Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΕ ΕΧΕΙ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ!

Recommended Posts

Γέννησα και γω πριν 14 μέρες ένα υγιέστατο αγοράκι 2.900 κιλά το οποιο θηλάζω αποκλειστικά (παραλληλα με θηλασμό και με χρήση θηλάστρου). Το πρόβλημά μου ειναι ότι ξυπνάει για να φάει (?) μια στο δύωρο, συνήθως 2 1/2ωρο και μερικες φορές 3ωρο ή και 4ωρο ακόμα. Δηλ. μπέρδεμα. Ο πρώτος μου γιος (που ήταν και προωρο και ελλιποβαρες) ξυπνούσε αρχικά καθε δυομιση ώρες και μετά καθε 3ωρο σαν ρολόι οποτε ήξερα οτι σιγουρα πειναγε. Βέβαια τότε δε θηλαζα αλλά του εδινα με μπουκαλι μονο το δικο μου γάλ. Τώρα όμως...Πεινάει πάντα ή να του φταιει κάτι αλλο οποτε λάθος κανω αν του προσφερω παντα στηθος. Μηπως χρησιμοποιει το στηθος σαν πιπιλα για να ηρεμει? Δεν θα πρεπε να ναι πιο προγραμματισμενες οι ωρες πεινας του?Και το κακο ειναι οτι τα 2ωρα και 2μισαωρα τα κανει τη νύχτα και τη μερα .....ΚΟΙΜΑΤΑΙ!!!

Επίσης ενα αλλο θεμα που αντιμετωπιζουμε ειναι ότι τρώει, κανει κακακια, τον αλλαζω, ξανακάνει, τον αλλαζω, ξανακάνει κλπ. Δηλ. για να ειμαι σιγουρη οτι ειναι καθαρος πρεπει να τον περιμένω καμμια ώρα κατι που βεβαια δε γινεται μες τη νύχτα αφου κανει κακακια σταδιακα. Βεβαια η παιδιατρος με καθησυχασε ότι τα μωρα που θηλαζουν δεν εχουν τοξικά κακακια γιαυτο ισωσ δεν μου εχει συγκαει ακομα....Ποτε θα φτιαξει το εντεράκι του?

Κάνω λες και δεν ξαναειχα παιδί, αλλά έχω μπερδευτει!!!!Μανουλες τα φώτα σας!!!!

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

Να σου ζησουν τα παιδακια σου!

Κρινοντας απο τον δικο μου φυσιολογικο μου φαινεται αυτο που κανει ο μικρος σου, εξαλλου ειναι μολις 14 ημερων, δεν γινεται να εχει προγραμμα απο τωρα.

Μαλλον ησουν τυχερη στο πρωτο σου μωρο, εγω θυμαμαι τους πρωτους μηνες ημουν μονιμα με το στηθος εξω, πχ τον θηλαζα, κοιμοταν 40 λεπτα ξυπναγε και ξαναθηλαζε καμια ωρα, μετα κοιμοταν για κανα 2ωρο και ξαναξυπναγε για γαλα, το βραδυ δε ειχαμε κατι τριωρα παρτυ με κλαμματα, γενικα κανενα προγραμμα και ωραριο, απλα ακολουθουσα τις αναγκες του.

Αχ σε ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση. Και πόσο καιρο κρατάει αυτο? Ήλπιζα επειδή έχει καλο βάρος και παίρνει και γρήγορα ότι τα βραδυνά ξυπνήματα θα ήταν ένα δυο το πολύ... αλλά μάλλον ειχα αυταπάτες.

s-age.pngs-age.png

Οταν λες "την ημερα κοιμαται", πόσες ώρες κοιμαται συνεχόμενα?

Ειναι πολύ μικρούλης ακόμα, μεχρι να παρει το πρωτο του κιλό πρεπει να τον ξυπνάς στο τρίωρο να τον ταίζεις, αν δεν ξυπνάει από μόνος του. Ποσες πανες λερωνει? Γραψε αν θες αναλυτικά όποιες ζυγίσεις εχεις.

Παντως αυτό που περιγράφεις ειναι φυσιολογικό, στον θηλασμό δεν υπάρχει πρόγραμμα.

Το μόνο λαθος σου ειναι που συγκρίνεις τα δυο σου παιδιά. Πρεπει να ξεχασεις ό,τι ήξερες από το πρωτο παιδί και να προσαρμοστείς στις ανάγκες του νεογέννητου. Θα σου πω για τα δικά μου παιδιά: ο γιος μου ήταν επί δυο ωρες στο στήθος και μετά κοιμοταν 3-4 ωρες συνεχόμενες, ενω η κόρη μου καθοταν μόλις 20-30 λεπτά στο στήθος και ξύπναγε καθε μια-μιαμιση ωρα. Και οι δυο περιπτώσεις φυσιολογικές είναι, απλα το καθε παιδί εχει τη δική του προσωπικότητα ;)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Και το κακο ειναι οτι τα 2ωρα και 2μισαωρα τα κανει τη νύχτα και τη μερα .....ΚΟΙΜΑΤΑΙ!!!

καλημέρα!

απο ότι έχω διαβάσει, συζητήσει και ζήσει με τη μικρή μου, σε τόσο πολύ μωρά οι λέξεις "πρόγραμμα", "μέρα", "νύχτα" είναι ΑΚΥΡΕΣ :-D

Φρόντισε να τρώει όσο θέλει και συχνά (και απλή πιπίλα να κάνει στο στήθος, υπάρχει λόγος και μάλιστα καλός... σου αυξάνει την παραγωγή!), κάνε ό,τι μπορείς με τις πάνες (αυτά τα νεογέννητα είναι σκέτες σκατουλομηχανές!) και ξεκουράσου όταν κοιμάται!!!

Οι μέρες με τα νεογέννητα είναι μοναδικές και δεν ξαναγυρνάνε :oops:

7Y7np3.png

Διαφημίσεις