Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

νοιθω τυψεις και ενοχες για την μικρη μου

Recommended Posts

δεν ξερω τι λαθος κανω εχει την αμεριστη προσοχη μας η μικρη

παιζουμε ,συνεχεια βολτες παντα με τον μπαμπα της συνεννουμαστε για ακθε χειρισμο απεναντι και στα 2 τα μικρακια μας και εχουμε παντα αλληυποστηριξη ποτε μα ποτε δεν τσακωνομαστε μπροστα τους ο μιχ επειδη ειναι η δουλεια του ετσι μια μερα δουλευει μια οχι οποτε μια τα κραταει εδω και μετα τις αλλες 4 μερες παει παιδικο η αννα μαρια ενω ο κοσμας με την μαμα μου

η αννα μαρια ειναι 2.5χρ ενω ο κοσμας 17 μηνων

η αννα μαρια παντα ηταν δυσκολο παιδι θυμαμαι εγκυος στον κοσμα 8 μηνων ολη μερα γατζωμενη επανω μου να κλαιε και να ουλιαζει ανευ λογου και ολο το βραδυ το ιδιο με αναφιλητα και εγω μετην κοιλια εκει να την κανω βολτες πανω κατω

ισως και γιατι εχασα ενα μωρακι ενω ημουν 7 μηνων εγκυος ισως την καλομαθα

ισως ομως και οι κρισεις πανικου που ειχα τοτε δυσκολεψαν και το παιδι

οπως και να εχει η παρουσα κατασταση ειναι πολυ δυσκολη

δεν θελει να ντυθει με τιποτα ουρλιαζει και χτυπιεται

δεν θελει μπανιο

μας χτυπαει ολους με δυναμη και πιο πολυ τον κοσμα

ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

ενω κοψαμε τα παμπερς κατουριεται πανω της 1 παει λεκανη μια ξαφνικα τα κανει πανω της σημερα τα εχει κανει 10 φορες πανω της

και στο σχοελειο αλλο παιδι μας μα αλλο παιδι τρωει και παιζει

φωναξε η παιδοψυχολογος στο σχολειο χτες να μας πει οτι ειναι ευαισθητη και οτι εχει μεγαλη οργη μεσα της και θυμο και για αυτο τα βγαζει στο σπιτι και χρειαζεται θεραπυ πλαν παιχνιδι με θεραπεια 30ευρω η φορα να την παμε στο γραφειο της

η παιδιατρος χτες μου ειπε να μην την παω πουθενα και απλα εαν θελω να συμβουλευτω εγω και ο μιχ καποιον για να βοηθησουμε την κατασταση

τι να κανω ?που φταιω?ενω ο μικρος αλλο παιδι

ηρεμος συνεργασιμος καμια σχεση

και εκει που λεγαμε οτι χασαμε ηρθανε τα θαυματακια μας

η αννα μαρια μας γεννηθηκε στις 16/2/2009

και ο μπεμπης στις 17/7/2010

Διαφημίσεις

τωρα πχ ουρλιαζε και φωναζε μου τραβαγε τα μαλλια και χτπιοτανε

χωρις λογο

και της επιασα τα μαλλια να της δειξω οτι ποναω αφου χτυπηθηκε με πονεσες ελεγε και ουρλιαζε

μετα κοιμηθηκε

τι να κανω?εχω χασει την υπομονη μου

Πριν γεννηθει ο μικρος ετσι ηταν??? Αν και με ενα χρονο και ενα μηνα διαφορα που βλεπω οτι εχουν δεν νομιζω να ειναι κρισεις ζηλειας ΟΛΑ, καποια ειναι βεβαια...

Κι εγω ειμαι της γνωμης να πατε εσεις να παρετε συμβουλες και να μην τρεχεις το 2,5αχρονο παιδακι σε θεραπειες, ειδικα αφου στον παιδικο ειναι μια χαρα παιδακι.

Καλη τυχη κοπελια!

Μια παρόμοια κατασταση περάσαμε και εμείς πέρυσι με το μεγαλο γιό μας και έχουμε καταλήξει στο συμπέραμα οτι ήταν ζήλεια για το μικρό. Ενώ το μωρό το λάτρεψε αμέσως ενώ στη μεταξύ τους σχέση ήταν όλα τέλεια σε μας και στον παιδικό εβγαζε επιθετικότητα και αλλόκοτη συμπεριφορά. Τωρα είναι ολα ok ΑΛΛΑ δεν δουλεύω πια, επέδειξα ιωβια υπομονή ανοχη, αντοχή, τον έγραψα δραστηριότητες να διοχετεύει την ενέργειά του, είμαι όλη την ημερα μαζί τους και σχεδόν προλαβαίνω ξεσπάσματα και κυρίως διαβάσαμε πολύ παραμυθι και μέσα απο το παραμύθι μιλάγαμε πάρα πολύ. Σου τόνιζω όμως οτι δεν δουλευα και τα παιδιά έμειναν σπίτι μαζί μου και πιστέυω πως αν ήμουν στη δουλειά δεν θα τα καταφερνα. Προσπάθησε πάρα πολύ, για μένα απευθυνσου και σε κάποιον ειδικό στο βαθμό που τα οικονομικά σου το επιτρέπουν φυσικά. Δικαιολογεί και το ΙΚΑ κάποιες συνεδρειες άν εχεις ΙΚΑ...και μην έχεις ενοχές είναι μια δύσκολη φάση που αν το δουλέψεις θα περάσει. :wink:

"Και οταν θα ερθουν οι καιροί, που θα 'χει σβήσει το κερί στη καταιγίδα, υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα......"

• 2 εβδομάδες μετά...

phra και στην γραμμη 11525 μου ειπαν οτι ζηλευει και να βαλω ορια

πως μπαινουν τα ορια ρε παιδια οταν παω να επιβαλλω κατι και πεφτει κατω και χτυπαει και τραβαει τα μαλλια της με κινδυνο να χτυπησει

δεν θελει με τιποτα να ντυνεται φοραει οτι μαοτι θελει εκεινη

μονο αθλητικα

πολυ κλαμα ρε κοριτσια πλεον ξυπναει και κλαει και μεσα στον υπνο της οπως παλια το ειχαμε ξεπερασει αυτο

αχ τι θα κανω?

Διαφημίσεις

ψυχραιμια !!!τα ιδια ειχα και εγω νομιζω ειναι ζηλεια που δεν ξερει πως να την βγαλει .και εμενα χτυπουσε τους παντες και εκλαιγε .πολλες γνωστες μου περασαν τα ιδια . ειναι και φασεις της ηλικιας. εμενα μου ειπαν τα χιλία μυρια οτι φταινε και εχει προβλημα το παιδι και αλλα διαφορα. τελικα δεν ηταν τιποτα απο αυτα.ζηλια ειναι και μαλιστα θα δεις πχ. οταν σηνηθησει το μωρο και σταματανε οι ζηλιες ,το μωρο αρχιζει και περπαταει αντε παλι ζηλιες γιατι εχει να αντμετοπησει κατι αλλο μετα αρχιζει το μωρο να διεκδηκει παλι ζηλιες μετα μηλαει και θελει πραγματα παλι . γιαυτο μια περναει και μια ερχετε η ζηλια καθε φορα προσπαθει να προσαρμοστει στη νεα κατασταση. τωρα απο ορια και τετοια δεν νομιζω οτι κανουν καλο, αγαπη πολυ και να περνας ωρες μαζι της με καποιο τροπο να καταλαβει οτι δεν αλλαξε τιποτα αναμεσα σας.ρωτα και δες αν σημβαινει και κατι στο παιδικο που παει. μην στεναχωριεσαι ολες τα περνανε

το οτι ειναι θυμωμενηφαινεται σαν δεδομενο..αρα αν κ δεν ηταν ωραια η προσκληση της ψυχολογου απο το σχολειο εχει δικιο..ειναι θυμωμενη μαζι αου γαιτι σε χανει κ προφανως δεν νιωθει κ ασφαλεια οχι τοσο απο την αγαπη σου οσο απο την ελλειψη οριων.τα παιδια οσο κ να μην τα δεχονται τα ορια νιωθωουν ασφαλη μεσα σε αυτα.αν η μικρη ειναι πιο δυνατη απο σενα ποιος θα την προστατευσει αν χρειαστει;;σκεψου να το νιωθει αυτο μεσα της..

κατα τα αλλα ειναι κ η ηλικια.μετα τα 2 εχουν γνωμη κ αρνητικη αποψη για τα ρουχα για την βολτα για το φαγητο..αρα ,αφηνουμε σσστην ακρη το φυσιολογικο κ κοιταμε το αλλο κομματι..

λες μαλλον οτι δεν μπορεις να βαλεις ορια..δεν θα τα κανεις ολα μαζι.θα ξεκινησεις με κατι συγκεκριμενο.πχ δεν χτυπαμε τη μαμα τον μπαμπα κ τον αδερφο.οταν το ξανακανει χαμηλωσε μπροστα της κ πες της "δεν θελω να με χτυπας ποναω" με σταθερη κ ηρεμη φωνη κοιτωντας την στα ματια.σιγουρα θα σου ξαναριξει επιτοπου!θα πεις παλι το ιδιο!

πρεπει να το κανεις παντα ομως οποτε συμβαινει.θα κανεις συμβολαιο μαζι της οταν το κανει πχ θα πρεπει να απομακρυνεται για λιγο απο την παρεα σς,2 λεπτα σσσε καποιο σημειο πιο ηρεμο.

θελει πολυ χρονο κ ενα καθε φορα..

σε εναζητα !!!! και δεν μπορει να το πει ! βρες κατι να κανεις μαζι της αλλα μονο μαζι της καθε μερα χωρις το μικρο ( να πατε μια βολτα οι δυο σας) και εκει σιγα σιγα μπορεις να της πεις τι σε ενοχλη στην συμπεριφορα της αλλα παντα θα την λες οτι την αγαπας και οτι περνατε πολυ ωραια οταν ειστε μαζι !

ενα αλλο θεμα ειναι αν καταλαβα οτι ο μικρος δεν παει ακομα σχολειο και τον πας σε καποια γιαγια αν ναι ή βαλτον και αυτον σε παιδικο η πες οτι τον κραταει μια κυρια οταν εισαι στη δουλεια μπορει να νομιζει οτι την αφηνεις στο σχολειο για να ειστε με τον μικρο ( ειχα ενα κοριτσακι στο σχολειο που εκανε ακριβως τα ιδια στη μαμα του μολις γεννησε τον μικρο δεν ηθελε ουτε να τη δει αφου για να καταλαβεις εκλαιγε οταν τη βαζαμε στο σχολικο γιατι δεν ηθελε να παει σπιτι)

θελει πολυ δουλεια και υπομονη !!και χρονο οι δυο σας πολυ βασικο!!

ελπιζω να σε βοηθησα λιγο:-)

Καλημέρα….

Η μικρή είναι 2 ½ …. Και εγώ τα έχω περάσει…. Νομίζω ότι όλα τα παιδιά περνάνε μία τέτοια φάση… και ο δικός μου στο σπίτι ήταν επιθετικός (τράβαγε μαλλιά, χτυπούσε) στο σχολείο αγγελούδι!!!! Πιστεύω ότι είναι η ηλικία… από τα 2 έως τα 3 είναι πολύ δύσκολη ηλικία!!! Εγώ αυτό που έκανα ήταν… αδιαφορία… όταν έπεφτε στα πατώματα πήγαινα σε άλλο δωμάτιο!!! Δεν νομίζω ότι θέλει ψυχολόγο το παιδί… :confused:

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...