Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φαντασιομανία & διαζύγιο...

georgesat

Recommended Posts

Γεια σας,

θα ήθελα να διαβάσω τις γνώμες σας σχετικά με την περίπτωσή μου: είμαι παντρεμένος με παιδιά αλλά και με σύζυγο που τα δικά μου μάτια δείχνει φαντασιομανής και διευκρινίζω τι εννοώ: κατόπιν κάποιου προβλήματος υγείας που προέκυψε μετά το γεύμα που παρέθεσαν οι γονείς μου στην οικογένεια η σύζυγος αντιμετώπισε πρόβλημα με το γαστρεντερικό. Δεν έπαθε δηλητηρίαση ή κάτι τέτοι έντονο αλλά είχε πρόβλημα για 2 μήνες που την ανάγκασε σε ειδική διατροφή και θεραπεία με φάρμακα. Το θέμα είναι πως της έχει ΄κολλήσει' ότι τη δηλητηρίασαν οι γονείς μου και έκτοτε δημιουργεί πρόβλημα σε ότι έχει να κάνει με τους δικούς μου οι οποίοι δεν έχουν αντιληφθεί μέχρι στιγμής κάτι αλλά είναι λογικό να... ψιλιάζονται. Γενικά έχει μία επιρρέπεια σε πράγματα που ελλείψει τεκμηρίωσης (π.χ. για να μπορείς να πεις κάτι για κάποιον πρέπει τουλάχιστον να τον έχεις γνωρίσει-ζήσει για ένα διάστημα) τα συμπληρώνει από το μυαλό της και στη συνέχεια τον όποιο συνειρμό τον βιώνει δηλ. τον ζει έντονα και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της. Εν κατακλείδι λόγω του θέματος με έχει μπλοκάρει, αναρωτιέμαι για το μέλλον... Γιατί υπάρχουν και τα παιδιά στη μέση, αλλιώς δεν θα το συζητούσα: διαζύγιο = μονόδρομος (διαφυγής)! Δεν ξέρω πως να το χειριστώ γιατί δεν θέλω να πληγώσω και τους δικούς μου, αλλά αναμένω στο μέλλον να σκάσει σε άλλες εκφάνσεις...! Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις...

ΥΓ. Εκτός από τη ζηλοτυπία υπάρχει και η φαντασιομανία και όχι μόνο...!!

Διαφημίσεις

Καλά εσένα τώρα σε προβλημάτισε, αφού κάνατε και παιδιά;;;Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια δεν σε πείραζε αλλά τώρα που είπε για τους γονείς σου σε ενόχλησε;;;

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να της κλείσεις ραντεβού με ψυχολόγο;;;

Πέρα από τη βοήθεια ειδικού πάντως, μπορεί το πρόβλημα να είναι αλλού, στο ότι βλέπετε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Δηλαδή, οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη αντίληψη και πιάνουν πράγματα στον αέρα που οι άντρες δεν καταλαβαίνουν ούτε αν τους βάλεις φωσφορίζον βέλος από πάνω!Αυτό δεν σημαίνει ότι μια γυναίκα είναι φαντασιομανής!

Η σχέση της γενικά με τους γονείς σου πώς είναι;;;Της φέρονται όμορφα ή μήπως της έχουν βγάλει το λάδι;;;

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Μου φαίνεται πως αν θές να σώσεις το γάμο σου- κ για τα παιδιά- θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό αλλά μαζί, όχι να την στείλεις μόνη της...Θέλει προσπάθεια κ από τους δυο σας όσο κι αν νομίζιες οτί εσύ δεν έχεις καμμια σχέση με το πρόβλημα της..

Yugup3.png

κατόπιν κάποιου προβλήματος υγείας που προέκυψε μετά το γεύμα που παρέθεσαν οι γονείς μου στην οικογένεια η σύζυγος αντιμετώπισε πρόβλημα με το γαστρεντερικό. Δεν έπαθε δηλητηρίαση ή κάτι τέτοι έντονο αλλά είχε πρόβλημα για 2 μήνες που την ανάγκασε σε ειδική διατροφή και θεραπεία με φάρμακα. Το θέμα είναι πως της έχει ΄κολλήσει' ότι τη δηλητηρίασαν οι γονείς μου και έκτοτε δημιουργεί πρόβλημα σε ότι έχει να κάνει με τους δικούς μου οι οποίοι δεν έχουν αντιληφθεί μέχρι στιγμής κάτι αλλά είναι λογικό να... ψιλιάζονται.

Το να την δηλητηρίασαν τα πεθερικά της, το βλέπω σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας!

Σίγουρα η γυναίκα σου έχει κάποιο πρόβλημα υγείας με το στομάχι κι απλά αυτό εκδηλώθηκε την...κατάλληλη στιγμή για να φτιάξει σενάρια...

Ακόμα και κάτι να την πείραξε από φαγητό που φάγατε όλοι σας, οι ενοχλήσεις για διάστημα 2 μηνών είναι too much

Το έχεις συζητήσει μαζί της;

Πώς αιτιολογεί τις φαντασίες της;Και τις μανίες της;

Μήπως η γυναίκα έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα και χρειάζεται βοήθεια από ειδικό;

Καθημερινά βλέπω γύρω μου ανθρώπους που υπερβάλλουν για ό,τι τους συμβαίνει, αλλά μάλλον η δική της περίπτωση-για να μπεις και στην διαδικασία να φτιάξεις αυτο τόπικ-ξεφεύγει από τα φυσιολογικά πλαίσια

Το θέμα των παιδιών είναι πολύ σοβαρό,αν όντως υπάρχει τέτοιο πρόβλημα

Διαφημίσεις

Η κατάσταση που περιγράφεις χρήζει επίσκεψης σε ψυχοθεραπευτή. Σε κανενός λογικού ανθρώπου το μυαλό δεν μπαίνουν ξαφνικά ιδέες ότι τον δηλητηρίασαν. Κλείστε ένα ραντεβού με κάποιον ειδικό άμεσα.

Αν ειναι ετσι οπως τα λες τοτε η γυναικα σου εχει οπωσδηποτε αναγκη να δει καποιον ειδικο.. αντι να σκεφτεσαι πως θα το παρουν οι δικοι σου και να μην πληγωθουν σκεψου πρωτα τη γυναικα σου και προσπαθησε να την καλυψεις ωστε να μην εκτεθει σε τριτους. Γιατι ετσι οπως το περιγραφεις μοιαζει να εχει καποια διαταραχη, δεν ειναι δηλαδη οτι ειναι παραξενη και τα κανει επιτηδες. Ηταν παντα ετσι?

Οτι και να νιωθεις πλεον για αυτην μην ξεχνας οτι καποτε αγαπηθηκατε πολυ και ειναι η μητερα των παιδιων σου, βοηθησε την λοιπον να αντιμετωπισει και να ξεπερασει το οποιο προβλημα τελικα εχει, πρωτα απο ολα για να ειναι καλη μητερα για τα παιδια σου μακροπροθεσμα και δευτερον γιατι ισως σωσετε το γαμο σας.

Ο γιατρός που έκανε την διάγνωση δεν σας είπε και την αιτία του προβλήματος? Ανέφερε το ενδεχόμενο δηλητηρίασης?

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

μπορεις να καταγραψεις τα περιστατικα που σου εχει φανει η συμπεριφορα της παραλογη και να πας να το συζητησεις μονος σου για αρχη οχι με ψυχολογο αλλα με καλο ψυχιατρο.Αυτα που λες ισως οντως να ειναι παρανοικες ιδεες και να αποτελουν συμπτωμα ψυχικης ασθενειας αυτο ομως μονο εμας ψυχιατρος μπορει να το κρινει.Αν επιβεβαιωθει ενα τετοιο σεναριο η φαρμακευτικη θεραπεια και η ψυχοθεραπεια μπορουν απο οσο ξερω να βοηθησουν πολυ και να ζησετε καλα αλλα πρεπει να τη στηριξεις

οσο δεν παιρνει.Μην την αφησεις μονη της στη δυσκολη στιγμη,σκεψου αν της ειχε εμφανισει καποιο αλλο σοβαρο προβλημα υγειας ,θα την παρατουσες? και τα παιδια σας? ευχομαι ολα να πανε καλα!

Διαφημίσεις

Ο γιατρός που έκανε την διάγνωση δεν σας είπε και την αιτία του προβλήματος? Ανέφερε το ενδεχόμενο δηλητηρίασης?

κ εγω αυτο θα ρωταγα αρχικα.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

• 3 εβδομάδες μετά...

Γειά σας και καταρχήν ευχαριστώ για την (ανέλπιστα μεγάλη) συμμετοχή σας. Αισθάνομαι πραγματικά πολύ καλά καθότι δεν είμαι μόνος... Εν ολίγοις κάποιες διευκρινίσεις: Οι γιατροί δεν πιθανολόγησαν αιτία (συνήθως αυτό είναι από δύσκολο έως αδύνατο) και σε αναζήσή μου στο Internet σε ξένα sites έκανα τη δική μου διάγνωση σε σχέση με το γαστρεντερικό πρόβλημα: παρενέργεια από την χρόνια λήψη κάποιου φαρμάκου σε σχέση με το κυκλοφορικό. Το συζήτησα, της φάνηκε πιθανό και το έχει αντικαταστήσει με άλλο διαφορετικής σύστασης. Ωστόσο η ζημιά έχει γίνει και επομένως δεν είναι θέμα μίας ημέρας η αποκατάσταση. Το γεγονός ότι το διαιοτολόγιο είναι περιορισμένο, άνοστο και σε συνδυασμό με τη χαμηλή σχετικά θρεπτική του αξία (π.χ. έχει εξαιρεθεί το κόκκινο κρέας αφού περιέχει ίνες) την έχει επηρεάσει ψυχολογικά (απόλυτα φυσιολογικό) και έτσι δεν έχει απορρίψει τα παλαιά σενάρια... Από μεριά μου σκέφτομαι πως οι δικοί μου μάλλον δεν θα ανταλλάξουν Χριστουγενιάτικες ευχές εκτός τηλεφώνου (στην καλύτερη περίπτωση) και το κλίμα θα παραμέινει ψυχροπολεμικό. Για ψυχολόγο ούτε λόγος να γίνεται ούτε στο σενάριο και της δικής μου συμμετοχής στη διαδικασία... Ολίγον αδιέξοδη κατάσταση με μόνη περίπτωση τον χρόνο να δρα ως γιατρός. Όσον αφορά την ιδιοσυγρασία της, ναι είναι επιρρεπής σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας (λόγω και του ότι είναι μυθιστοριογράφος) και στο συμβολισμό των ονείρων! Τελικά αν και εγώ καμιά φορά τα πίστευα, κατανοώντας την κατάσταση έχω ορκιστεί ότι δεν θα λάβω τίποτε απο αυτά υπόψη στη ζωή μου και θα ζω στην όποια πραγματικότητα, ιδιαίτερα χρήσιμο σε εποχές σαν αυτή που βιώνουμε.... Δεν ξέρω επίσης αν θα ήταν καλό να της κάνω κάποιο σημαντικό δώρο ως ένδειξη καλής θέλησης αν και γνωρίζω πως πιθανότατα δεν θα υπάρξει ανταπόδωση (π.χ. βελτίωση των σχέσεων με τους δικούς μου έστω και ένα τυπικό επίπεδο ώστε να μπορούν τουλάχιστον να δούν τα παιδιά. Γιατί more or less παραμένουν... δολοφόνοι κατά Αγκάθα Κρίστι σενάριο).

Πολλές ευχές!

κατσε βρε ανθρωπε γιατι και εσυ εισαι λιγο απολυτος ! και εμενα ο αντρας , μου μυθομανη με ελεγε μεχρι που ακουσε κρυφα τι μου ελεγε η μανουλα του οταν δεν ηταν ο ιδιος μπροστα! Απο τοτε που την ακουσε με τα ιδια του τα συτια 1000000000000 φορες γονατιστος συγνωμη εχει ζητησει! Μην την καταδικαζεις την χριστιανη , δες μηπως και τα δικα σου τα διαμαντια εχουν κανει το θαυματακι τους........φιλικα σου λεω να εισαι διπλα στην γυναικα σου και οχι απεναντι της ! και σκεψου μηπως τελικα σου εχει πιπιλισει εσενα το μυαλο καποιος οτι ειναι μυθομανης ενω τελικα δεν ειναι η κοπελα και θα την μουρλανετε πραγματικα στο τελος!

age.png

Μήπως η γυναίκα σου χρησιμοποιεί το σενάριο της δηλητηρίασης επειδή δεν συμπαθεί τους γονείς σου και θέλει ούτως ή άλλως να τους αποφύγει? Θέλω να πω ότι μπορεί και να μην υπάρχει θέμα φαντασιομανίας απλά βρήκε μία γελοία δικαιολογία για να μην τους βλέπει?

Εγώ στη θέση σου θα της έλεγα ότι υπάρχει τρόπος να είναι ασφαλής...να κάνει τραπέζι σπίτι σας και να καλέσετε και τους γονείς σου. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα κινδυνέψει. Όμως θυμησέ της να μην φάει από τα γλυκά που θα φέρουν οι δικοί σου. Πάντως με τίποτα δεν θα υποχωρούσα στο να κόψουμε επαφές με τους γονείς μου με τέτοιες γελοίες δικαιολογίες. Επίσης μπορείς να γίνεις και ¨δοκιμαστής" των πιάτων που της σερβίρουν όπως στην αρχαία Ρώμη;)

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

εγω αν ημουν αντρας και τσακωνονταν η γυναικα μου και η μανα μου, θα τις φωναζα και τις δυο, θα τις ξεχ*^*α και θα απαιτουσα να πουν αμεσα ποιο ειναι το προβλημα τους.

Απο εκει και περα δεν θα δεχομουν απο καμια τους κουβεντα αρνητικη.

ΑΝ ηταν η σταση της μανας μου αρνητικη θα της εξηγουσα οτι θα αναγκαστω να μη με ξαναδει για να καταλαβει οτι μου δημιουργει προβλημα και αν ηταν της γυναικας μου θα της ελεγα οτι αν δεν λυθει το θεμα, ισως φτασω και στον χωρισμο.

Εγω με την πεθερα μου δεν ειμαστε φιλες, μενουμε μακρυα και εχουμε μεγαλη διαφορα ηλικιας...αλλα αγαπαμε τον ιδιο ανθρωπο....και χαιρομαστε να τον βλεπουμε ευτυχισμενο.

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Διαφημίσεις

Επίσης μπορείς να γίνεις και ¨δοκιμαστής" των πιάτων που της σερβίρουν όπως στην αρχαία Ρώμη;)

:D:D:D:D:D:D:D

Πέρα από την πλάκα, μήπως έχεις καταδικάσει τη γυναίκα σου απλώς επειδή έχει μεγάλη φαντασία την οποία όμως διοχετεύει στη δουλειά της;;;;Κι αν αυτή έχει ακούσει την μαμά σου να λέει διάφορα άκομψα για αυτήν και έχει φρικάρει;;;Δεν μας είπες πώς της φέρονται οι γονείς σου...μήπως την τρελάνανε τη γυναίκα;;;;Να προσθέσω ότι η πραγματικότητα ερμηνεύεται διαφορετικά από τον κάθε άνθρωπο, με την έννοια ότι εκεί που κάποιος βλέπει μια μεγάλη περιπέτεια (π.χ. χάνεις το δρόμο και βρίσκεσαι σε ερημιές στη μέση του πουθενά), κάποιος άλλος βλέπει μια μεγάλη ταλαιπωρία!Ακόμα και η καθημερινότητα στη ζωή για άλλους είναι μια ατελείωτη παιδική χαρά και για άλλους ένα αβάσταχτο βάσανο!Άρα μήπως απλώς εσύ παραείσαι προσγειωμένος στη γη ενώ η γυναίκα σου είναι στο συννεφάκι της;;;Αυτό δεν σημαίνει ότι φαντάζεται πράγματα, αλλά απλώς ότι τα βλέπει διαφορετικά!

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

• 2 εβδομάδες μετά...

Δεν ξέρω τι να πώ. Όλα τα παραπάνω ακούγονται λογικά και ανά περίπτωση μπορεί να είναι σωστά. Θα μπορούσαν όλα αυτά να είναι μία δικαιολογία να με αποκόψει από τους δικούς μου όπως προείπε κάποιος φίλος αλλά η δικαιολογία είναι όντως γελοία. Προσωπικά του δίνω κάποια πιθανότητα αν και πιστεύω πως δεν θα κατέληγε ποτέ στον στόχο (κατά το αίμα νερό δεν γίνεται) και άρα μάλλον μία πιο έξυπνη προσέγγιση θα αποτελούσε στρατηγική από πλευράς της. Οι εξετάσεις που έκανε δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα που χρήζει ανησυχίας για την υγεία της, η εμμονή όμως συνεχίζει. Έτσι το ΄δηλητήριο' έγινε (ήπιο) φάρμακο που της προκάλεσε ότι της προκάλεσε καθότι δεν της έχει... ξανατύχει. Να διευκρινίσω ότι δεν υπάρχει θέμα διένεξης με τη μάνα μου καθότι καταρχήν οι σχέσεις τους ήταν πάντα περιορισμένες (ελλείψει χρόνου κλπ.) και αντικειμενικά δεν υπήρξε διένεξη επί οποιουδήποτε θέματος εξ''όσον γνωρίζω (βεβαίως στη βάση της μυθομανίας πάντα υπήρχαν κάποια σχόλια της γυναίκας μου ότι είπε η μάνα μου αυτό και τι εννοούσε ο ποιητής ή μετακίνησε το τραπεζομάντηλο θέλοντας να δείξει π.χ. ποιός έχει τον πρώτο λόγο και άλλα μάλλον ευτράπελα για έναν normal άνθρωπο). Ο λόγος που συνεχίζω να το παλεύω είναι βεβαίως τα παιδιά. Όσον αφορά τις απαιτήσεις μου από έναν γάμο ή το αντίθετο φύλλο οι προσδοκίες μου πλέον είναι αυτό το απλό να είναι κάποιος normal χωρίς προκαταλήψεις, μυθομανίες κλπ. και προφανώς έχω διαψευστεί απόλυτα. Και αυτό το απλό ζητούμενο το έχω αναγάγει ως την υπέρτατη αξία μαζί με την υγεία για να μπορεί να ζήσει κάποιος μία φυσιολογική ζωή. Γιατί υποτίθεται πως μεγαλώνοντας κάποιος ο οποίος έχει ζήσει και δημιουργήσει κάποια πράγματα θα πρέπει να απολαύσει και λίγο τους κόπους των προσπαθειών του και όχι να είναι εφ'όρου ζωής στην πρίζα και μάλιστα για εξωπραγματικούς ή εξωγήινους λόγους. Αυτό το απλό όμως μάλλον της είναι ακατόρθωτο να το κατανοήσει όπως επίσης και η υιοθέτηση κάποιας έξυπνης στρατηγικής (πράγμα μάλλον αναμενόμενο για μία γυναίκα), ακόμα και αν εξακολουθεί να πιστεύει κάποια πράγματα, ώστε να πετύχει πολλούς από τους σκοπούς της. Εκτός και αν όντως είναι τόσο πετυχημένη η στρατηγικής της ώστε να επιδιώκει την ρίξη γιατί δεν την ενδιαφέρω σε τίποτε πια. Παίζει και αυτό. Άβυσσος η ψυχή...

μου φαινεται υπερβολικο να το εχει σκηνοθετησει ολο αυτο.το τι δουλεια κανει κανεις δεν πρεπει να συγχεεται με την συμπεριφορα του,δηλαδη εννοω μηπως λογω της δουλειας της τα σκεφτεσαι εσυ ολα αυτα ενω στην πραγματικοτητα ειναι ολα διαφορετικα???θα σου προτεινα να αλλαξεις την οπτικη σου γωνια επι του θεματος διοτι μονο εσυ μπορεις να διελευκανεις την κατασταση που την ζεις.ακουσε τη συζυγο σου,εξακριβωσε,σιγουρεψου.επιβαλλεται πριν παρεις οποιαδηποτε αποφαση ,δεν την παντρευτηκες τυχαια φανταζομαι /την θαυμαζεις /σεβεσαι /αγαπας.το να βγαζουμε καποιον τρελλο ειναι το μονο ευκολο σημερα.το δυσκολο ειναι να βρισκουμε τη λυση ενος προβληματος ...προφανως υπαρχει προβλημα σε σχεση με τους δικους σου κ θεωρω πως εισαι υπευθυνος εσυ για να ισορροπησεις την κατασταση.ειναι οι δικοι σου γονεις.αυτα απο μενα φιλικα παντα.:P.

σε ολα οσα διαβασα,οπως λες κ συ,ολα παιζουν...δε μπορω να μπω στη ψυχολογια της γιατι βασικα δε ξερω ολα τα δεδομενα,ξερω μονο οσα λες εσυ,κ το ακομα πιο βασικο,δεν ξερω καθολου τη γυναικα σου,μονο τοτε θα μπορουσα ισως να πω μια αποψη που μπορει να ηταν κ ετσι....εσυ λες οτι δεν ειχαν ποτε καποιο ιδιαιτερο προβλημα μαμα κ γυναικα,κ επειδη ειναι η δουλεια της τετοια,επηρεαζεται....δε ξερω αν ειναι αληθεια αυτο,αλλα θελω να σε ρωτησω,ειναι η πρωτη φορα που γινεται αυτο?δλδ απο κατι που ειπε καποιος η εκανε κατι,να βγαλει κ να εμμενει σε ενα σεναριο?με τα παιδια,πως ειναι?κ κατι που νομιζω οτι δεν το εχεις αναφερει...εσυ,τι νιωθεις για εκεινη?

• 3 months later...

Από Χριστούγεννα, Πάσχα (τώρα) και η κατάσταση μάλλον τείνει επιδεινούμενη! Τελευταία εξέλιξη είναι ότι πιστεύει (ή κατά τα άλλα θεατρινίζεται καλά) ότι στην προσπάθειά μου να την πείσω πως η μάνα μου δεν είναι φταίει για ότι της συνέβει το καλοκαίρι (υπενθυμίζω: πρόβλημα στο έντερο με αιματηρές καινώσεις που απέδωσε σε εσκεμένη δηλητηρίαση από τη μάνα μου) κάποια στιγμή που δεν αισθάνθηκε πάλι καλά (είχε παρόμοια συμπτώματα) μου είπε πως έριξα εγώ κάποια ουσία στον καφέ για να την πείσω ότι και τώρα που δεν έχει επαφή με τους δικούς μου αντιμετωπίζει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα υγείας! Είναι επίσης ανένδοτη σε οποιαδήποτε προσπάθεια συζήτησης γιατί το θέμα φαίνεται πως την χτυπάει κατευθείαν στο νευρικό σύστημα, οπότε με... στέλνει κανονικά. Νομίζω δεν έχω πολλά πλέον να κάνω, τη βλέπω με συμπάθεια διότι αναγνωρίζω το πρόβλημα (εκτός αν όλο αυτό είναι απίθανος θεατρινισμός οπότε της δίνω συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα) αλλά δεν βλέπω κάποια χαραμάδα βελτίωσης. Η τάση είναι ότι πάμε για χειροτέρευση. Ο λόγος που παραμένω στο ίδιο σπίτι είναι πλέον μόνο τα παιδιά αλλά κάπου μου την έχει σπάσει και έχω κάποια συμπτώματα πλέον κόπωσης και ευαισθησίας σε ιώσεις κλπ. κλπ. που σε κάποιο βαθμό πιστεύω είναι ψυχοσωματικά. Με τη ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω την φίλη που μου έστειλε προσωπικό μήνυμα με την περίπτωσή της με παρόμοιο βίωμα και για την οποία είχα την απορία για πόσο καιρό μπορεί να είναι ανεκτό κάτι τέτοιο. Η ζωή είναι μόνο μία και είναι άσχημο να εγλωβίζεσαι σε μία παλιοκατάσταση όποια και να είναι αυτή. Γιατί κατά τα άλλα θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό για τη μέχρι τώρα ζωή μου που δεν έχω αντιμετωπίσει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα οποιασδήποτε φύσεως. Χαιρετισμούς

πολυ δυσκολη κατασταση και μπραβο σου που αν ειναι οπως τα λες καθεσαι ακομα για τα παιδια γιατι εισαι αντρας και φευγετε ευκολα! προσπαθησα να τα διαβασω ολα αλλα δεν μπορεσα λογο χρονου, μηπως να πας (αν δεν το εχεις κανει) μονος σου σε ενα ψυχολογο να τον συμβουλευτεις? μηπως σου πει πως πρεπει να συμπεριφερεσε για τυχον βελτιοση και αν υπαρχει περιπτωση αυτης? αυτο ξεπερνα τα ορια της φαντασιωσης και των σεναριων που λιγο πολυ οι πιο πολλες τα εχουμε!!!!!

σαν μητερα πως ειναι?γιατι εαν ζει σε ενα κοσμο αλλο, με υπερβολες, θεατρινισμους ή στρατηγικες δεν νομιζω να μπορει να λειτουργησει κ πολυ καλα σε ενα αληθινο ρολο, της μητροτητας!μηπως πρεπει να χρησιμοποιησεις την υπαρξη των των παιδιων σου για να την ταρακουνησεις κ να την κανεις να δεχθει βοηθεια?γιατι φιανεται κ απο τον τροπο που γραφεις πως σε εχει κουρασει ολο αυτο, λογικα πιστευω, αλλα εσυ εισαι ενηλικας κ θα το ξεπερασεις, τα παιδακια σας ομως ενα ζουν με μια δυσλειτουργικη μητερα που πλαθει σεναρια δεν ξερω ποσο "υγιη" αναπτυξη θα εχουν....

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

συγνωμη που θα φανω καπως αποτομη...

και εγω σε φαση διαζυγιου βρισκομαι αλλα για αλλους λογους(τζογος)

αλλα βρε ανθρωπε σταματα να ασχολησε με το τι θα πουνε οι γονεις σου και κοιτα να κανεις καλα τη γυναικα σου γιατι απο οτι καταλαβα το προβλημα σου ειναι οτι εχει καποιες φαντασιωμανιες σωστα?το τι θα πουνε οι δικοι σου σε ενοχλει λοιπον?η αμα θα κανεις χριστουγεννα με τη μαμα σου?

η γυναικα σου ΜΑΛΛΟΝ χρειαζεται βοηθεια και εσενα σε νοιαζει αμα θα κανεις χριστουγεννα με τη μαμα η πως θα ειναι το κλιμα θερμο η ψυχρο.......!!!

τρεχα τη γυναικα σου σε κανενα γιατρο εγω 8 χρονια παλεψα για να σωσω αυτο το γαμο αλλα η δικη μου περιπτωση ηταν και ειναι παρα πολυ πιο σοβαρη....καμια σχεση....

και ξαναλεω ΑΝ τελικα το προβλημα σου ειναι οτι μπλεκεται σε υπερβολικες φαντασιωσεις κλπ...η μηπως ειναι προφαση για τον ιδιο σου τον εαυτο τελικα?

αυτα απο εμενα...!

wvxup2.png hXxFp2.png

ο μπομπιρακος μου! 17/5/2010 !!

κατσε βρε ανθρωπε γιατι και εσυ εισαι λιγο απολυτος ! και εμενα ο αντρας , μου μυθομανη με ελεγε μεχρι που ακουσε κρυφα τι μου ελεγε η μανουλα του οταν δεν ηταν ο ιδιος μπροστα! Απο τοτε που την ακουσε με τα ιδια του τα συτια 1000000000000 φορες γονατιστος συγνωμη εχει ζητησει! Μην την καταδικαζεις την χριστιανη , δες μηπως και τα δικα σου τα διαμαντια εχουν κανει το θαυματακι τους........φιλικα σου λεω να εισαι διπλα στην γυναικα σου και οχι απεναντι της ! και σκεψου μηπως τελικα σου εχει πιπιλισει εσενα το μυαλο καποιος οτι ειναι μυθομανης ενω τελικα δεν ειναι η κοπελα και θα την μουρλανετε πραγματικα στο τελος!

Θα συμφωνησω...υπηρξαν εποχες που ικανη την ειχα την πεθερουλα μου να με δηλητηριασει....χαχαχα.

Επισης φιλε εχεις μπει στο τρυπακι και πας να χωρισεις τη γυναικα σου γιατι δεν τα παει καλα με τους δικους σου....καλος εισαι και του λογου σου.θα διαλυσεις την οικογενεια σου για να μη στεναχωρηθει η μανουλα κι ο πατερουλης????

Συγγνωμη αλλα επειδη εχω φτασει πολλες φορες στα προθυρα διαζυγιου λογω της δικιας μου πεθερουλας οταν ακουω κατι τετοια gυρναει το ματι μου.Τη βγαλατε τρελλη τη γυναικα και οτι θελει και ψυχιατρο χωρις καν να τη γνωριζετε.

Ετσι ξαφνικα δλδ και ενω οι σχεσεις τους ηταν μελι γαλα αρχισε να τους κατηγορει?Απο το πουθενα?Are you sure?

Επειδή συνήθως αυτός που έχει το ψυχικό πρόβλημα δεν το καταλαβαίνει κι είναι αρνητικός στην βοήθεια, πιστεύω οτι με οποιοδήποτε κόστος πρέπει να της το επιβάλλεις να πάει άμεσα σε ψυχίατρο..Ή αρχικά να πας μόνος για συμβουλές..Αν την αφήσεις στην μοίρα της αφενός θα έχεις τύψεις γιατί δεν στάθηκες στον άνθρωπό σου κι αφετέρου μπορει να προβεί σε κάποια πράξη εκδίκησης(πχ να δηλητηριάσει την μαμα σου, εσενα, τα παιδια, να αυτοκτονήσει) χωρίς να έχει συναίσθηση κι επίγνωση των πράξεων της και των αποτελεσμάτων αυτών και μετά να τρέχεις..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...