Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΥΠΝΟΣ..ποτε θα στρωσει τελικα??

aurorina

Recommended Posts

Καλημερα κοριτσια.

εχω ξαναγραψει σχετικα με αυτο αλλα μου εχουν δημιουργηθει νεες αποριες;);)

Ο μικρος μας ειναι τωρα 4,5 μηνων.Την μερα ολα καλα,το βραδυ κοιμοταν απο τις 10 εως τις 2 και μετα ανα 2 ωρες.τον εβαζα στο στηθος και ξανακοιμοταν.Θηλαζει αποκλειστικα.

Μεσα στην εξαντληση μου περιμενα πως καποτε θα στρωσουν τα πραματα..αλλα οχι δεν καλυτερεψαν αλλα πια ξυπναει απο τις 10 στις 23.00 και μετα ανα μια ωρα.εχουμε ψοφησει.Που πιστευετε να ωφειλεται αυτη η αλλαγη??μηπως εκανα κατι καταλαθος που μπορει ν ατον πειραξε??Σημερα σκεφτομαι να του δωσω εν αμπουκαλι ξενο γαλα μπας και κοιμηθει κανα τετραωρο και ξεκουραστω λιγο.Εχετε παρομοιες εμπειριες??

ευχαριστω

RN1Zp2.png

Διαφημίσεις

δεν μπορω να σε συμβουλεψω σωστα γιατι θηλασα ελαχιστα.Αλλα μήπως βγαλεις γαλα με το θηλαστρο και δεις την ποσοτητα μηπως εχει ελλατωθει το γαλα σου και το μωρο δεν χορταινει και γι΄αυτο ξυπναει?? γιατι αν χορταινει ίσως ξυπναει για αλλους λογους(δοντακια και ας είναι νωρις το κοιταξες?),αν το ταιζεις ανα μια ωρα τωρα που δεν είναι νεογεννητο φοβαμαι μην είναι απο συνηθεια πλεον στο μωρο.

YiMXp3.png

Καλημέρα aurorina! Ολες παιδευόμαστε με τον ύπνο των μικρών μας, όπως έχω δει και σε άλλα θέματα.

Ο δικός μου κοντεύει 10μηνών και ακόμα δεν έχει μπει σε πρόγραμμα. Κάποιες φορές μας...ξεγελάει για καμιά βδομάδα και κοιμάται ολόκληρη τη νύχτα και μετά πάλι ξυπνά...Και έτσι κυλάει ο καιρός μήνες τώρα. Οσο για τη ρουτίνα που λένε ότι αρέσει στα μωρά και τα βάζει σε πρόγραμμα,στην δική μου περίπτωση δεν ισχύει, μιας και τα ίδια κάνω με τον μικρό κάθε βράδυ, αλλά ούτε σταθερή ώρα που κοιμάται έχει ούτε την ίδια διάρκεια.

Επειδή έβγαζα γάλα με το θήλαστρο για 8,5 μήνες, αλλά έδινα και συμπλήρωμα έχω να σου πω ότι όσες φορές του έδωσα το βράδυ αποκλειστικά ξένο γάλα, μήπως είναι πιο βαρύ και κοιμηθεί περισσότερο, δεν πέτυχε το κόλπο!!Δυστυχώς!

Δεν αποκλείεται το μωράκι σου να έχει ξεκινήσει να βγάζει δοντάκι.Ο δικός μου 3 μηνών είχε σαλάκια, γκρίνια και πρησμένα ούλα και έβγαλε δοντάκι στους 5 μήνες.

Κάνε υπομονή γιατί έχεις δρόμο ακόμα...

Καλημερα κοριτσια.

εχω ξαναγραψει σχετικα με αυτο αλλα μου εχουν δημιουργηθει νεες αποριες;);)

Ο μικρος μας ειναι τωρα 4,5 μηνων.Την μερα ολα καλα,το βραδυ κοιμοταν απο τις 10 εως τις 2 και μετα ανα 2 ωρες.τον εβαζα στο στηθος και ξανακοιμοταν.Θηλαζει αποκλειστικα.

Μεσα στην εξαντληση μου περιμενα πως καποτε θα στρωσουν τα πραματα..αλλα οχι δεν καλυτερεψαν αλλα πια ξυπναει απο τις 10 στις 23.00 και μετα ανα μια ωρα.εχουμε ψοφησει.Που πιστευετε να ωφειλεται αυτη η αλλαγη??μηπως εκανα κατι καταλαθος που μπορει ν ατον πειραξε??Σημερα σκεφτομαι να του δωσω εν αμπουκαλι ξενο γαλα μπας και κοιμηθει κανα τετραωρο και ξεκουραστω λιγο.Εχετε παρομοιες εμπειριες??

ευχαριστω

αυτό ακριβώς πέρασα κι εγώ για το διάστημα από 7,5 μηνών μέχρι ....σχεδόν δύο ετών. Όσο έκανε δηλαδή για να βγάλει τα δόντια του..... Καταλαβαίνω απόλυτα την εξάντληση και την απελπισία που μπορεί να νοιώθεις. Σήμερα σκέφτομαι πόσο λάθος έκανα τότε που δεν ρώτησα τον παιδίατρο για κάποιο παυσίπονο για τα ούλα. Αλλά τότε δεν ήξερα πόσο θα διαρκούσε.... Τότε αυτό που έκανα ήταν να πάρω το μωρό στο κρεβάτι μαζί μου για να μη χρειάζεται να σηκώνομαι όλη νύχτα. Ο μπαμπάς πήγε σε ντιβάνι στο παιδικό γιατί μέσα στην αϋπνία μου με ενοχλούσε και που ανέπνεε δίπλα μου. Έτσι γλίτωσα αρκετή κούραση.

μπα δεν υπαρχει σωτηρία! εγω πιστευω πως θα κοιμηθω οταν το αγορι μου φτασει στην εφηβεια, αρχισει να πηγαινει σε κανα κλαμπ κ πεφτει ξερος για υπνο μετα. εμενα 9 μηνων ελαχιστα βραδια κοιμηθηκε καλα. ξυπναει συνεχως για πιπιλα ή γιατι τρομαξε ή γιατι συνηθησε να ξυπναει τωρα πια!!! ουφφ.. κ δεν θηλαζω.

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

ανυποφορη κατάσταση ! μια απο τα ιδια ! εχω συνεχεια νευρα , στη δουλεια κοιμαμαι ορθια, και επιπλέον εχω να φροντισω και ενα παιδι ακόμα. Ως ποτε πια αυτό το ξενυχτι? εχω δοκιμασει τα παντα. την κοιμιζω στο καρότσι κατω απο τον αποροφητηρα(ναι καλα διαβάσατε) μεσα σε πεντε λεπτα. κοιμαται απο τις 11¨00 μεχρι την 1¨00. απο εκεινη την ωρα και μετά. θα σηκωθώ και 20 φορές. ΕΛΕΟΣ!!!!!

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

και εγώ μία από τα ίδια. Στους 5 μήνες άρχισε να ξύπνάει πιο συχνά και την θήλαζα για να κοιμηθεί και σιγά σιγά η κατάσταση όλο χειροτεύρευε. Θήλαζα το βράδυ κάθε λίγο και λιγάκι μήπως και νανουριστεί. Μετά προσπάθησα να την παίρνω αγκαλιά και να την νανουρίζω κάποιες φορές. Το αποτέλεσμα να ξυπνάει 20 φορές το βράδυ και να κοιμάται μόνο με στήθος ή αγκαλιά και μόλις την ακουμπούσα στο κρεββάτι πάλι ουα ουά.... Τελικά ενώ πήγα να πάθω νευρικό κλονισμό από την αυπνία και κούραση εδώ και μία εβδομάδα την αφήνω και κλαίει λίγο και μετά την χαιδεύω και της δίνω πιπίλα (συνήθως δεν τη θέλει) και μετά από πολύ κλάμα κοιμάται. Δεν την σηκώνω αγκαλιά και την θηλάζω μόνο 2 φορές το βράδυ (είναι πλέον 7 μηνών). Η αλήθεια είναι ότι μου σπαράζει η καρδιά που την αφήνω 1-3 λεπτά το πολύ κάθε φορά πριν πάω να τη χαιδέψω αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Στη μία εβδομάδα που έχω εφαρμόσει αυτό το σύστημα έχει δει μια βελτίωση. Ξυπνάει 5-6 φορές το βράδυ και προσπαθώ με πιπίλα και χαδια στο κρεββάτι να την νανουρίσω. Ελπίζω κάποια στιγμή να στρώσει.