Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΕΧΡΙ ΠΟΣΟΥΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥΣ...

ΣΩΤΗΡΙΑ

Recommended Posts

Κοριτσια γεια σας. Η μικρη μου εχει μπει στον 5ο μηνα. Εχω ξεκινησει δουλεια απο τον 3ο μηνα . Το πρωι πινει συμπληρωμα και απο τις 4 που ειμαι σπιτι μεχρι και το αλλο πρωι θηλαζω αποκλειστικα. Ποσοι πρεπει να ειναι οι θηλασμοι για να ειναι ο θηλασμος επαρκης και να περνει το σωστο βαρος το παιδι? Θηλαζω ανα 2 ωρο και καμια φορα ανα 3ωρο. Ωστοσο , τωρα πια με τα ουλα υπαρχουν φορες που κανει μονο κανενα 5λεπτο να φαει και οχι 10λετπο που συνηθιζει. Επισης υπαρχουν και φορες που θηλασζει 1-2 λεπτα. Το ρωταω αυτο γιατι πριν μια εβδομαδα που πηγαμε για να την δει ο παιδιατρος πηρε μονο 6οο γραμΜ. Μου ειπε ο γιατρος οτι ειναι καλη δεν εχει φυγει απο την καμπυλη αλλα εβλεπα στο βιβλιαριο του γιου μου οποιος ειχε παρει παραπανω βαρος. Η μικρη γεννηθηκε μικρουλα 48 εκ 2233 βαρος (1/6/11). Αλλη μια ερωτηση που θελω ειναι οτι τα πρωινα εγω πηγαινω στην τουλαετα και με το χερι βγαζω το γαλα απο το στηθος. Μεχρι ποτε θα πρεπει να το κανω αυτο? Τωρα πια δεν φουσκωνει και τρελα το στηθος μου....

Περιμενω με χαρα τις απαντησεις σας!

Διαφημίσεις

Κοριτσια γεια σας. Η μικρη μου εχει μπει στον 5ο μηνα. Εχω ξεκινησει δουλεια απο τον 3ο μηνα . Το πρωι πινει συμπληρωμα και απο τις 4 που ειμαι σπιτι μεχρι και το αλλο πρωι θηλαζω αποκλειστικα. Ποσοι πρεπει να ειναι οι θηλασμοι για να ειναι ο θηλασμος επαρκης και να περνει το σωστο βαρος το παιδι? Θηλαζω ανα 2 ωρο και καμια φορα ανα 3ωρο. Ωστοσο , τωρα πια με τα ουλα υπαρχουν φορες που κανει μονο κανενα 5λεπτο να φαει και οχι 10λετπο που συνηθιζει. Επισης υπαρχουν και φορες που θηλασζει 1-2 λεπτα. Το ρωταω αυτο γιατι πριν μια εβδομαδα που πηγαμε για να την δει ο παιδιατρος πηρε μονο 6οο γραμΜ. Μου ειπε ο γιατρος οτι ειναι καλη δεν εχει φυγει απο την καμπυλη αλλα εβλεπα στο βιβλιαριο του γιου μου οποιος ειχε παρει παραπανω βαρος. Η μικρη γεννηθηκε μικρουλα 48 εκ 2233 βαρος (1/6/11). Αλλη μια ερωτηση που θελω ειναι οτι τα πρωινα εγω πηγαινω στην τουλαετα και με το χερι βγαζω το γαλα απο το στηθος. Μεχρι ποτε θα πρεπει να το κανω αυτο? Τωρα πια δεν φουσκωνει και τρελα το στηθος μου....

Περιμενω με χαρα τις απαντησεις σας!

Μετά τον 4ο τα μωρά παίρνουν συνήθως το μισό βάρος απ' όσο έπαιρναν. Το μωρο σου φαίνεται ότι αναπτύσσεται πολύ καλά. Στην ηλικία που είναι μπορεί όντως να θηλάζουν πολύ γρήγορα και να παίρνουν παρ' όλ' αυτά ικανοποιητική ποσότητα γάλακτος. Οι θηλασμοί πάλι θεωρητικά πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 (το 24ωρο, προκειμένου για πλήρη παραγωγή της μαμάς). Πόσους κάνετε τις ώρες που είσαι στο σπίτι;

Μην συγκρίνεις τα δύο παιδιά, γιατί και λόγω φύλου και λόγω βάρους γέννησης και λόγω γενετικής προδιάθεσης μπορεί να αναπτύσσονται διαφορετικά.

Το πρωί γιατί βγάζεις γάλα με το χέρι; Αν δεν πρήζεται το στήθος σου γιατί το κάνεις; Αυτό το κάνουμε για να ανακουφίσουμε το στήθος από το πολύ πρήξιμο...

Από την άλλη, αν μπορείς να βγάζεις γάλα με το χέρι το πρωί, δεν σ' εξυπηρετεί να το συλλέγεις ή/και να το αντλείς και να το δίνεις (όσο είναι) αντί ή μαζί με το συμπλήρωμα;

Μετά τον 4ο τα μωρά παίρνουν συνήθως το μισό βάρος απ' όσο έπαιρναν. Το μωρο σου φαίνεται ότι αναπτύσσεται πολύ καλά. Στην ηλικία που είναι μπορεί όντως να θηλάζουν πολύ γρήγορα και να παίρνουν παρ' όλ' αυτά ικανοποιητική ποσότητα γάλακτος. Οι θηλασμοί πάλι θεωρητικά πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 (το 24ωρο, προκειμένου για πλήρη παραγωγή της μαμάς). Πόσους κάνετε τις ώρες που είσαι στο σπίτι;

Μην συγκρίνεις τα δύο παιδιά, γιατί και λόγω φύλου και λόγω βάρους γέννησης και λόγω γενετικής προδιάθεσης μπορεί να αναπτύσσονται διαφορετικά.

Το πρωί γιατί βγάζεις γάλα με το χέρι; Αν δεν πρήζεται το στήθος σου γιατί το κάνεις; Αυτό το κάνουμε για να ανακουφίσουμε το στήθος από το πολύ πρήξιμο...

Από την άλλη, αν μπορείς να βγάζεις γάλα με το χέρι το πρωί, δεν σ' εξυπηρετεί να το συλλέγεις ή/και να το αντλείς και να το δίνεις (όσο είναι) αντί ή μαζί με το συμπλήρωμα;

σ'έυχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου. Το βγαζω με το χερι γιατι αφενος και δυστυχως μου ειναι δυσκολο να χρησιμοποιησω το θηλαστρο το πρωι λογω χρονου και αφετερου επειδη εχω περασει 3μαστιτιδεσ φοβμαι να το αφηνω το γαλα σχεδον 8ωρες μεσα μου.... Οποτε λες 8 θηλασμοι ειναι καλα ε? 8 σιγουρα κανω

σ'έυχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου. Το βγαζω με το χερι γιατι αφενος και δυστυχως μου ειναι δυσκολο να χρησιμοποιησω το θηλαστρο το πρωι λογω χρονου και αφετερου επειδη εχω περασει 3μαστιτιδεσ φοβμαι να το αφηνω το γαλα σχεδον 8ωρες μεσα μου.... Οποτε λες 8 θηλασμοι ειναι καλα ε? 8 σιγουρα κανω

Καταλαβαίνω το θέμα της άντλησης, ΑΛΛΑ, ειδικά αν έχεις θέμα με μαστίτιδες αυτό που κάνεις θα πρέπει σταδιακά να το σταματήσεις: το να βγάζεις γάλα ακόμα και με το χέρι, συντηρεί ουσιαστικά κάποια υπερπαραγωγή. Αν το πρωί το στήθος σου δεν είναι πρησμένο και κυρίως δεν έχει σκληρά ή επίπονα σημεία, απλά θηλάζεις το μωρό πριν φύγεις και δεν κάνεις τίποτε άλλο.

Αν ανησυχείς ή αν όντως το στήθος πετρώνει σε κάποια σημεία, πρώτα θηλάζεις, κατά προτίμηση και από τα δύο στήθη ώστε να φύγεις με όσο το δυνατόν πιο άδειο στήθος.

Αν δεν μπορείς να θηλάσεις πριν φύγεις και το στήθος πονάει ή είναι σκληρό σε κάποια σημεία, τότε βγάζεις λίγο γάλα με το χέρι, ανακουφίζοντας κυρίως το σημείο που πονά. Κάθε μέρα βγάζεις όλο και πιο λίγο, ώστε σταδιακά να προσαρμόσεις την παραγωγή σου στις νέες συνθήκες. Αλλιώς απλά συντηρείς ένα φαύλο κύκλο.

Όσο για τους θηλασμούς: ο αριθμός είναι πάντα σχετικός όταν η μαμά απουσιάζει και το μωρό πίνει εκείνες τις ώρες ξένο γάλα. Εκεί μας ενδιαφέρει και η αναλογία ξένου προς θηλασμούς. Νομίζω ότι είστε καλά τώρα. Ίσως θα πρέπει να το ξαναδείς το θέμα με την εισαγωγή στερεών ώστε να μην μειωθούν οι θηλασμοί: εκεί θα μπορούσες να αντικαταστήσεις το ξένο με στερεές π.χ. και μετά όταν είσαι σπίτι μόνο να θηλάζεις.

Στο ρυζαλευρο θα μπουμε τελος του μηνα που θα κλεισει τον 5ο ... τα Σ/Κ θηλαζω αποκλειστικα χωρις συμπληρωμα . Απλα φοβαμαι οτι αν δεν βγαζω το γαλα απο το στηθος μου μηπως μου μειωθει και δεν θα μου φτανει οταν γυριζω απο την δουλεια σπιτι για να την ταιζω μεχρι την επομενη το πρωι. Θα μου πεις οπως και πολυ σωστα ειπες οταν εισαχθουν οι στερες τροφες το πρωι τι θα κανεις αυτο δεν το σκεφτηκα ... τοτε μαλλον θα πρεπει να σταματησω να το βγαζω το γαλα.. ουφ δεν ξερω εχω μπερδευτει δεν θυμαμαι και τι εκανα στο πρωτο παιδι...

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...