Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η παιδίατρος μου είπε να κόψω τους βραδινούς θηλασμούς σε 6 μηνών μωρό!

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα, πάω να σκάσω!!!!

Πήρα την παιδίατρο για άλλο λόγο και μεταξύ άλλων τη ρώτησα και αν είναι κακό που η μπέμπα τρώει 3-4 φορές το βράδυ, όπου κοιμόμαστε αγκαλιά, και αν είναι κακό που ξυπνάει στις 12- 13.00 το μεσημέρι γιατί άρχισαν να μου το σχολιάζουν από τον περίγυρο και αυτό. Τελευταίος θηλασμός είναι γύρω στις 10 το πρωί μεταξύ ύπνου και ξύπνιου.

Μου είπε να σταματήσω το βραδυνό και να βάλω τον άντρα μου να της δίνει χαμομήλι και να μην κοιμάμαι μαζί της. Θα γίνει λέει μαμούχαλη και θα με ζητάει συνέχεια....

Έχω σκάσει ρε κορίτσια....τόσο λίγο διάστημα αγκαλίτσα?

Νόμιζα ότι έχω ακόμα μήνες να κοιμόμαστε μαζί της, με βόλευε και το πόσο ήρεμη ήταν και το ότι ξύπναγε αργά.....τώρα πρέπει λέει να της το κόψω για να θηλάζει περισσότερο την ημέρα- όντως θήλαζε συχνότερα την νύχτα, αλλά εμένα μου άρεσε...

Μου είπε ότι πρέπει να ξυπνάει το πρωί (π.χ. κατά τις 10 της λέω, ναι μου λέει!) και τι να κάνω ρε κορίτσια? Να την ξυπνάω??? Μου φαίνεται πολύ βάναυσο!!! Βέβαια κοιμάται τόσο όσο είμαι και εγώ κοντά της και όχι αν φύγω από το δωμάτιο για πολύ ώρα, αλλά το χαιρόμουν που κοιμόταν πολύ το βράδυ.

Τι να πω? Έχω στενοχωρηθεί πολύ, αλλά περιμένω και τη γνώμη σας, μήπως είμαι εγώ υπερβολική????

Διαφημίσεις

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Πήρα την παιδίατρο για άλλο λόγο και μεταξύ άλλων τη ρώτησα και αν είναι κακό που η μπέμπα τρώει 3-4 φορές το βράδυ, όπου κοιμόμαστε αγκαλιά, και αν είναι κακό που ξυπνάει στις 12- 13.00 το μεσημέρι γιατί άρχισαν να μου το σχολιάζουν από τον περίγυρο και αυτό. Τελευταίος θηλασμός είναι γύρω στις 10 το πρωί μεταξύ ύπνου και ξύπνιου.

Μου είπε να σταματήσω το βραδυνό και να βάλω τον άντρα μου να της δίνει χαμομήλι και να μην κοιμάμαι μαζί της. Θα γίνει λέει μαμούχαλη και θα με ζητάει συνέχεια....

Νόμιζα ότι έχω ακόμα μήνες να κοιμόμαστε μαζί της, με βόλευε και το πόσο ήρεμη ήταν και το ότι ξύπναγε αργά.....τώρα πρέπει λέει να της το κόψω για να θηλάζει περισσότερο την ημέρα- όντως θήλαζε συχνότερα την νύχτα, αλλά εμένα μου άρεσε...

Μου είπε ότι πρέπει να ξυπνάει το πρωί (π.χ. κατά τις 10 της λέω, ναι μου λέει!) και τι να κάνω ρε κορίτσια? Να την ξυπνάω??? Μου φαίνεται πολύ βάναυσο!!! Βέβαια κοιμάται τόσο όσο είμαι και εγώ κοντά της και όχι αν φύγω από το δωμάτιο για πολύ ώρα, αλλά το χαιρόμουν που κοιμόταν πολύ το βράδυ.

Τι να πω? Έχω στενοχωρηθεί πολύ, αλλά περιμένω και τη γνώμη σας, μήπως είμαι εγώ υπερβολική????

Κατ αρχας δεν νομίζω πως πρέπει να σταματησει να θηλάζει το βράδυ το παιδί. Ειναι μικρή ακόμα άλλωστε για κάτι τέτοιο. Και η δικιά μου ξυπνάει 2 φορές τη νύχτα για φαί.

Εκει που διαφωνώ είναι το πρωινό ξύπνημα, αλλά αυτό ίσως έχει να κάνει με το γεγονός πως εγω πάντα ξύπναγα νωρίς και με τα παιδιά απλά ξυπνάω ακόμα πιο νωρίς. Ο γιος μου ας πουμε μέχρι 2.5 χρονών ξύπναγε μεταξύ 6-6.30 το πρωί. Η μπέμπα έχει τωρα το ίδιο "πρόγραμμα". 6.30 ξυπνάμε για γάλα, τους ετιμάζω, τους πάω σχολείο και εκεί θα κοιμηθεί πάλι κατα τις 9-10 συνηθως. Πραγματικά το 12- 13.00 δεν μου κάνει για πρωινό ξύπνημα, αλλά δεν νομίζω πως αυτο έχει να κάνει με τους βραδυνούς θηλασμούς.

Αν θες, πες μας λίγο το πρόγραμμα της μικρής, όχι για να συζητησουμε το θηλασμό, αυτό θεωρω δεδομένο πως πρέπει να τον συνεχίσει ανεμπόδιστα, αλλά για το πρωινό ξύπνημα.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Γιατί στεναχωριέσαι τόσο πολύ?Είναι γνωστό ότι οι παιδίατροι λένε τα δικά τους δε σημαίνει ότι έχουν και πάντα δίκιο!;)

Εσύ συνέχισε να κάνεις αυτό που βολεύει και ευχαριστεί εσένα και το μωρό σου,δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να δίνεις αναφορά στην παιδίατρο η στον οποιονδήποτε!

Να σου πω την αλήθεια, βασιζόμενη στο όποτε θέλει και όσο θέλει σχετικά με το θηλασμό και επειδή δεν δουλεύω, δεν της έχω κάνει πρόγραμμα

Να σας πω όμως ότι το βράδυ κοιμάται το νωρίτερο στις 11.30!

Θα πρέπει δηλαδή να κοιμηθώ κ εγώ μαζί της για να κοιμηθεί αλλιώς κοιμάται 30-40 λεπτάκια κ ξυπνάει, όπως κάνει κ όλη την υπόλοιπη μέρα.

Πάντως σε γενικές γραμμές αφού ξυπνήσει, πχ στις 12, θα ξανακοιμηθεί μετά από 1-1,5 ώρα κ μετά θα της δώσω φρουτόκρεμα. Σε όλη την ημέρα παίρνει υπνάκους ανά 2,5 ώρες περίπου για 30 λεπτάκια.

Και το μεσημέρι αν κοιμηθώ και εγώ (που ζήτημα να έχω κοιμηθεί 3 φορές στους 6 μήνες!) παρατήρησα ότι κοιμάται κ 2 ώρες σερί....

Προτείνεις να σηκώνομαι από το κρεβάτι για να ενεργοποιείται κ εκείνη νωρίς?

Εγώ έλεγα ότι αφού μια ζωή θα έχει πρόγραμμα και θα ξυπνάει νωρίς για σχολείο, δουλειά κλπ.....θα ήταν καλό να είναι έτσι χαλαρή μέχρι τουλάχιστον να πάω και εγώ στη δουλειά...

Γιατί στεναχωριέσαι τόσο πολύ?Είναι γνωστό ότι οι παιδίατροι λένε τα δικά τους δε σημαίνει ότι έχουν και πάντα δίκιο!;)

Εσύ συνέχισε να κάνεις αυτό που βολεύει και ευχαριστεί εσένα και το μωρό σου,δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να δίνεις αναφορά στην παιδίατρο η στον οποιονδήποτε!

Δεν ξέρω βρε Natly, αλλά νιώθω ότι δεν πρέπει να διαλέγω αυτά που με βολεύουν μόνο από την παιδίατρο και εκεί είναι που στενοχωριέμαι.

Σε ό,τι συμφωνώ να την δέχομαι και σε ό,τι όχι να μην της δίνω σημασία?

Από όσα έχω διαβάσει μόνη μου (και πολλά μέσα από το φόρουμ αυτό) θέλω να κάνω ένα παιδάκι ευτυχισμένο και γεμάτο χωρίς πολλά πολλά πρέπει, αλλά πάντα υπάρχουν και οι απ' έξω που κάτι θα πουν και θα ήθελα να έχω υποστηριχτή την παιδίατρο για να τους απαντώ ανάλογα...τώρα θα μου πεις....δεν τους γειώνεις όλους και να κάνεις αυτό που σου λέει η ψυχή και το ένστικτό σου?

Σωστό και αυτό....

Μόνο που θέλω να έχω και μια επιστημονική απάντηση για να είμαι σίγουρη ότι κάνω το καλύτερο για το μωρό μου και την ψυχολογία της...

Διαφημίσεις

Να σου πω την αλήθεια, βασιζόμενη στο όποτε θέλει και όσο θέλει σχετικά με το θηλασμό και επειδή δεν δουλεύω, δεν της έχω κάνει πρόγραμμα

Να σας πω όμως ότι το βράδυ κοιμάται το νωρίτερο στις 11.30!

Θα πρέπει δηλαδή να κοιμηθώ κ εγώ μαζί της για να κοιμηθεί αλλιώς κοιμάται 30-40 λεπτάκια κ ξυπνάει, όπως κάνει κ όλη την υπόλοιπη μέρα.

Πάντως σε γενικές γραμμές αφού ξυπνήσει, πχ στις 12, θα ξανακοιμηθεί μετά από 1-1,5 ώρα κ μετά θα της δώσω φρουτόκρεμα. Σε όλη την ημέρα παίρνει υπνάκους ανά 2,5 ώρες περίπου για 30 λεπτάκια.

Και το μεσημέρι αν κοιμηθώ και εγώ (που ζήτημα να έχω κοιμηθεί 3 φορές στους 6 μήνες!) παρατήρησα ότι κοιμάται κ 2 ώρες σερί....

Προτείνεις να σηκώνομαι από το κρεβάτι για να ενεργοποιείται κ εκείνη νωρίς?

Εγώ έλεγα ότι αφού μια ζωή θα έχει πρόγραμμα και θα ξυπνάει νωρίς για σχολείο, δουλειά κλπ.....θα ήταν καλό να είναι έτσι χαλαρή μέχρι τουλάχιστον να πάω και εγώ στη δουλειά...

Εισαι τυχερη μιας και έχεις έναμωρό που απ ότι φαίνεται κοιμάται πολύ καλά! Η δικιά μου που είναι κι αυτη 6.5 μηνών, μέσα στη μέρα κοιμάται απο 1 έως 3 ώρες σύνολο (το 3 ώρες είναι σπάνιο). Συνηθως κοιμάται 1-2 ωρες όλη τη μέρα, και φαντάσου πως ξυπνάει στις 6.30 και κοιμάται για βράδυ κατα τις 9.30 το βράδυ.

Δεν μπορώ να σου πω πως καλό να είναι να την ξυπνάς γιατι πολύ απλά εσύ θα κρίνεις τί σε βολεύει. Απλά σκέψου πως όταν με το καλό γυρίσεις δουλειά, ίσως είναι δύσκολο να της αλλάξεις πρόγραμμα αν είναι αναγκαίο να κάνεις κάτι τέτοιο. Κατά τα άλλα, κάνε τις αγκαλίστες σου με το μικρό σου, θηλασε χωρίς περιορισμούς και μην ακούς κανεναν!

Και εγώ έλεγα ότι είμαι τυχερή που η μικρή και κοιμάται και τρώει κλπ., αλλά φαίνεται με μάτιασαν. Πλάκα κάνω αλλά με έχουν ζαλίσει μια με το γιατί είναι παχουλή-λες και της δίνω πάστες! και μια με το γιατί κοιμάται και δεν με ξυπνάει από τα χαράματα. Τώρα...βούτυρο στο ψωμί τους τα λόγια της παιδίατρου....να σου ζήσει η μπεμπάρα σου!!!!

tarta, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο θηλασμός το δεύτερο εξάμηνο της ζωής του μωρού εξακολουθεί να είναι η κύρια τροφή του και θα πρέπει να είναι ελεύθερος μέρα και νύχτα.

Ο περιορισμός του βραδυνού θηλασμού μπορεί να επηρεάσει τη συνολική παραγωγή του 24ωρου και να οδηγήσει σε πρόωρο αποθηλασμό.

Η ανάγκη για εγκύτητα ενός μωρού που δεν μπορεί να κινηθεί μόνο του είναι πολύ μεγάλη.

Αν το μωρό χρειαζόταν χαμομήλι, θα είχες ένα στήθος με χαμομήλι. Αυτή η συμβουλή δεν έχει καμία σχέση με ιατρική.

Θα γίνει λέει μαμούχαλη και θα με ζητάει συνέχεια....

Τέτοιοι όροι δεν υπάρχουν ούτε στην ιατρική ούτε στην ψυχολογία.

Επίσης δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση που να υπονοεί κάτι τέτοιο. Αντίθετα οι θεωρίες που έχουν τεκμηριωθεί μέχρι τώρα, λένε ακριβώς το αντίθετο. Αν ρίξεις μια ματιά στο attachment theory θα δεις ότι όσο περισσότερο ανταποκρίνεται κάποιος στις ανάγκες ενός παιδιού, τόσο πιο ανεξάρτητο γίνεται.

Νόμιζα ότι έχω ακόμα μήνες να κοιμόμαστε μαζί της, με βόλευε και το πόσο ήρεμη ήταν και το ότι ξύπναγε αργά.....

Δεν έχεις μήνες, έχεις χρόνια!

τώρα πρέπει λέει να της το κόψω για να θηλάζει περισσότερο την ημέρα- όντως θήλαζε συχνότερα την νύχτα, αλλά εμένα μου άρεσε...

Είναι σημαντικό να επιλέγεις κάποιους που τουλάχιστον σέβονται τις επιλογές σου για το πώς να μεγαλώσεις το παιδί σου και δεν σου επιβάλλουν τις δικές τους προσωπικές επιλογές, παρουσιάζοντάς τες ως επιστημονικές.

Μου είπε ότι πρέπει να ξυπνάει το πρωί (π.χ. κατά τις 10 της λέω, ναι μου λέει!) και τι να κάνω ρε κορίτσια? Να την ξυπνάω???

Μου φαίνεται πολύ βάναυσο!!!

Αφού σου φαίνεται βάναυσο, γιατί σκέφτεσαι να το κάνεις;

Δικό σου είναι το παιδί, δική σου είναι η ζωή, εσύ επιλέγεις τι θα κάνεις για σένα και για το παιδί σου.

Έχω στενοχωρηθεί πολύ, αλλά περιμένω και τη γνώμη σας, μήπως είμαι εγώ υπερβολική????

Νομίζω ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξεχωρίσεις τις αρμοδιότητες του παιδιάτρου από τις δικές σου.

Ο παιδίατρος έχει εκπαιδευτεί για να παρακολουθεί την υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού.

Τα υπόλοιπα είναι δικό σου θέμα.

Δεν ξέρω βρε Natly, αλλά νιώθω ότι δεν πρέπει να διαλέγω αυτά που με βολεύουν μόνο από την παιδίατρο και εκεί είναι που στενοχωριέμαι.

Σε ό,τι συμφωνώ να την δέχομαι και σε ό,τι όχι να μην της δίνω σημασία?

Τότε θα πρέπει να διαλέξεις έναν πιο αξιόπιστο παιδίατρο που δεν το παίζει ψυχολόγος και δεν δίνει συμβουλές αποθηλασμού.

Από όσα έχω διαβάσει μόνη μου (και πολλά μέσα από το φόρουμ αυτό) θέλω να κάνω ένα παιδάκι ευτυχισμένο και γεμάτο χωρίς πολλά πολλά πρέπει, αλλά πάντα υπάρχουν και οι απ' έξω που κάτι θα πουν και θα ήθελα να έχω υποστηριχτή την παιδίατρο για να τους απαντώ ανάλογα...τώρα θα μου πεις....δεν τους γειώνεις όλους και να κάνεις αυτό που σου λέει η ψυχή και το ένστικτό σου?

Σωστό και αυτό....

Μόνο που θέλω να έχω και μια επιστημονική απάντηση για να είμαι σίγουρη ότι κάνω το καλύτερο για το μωρό μου και την ψυχολογία της...

Αν θέλεις επιστημονική απάντηση τότε θα πρέπει να ρωτάς έναν ειδικό που γνωρίζει ψυχολογία. Οι παιδίατροι δεν διδάσκονται ψυχολογία και δεν είναι ψυχολόγοι ούτε ψυχοθεραπευτές.

aglaia σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις...είμαι σε αναζήτηση άλλης παιδιάτρου γιατί φρίκαρα χτες!

Το μόνο που θα κάνω είναι να σηκώνομαι το πρωί από το κρεβάτι και να την αφήνω να ξυπνάει μόνη της βέβαια, αλλά αφού θα λείπω εγώ σίγουρα θα ξυπνάει νωρίτερα. Και αυτό για να τρώει το φρούτο σαν πρωινό και όταν μπει η χορτόσουπα να είναι μεσημέρι.

Για όλα τα άλλα έψαξα πάλι πολύ, χάρηκα που με στήριξες και εσύ aglaia και βρήκα και αυτό:

με τίτλο: Φυσιολογικός βρεφικός ύπνος και θηλασμός. Το βρήκα στο site του Παπαβέντση, είναι παρουσίαση από συνέδριο, έχει και παραπομπές επιστημονικές και κορίτσια να το διαβάσετε ΟΛΕΣ!!!

Βρε συ aglaia εσείς από Θεσσαλονίκη είστε πιο οργανωμένοι μου φαίνεται!!!

Τώρα πρέπει να βρω και έναν τρόπο να κοιμάται και πιο νωρίς η μικρή βέβαια...πολλά ευχαριστώ και πάλι!

Διαφημίσεις

Για όλα τα άλλα έψαξα πάλι πολύ, χάρηκα που με στήριξες και εσύ aglaia και βρήκα και αυτό:

με τίτλο: Φυσιολογικός βρεφικός ύπνος και θηλασμός. Το βρήκα στο site του Παπαβέντση, είναι παρουσίαση από συνέδριο, έχει και παραπομπές επιστημονικές και κορίτσια να το διαβάσετε ΟΛΕΣ!!!

Αυτή η παρουσίαση είναι της Αναστασίας Καραθανάση που είναι παιδίατρος και σύμβουλος θηλασμού.

aglaia σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις...είμαι σε αναζήτηση άλλης παιδιάτρου γιατί φρίκαρα χτες!

Το μόνο που θα κάνω είναι να σηκώνομαι το πρωί από το κρεβάτι και να την αφήνω να ξυπνάει μόνη της βέβαια, αλλά αφού θα λείπω εγώ σίγουρα θα ξυπνάει νωρίτερα. Και αυτό για να τρώει το φρούτο σαν πρωινό και όταν μπει η χορτόσουπα να είναι μεσημέρι.

Βρε συ aglaia εσείς από Θεσσαλονίκη είστε πιο οργανωμένοι μου φαίνεται!!!

Τώρα πρέπει να βρω και έναν τρόπο να κοιμάται και πιο νωρίς η μικρή βέβαια...πολλά ευχαριστώ και πάλι!

Πολύ ωραία η παρουσίαση! Ευχαριστούμε!

Κι εμείς που είμαστε 6,5 μηνων ακριβώς έτσι κοιμόμαστε! Αγκαλίτσα όλο το βράδυ κ όποτε ανησυχεί την ταϊζω επιτόπου ξαπλωμένη κ συνεχίζουμε τον ύπνο μας. Κοιμάται 9 περίπου, ξυπνά 7 και μέσαστη νύχτα τρώει 3-4 φορές. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να κόψουμε τους βραδινούς θηλασμούς, μέχρι να γίνουν τα μωρά ενός χρόνου το γάλα είναι η βασική τροφή τους...

Πάντως το έχω απορία: πώς κάνεις co-sleeping με το βλαστάρι σου όταν αυτό είναι 2-3 ετών, το στέλνεις για ύπνο κ του λες "η μαμα θα έρθει σε 3 ώρες"? Γιατί αποκλείεται να παει η μαμα για ύπνο 9 η ώρα, όπως κ αποκλείεται το παιδί να την περιμένει ως τις 12...

• 3 weeks later...
Τότε θα πρέπει να διαλέξεις έναν πιο αξιόπιστο παιδίατρο που δεν το παίζει ψυχολόγος και δεν δίνει συμβουλές αποθηλασμού.

Αν θέλεις επιστημονική απάντηση τότε θα πρέπει να ρωτάς έναν ειδικό που γνωρίζει ψυχολογία. Οι παιδίατροι δεν διδάσκονται ψυχολογία και δεν είναι ψυχολόγοι ούτε ψυχοθεραπευτές.

ουτε και οι δασολογοι!!!!!!

οι βλακωδεις ερωτησεις προς τους παιδιατρους εγειρουν και βλακωδεις απαντησεις...δεν ειναι να απορεις για την απαντηση της παιδιατρου,ετσι κι αλλιως η ερωτηση ηταν ανοητη.......

σε λιγο θα ρωταμε για την επιστημονικη αποψη των παιδιατρων και για το τι συστηνει η αμερικανικη παιδιατρικη εταιρεια σε οτι αφορα το ποσες αγκαλιες την ημερα πρεπει να δωσουμε στο παιδι μας και το ποσα φιλια συστηνει ο who ημερησιως!!!!

Διαφημίσεις

οι βλακωδεις ερωτησεις προς τους παιδιατρους εγειρουν και βλακωδεις απαντησεις...δεν ειναι να απορεις για την απαντηση της παιδιατρου,ετσι κι αλλιως η ερωτηση ηταν ανοητη.......

σε λιγο θα ρωταμε για την επιστημονικη αποψη των παιδιατρων και για το τι συστηνει η αμερικανικη παιδιατρικη εταιρεια σε οτι αφορα το ποσες αγκαλιες την ημερα πρεπει να δωσουμε στο παιδι μας και το ποσα φιλια συστηνει ο who ημερησιως!!!!

mammagf νομίζω ότι είσαι τουλάχιστον αγενής!!!

Δεν θα ήθελα να πέσω στο επίπεδό σου αλλά επειδή διακρίνω μια επιθετικότητα στις αναρτήσεις σου- οι οποίες είναι κυρίως επικριτικά σχόλια!!! καλό θα είναι να κουλάρεις λίγο....

Πήγαινε καμιά βολτούλα να χαλαρώσεις.....δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ πάλι μαζί σου και μάλλον αυτό αποζητάς από όλες μας εδώ οπότε.....ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!

γι αυτό και παραπέμπω σε ειδικούς όταν φαίνεται ότι χρειάζεται

και ως τι παραπεμπεις σε ειδικους?

και ως τι κρινεις οτι χρειαζεται?

ως δασολογος?

και ως τι παραπεμπεις σε ειδικους?

και ως τι κρινεις οτι χρειαζεται?

ως δασολογος?

Ως IBCLC, και το γνωρίζεις πολύ καλά γιατί έχεις κάνει ξανά την ίδια ερώτηση με άλλο λογαριασμό χρήστη στο φόρουμ και έχεις λάβει ήδη απάντηση.

Μπορείς να το επιβεβαιώσεις στο Ευρωπαϊκό γραφείο, είναι το μόνο αρμόδιο και είναι πολύ απλό να στείλεις ένα e-mail και να ρωτήσεις αν είμαι current IBCLC

http://europe.iblce.org/contact

Οι όποιες σπουδές, και τα όποια πτυχία και μεταπτυχιακά δεν αποτελούν απαγορευτικό παράγοντα για κανένα επόμενο πτυχίο, μεταπτυχιακό ή πιστοποιητικό γνώσεων.

Αν ενδιαφέρεσαι, υπάρχει πλέον και βιβλιοθηκονόμος και φιλόλογος ΙΒCLC, στην Ελλάδα, ίσως και άλλες ενδιαφέρουσες ειδικότητες που δεν γνωρίζω ακόμη. Για όλους μπορείς να κάνεις την ίδια ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Γραφείο IBCLC.

mammagf νομίζω ότι είσαι τουλάχιστον αγενής!!!

Δεν θα ήθελα να πέσω στο επίπεδό σου αλλά επειδή διακρίνω μια επιθετικότητα στις αναρτήσεις σου- οι οποίες είναι κυρίως επικριτικά σχόλια!!! καλό θα είναι να κουλάρεις λίγο....

Mα γιατί το λες αυτό;

Δεν βλέπεις ότι ξοδεύει τον πολύτιμο χρόνο της για να βοηθήσει;

Διαβάζει τα προβλήματά σας και προσπαθεί να συνεισφέρει όσο μπορεί!:D

Ως IBCLC, και το γνωρίζεις πολύ καλά γιατί έχεις κάνει ξανά την ίδια ερώτηση με άλλο λογαριασμό χρήστη στο φόρουμ και έχεις λάβει ήδη απάντηση.

Μπορείς να το επιβεβαιώσεις στο Ευρωπαϊκό γραφείο, είναι το μόνο αρμόδιο και είναι πολύ απλό να στείλεις ένα e-mail και να ρωτήσεις αν είμαι current IBCLC

http://europe.iblce.org/contact

Οι όποιες σπουδές, και τα όποια πτυχία και μεταπτυχιακά δεν αποτελούν απαγορευτικό παράγοντα για κανένα επόμενο πτυχίο, μεταπτυχιακό ή πιστοποιητικό γνώσεων.

Αν ενδιαφέρεσαι, υπάρχει πλέον και βιβλιοθηκονόμος και φιλόλογος ΙΒCLC, στην Ελλάδα, ίσως και άλλες ενδιαφέρουσες ειδικότητες που δεν γνωρίζω ακόμη. Για όλους μπορείς να κάνεις την ίδια ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Γραφείο IBCLC.

Ειναι ομως ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ για μια συμβουλο θηλασμου που δεν ειναι παραλληλα και επαγγελματιας υγειας να δινει ιατρικες συμβουλες και αν μαλιστα αυτες ειναι λανθασμενες,τοτε ειναι και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ...

Ειναι ομως ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ για μια συμβουλο θηλασμου που δεν ειναι παραλληλα και επαγγελματιας υγειας να δινει ιατρικες συμβουλες και αν μαλιστα αυτες ειναι λανθασμενες,τοτε ειναι και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ...

Η προτροπή να απευθυνθεί μια μητέρα σε ειδικό, οποιασδήποτε ειδικότητας, ιατρικής ή μη, δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή.

Αυτό μπορώ να το κάνω και ως απλό μέλος, όπως μπορεί να το κάνει κάθε μέλος του φόρουμ.

Mα γιατί το λες αυτό;

Δεν βλέπεις ότι ξοδεύει τον πολύτιμο χρόνο της για να βοηθήσει;

Διαβάζει τα προβλήματά σας και προσπαθεί να συνεισφέρει όσο μπορεί!:D

ποιο προβλημα ειδες εσυ?

γατι εγω ειδα μονο μια μαμα που θελει να τεσταρει την παιδιατρο της...

και μια συμβουλο θηλασμου που χωρις να χασει χρονο ετρεξε να την κραξει.....

Η προτροπή να απευθυνθεί μια μητέρα σε ειδικό, οποιασδήποτε ειδικότητας, ιατρικής ή μη, δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή.

Αυτό μπορώ να το κάνω και ως απλό μέλος, όπως μπορεί να το κάνει κάθε μέλος του φόρουμ.

Φυσικα και αποτελει ιατρικη συμβουλη,αν ησουν γιατρος θα το γνωριζες,αλλα δεν εισαι.....

Φυσικα και αποτελει ιατρικη συμβουλη,αν ησουν γιατρος θα το γνωριζες,αλλα δεν εισαι.....

Η ιδιότητά μου φαίνεται πολύ ευκρινώς γραμμένη στην υπογραφή μου.

Η παραπομπή μιας μητέρας σε γιατρό ή ψυχολόγο ή φυσικοθεραπευτή κλπ, αποτελεί ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ κάθε πιστοποιημένου συμβούλου γαλουχίας.

Δεσμεύεται γι αυτό από τον κώδικα ηθικής, αποτελεί μέρος της εκπαίδευσης και εξέτασής του.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...