Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ

DFR

Recommended Posts

Καλημέρα. Ξεκίνησα φρούτακια στο μωρό μου από την προηγούμενη βδομάδα (εκλεισε τον 5ο μήνα ). Προτοκάλι σκέτο μια χαρά μετα προσθέσαμε μήλο αχλάδι και παρατηρήσα μια μικρή δυσκιλιότητα μειώσαμε το μήλο και ήταν κάπως καλύτερα. Τις δύο τελευταίες μέρες του δίνω 1 αχλάδι, λιγότερο από 1/4 μήλο και για να αραιώσω στίβω ένα μανταρινάκι και ποροκάλι. Το θέμα είναι ότι σήμερα είναι η τρίτη μέρα που δεν έχει κάνει κακά του και οδηγούμε σιγά σιγα στην τρέλα. Του εδωσα και χαμομήλι και χθες το βράδυ και τώρα πριν λίγο αλλά τίποτα. Τα υπόλοιπα γεύματα του είναι αντλήσεις. εΝ τωμεταξύ με το που ξεκίνησε τα φρούτα και για μια μέρα δεν είχε κάνει κάκα του όταν τελικά ζορίστικε ζορίστικε και τα κανε δεν ήταν σφικτά σκληρά σαν αλέσμένο μήλο ήταν. Αλλα τώρα τρεις μέρες τι να κάνω?

Διαφημίσεις

Τωρα ξαναπήρε ο αντρα μου την παιδίατρο τηλ και του είπε να του βάλουμε το απόγευμα ένα υπόθετο γλυκερίνης. Αχ δεν ξέρω έχω πάθει πανικό. Δεν είναι πολύ μικρούλης και γιατι το παθαίνει αυτό? Κανονικά με τα φρούτα το αντιθετο δεν έπρεπε να συμβαίνει?

Καλησπέρα! Βγάλε το μήλο εντελώς για μερικές μέρες από την διατροφή του και πρόσθεσε 2 δαμάσκηνα αποξηραμένα αφού τα μουλιάσεις σε λίγο νεράκι για 1 ωρα! Βάλε μια μπατονέτα με λίγο ελαιόλαδο και πέρασε στην τρυπούλα του μωρού απαλά μήπως και ενεργηθεί! Δεν είναι τίποτα κακό τα υπόθετα γλυκερίνης! Αν δείς αποτέλεσμα με τα δαμάσκηνα καθιέρωσε τα στην φρουτόκρεμα! Αφαίρεσε το μήλο αφού τρώει μια χαρά τα άλλα φρουτάκια! Μην αγχώνεσαι όλα καλά θα πάνε!:-P

• Like 1

Σήμερα δεν του έδωσα μήλο, μόνο πορτοκάλι αχλάδι και αυτό με το λάδι το έκανα αλλά τίποτα. Οσο παιρνάει η ώρα παθαίνω τα χειρότερα. Δεν ξέρω τι με πιάνει όταν πρόκειται για το μώρο σε κάτι τέτοια δεν μπορώ να λειτουργήσω από το άγχος. Πανικο έχω. Και αυτό μξε το υπόθετο θα το βοηθήσει οκ αλλά γιατι τον έχει πιάσει αυτό το πράγμα, είναι σαν να έχω 40 πυρετο και πάρω αντιπυρετικό θα πέσει ο πυρετος δεν μασ νοιάζει όμως γιατι ανέβηκε? Μπορει να σας λέω βλακείες αλλα αυτά σκέφτομαι και τρελαίνομαι. Μπορεί να έχει κάτι το μωρό μου?

Δεν έχει τίποτα το μωρακι μην ανησυχείς.πιστεύω είναι η αντίδραση στη Στερεά τροφή.το έκανε κ ο δικός μου αλλα έτρωγε κ ρυζαλευρο το απόγευμα κ απο φρούτο μόνο μήλο αχλαδι.εγω αυτο που έκανα κ είδα αποτέλεσμα πάντα σε συνεννόηση με τον παιδιατρο είναι ν αλεθω τα φρούτα στο μουλτι με λίγο νερό κ τη φλουδα τους κ είδα μεγάλη βελτίωση στο μωρουλι.αν θες ρωτησε τον γιατρό σου γι αυτο.υποθετο πάντως εγω του είχα βάλει κάποιες φορές κ πριν τις τροφές γιατί μπορεί να έκανε κακά του μια φορα τη βδομάδα κ ήταν σκληρή η κοιλιτσα του.α και αν σας έχει αρχίσει το νεράκι προσπάθησε να του δίνεις να πίνει γιατί μαλακωνει τα κακακια

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

και εγώ είχα μεγάλο πρόβλημα με την κόρη μου όταν ξεκινήσαμε τις στερεές τροφές. Ριζάλευρο, μήλο και μπανάνα πάντα την έφερναν δυσκοιλιότητα. Τώρα της δίνω τα μεγάλα κίτρινα αχλάδια, κάθε μέρα από ένα, αλεσμένο στο μπλέντερ, και αμέσως κάνει κακά. Βοηθάει και το χαμομήλι..

Επίσης όταν ήταν πίο μικρή (τώρα είναι επτά μηνών), τύχαινε να μην κάνει κακά και 5 μέρες. Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά μην πανικοβάλλεσαι, φάση είναι και θα περάσει. Εγώ να φανταστείς ούτε υποθετάκι δεν μπορούσα να την βάλω, και βρήκα την λύση (αφού ρώτησα τον παιδίατρό μας) με κάτι βρεφικά κλισματάκια, το οποίο της έβαζα στην άκρη της τρυπούλας και έσταζα 2-3 σταγονίτσες (όχι όλο). Βοηθάνε πάντα, αλλά δεν κάνουν για συχνή χρήση, μόνο σαν έσχατη λύση σου το λέω..

Εύχομαι θετικά αποτελέσματα και να επανέλθει γρήγορα το μικρούλι σου..

• 1 month later...

Εμείς είχαμε πολύ σοβαρό πρόβλημα. Δεν έκανε κακά της για μέρες. Έκανα διάφορους συνδυασνούς για να βρω κάτι να την βοηθάει και αυτό που έπιασε σε μας ήταν οι βανίλιες. Έβαζα στην φρουτόκρεμά της 1 μεσαία ή μεγάλη ώριμη βανίλια και την βοήθησε απίστευτα. Δοκίμασέ το να δεις.

DFR δεν ξέρεις πόσο σε νιώθω όταν λες πως όταν πρόκειται για το μωρό νιώθεις την τρέλα να σου χτυπάει την πόρτα!Μου συμβαίνει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ!!:oΌμως μην πανικοβάλλεσαι καλή μου!Εμείς όταν ξεκινήσαμε τις στέρεες (με ρυζάλευρο) τα κακά της είχαν σφίξει πολύ και δεν έκανε κάθε μέρα.Μετά αρχίσαμε τα φρούτα (μόνο μήλο στην αρχή) τα πράγματα καλυτεύρεσαν.Τώρα τρώει αχλάδι και μήλο προς το παρόν (μετά θα περάσουμε στην μπανάνα) και κάνει κάθε μέρα και είναι πολύ ρευστά.Ξέρεις τι σκέφτομαι;Πως εγώ τα φρούτα τα κάνω στον ατμομάγειρα για 5 λεπτά και μετά τα αλέθω.Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά ξέρω πως έτσι γίνονται πιο εύπεπτα.Δοκίμασε το μήπως και κάνει κάτι.Αν δεν έχεις, απλά βάλε λίγο νεράκι σε μια κατσαρόλα και βράσε τα για 5 λεπτά!Ελπίζω να πιάσει!:P

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

εμείς λύσαμε το πρόβλημα με μια κουταλίτσα αλεσμένη βρώμη

(ωμή ή βρασμένη) στη φρέσκια φρουτόκρεμα,

δαμάσκηνα "Καλιφόρνιας" κάθε 2-3 μέρες και πολύ νεράκι

(είναι νεροφίδα η μικρή μου).

Πάντως είναι μεγάλη αλλαγή στη διατροφή τους

η εισαγωγή στις στερεές,

σίγουρα το εντεράκι σας θα μπει σε ρυθμό σύντομα :)

7Y7np3.png

Διαφημίσεις

Εμείς πάλι το ξεπεράσαμε φτου φτου μην μας ματιάσω. Κόψαμε το μήλο αφήσαμε τον οργανισμό του να συνηθίσει την αλλαγή και το προσθεσαμε μετα απο κανα δυο βδομάδες . Τωρα είναι εντάξει βάλαμε και ακτινίδιο και ολα καλά αλλά το τι πέρασα εκείνες τις μέρες...

ο δικος μου βρε κοριτσια εκανε κακακια 1-2 φορες την εβδομαδα...τωρα με τα φρουτα κανει 2 φορες την ημερα!!!!τουλαχιστον τωρα δεν χρησιμοποιουμε υποθετα(τα οποια ειναι πολυ αποτελεσματικα!)

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

εμείς λύσαμε το πρόβλημα με μια κουταλίτσα αλεσμένη βρώμη

(ωμή ή βρασμένη) στη φρέσκια φρουτόκρεμα,

δαμάσκηνα "Καλιφόρνιας" κάθε 2-3 μέρες και πολύ νεράκι

(είναι νεροφίδα η μικρή μου).

Πάντως είναι μεγάλη αλλαγή στη διατροφή τους

η εισαγωγή στις στερεές,

σίγουρα το εντεράκι σας θα μπει σε ρυθμό σύντομα :)

Θαυματα κανει αυτη η βρωμη...την λατρευει μεχρι τωρα ο μικρος και τον βοηθαει πολυ σε στιγμες δυσκοιλιες;)....και το ακτινιδιο κοριτσια αν δεν υπαρχει καμια αλλεργια ειναι το καλυτερο και απο πανω νερακι εστι γαι πιο γρηγορα αποτελεσματα...

Θαυματα κανει αυτη η βρωμη...την λατρευει μεχρι τωρα ο μικρος και τον βοηθαει πολυ σε στιγμες δυσκοιλιες;)....

θαύματα, έτσι ακριβώς!

και όχι μόνο στη δυσκοιλιότητα,

εμάς μας αρέσει που δίνει στα αλεσμένα φρούτα και τις κρέμες

μια πιο πηχτή υφή,

και η γεύση της βοηθάει κάτι πολύ γλυκό ή πολύ ξινό

να γίνει πιο ουδέτερο :)

7Y7np3.png

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Καλησπέρα και απο μένα...εχω μια μπέμπα 6 μηνών με αλλεργία στην πρωτείνη του γάλακτος.Πίνει το neocate και μέχρι να μπούμε στη στερεά τροφή τα κακάκια της ήταν σκούρα και υδαρη(απόλυτα φυσιολογικό με αυτο το γάλα).Από τοτε που ξεκινησαμε φρουτα σκλήρηναν και εδω και 2 μέρες υποφέρει και τσιρίζει οταν σφίγκεται χωρίς αποτέλεσμα. Δυστυχως δεν μπορώ να της δώσω ουτε πορτοκάλι ουτε ακτινιδιο ουτε βρωμη....εβγαλα την μπανανα απτη φρουτοκρεμα και το μηλο και εδωσα μονο αχλαδι σημερα αλλα τα ιδια .Κατεφυγα στη λυση του θερμομετρου με λαδακι ελαφρως στο πωπουδακι της και η καημενη εβγαλε πολυ σκληρα κακα με τη βοηθεια μου αφου τα εσπαγα με το θερμομετρο γιατι αλλιως δεν χωρουσαν απο την τρυπουλα της! Τόσο σκληρα και μεγάλα ηταν!Τώρα ηρεμησε καπως.Ο παιδιατρος μου συστησε χαμομηλι και οχι μπανανα στη φρουτοκρεμα για λιγο! Εχετε κατι άλλο να μου προτείνετε γιατι με την αλλεργια της ειμαστε πολυ περιορισμένοι!