Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αλλαγή κρεβατιού 18 μηνών. Δεν θέλει να κοιμηθεί ούτε στο δικό μας κρεβάτι!!!!!

bourboulithra

Recommended Posts

Γεια σας. Ο μικρός μου επειδή είναι πολύ ζωηρός και διέτρεχε μεγάλο κίνδυνο να πέσει από την κούνια αποφασίσαμε να του αγοράσουμε ένα μεγάλο κρεβάτι πολύ χαμηλό και να κοιμάται εκεί. Από την πρώτη μέρα μόλις τον έβαλα ξάπλωσε χωρίς πρόβλημα και κοιμήθηκε( στην κούνια κοιμόταν μόνος του από τις 21:00 έως 07:00), αλλά το πρώτο βράδυ ξύπνησε στις 05:00 και παρότι τον πήρα στο κρεβάτι μας μήπως τον πάρει ο ύπνος και τον ξαναβάλω πίσω τίποτα δεν έγινε. Την επόμενη πάλι κοιμήθηκε χωρίς πρόβλημα αλλά ξύπνησε στις 02:00 και ξάπλωσα δίπλα του αλλά πάλι ξυπνούσε και ήθελε να κατέβει. Τον ακολούθησα και πήγε στο κρεβάτι μας αλλά πάλι δεν κοιμόταν. Κάποια στιγμή άρχισε να κλαίει επειδή τον παρότρυνα να κοιμηθεί δίπλα μου στο κρεβάτι του.

Δεν ξέρω τι του φταίει και πώς να αντιδράσω! Στο δωμάτιο του κοιμάται σχεδόν από νεογέννητο και η αδελφούλα του δεν κλαίει στον ύπνο της ώστε να υποθέσω πως την ʽʼαντιγράφειʼʼ. Δεν μπορώ να τον αφήνω να κλαίει μιας και θα ξυπνήσει την μικρή μου. Δεν είναι παιδί που αναζητά την αγκαλιά για να κοιμηθεί, αντιθέτως μάλιστα ενώ όλη μέρα μπορεί να απλώνει τα χέρια του να τον πάρω αγκαλιά να παίξουμε, αν αντιληφθεί πως προσπαθώ να τον κοιμίσω αμέσως αντιδρά.

4ITZp3.png

kRczp3.png

Διαφημίσεις

Να συνεχισεις να τον βαζεις στο κρεβατι,μην τον περνεις στο δικο σας...να εισαι σταθερη στις αποψεις σου...οταν θα ξυπναει θα πηγαινεις κοντα του και με χαμηλη φωνη θα του λες να ξαπλωσει γιατι ειναι ωρα υπνου ,ολα τα παιδακια κοιμουνται στο κρεβατακι τους....να του εξηγησεις πως οτι και να χρειαστει η μανουλα θα ειναι εκει...μεινε μαζι του μεχρι να τον πιασει υπνος και μετα πανε στο κρεβατι σου...λογικα ο μικορυλης ψαχνει την κουνια του....μην ξεχνας θελει χρονο καθε αλλαγη...σκεψου να κοιμοσουν τοσα χρονια σε ενα κρεβατι και τωρα να σε αλλαζουν;;;ειναι λογικο να ξυπναει....και ο δικος μου σε μεγαλο κρεβατακι κοιμαται ....την ημερα πανε μαζι του στο κρεβατι δειξε του ποσο ωραια ειναι να ξαπλωνεις σε μεγαλο κρεβατι και τελος παντων καντον να το αγαπησει....δωσε του χρονο....απλα μην υποκιπτεις....αν παρει χαμπαρι πως οποτε θελει κοιμαται εδω οποτε θελει εκει και παει λεγοντας θα δυσκολευτεις και εσυ και αυτος....υπομονη και ολα θα γινουν....