά θύμωσα με αυτό που έγραψες...

Χρωστάς απολογία για το τι κάνεις σπίτι σου; Και πως τα βγάζεις πέρα;

Αν ξεκινήσουν τα σχόλια τα πεθερικά σου...κόψτους τον βήχα...και αν θέλεις βοήθεια εδώ είμαστε!

Χθες ξεκίνησα να σκέφτομαι τα Χριστουγεννιάτικα δώρα....τα πιτσιρίκια λοιπόν θα πάρουν κάτι σε βιβλίο ή κατασκευές...και οι μεγάλοι κουτιά από τα χεράκια μου με μπισκοτάκια, σιρόπια για καφέ και γλυκά κουταλιού...το είχα ξανακάνει πριν 2 χρόνια...σε κάποιους άρεσε..κάποιοι ξίνισαν....αλλά φέτος αυτό είναι...και αν δεν είναι καλά παιδιά του χρόνου δεν έχει τίποτα!

Ντροπή δεν είναι...ντροπή είναι η κακεντρέχεια και τα πικρόχολα σχόλια...

Η μικρή μου τα περισσότερα ρούχα της είναι δανεικά από 1 φίλη....και δεν ντρέπομαι καθόλου και την ευχαριστώ ιδιαίτερα για αυτό.

Και τα ρούχα, παιχνίδια κλπ του μεγάλου μου, τα δίνω στην νονά του που γέννησε πρόσφατα και έμεινε και άνεργη....στους καιρούς που ζούμε όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο για τα παιδιά μας!

καλημερα κοριτσια καλο μηνα.συμφωνω με ολες σας.γιατι να ειναι ντροπη να φορεσει το παιδι μου ενα ρουχο,ενα παπουτσι που το εχει βαλει η ξαδερφη της?υπαρχει μανουλα που δεν εχει ανταλαξει κατι?μια χρονια διεθεσαι η μαμα μου ενα αρκετα μεγαλο ποσο για να παρει δωρα για τα μικροτερα εγγονια της για τα χριστουγεννα.πηγαμε στα τζαμπο με την μαμα μου,τα παιδια μου κ τον ανηψιο μου.τους πηρε στην κυριολεξια οτι ηθελαν,350ε συνολο.πηγαμε σπιτι τα ανοιξαν κ ασχοληθηκαν στην κυριολεξια 5λεπτα.ακομα εχει να το λεει οτι δεν ασχοληθηκαν καθολου.τα παιχνιδια ειναι πεταμενα λεφτα,ρουχα παπουτσια η καλυτερη αγορα.εγω τρελλενομαι οταν δεν εχω που να δωσω ρουχα η παπουτσια του μικρου αφορετα.με αποτελεσμα να γεμιζω τσαντες μην τυχον κ βρω να τα δωσω καπου

Με βρίσκετε απολύτως σύμφωνη σε όλα τα παραπάνω και είναι κάτι που πραγματικά απολαμβάνω εδώ και χρόνια...

Να αναφέρουμε όμως και μία άλλη πολύ σημαντική πτυχή του θέματος:

Η ανακύκλωση όλων των παραπάνω αναλογεί σε λιγότερα κομμένα δεντράκια,λιγότερους ρύπους, λιγότερη εκμετάλλευση ανθρώπινου δυναμικού(όπως π.χ. παιδιά και ενήλικες σε τριτοκοσμικές χώρες,άτομα που εργάζονται ολημερίς σε αμπάρια βαποριών που έχουν μετατρέψει σε βιοτεχνίες,σε διεθνή ύδατα για να μην κολλάνε ασφάλεια-βλέπε ZARA-) και πολλά άλλα...

Και για να κλείσω....Κάθε φορά που φοράνε τα παιδιά μου μεταχειρισμένα ρούχα, κάθε φορά που αγόραζα και αγοράζω μεταχειρισμένα ρούχα για εμένα(οι γνωστές Αμερικάνικες στην Ελλάδα, τα charities στην Αγγλία κ.ο.κ.),νοιώθω ότι έχουν τα πράγματα αυτά και ιστορία και προσωπικότητα,δεν το πήρα απλώς από το ράφι που είχε το ίδιο σε μπλέ, ροζ,εκρού...:wink:

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Διαφημίσεις

καλημερα..και γω ζηταω απο εδω αν χαριζουν κατι και επισης αγοραζω αρκετα πραγματα αν μαρεσουν και με συμφερουνε..ειμαι κατα της υπερκαταναλωσης αλλα ο αντρας μου δεν καταλαβαινει..ολο στα παιχνιδαδικα τρεχει και παιρνει σαχλαμαρες ενω εγω ειμαι πρακτικος ανθρωπος..με λιγα χρηματα παιρνω χρησιμα και καλα πραγματα..

Εμενα αντιθετα ο δικος μου ειναι της αποψης "χαμενα λεφτα"..αγοραζει βεβαια γιατι τον παρασυρω, αλλα παντα βλεποντας ενα παιχνιδι θα πει "του δινω..5 λεπτα!" και οντως δεν παει παραπανω.......

Το παιδι εχει πλακα που βλεπει τον ταχυδρομο για Αγιο Βασιλη, χιχιχι, ηρθε και να δουμε τι μας εφερε........το καλοκαιρι πηρα αρκετα πραγματα απο e bay και καταχαιροταν.......

Εχετε δικιο το ξερω, ξερω οτι το σωστο ειναι να μαζευτουμε πριν μας μαζεψουν αλλοι, γιατι θα μας μαζεψουν........

Αυτο με το χωριο sos να το διευκρινησουμε λιγο????? Πηγε μια φιλη μου και δε δεχτηκαν τα ρουχακια της, της ειπαν οτι πρεπει να ειναι με τα ταμπελακια και δεν τα πηρανε, και απ το Χαμογελο της ειπαν οτι δε θελουν ρουχα αλλα λεφτα......ειναι δυνατον???? Κι εγω θα ηθελα να δωσω καποια ρουχα σε καποιο ιδρυμα με παιδακια, αλλα μ αυτα που ακουω......

Παντως, τοση διαφορα στην τιμη το Τζαμπο δεν το περιμενα, κι οταν το πηρα το παιχνιδι απ το αμαζον ειπε ο συζυγος "τι δινεις τοσα, το τζαμπο θα το εχει 10 ευρω κι εσυ πληρωνεις 12......." και τελικα το ειχε 25........αισχος!

κουράγιο αδέρφια...

ουτε εγω το θεωρώ ντροπη ...καιρο τώρα προ κρίσης ανταλαζαμε ρουχα με της κουμπαρες μου ή εδινα και δινω ρουχα των παιδιών μου σε αλλους που εχουν μικρότερα παιδιά .....και περνω και εγω για τα δικα μου ....απο αλλα μεγαλυτερα .....αλλιως δεν θα την βγαζαμε ..............

Εμενα αντιθετα ο δικος μου ειναι της αποψης "χαμενα λεφτα"..αγοραζει βεβαια γιατι τον παρασυρω, αλλα παντα βλεποντας ενα παιχνιδι θα πει "του δινω..5 λεπτα!" και οντως δεν παει παραπανω.......

Το παιδι εχει πλακα που βλεπει τον ταχυδρομο για Αγιο Βασιλη, χιχιχι, ηρθε και να δουμε τι μας εφερε........το καλοκαιρι πηρα αρκετα πραγματα απο e bay και καταχαιροταν.......

Εχετε δικιο το ξερω, ξερω οτι το σωστο ειναι να μαζευτουμε πριν μας μαζεψουν αλλοι, γιατι θα μας μαζεψουν........

Αυτο με το χωριο sos να το διευκρινησουμε λιγο????? Πηγε μια φιλη μου και δε δεχτηκαν τα ρουχακια της, της ειπαν οτι πρεπει να ειναι με τα ταμπελακια και δεν τα πηρανε, και απ το Χαμογελο της ειπαν οτι δε θελουν ρουχα αλλα λεφτα......ειναι δυνατον???? Κι εγω θα ηθελα να δωσω καποια ρουχα σε καποιο ιδρυμα με παιδακια, αλλα μ αυτα που ακουω......

Παντως, τοση διαφορα στην τιμη το Τζαμπο δεν το περιμενα, κι οταν το πηρα το παιχνιδι απ το αμαζον ειπε ο συζυγος "τι δινεις τοσα, το τζαμπο θα το εχει 10 ευρω κι εσυ πληρωνεις 12......." και τελικα το ειχε 25........αισχος!

εμεις παντως στο παιδικο χωριο σοσ τα δινουμε και τα παιρνουν ολα με πολυ χαρα και ευχαριστηση...για το χαμογελο του παιδιου δεν ξερω να σου πω....πρωτη φορα παντως το ακουω αυτο για τα ταμπελακια....μα καλα ειναι δυνατον????:shock::shock:

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

εμεις παντως στο παιδικο χωριο σοσ τα δινουμε και τα παιρνουν ολα με πολυ χαρα και ευχαριστηση...για το χαμογελο του παιδιου δεν ξερω να σου πω....πρωτη φορα παντως το ακουω αυτο για τα ταμπελακια....μα καλα ειναι δυνατον????:shock::shock:

κι εμενα κουλο μου φανηκε στο κατω κατω καινουρια τα θελουνε? εδω ο κοσμος καιγεται!

κουράγιο αδέρφια...

Διαφημίσεις

Mama’s heart, και γω βρίσκω την ανταλλαγή, την ανακύκλωση και την προσφορά ανώτερες ανθρωπιστικές πράξεις – είναι τα καλά που προκύπτουν από τις οικονομικές κρίσεις.

Όταν γέννησα την κόρη μου το 80% της προίκας της το πήρα από συνάδελφο και φίλη μου. Ακόμη κάθε σεζόν μου δίνει ρούχα της κόρης της. Τώρα που περιμένω αγοράκι χάρισα τα της κόρης σε κοπέλα που περιμένει κοριτσάκι και μου χάρισε τα του γιού της που είναι σήμερα 3,5 – τι πιο υπέροχο?

Πολλά από τα ρούχα αυτά είναι χιλιοπλυμένα και τριμμένα – δεν με πειράζει καθόλου, τα φοράμε μέσα στο σπίτι και τα λερώνουμε στο πι και φι. τα ρούχα που είναι σε καλύτερη κατάσταση τα φοράμε έξω και στο σχολείο. Αγοράζουμε κάθε χρόνο ελάχιστα καινούρια, και ποτέ πολύ καλά και ακριβά. Μόλις πάψουμε να χρειαζόμαστε κάτι, το πασάρουμε κάπου αλλού και ούτω καθ’ εξής.

Το τριπάκι με τα παιχνίδια δεν το ξεκινήσαμε ακόμη, την κατευθύνω να παίζει με ότι να ναι – και από τα δώρα που πήρε 3 χρόνια τώρα έχω καταλήξει ότι 50 Ευρώ παιχνίδι αξίζει για 15 λεπτά το πολύ – τα μανταλάκια της γιαγιάς όμως είναι θησαυρός σωστός και μας κράτησε ένα ολόκληρο εξάμηνο μανίας. Το μόνο για το οποίο δίνω λεφτά είναι βιβλία και παραμύθια, που θα τα έχει χρόνια και που κατά την γνώμη μου είναι ανεκτίμητα – μας χαρίζουν υπέροχο κοινό χρόνο.

Μένω σε προάστιο, νοοτροπία χωριού – ανταλλαγές κάνουν μόνο συγγενείς μεταξύ τους, οι υπόλοιποι ντρέπονται, όλο κόμπλεξ. Τα παλιά μας μόνο στις αλβανίδες. Για μερικούς ανθρώπους πρώτα πέφτει το κεφάλι και μετά η ψώρα - επιλογή τους.

Εγώ νιώθω πως μεγάλωσα και ζω σε μια πολύ μοναχική, ενοχική, κομπλεξική και περιορισμένη κοινωνία, και ας λέμε ότι θέλουμε για το ελληνικό ταμπεραμέντο και τα λοιπά. Για πρώτη φορά στα 35 μου βλέπω κάτι διαφορετικό, και είναι αυτό που μου δίνει την ελπίδα ότι μπορούν τελικά κάποια πράγματα να αλλάξουν και οι άνθρωποι να πλησιάσουν αλλήλους έξω από οριοθετημένα μοτίβα, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα (εκκλησία, καταγωγή κτλ).

Χθες πήγα στο Παπανικολάου και πήρα το κιτ για δωρεά βλαστοκυττάρων – λυπάμαι αφάνταστα που δεν το είχα ανακαλύψει και στην κόρη μου - αν εγώ χρειαστώ κάποια στιγμή κάτι ανάλογο !!!veronica!!!, θα πώ όχι, ή θα ντραπώ, ή θα νιώσω κυρία μόνο αν το έχω ήδη πληρώσει σε μία τράπεζα φύλαξης σκέτη απάτη?

Όχι βέβαια, χαρίζουμε και προσφέρουμε έναντι ανταμοιβής ότι μπορούμε, δεχόμαστε και αγοράζουμε αντίστοιχα. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και νιώθουμε ευτυχείς όχι τόσο για τα υλικά που αποκτούμε και εξυπηρετούν τις ανάγκες μας- η αλήθεια δεν παύει να είναι ότι μπορούμε και με λιγότερα - αλλά για κάτι πολύ μεγαλύτερο, την γνώση ότι στην κοινωνία μας υπάρχουν και άλλοι δρόμοι, και άλλοι άνθρωποι που είναι εκεί να μας βοηθήσουν, πως και εμείς με την σειρά μας βοηθούμε κάποιον άλλο, πως δεν είμαστε μόνοι – αυτή και αν είναι μια αληθινά ανεκτίμητη «συναλλαγη»!

Μακάρι τα παζάρια ανταλλαγής και προσφοράς να γίνουν οι εκκλησίες του μέλλοντος – συναθροίσεις κάθε είδος ανθρώπων που δεν θα ακούν αλλά θα πράττουν προσπαθώντας να αγαπούν αλλήλους.

s-age.png

Να ΄μαι κι εγώ:P!Ως παιδί που μεγάλωσα με μεταχειρισμένα ρούχα ,παπούτσια και παιχνίδια έχω να πω πως μια χαρά μεγάλωσα!Μου πέρναν οι γονείς μου και καινούργια πράγματα αλλά ήταν περιορισμένη η κατάσταση μας.Ποτέ δεν είχα πρόβλημα ,ποτέ δεν παραπονέθηκα και καμιά φορά άμα μου λέγανε "τί ωραίο αυτό που φοράς τους έλεγα πως ήταν της ξαδέρφης μου" και δεν με ένοιαζε:lol:.Ο μικρός μου έχει λίγα παιχνίδια αλλά πολύ μανούλα!Είναι ευτυχισμένος πολύ!Τα παιδάκια μας θα είναι ευτυχισμένα όταν τους δίνουμε κομμάτι από τον εαυτό μας και πολύ πολύ αγάπη.Δεν πα να έχουν τα πιο ακριβά παιχνίδια μέσα στο σπίτι τους;Αν δεν έχουν ανθρώπους που τους δείχνουν την αγάπη τους δεν θα είναι ποτέ ευτυχισμένα. Οπότε veronika μην σκας.Καλά έκανες και τους πήρες μεταχειρισμένα και αν ο παππούς και η γιαγιά πουν τίποτα κουμάντο στο δικό τους σπίτι.Τα δικά τους παιδιά τα μεγάλωσαν ,ας αφήσουν και εσένα με τον άντρα σου να μεγαλώσετε τα δικά σας όπως μπορείτε καλύτερα;).

Veronica μια χαρά κάνεις και μην σκέφτεσαι άδικα για τον εαυτό σου, εμείς τα περισσότερα παιχνίδια που έχουμε είναι από ξαδέλφη κι άλλα παιδάκια φίλων που έχουν πια μεγαλώσει κι εγώ προσωπικά αγοράζω συχνά από άλλες μανούλες του φόρουμ εδώ. Πιστεύω πολύ σ΄αυτό το σύστημα αλληλοβοήθειας.

FRV7p2.pngu9z0p3.png

Ντροπή για μένα είναι να δίνουμε μόνο υλικά αγαθά στα παιδιά και να νομίζουμε ότι έχουμε κάνει το χρεος μας ως γονείς. Ντροπη είναι να τα μεγαλώνουμε με τη νοοτροπία ότι τα χρήματα αγοράζουν τα πάντα. Ντροπή είναι να μην νοιάζονται για τους άλλους. και πολλά ακόμη.

Το να αγοράσεις κάτι μεταχειρισμένο, σίγουρα δεν είναι ντροπή. Εξάλλου όπως είπανε και οι περισσότερες μανούλες, συνήθως τα παιδιά παίζουν πολύ λίγο με τα παιχνίδια τους.

Εχω φίλη που πάντα αγόραζε τα καλύτερα για το παιδί της. Μονο φιρμάτα ρούχα, άπειρα παιχνίδια. Δεν μας εχει δώσει τίποτα για τον μικρό. Όταν καποια φορά ο άντρας της τη ρώτησε, μπροστά μας, γιατί δεν μας έδωσαν τίποτα, η απάντηση ήταν ότι δεν ήθελε να μας προσβαλλει. Εγώ ουδέποτε είχα τετοια κολλήματα, μπορεί να έχουν όμως οι άλλοι. Τελικά, έχει όλα τα ρουχα και τα παιχνίδια του μικρού της στην αποθήκη και κάθονται. Και το χειρότερο; Ο μικρός είναι κολλημένος όλη μέρα μπροστά σε ένα play station γιατί κανένας από τους δύο δεν ασχολείτε ποτέ μαζί του. Απειρα παιχνίδια και μόνο.

Διαφημίσεις

Μια χαρά είναι όλα αυτά που σκέφτεσαι και κάνεις καλή μου...μη στεναχωριέσαι καθόλου και μην ντρέπεσαι καθόλου επίσης, δεν υπάρχει κανένας λόγος...ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο με ότι τρόπο μπορεί...γιατί να γίνουμε υποχείρια τωνμεγάλων εταιρειών που στο μόνο πράγμα που στοχεύουν είναι ο υπερκαταναλωτισμός και η εκμετάλλευση????ας κάνει και κάτι καλό αυτή η κρίση επιτέλους...

Εύγε και να έχεις στο νου σου και τα μεγάλα bazaar που γίνονται γενικώς και όχι μόνο αυτή την περίοδο με μεταχειρισμένα ρούχα και παιχνίδια σε καλή κατάσταση και αν θέλεις στείλε μου το μαιλ δσου να σε ενημερώνω και εγώ...

και μη ξεχνάς ότι πολλά από αυτά γίνονται και για φιλανθρωπικούς λόγους και είναι απίστευτα σημαντικό..Είμαι νηπιαγωγός και πολύ ευαισθητοποιημένη σε αυτά τα θέματα και καλό είναι σιγά σιγά να αρχίσεις να εξηγείς και στα παιδάκια σου κάποια πράγματα σε σχέση με΄όλα αυτά...καλό θα τους κάνει και οι άνθρωποι επιτέλους αυτής της χώρας θα έρθουμε πιο κοντά και θα πάψουμε να είμαστε γαιδούρια και ατομιστές....:wink:

Εδω και καιρο, προκειμενου να εξοικονομησω καποιο ποσο που χρειαζομαι, εχω αρχισει να πουλαω καποια αντικειμενα που δε χρειαζομαι πια.......

Σημερα πηγα στο τζαμπο, και ειδα δυο λαπτοπ, το ενα ειχε 49,90 και το αλλο 29.90........κοινως 80 ευρω..........

αυτα τα λαπτοπ πριν μια βδομαδα τα αγορασα απο μια μανουλα που δεν τα ηθελαν πλεον τα παιδακια της, και επειδη ειχαν και καποιες γρατσουνιτσες, μου τα αφησε 25 ευρω (δεν ξερω ποτε τα ειχε παρει ηταν σουπερ τιμη παντως).........τα παιδια μου ουτε που καταλαβαν οτι δεν ειναι καινουρια, τα ανοιξαμε απ ευθειας απ τη συσκευασια του ταχυδρομειου και ξετρελλαθηκαν, δε συζηταμε οτι μεχρι το ιδιο βραδυ τα ειχαν ηδη γρατσουνισει και τα δικα μου παιδια.......

Σημερα που ειδα τα καινουρια παιχνιδια εκει στο ραφι, λεω "πωπω, δεν ειχα να παρω καινουρια στα παιδια" αλλα μετα σκεφτηκα οτι βρηκα εναν τροπο να τους τα παρεχω με τη βοηθεια της καλης αυτης μανουλας που την χιλιοευχαριστω......οπως κι εγω, πουλησα διαφορα πραγματα σε αλλες μανουλες που γλυτωσαν κι εκεινες καποια χρηματα και εκαναν και τη δουλεια τους....(πχ εχω δωσει σετ καροτσιου 300 ευρω πιο φθηνα)

Δεν ξερω γιατι ενιωσα καπως.......λες και δεν θα παρουμε ενα σωρο και φετος, ηδη εχω παρει απο το ιντερνετ 5 παιχνιδια και δε μπηκε καν ο Δεκεμβρης........και τα πηρα για τα Χριστουγεννα......

Θελω να ξερω εσεις πως το βλεπετε??? ΔΛΔ θα προτιμουσατε να μην παρετε τιποτα ή θα βρισκατε μια λυση σαν τη δικη μου??? Και αφου τελικα θα παρουμε και θα παρουμε και θα παρουν και οι παππουδες και τεσπα τα παιδια ποτε δε μενουν ετσι........γιατι ενιωσα ετσι ενα σφιξιμο που ηταν τοσο πανακριβα τα παιχνιδια στα ραφια???

Σαν να μην ειμαι καλη μανα, σαν να μην προεβλεψα να παρεχω οτι πρεπει, δεν ξερω μου ηρθε καπως.....και επαναλαμβανω ηδη εχω αρχισει να παιρνω τα Χριστουγεννιατικα......αλλα με κυριευσε ενα γμτ, ενα πως γιναμε ετσι, δεν ξερω στ αληθεια τι επαθα......

και το τραγελαφικο (που σιγουρα πολλες μαμαδες την εχουν πατησει επισης) ο γιοκας μου ηθελε απ ολο το τζαμπο........κατι πλαστικους δεινοσαυρους με 5 ευρω......

αχ δεν ειμαι καλα...........κατι εχω παθει.........κρισαρα κι εγω!!!!!!!!

να σου πω τη γνωμη μου καλα εκανες και εγω εχω παρει πραγματα απο αλλες μανουλες δλδ ειναι καλυτερα να παει στα σκουπιδια η να μεινει στο υπογειο;;;

εγω εχω απο τα παιδια μου 2 κουτια παιχνιδια απο μηνων μεχρι τωρα που ειναι 6 και 4 δεν ξαρω τη να τα κανω δεν τα πεταω φυσικα αλλα και δεν τα παιζουνε κι'ολας αν ηξερα να ανεβαζω φωτογραφιες εδω θα τα πουλουσα και εγω για μια αλλη μαμα που μπορει να θελει κατι σε πιο χαμηλη τιμη αλλα:-(:sad::-(

Τα τρία θεμέλια της ζωής είναι:

να έχεις κάτι να κάνεις, κάτι να αγαπάς, και κάτι να ελπίζεις.

Κοιταξε ντροπη δεν ειναι ΤΠΤ, αλλα δεν προτιμω να αγοραζω δευτερο χερι απο εκει που δεν ξερω ή απο μαγαζια ή απο αγνωστους σε γειτονιες. Γιατι πολυ δεν βρισκω καλα πραγματα. Παιρνω ομως με μεγαλη χαρα τα ρουχα της προγονης μου που μας φερνει που ειναι μεγαλυτερη για να τα βαλει καποια στιγμη το παιδι. Και δινω τα δικα μας αλλου χωρις να τα πουλαω. Επισης η προγονη μου μας φερνει δικα της βιβλια. Ολα μια χαρα. Αλλα θα πω την αληθεια. Προτιμω τα καινουργια αν εξαιρεσεις τα ρουχα της Δ μας γιατι τα εχει πραγματικα πολυ προσεγμενα. Θα μου πεις εν μεσω κρισης εισαι μι μου απτου. Ναι γιατι ακομα μου περισσευει. Οταν δεν θα εχω να φαω θα παιρνω και απο λαικη παντως να ειστε σιγουρες ;)

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

• 1 month later...
Μα κι αυτα (τα παιδια) τι νομιζεις πως κανουν? Τους εχεις ολη τη fisher price παρατεταγμενη και παιζουν με ενα αδειο μπουκαλι νερου........η τους εχεις παρει ενα σωρο τραπεζοκάρεκλα δραστηριοτητων και παιζουν με τα πλαστικα ζωακια της οκας.......και καλα κανουν να σου πω........

τα παιδια θελουν πιο πολυ απο ολα την παρεα μας. εμεις τους δημιουργουμε την αναγκη για ακριβα πραγματα. αν χαιρονται γιατι να τους χαλασεις την χαρα με τις δικες σου τυψεις αφου οπως ειπες απολαμβανουν τα 'καινουργια' τους παιχνιδια!

Εδώ πέρα δεν πετάνε τίποτε, ό,τι δεν χρειάζονται πια το αφήνουν έξω από την πόρτα τους κι όποιος θέλει το παίρνει. Έχω μαζέψει καμιά 100ριά βιβλία έτσι και 2-3 παιχνιδάκια της μικρής (και μιλάμε για καλά παιχνίδια). Απλά τα καθαρίζω καλά πριν της τα δώσω.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...