Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δώστε μου τα φώτα σας για κατσαρόλες Fissler

Recommended Posts

Βρε κορίτσια τη βοήθειά σας παρακαλώ. Έχω το quattro της Fissler. Συνήθως μαγειρεύω στο βαθύ τηγάνι είτε με το καπάκι της χύτρας είτε με το καπάκι της κατσαρόλας. Σήμερα για 2η φορά μου κόλλησε το φαγητό στον πάτο, την προηγούμενη φορά με φασολάδα και σήμερα με αρακά. Είναι δυνατόν;Μήπως σας πάει κάπου το μυαλό ή είχατε παρόμοια εμπειρία;Μου κάνει φοβερή εντύπωση γιατί μπορεί να την έχω 5 χρόνια αλλά ουσιαστικά φέτος μόνο την χρησιμοποίησα γιατί μέχρι πέρισυ χρησιμοποιούσα τις παλιές μου και αυτή την είχα ακόμα στο κουτί. Ας μου πει κάποια ότι δεν είμαι για καινούρια κατσαρόλα.Δηλαδή ήμαρτον, ήταν και πανάκριβη.

Διαφημίσεις

Λοιπόν έχω όλη τη σειρά της φισλερ, το κουάτρο δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμη, μόνο το τηγάνι και δεν κόλλησε κάτι. (όχι σαν χύτρα αλλά για τηγάνισμα)

Ομως θυμάμαι πως μόλις τα πήραμε μας είπαν ότι επιβάλεται να κανούμε κάποια διαδικασία πριν μαγειρέψουμε με όλα αυτά τα σκεύη.

Την διαδικασία δεν την θυμάμαι ακριβώς, κάτι με βρασιμο νερού θυμάμαι με κάτι μέσα.

Οταν τα πήραμε και πριν να τα τοποθετήσουμε στα ντουλάπια, εκτός από πλύσιμο, είχαμε κάνει τη διαδικασία.

Καλύτερα Ρώτα εκεί που τα πήρες, δεν σου είχαν αναφέριε κάτι για πρίν την πρώτη χρήση?

Κάποια στιγμή θα τους τηλ κι γω γιατί θέλω να χρησιμοποιήσω τις χύτρες και δεν ξέρω πως, αν θες ρωτώ και επανέρχομαι.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Μηπως ειχες το ματι στο πολυ δυνατο;Το εχω παθει κι εγω..τωρα μολις ξεκινησει να βραζει του χαμηλωνω τη θερμοκρασια...

Αυτό το έπαθα με φασολάκια γιαχνί στην κατσαρόλα φισλερ. Είχα στο φουλ την φωτιά τις πρώτες φορές, στο 9, πάλι καλά που δεν ανατινάχτηκε :lol: τώρα στο 6-7 στην αρχή και στο 4 μετά

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Καλημέρα, εχω το κουατρο χρονια και το χρησιμοποιώ. μολις κλείσει το καπάκι και ασφαλίσει η χυτρα, περιμένετε να σηκωθεί το εμβολάκι της πίεσης. Μόλις σηκωθεί, χαμηλώνετε τη φωτιά στην εστία!!!! αλλα παλι, μηπως δεν ειχες βαλει αρκετα υγρά?

Η φισλερ εχει κι ενα πίνακα με ολα τα φαγητά ποσο χρονο χρειάζονται με χαμηλωμένη τη φωτιά. Ειναι στα εγχειριδια χρήσης, καλυτερα να ρίξεις μια ματιά.

Ειναι πραγματικά πολύ οικονομικό το μαγείρεμα με την χύτρα.

πριν τελειωσετε το μαγείρεμα, κλείστε το μάτι και αφήστε πάνω τη χύτρα κλειστή για ακομα περισσότερη οικονομια!

xx

SM

Διαφημίσεις

και εγώ έχω χύτρα της fissler. δεν μου κόλλησε ποτέ το φαγητό. Βάζω στην αρχή την φωτιά στο 9 μέχρι να σηκωθεί η βαλβίδα. Μόλις σηκωθεί το χαμηλώνω στο 5. και οι χρόνοι μαγειρέματος είναι μικροί. πχ τα φασολάκια στο 10λεπτο τα σβήνω και αφήνω τη χύτρα πάνω στο μάτι εως ότου πέσει η βαλβίδα. Μια φορά μόνο έκαψα φασολάκια τώρα που το θυμήθηκα γιατί το είχα στο 9 αρκετή ώρα και δεν σηκώθηκε η βαλβίδα. Δεν είχε τοποθετηθεί σε κάποια εγκοπή σωστά το λάστιχο απο το καπάκι και έτσι δεν έκλεισε καλά. Σφάλμα μου:mrgreen:

καλημερα κ απο εμενα

εχω κ γω ολο το σετ με τις κατσαρολες κ το κουατρο και δεν μου εχει κολλησει ποτε φαγητο αλλα ειχα κανει κ γω κατι πριν την πρωτη χρηση αλλα δεν θυμαμε τι γιατι εχουν περασει κ καποια χρονια

οσο για την χυτρα τηνβαζω στο 9 κ μολις η βαλβιδα παει στην πρωτη γραμμη το χαμηλωνω στο 3 .αυτο μου το ειχαν τονισει οταν ειχα παει το καπακι για σερβις οτι δηλ δεν περιμενουμε να βγουν κ οι 2 γραμμες στη βαλβιδα γιατι απο την πιεση χαλανε τα λαστιχακια.μετα κατεβαζουμε την φωτια στο 1/3

απο τοτε παντως που τα τηρω αυτα ολα ειναι οκ

Κορίτσια αυτό με το νερό το έκανα όταν την πρωτοχρησιμοποίησα. Δεν είναι ότι δεν ξέρω να την χρησιμοποιώ, απλά είναι η 2η φορά μου κολλάει φαγητό.Μέχρι τώρα την έβαζα στο 9 και μόλις έβγαινε η πρώτη βαλβίδα, την έβαζα στο 5. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα.Δεν ξέρω τώρα τι φταίει.