Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αν δεν φτανουν τα λεφτα που βγαζω δεν χρειαζεται να δουλευω...

mmdad

Recommended Posts

Σχολιαστε παρακαλω.

Ειναι η δευτερη φορα που το ακουω απο δικο μου ανθρωπο...

Πριν απο μερικα χρονια μου το ειπε η ξαδελφη μου. Ειχα χασει τη δουλεια μου και εβρισκα διαφορα (ασχετα με την ειδικοτητα μου) με πολυ λιγοτερα λεφτα απο οσα ειχα συνηθισει Τελικα πηγα σε μια σχετικη θεση με λιγα λεφτα και στο μηνα βρικα κατι καλυτερο. Η ξαδελφη μου ομως δυστυχως το εφαρμοσε. Ειχε βεβαια αλλες υποχρεωσεις και καποια στιγμη βρεθηκε με διαζυγιο και χωρις δουλεια (και με ενα παιδι να μεγαλωσει).

Τωρα μου το ειπε ο συζυγος και φυσικα φρικαρα! Αυτη την στιγμη με τα λεφτα που βγαζουμε και οι δυο μαζι καλυπτουμε τα εξοδα μας και κανουμε και καποιες σπαταλες στο θεμα των παιδιων... Υπαρχει δυστυχως η περιπτωση να διακοπει το συμβολαιο του οποτε να χασουμε το μισθο του... Ελπιζει οτι μπορει να βρει κατι αλλα δεν θα βγαινουμε οικονομικα (μακαρι δηλαδη να βρει με τα λεφτα που λεει γιατι εγω αλλα βλεπω στην "πιατσα") οποτε λεει οτι δεν τον ενδοιαφερει...

Διαφημίσεις

Προτιμά δηλαδή να μη δουλέψει καθόλου από το να δουλέψει για λίγα λεφτά επειδή ούτως ή άλλως δε θα σας φτάνουν; Μήπως εξετάζει π.χ. το ωράριο ή το είδος ή τις συνθήκες της συγκεκριμένης εργασίας σε συνάρτηση με τις απολαβές και καταλήγει ότι από αυτή την άποψη ''δε συμφέρει'' να δουλέψει;

697577wcowvfyq3s.gif

Μιλαμε παντα για δουλεια στον τομεα του και για μισθο που αντικειμενικα δεν ειναι τς πλακας αλλα οντως δεν βγαινουμε (οχι οτι θα βγαινουμε αν ειναι ανεργος βεβαια)

Λοιπον εγω ειμαι στη μεση καπου....αλλα παντα ειναι αναλογα τι δουλεια κανει. Αν εχει μια δουλεια που πληρωνεται πολυ καλα και αν τη χασει δε θα βρει αλλη ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΙΣΘΟ (πχ γιατι εχει στη τωρινη του δουλεια προνομια λογω παλαιοτητας ) τοτε φυσικα αντιδραει ετσι...δυστυχως κανεις δεν ειναι σιγουρος για τη δουλεια του.

Αν εχετε δανεια δυσκολα τα πραγματα δυστυχως...αν δεν εχετε τοτε η αληθεια ειναι πως θα μπορουσε ΑΝ χασει το συμβολαιο του, να μεινει λιγο εκτος χωρου (με καρτα ανεργιας που σημαινει για εσας καποια χρηματα) ωστε να σκεφτει και να ανασυνταχτει. Στο τελος θα δεις πως θα ψαχνει μανιωδως για δουλεια γιατι ενας ανθρωπος που εχει μαθει να δουλευει δε μπορει να κατσει πολυ καιρο στην "τεμπελια". Θα κατσει εναν δυο τρεις μηνες θα φρικαρει στο τελος.!!! (αλλα ολα αυτα ξαναλεω αν δεν εχετε καρτες-δανεια)../

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

Το να δουλευεις και να μην πληρώνεσαι αξιοπρεπώς είναι ένα θέμα. Όμως για εμένα ισχύει το από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα, από την άποψη ότι με 0 εισόδημα σίγουρα δεν βγαινεις, με ένα έστω και μικρό κάτι μπορείς να καλύψεις. *

Δεν συζηταω βεβαια την περίπτωση που η δουλεια σου δημιουργει νεα έξοδα (πχ babysitter ή παιδικό σταθμό, ενοίκιο από την τσέπη σου σε άλλη πόλη εργασίας κλπ) που τελικά μπαινεις μέσα

Πέρα από το οικονομικό όμως υπάρχουν και 2 άλλα θέματα σημαντικά κατ'εμέ.

Το ένα είναι η ασφάλιση.

Το δευτερο είναι ότι θεωρώ καλό να μένει κάποιος εκτός αγοράς εργασίας για πολύ καιρό, ειδικά αν έχει την δυνατότητα να δουλέψει στον τομέα του. Μάλιστα, μέσα από την "κακοπληρωμένη" δουλειά δεν αποκλείεται να κάνει κάποιες νεες γνωριμίες που στο μέλλον να του εξασφαλίσουν κάτι καλύτερο

* edit: αυτό όταν έχεις ανάγκη τα λεφτά όχι όταν φτανει ο 1 μισθος για να ζήσει η οικογενεια!

Λοιπον εγω ειμαι στη μεση καπου....αλλα παντα ειναι αναλογα τι δουλεια κανει. Αν εχει μια δουλεια που πληρωνεται πολυ καλα και αν τη χασει δε θα βρει αλλη ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΙΣΘΟ (πχ γιατι εχει στη τωρινη του δουλεια προνομια λογω παλαιοτητας ) τοτε φυσικα αντιδραει ετσι...δυστυχως κανεις δεν ειναι σιγουρος για τη δουλεια του.

Αν εχετε δανεια δυσκολα τα πραγματα δυστυχως...αν δεν εχετε τοτε η αληθεια ειναι πως θα μπορουσε ΑΝ χασει το συμβολαιο του, να μεινει λιγο εκτος χωρου (με καρτα ανεργιας που σημαινει για εσας καποια χρηματα) ωστε να σκεφτει και να ανασυνταχτει. Στο τελος θα δεις πως θα ψαχνει μανιωδως για δουλεια γιατι ενας ανθρωπος που εχει μαθει να δουλευει δε μπορει να κατσει πολυ καιρο στην "τεμπελια". Θα κατσει εναν δυο τρεις μηνες θα φρικαρει στο τελος.!!! (αλλα ολα αυτα ξαναλεω αν δεν εχετε καρτες-δανεια)../

Εκτως του οτι εχουμε δανεια ειναι με δελτιο παροχης υπηρεσιων οποτε δεν θα παρει επιδομα ανεργειας.

Το να δουλευεις και να μην πληρώνεσαι αξιοπρεπώς είναι ένα θέμα. Όμως για εμένα ισχύει το από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα, από την άποψη ότι με 0 εισόδημα σίγουρα δεν βγαινεις, με ένα έστω και μικρό κάτι μπορείς να καλύψεις. *

Δεν συζηταω βεβαια την περίπτωση που η δουλεια σου δημιουργει νεα έξοδα (πχ babysitter ή παιδικό σταθμό, ενοίκιο από την τσέπη σου σε άλλη πόλη εργασίας κλπ) που τελικά μπαινεις μέσα

Πέρα από το οικονομικό όμως υπάρχουν και 2 άλλα θέματα σημαντικά κατ'εμέ.

Το ένα είναι η ασφάλιση.

Το δευτερο είναι ότι θεωρώ καλό να μένει κάποιος εκτός αγοράς εργασίας για πολύ καιρό, ειδικά αν έχει την δυνατότητα να δουλέψει στον τομέα του. Μάλιστα, μέσα από την "κακοπληρωμένη" δουλειά δεν αποκλείεται να κάνει κάποιες νεες γνωριμίες που στο μέλλον να του εξασφαλίσουν κάτι καλύτερο

* edit: αυτό όταν έχεις ανάγκη τα λεφτά όχι όταν φτανει ο 1 μισθος για να ζήσει η οικογενεια!

Δουλευει με δελτιο οπως ειπα και επειδη αυτο δεν εχει ταμειο ανεργειας και την ασφαει την πληρωνει μονος του. Πχ αυτη την στιγμη περνει περισσοτερα απο τον προισταμενο του... Η συζητηση ξκινησε οταν του προτινα να κανει αιτηση για τη θεση του προισταμενου του.

Οσο για τη δουλεια που προκαλει εξοδα αυτος ηταν ο λογος που δεν συμφωνουσε στο να γυρισω στη δουλεια (μεχρι που φτασαμε στο αμην). Οταν ξεκινησα να δουλευω με συμβαση για 3 μηνες τελικα τα λεφτα που πειρα ηταν ακριβως οσο μας κοστισε η αλλαγη των σχεδιων που ειχαμε για εκεινη την περιοδο. Ετυχε ομως και εγινε αοριστου χρονου...

Τωρα για το καλοπληρωμενο - κακοπληρωμενο στην εποχη μας ειναι πολυ σχετικο. Οπως ειπα οντως αν περνει λιγοτερα δεν θα βγαινουμε γιατι εχουμε εξοδα σε δυο χωρες αλλα βεβαια και αν δεν περνει καθολου πως θα βγουμε??? Αν πχ πουμε οτι γυρναμε πισω (γιατι στην Ελλαδα εχουμε το δανειο) για να εχουμε εξοδα σε μια χωρα ειναι αυτονοητο οτι θα χασουμε και το δικο μου μισθο..

Δουλευει με δελτιο οπως ειπα και επειδη αυτο δεν εχει ταμειο ανεργειας και την ασφαει την πληρωνει μονος του. Πχ αυτη την στιγμη περνει περισσοτερα απο τον προισταμενο του... Η συζητηση ξκινησε οταν του προτινα να κανει αιτηση για τη θεση του προισταμενου του.

Από ένα άλλο θέμα θυμαμαι πως ο σύζυγός σου είναι συνάδελφος. Βλέπω ότι έχουμε και τις ίδιες συνθήκες εργασίας, με δελτίο. Τι να σου πω, προσωπικά δεν θα επέλεγα να μεινω άνεργη για το ταμειο ανεργείας και την ασφάλεια.

Μήπως η θέση του προΙσταμένου δεν είναι τελικά και τόσο "κακοπληρωμένη"? (συμφωνώ ότι είναι σχετικός ο όρος)

Πχ εμένα η εταιρεία μου πληρώνει την ασφάλεια, έτσι μπορεί να "φαινεται" ότι παίρνω μικρότερο μισθό από κάποιον που την πληρώνει από την τσέπη του, αλλά να μην είναι έτσι. Επίσης παίρνω 14 μισθούς, άλλοι συναδελφοι σε άλλες εταιρείες παιρνουν 12 υψηλοτερους αλλά τελικά δεν παιρνουν απαραίτητα περισσότερα.

Μήπως ο προϊσταμενος έχει και άλλες παροχές που ο σύζυγος σου δεν γνωρίζει? Πχ κινητό, αυτοκίνητο, μπονους κλπ?

Τωρα για το καλοπληρωμενο - κακοπληρωμενο στην εποχη μας ειναι πολυ σχετικο. Οπως ειπα οντως αν περνει λιγοτερα δεν θα βγαινουμε γιατι εχουμε εξοδα σε δυο χωρες αλλα βεβαια και αν δεν περνει καθολου πως θα βγουμε??? Αν πχ πουμε οτι γυρναμε πισω (γιατι στην Ελλαδα εχουμε το δανειο) για να εχουμε εξοδα σε μια χωρα ειναι αυτονοητο οτι θα χασουμε και το δικο μου μισθο..

Πιστευει ότι εδώ θα βρει καλύτερη δουλεια??? Με τίποτα πες του!!!

Δεν πιστευουμε οτι θα βρουμε δουλεια στην Ελλαδα αλλα εχουμε το δανειο που το πληρωνουμε ουτως ή αλλως (οπως και φως, νερο κοινοχρηστα (αχχχ) και βεβαια τα αναλογα πληρωνουμε και εδω... Το σεναριο ειναι να γυρισουμε στην Ελλαδα και να παει σε οποια χωρα βρει και εγω αν βρω κατι στην Ελλαδα με τα παιδια.

Τα μπονους εχουν κοπει και εδω, οι μισθοι ειναι 12 τον πρωτο χρονο και 13μισι απο το δευτερο και μετα. Ο προισταμενος του εχει οντως αυτοκινητο αλλα εχουμε μαθει να ζουμε χωρις αυτο (ασε που δεν οδηγει κι ολας)

Διαφημίσεις

σκεφτεσαι να μεινετε δηλαδη χωρια γιατι η δουλεια δε θα ναι τοσο καλοπληρωμενη?

Το να μεινουμε χωρια ειναι κατι που το ξεραμε απο την αρχη οτι θα συμβει. Ο συζυγος δουλευει με συμβολαια και βεβαια θα παει οπου βρει δουλεια εστω και για 3 μηνες. Σε λιγο τα παιδια θα πανε σχολειο και θα πρεπει να ειναι σε μια χωρα. Αν μεινει χωρις δουλεια δεν θα μπορουμε να συνεχισουμε να μενουμε εδω οποτε θα γυρισουμε στην Ελλαδα (που δεν μπορουμε να αποφυγουμε το να πληρωνουμε)

Η θέση του προϊσταμένου είναι και αυτή με συμβόλαιο? Ή είναι πιο μόνιμη?

Γιατί ίσως να προτιμήσετε αυτή την σταθερότητα από το να είστε χώρια και να αλλάζει χώρα εργασίας κάθε τρεις και λίγο ο άντρας σου

Ειναι μονιμη (οσο μονιμες ειναι οι θεσεις στο ιδιωτικο τομεα)

Παντως τα εξοδα μας στην Ελλαδα το μηνα αυτη τη στιγμη ειναι λιγο περισσοτερα απο το μισθο για τον οποιο συζηταμε και φυσικα εχουμε και εδω εξοδα (και ο δικας μου μισθος δεν φτανει για εδω)

Αν δεν βρείτε τρόπο να περιορίσετε τα έξοδά σας ή να αυξήσετε το εισόδημά σας (αλήθεια εσύ θα μπορούσες να βρεις μια άλλη δουλεια?) νομίζω πως το σενάριο που συζητάτε "παίζει". Όπως "παιζει" και για αρκετές οικογενειες.

Προϋποθέτει όμως να βρει μια εξίσου ή και πιο καλοπληρωμένη δουλεια γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να μην βρεις δουλεια στην Ελλάδα ή να βρεις μια κακοπληρωμένη και να χρειάζεται να συμπληρώσει.

Διαφημίσεις

Αν δεν βρείτε τρόπο να περιορίσετε τα έξοδά σας ή να αυξήσετε το εισόδημά σας (αλήθεια εσύ θα μπορούσες να βρεις μια άλλη δουλεια?) νομίζω πως το σενάριο που συζητάτε "παίζει". Όπως "παιζει" και για αρκετές οικογενειες.

Προϋποθέτει όμως να βρει μια εξίσου ή και πιο καλοπληρωμένη δουλεια γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να μην βρεις δουλεια στην Ελλάδα ή να βρεις μια κακοπληρωμένη και να χρειάζεται να συμπληρώσει.

Εκτως απο τη δουλεια καποιος πρεπει και να κοιταει και τα υπολοιπα. Ουτε ο δικος μου μισθος ειναι αντικειμενικα (τουλαχιστον για τα ελληνικα δεδομενα σημερα) χαμηλος. Επισεις η συγκεκριμενη εταιρεια που δουλευω ετυχε να μου δινει μια ευελιξια γιατι εγω πρεπει να τρεχω και για τα παιδια αλλα και για την μαμα μου που τα κραταει. Πχ αυτες τις μερες που ηταν αρρωστη η μαμα μου εφευγα 3 ωρες νωριτερα. Την αλλη βδομαδα που θα εχει σεμιναριο ο συζυγος θα μπορεσω να φυγω νωριτερα για να παρω το παιδι απο το σχολειο. Με βαση τα συνολικα χρονια που εργαζομαι αμοιβομαι κατω του οριου αλλα οι καιροι ειναι δυσκολοι και οι υποχρεωσεις πολλες και εκτως των οικονομικων..

Εκτως απο τη δουλεια καποιος πρεπει και να κοιταει και τα υπολοιπα. Ουτε ο δικος μου μισθος ειναι αντικειμενικα (τουλαχιστον για τα ελληνικα δεδομενα σημερα) χαμηλος. Επισεις η συγκεκριμενη εταιρεια που δουλευω ετυχε να μου δινει μια ευελιξια γιατι εγω πρεπει να τρεχω και για τα παιδια αλλα και για την μαμα μου που τα κραταει. Πχ αυτες τις μερες που ηταν αρρωστη η μαμα μου εφευγα 3 ωρες νωριτερα. Την αλλη βδομαδα που θα εχει σεμιναριο ο συζυγος θα μπορεσω να φυγω νωριτερα για να παρω το παιδι απο το σχολειο. Με βαση τα συνολικα χρονια που εργαζομαι αμοιβομαι κατω του οριου αλλα οι καιροι ειναι δυσκολοι και οι υποχρεωσεις πολλες και εκτως των οικονομικων..

Σε καταλαβαινω απόλυτα γιατί και εγώ έχω μεγάλη ελευθερία κινησεων στην εταιρεία που ειμαι. Και μην σου πω πως αυτό το σκέφτομαι περισσότερο αν τύχει να πάω κάπου αλλού, παρά μια ενδεχόμενη μειωση του μισθού μου. Όμως αν έχω να αντιμετωπίσω οικονομικό πρόβλημα σαφώς και θα αλλάξω δουλειά, έστω και με πιο αυστηρό περιβάλλον εργασίας.

Και απ'ότι λες στην δική σας περίπτωση αντιμετωπίζετε ένα οικονομικό πρόβλημα, και ο άντρας σου έχει προτείνει μια λύση. Υπάρχει κάποια άλλη αντιπρόταση? Αν δηλαδή μείνει στην θέση που είναι ήδη ή πάρει την θέση του προϊσταμένου ποιές είναι οι εναλλακτικές σας ως προς το οικονομικό?

Αυτη την στιγμη δεν εχουμε τοσο μεγαλο θεμα. Το προβλημα ειναι οτι εξαρταται ουσιαστικα απο τον τωρινο του προισταμενο και οταν αυτος αλλαξει θεση δεν ειναι σιγουρο οτι θα ανανεωθει το συμβολαιο του.

Το να βρω εγω αλλη δουλεια δεν ξερω αν γινεται γιατι ημουν αρκετα χρονια εκτως και τωρα απασχολουμε σε κατι τελειως διαφορετικο.

Επισεις το θεμα της ευελιξιας ειναι σοβαρο για μας. Ειμαι η μονη που κουτσομιλαω την γλωσσα (εκτως απο τον μεγαλο που παει σχολειο) και ολα περνανε απο μενα. Απο το να κλεισω ραντευου στο γιατρο μεχρι το να μιλησω με το σχολειο του παιδιου.

Η μητερα μου προσεχει τα παιδια και κραταει το σπιτι αλλα δεν μπορει να κυκλοφορησει μονη της εξω κυριως λογο γλωσσας αλλα δεν ειναι και κοριτσακι