Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΤΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΒΡΕΦΟ/ΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

ditop

Recommended Posts

Ο μικρος μου (19 μηνων) ξεκινησε πριν ενα μηνα παιδικο σταθμο. Αμεσως προσαρμοστικε(δεν κλαιει δηλ.) .Το προβλημα ομως ειναι οτι ειναι πολυ ατονος δηλ. απο την ωρα που θα παει ή θα κοιμαται ή θα ξαπλώνει στο στρωματακι ακεφος. Πολλες φορες επισης κανει εμετο χωρις λόγο. Σημερα η βρεφ/μος μου ειπε μηπως εχει καποια αρρωστια και ειναι ετσι. Στο σπιτι γενικα ειναι καλος, βεβαια ειναι λιγο γκρινιαρης απο τοτε που ξεκινησε και θελει ολο τη μαμα του και αγκαλια. Να υποθεσω οτι ειναι ακομα στην προσαρμογή; 3 παιδια εστειλα παιδικο και ολο παραπονα για τη ζωηραδα τους ειχα και οχι για την ατονια τους.

Διαφημίσεις

Ο μικρος μου (19 μηνων) ξεκινησε πριν ενα μηνα παιδικο σταθμο. Αμεσως προσαρμοστικε(δεν κλαιει δηλ.) .Το προβλημα ομως ειναι οτι ειναι πολυ ατονος δηλ. απο την ωρα που θα παει ή θα κοιμαται ή θα ξαπλώνει στο στρωματακι ακεφος. Πολλες φορες επισης κανει εμετο χωρις λόγο. Σημερα η βρεφ/μος μου ειπε μηπως εχει καποια αρρωστια και ειναι ετσι. Στο σπιτι γενικα ειναι καλος, βεβαια ειναι λιγο γκρινιαρης απο τοτε που ξεκινησε και θελει ολο τη μαμα του και αγκαλια. Να υποθεσω οτι ειναι ακομα στην προσαρμογή; 3 παιδια εστειλα παιδικο και ολο παραπονα για τη ζωηραδα τους ειχα και οχι για την ατονια τους.

Μηπωσ δεν μπορει να προσαρμοστει αφου δεν εχει καμια ιωση;;;κ εστι προσπαθει μεσα απο τον υπνο να περασουν οι ωρες;;;ξερεις αν στο σταθμο το προσωπικο συμπεριφερεται καλα με τα παιδια;;;

Αν όντως έχεις αποκλείσει το ενδεχόμενο κάποιας ίωσης, τότε ίσως είναι συμπτώματα προσαρμογής. Το κάθε παιδάκι αντιδρά διαφορετικά σε μια καινούρια κατάσταση!

Μήπως να τον κράταγες μια μέρα σπίτι, να μη πάει παιδικό, να δείς τις αντιδράσεις του?

πρεπει να εξετασεις τη συμπεριφορα των παιδαγωγων, μερικές φοβίζουν τα παιδακια.ισως να εχει ιωση, ισως καπως εται να αντιδρα σε μια κατασταση που δεν θελει να δεχτει

Αν όντως είναι καλά από υγεία το παιδάκι, ίσως να είναι σημάδι προσαρμογής. Η απόσυρση είναι μηχανισμός άμυνας για να μπορέσει να διαχειριστεί το άγχος του (για να καταλάβεις εγώ με το που μπαίνω σε νοσοκομείο παθαίνω αντανακλαστικά υπνηλία :oops: ). Παρακολούθησέ το μερικές μέρες και συζήτα το με τις παιδαγωγούς. Δε χρειάζεται νομίζω να σου πω πόση αγκαλιά πρέπει να έχει στο σπίτι. Τα ξέρεις.

Διαφημίσεις

Τις νηπιαγωγους τις ξερω χρονια , απο αυτες περασαν ολα μου τα παιδια οποτε δε νομιζω να αλλαξαν συμπεριφορα. Ιωσουλες γενικα εχει καθε τρεις και λιγο. Καθε βδομαδα εχει για μια μερα πυρετο(και αυτο μου φαινεται καπως). Ο γιατρος που τον βλέπει σχεδον μια φορα την εβδομαδα (λογω αυτου του ημερησιου πυρετου τρεχω σαν τη χαζη αμεσως στο γιατρο)δεν εντοπισε κατι ανησυχητικο. Σημερα λογω απεργιας ειναι στο σπιτι. Εκανε τον καθιερωμενο πλεον πυρετο αλλα απο διαθεση σφηριζει. Τι να πω. Θα το παρακολουθησω για λιγο ακομα και βλεπουμε.

Τις νηπιαγωγους τις ξερω χρονια , απο αυτες περασαν ολα μου τα παιδια οποτε δε νομιζω να αλλαξαν συμπεριφορα. Ιωσουλες γενικα εχει καθε τρεις και λιγο. Καθε βδομαδα εχει για μια μερα πυρετο(και αυτο μου φαινεται καπως). Ο γιατρος που τον βλέπει σχεδον μια φορα την εβδομαδα (λογω αυτου του ημερησιου πυρετου τρεχω σαν τη χαζη αμεσως στο γιατρο)δεν εντοπισε κατι ανησυχητικο. Σημερα λογω απεργιας ειναι στο σπιτι. Εκανε τον καθιερωμενο πλεον πυρετο αλλα απο διαθεση σφηριζει. Τι να πω. Θα το παρακολουθησω για λιγο ακομα και βλεπουμε.

καλα για αυτο τον πυρετο ο γιατροσ μονο αυτο κανει !!!!καμια εξεταση παραπανω;;;;περιεργο μου φαινεται.του παιδιου του εχεισ μιλησει;;;

Ο γιατρος δε μου ειπε τιποτε παραπανω δηλ. δεν ειναι τιποτα σοβαρο. Βεβαια οπως ειπα εμενα μου κανει καπως περιεργο αυτο οποτε λεω να παω μια βολτα απο νοσοκομειο μηπως κανουμε καμια εξεταση αιματος ουρων, ακτινες.

Ο γιατρος δε μου ειπε τιποτε παραπανω δηλ. δεν ειναι τιποτα σοβαρο. Βεβαια οπως ειπα εμενα μου κανει καπως περιεργο αυτο οποτε λεω να παω μια βολτα απο νοσοκομειο μηπως κανουμε καμια εξεταση αιματος ουρων, ακτινες.

καμια φορα της μαμας το ενστικτο ειναι ο καλυτερος γιατρος.:wink::wink::wink:εμενα ο μικρος εχει αλλεργια κ πινουμε neocate...οταν αρχισαν οι ευκοιλιες ειπα το παιδι ειναι αλλεργικο...κανεις δεν με πιστευε κ ολοι πεσαν πανω μου να μου λενε οτι ειναι αρρωστο κ θα περασει, καντου ρυζαλευρο (3 μηνων το μωρο απαγορευετ το ρυζαλευρο)κ κατι αλλες ματζουνιες....αλλα εγω δεν ακουσα κανεναν τους κ το πηγα νοσοκομειο οπου κ διαπιστωσα οτι το ενστικτο μου οτι ηταν σωστο.παρε κ καμια αλλη γνωμη,καντου κ καμια εξεταση παραπανω κ ας μην βγει τιποτα κακο:lol::lol::lol: θα πεις το εψαξα τουλαχιστον.