Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

απαγορευτικη η πιπιλα στον αποκλειστικο θηλασμο?????

Recommended Posts

εχω μια απορια και ας με διαφωτισει καποιος. τι ρολο παιζει η πιπιλα στον θηλασμο? αποτρεπει το παιδι να θηλασει? πολλες φορες συνανταω στο φορουμ την Αγλαια να ρωταει αν το μωρο παιρνει πιπιλα. ρωταω γιατι θηλαζω αποκλειστικα και δινω και πιπιλα. τι ισχυει τελικα?:roll:

VCkup3.png W6T5p3.png

Διαφημίσεις

Από ότι έχω καταλάβει στην αρχή δεν πρέπει να δίνουμε πιπιλα για τον κίνδυνο σύγχυσης θηλων! Επίσης με την πιπίλα το μωρό κάνει θηλαστικες κινήσεις που κανονικά θα έκανε στο στήθος της μαμάς και μπορεί να έχει πρόβλημα με την παραγωγή! Και εγώ θηλαζω αποκλειστικά και έδωσα πιπίλα μετά τις 40 μέρες. Ο γιος μου δεν την συμπαθησε και τώρα την παιρνει λιγο πριν κοιμηθεί και πολλές φορές δεν την θελει!!

Από ότι έχω καταλάβει στην αρχή δεν πρέπει να δίνουμε πιπιλα για τον κίνδυνο σύγχυσης θηλων! Επίσης με την πιπίλα το μωρό κάνει θηλαστικες κινήσεις που κανονικά θα έκανε στο στήθος της μαμάς και μπορεί να έχει πρόβλημα με την παραγωγή!

Ισχύει το παραπάνω . Κι εμείς οταν θήλαζε ο Bebbakos προσπαθούσαμε να μην του δίνουμε πιπίλα . Ένα βράδι -όταν ήταν 2 μηνών- ειχε πάθει κρίση και έκλεγε ασταμάτητα (κολικοί και παλινδρόμηση ) και ύστερα από την συμβουλή του παιδιάτρου του έδωσα πιπίλα . Εκεί ηρέμησε και ησυχασε το μωρό .

Από τοτε την χρησιμοποιούσα όταν έπρεπε να τον ηρεμήσω (τέτοιες στιγμές δεν δεχόταν το στηθος για παρηγοριά ).

Αλλά εξαρτάται και από το παιδί.

Πράγματι, πρέπει να αποφεύγουμε την πιπίλα τις πρώτες 40 μέρες ΄(μερικοί λένε τους πρώτους 3 μήνες).

Το μωρό ξεχνιέται με την πιπίλα και καθυστερεί να φάει, δεν κανει θηλαστικές κινήσεις στο στήθος της μαμάς και μαθαίνει να πιπιλάει με λάθος με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος να πληγώσει το στήθος της μαμάς.

Βλέπω ότι το μωράκι σου είναι 5 μηνών, οπότε μπορείς να την δίνεις άφοβα. Το μωράκι σου έχει μάθει να θηλάζει και η παραγωγή σου σε αυτή την ηλικία δεν κινδυνεύει από την πιπίλα

ευχαριστω για την ενημερωση κοριτσια! την παιρνουμε την πιπιλα αλλα μην φανταστειτε φανατικα. στον υπνο πιο πολυ και αυτο για λιγο μετα τη φτυνει.:lol:

VCkup3.png W6T5p3.png

Διαφημίσεις

ουτε και μεις ειμαστε φανατικοι υποστηρικτες της πιπιλας.ας με συνχωρεσουν οι υπολοιπες μαμαδες αλλα πολλες φορες εχω την αισθηση οτι δινοντας τηνειναι α σαν να του βαζω ταπα.παρολαυτα εχω δοκιμασει χωρις καμια επιτυχια.δεν με πειραζει γιατι εχω ενα μωρακι που θηλάζει οχι αποκλειστικα και κοιμαται πολυ ευκολα...

2gq862lerlo78vgo.png

ουτε και μεις ειμαστε φανατικοι υποστηρικτες της πιπιλας.ας με συνχωρεσουν οι υπολοιπες μαμαδες αλλα πολλες φορες εχω την αισθηση οτι δινοντας τηνειναι α σαν να του βαζω ταπα.

καταλαβαινω τι εννοεις πολυ καλα! το πρωτο μου μωρο δεν την πηρε ποτε την πιπιλα,το στομα της δεν σταματουσε ποτε!!!ειχα φιλες που τα παιδια τους επαιρναν πιπιλα και υπηρχε ησυχιααααα. ετσι στο 2ο ειπα θα του τη μαθω για να ησυχαζει και λιγο. μελαλη διαφορα. οταν ειμαστε στο σπιτι τον παρηγορω και στο στηθος αλλα καποιες φορες π.χ. στο αυτοκινητο που δεν του αρεσει καθολου πως να τον παρηγορησω??

στην κορη μου εαν ειμασταν εξω και ηθελε να κοιμηθει η γκρινιαζε γινοταν χαμος!!!! ηθελε οποσδηποτε βυζι. δραμα!

οποτε μια ταπα ειναι καλη λυση καποιες φορες!!:oops:

VCkup3.png W6T5p3.png

Εγώ παρόλο που πήλαζα αποκλειστικά του έδωσα πιπίλα πριν από τις 40 μέρες γιατί έβαζε το δάχτυλο στο στόμ ακι η παιδίατρος είπε καλύτερα πιπίλα από το δάχτυλο. Με το θηλασμό δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα, αλλά μάλλον αυτό έχει να κάνει με το παιδί.

fotinopsaro, εγω κάνω μεγάλες προσπάθειες να μην του δίνω πιπίλα. Μόνο στον ύπνο. Χτες λοιπόν, ενώ ήταν χωρίς πιπίλα, ξαφνικά τον βλέπω να φοράει. Την είχε πιάσει μόνος του από το τραπεζάκι, την είχε βάλει στο στόμα και μετά δεν την άφηνε. Βγάζει δόντια βλέπεις. Οπότε μερικές φορές δεν έχει να κάνει με το τι θέλει ο γονιος, αλλά το παιδί.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...