Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ιδεες για απογευματινο,σε παιδακι 28 μηνων.

Recommended Posts

Μανουλες,

Ο μικρουλης μου,ειναι ιδιαιτερα κακοφαγο παιδακι.

Στειλτε μου ιδεες για το απογευματινο...και το δεκατιανο του.(Πραγματικα...εχω στερεψει.....:?!!!!!!)

Εσεις τι δινετε στα παιδακια σας;

Ο θησαυρος μας ειναι ολη μας η ζωη!!!!:p11/06/2009:p

Θεούλη μου....βοήθησε μας........

Διαφημίσεις

Καλησπέρα. Εμένα ο γιος μου που είναι και στην ίδια ηλικία με το δικό σου, το απόγευμα τρώει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας. Του κάνω ψωμάκι με βούτυρο και τυράκι ή μαρμελάδα, τρώει πολύ τα φρούτα (φρέσκα ή παστά), δημητριακά με γάλα ή χωρίς, κανένα κέικ συνήθως φτιάχνω το απλό με το κακάο, χορτόσουπα ή τραχανα μου ζητάει τώρα που άλλαξε και ο καιρός, καρρότο με λεμόνι του κοβω λωρίδες, γιαουρτάκια με φρούτα ή σκέτα. Αυτά πάνω κάτω τρώμε εμείς :P Ανάλογα με τις ορέξεις και τις διαθέσεις τους πάντα :wink:

You can buy your children everything in the world, but nothing will compare to the memories you make with them...

G0Xpp3.pngj0Hcp3.png

ο μικρός μου μηνών 30 σήμερα τρώει για δεκατιανό φρούτο, ή ψωμί με μέλι ή και τα δύο.

Για απογευματινό ζητάει κέικ, ή τυρί ή και τα δύο. Του αρέσει πολύ για κολατσιό και η τυρόπιτα χωρίς φύλλο, αλλά και το μπρόκολο και τα καρότα που τα τρώει σαν σνάκ.

Νομίζω ομως ότι το κάθε παιδί θέλει τα δικά του. Πχ ο δικός μου δεν θέλει καθόλου το τσουρέκι, τα γιαούρτια και τις κρέμες.

Mια αλλη ιδεα για κατι διαφορετικο ειναι η τυρομπουκιτσες (βαζεις 1 φαρινα 1 γιαουρτι 1 βιταμ και 500γρ τυρι φετα(εγω βαζω 400γρ) τα ανακατευεις τα κανεις μπαλακια ή οτι αλλο σχεδιο θελεις και τα ψηνεις στο φουρνο μεχρι να παρουν λιγο χρωμα.Τρωγονται και κρυα .(την συνταγη την βρηκα απ ενα αλλο φορουμ απο μια κοπελα που προτινε σνακ για την θαλ/σα...και οπως φαινεται οχι μονο...εμεις τα κανουμε κια για το σχολειο )

Διαφημίσεις

Mια αλλη ιδεα για κατι διαφορετικο ειναι η τυρομπουκιτσες (βαζεις 1 φαρινα 1 γιαουρτι 1 βιταμ και 500γρ τυρι φετα(εγω βαζω 400γρ) τα ανακατευεις τα κανεις μπαλακια ή οτι αλλο σχεδιο θελεις και τα ψηνεις στο φουρνο μεχρι να παρουν λιγο χρωμα.Τρωγονται και κρυα .(την συνταγη την βρηκα απ ενα αλλο φορουμ απο μια κοπελα που προτινε σνακ για την θαλ/σα...και οπως φαινεται οχι μονο...εμεις τα κανουμε κια για το σχολειο )

να μια "φρέσκια" ιδέα...:D

Μπορείς να δοκιμάσεις να του δίνεις ξανά φαγάκι ή τραχανά ή ψωμάκι με τυρί, ή τυροπιτάκια κουρού, κέικ αλμυρό ή γλυκό, τσουρέκι, φέτα ψωμί με βούτυρο, με ταχίνι, με μέλι, με μαρμελάδα, αυγοφέτες, γιαουρτόπιτα, τυρόπιτα σπιτική, φρούτα είτε σκέτα, είτε σαν φρουτοσαλάτα, τοστάκι με φέτα αντί κασέρι, ψητό ψωμάκι στην τοστιέρα με βούτυρο που προσθέτεις μετά και λιώνει, γάλα με δημητριακά, μηλόπιτα, κρέπες, γιαούρτι, κρέμα απο Άνθος Αραβοσίτου κλπ... Αν δίνεις κάθε μέρα κάτι διαφορετικό, δεν θα βαρεθεί. :wink:

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Σας ευχαριστω πολυ κοριτσακια.

Ο μικρος οπως σας ειπα,ειναι ΠΟΛΥ κακοφαγο παιδι!!!!!!!!!

Εχω σκεφτει τα παντα...και τι δεν του φτιαχνω.........

λιγες ειναι ο φορες που θα φαει καλα ολα τα γευματα.

Τρωει τσουρεκακι,τραχανα,κουλουρακι σουσαμενια τοστ η φαγητο,για απογευματινο.

Φυσικα το τρωει καλυτερα στη βολτα....αλλα τωρα χειμωνιασε....

που να τον βγαλω;

Ειναι φορες που κραταει το στόμα μπουκωμενο....για αρκετη ωρα.......

Εχω τρελαθει.....!!!!!:roll:

Επίσης σαν δεκατιανο,τρωει αυγο...αυγο......

Αυγο ειπα;:?

Του δινω και ενα ακτινιδιο πατημενο με το πιρούνι και μια κουταλια μεσα...καπου καπου με κανα δαμασκηνό ξερο.

Με το ζορι να φαει μερικες μπουκιες φετα με μελι-μαρμελαδα η κασερακι.

Οσο ετρωγε οταν αλεθαμε....τοσο δεν τρωει τωρα!!!!!!!!

ουφφφφφφ.

Εσκασα!!!!!!!

Σας ευχαριστω πολυ κοριτσακια.

Ο μικρος οπως σας ειπα,ειναι ΠΟΛΥ κακοφαγο παιδι!!!!!!!!!

Εχω σκεφτει τα παντα...και τι δεν του φτιαχνω.........

λιγες ειναι ο φορες που θα φαει καλα ολα τα γευματα.

Τρωει τσουρεκακι,τραχανα,κουλουρακι σουσαμενια, τοστ η φαγητο,για απογευματινο.

Φυσικα το τρωει καλυτερα στη βολτα....αλλα τωρα χειμωνιασε....

που να τον βγαλω;

Ειναι φορες που κραταει το στόμα μπουκωμενο....για αρκετη ωρα.......

Εχω τρελαθει.....!!!!!:roll:

Επίσης σαν δεκατιανο,τρωει αυγο...αυγο......

Αυγο ειπα;:?

Του δινω και ενα ακτινιδιο πατημενο με το πιρούνι και μια κουταλια μελι μεσα...καπου καπου και κανα δαμασκηνό ξερο.

Με το ζορι να φαει μερικες μπουκιες φετα με μελι-μαρμελαδα η κασερακι.

Οσο ετρωγε οταν αλεθαμε....τοσο δεν τρωει τωρα!!!!!!!!

ουφφφφφφ.

Εσκασα!!!!!!!

(εκανα μια μικρη διόρθωση,σε καποιες λεξεις)

Και μην αγχώνεσαι... Και ο δικός μου, ποτέ δεν τελειώνει κανένα γεύμα. Τρώει συνέχεια, διαφορετικά πράγματα, απο λίγο..:mrgreen:

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Η Μαρια μου ειναι 31 μηνων.

Δεκατιανο τρωει στο σχολειο, αλλα οταν ειναι σπιτι, τρωει ειτε αυγο (οπως εσεις), ειτε φρουτοκρεμα, ειτε κεϊκ (που το φτιαχνω εγω).

Απογευματινο τρωει καμμια σουπιτσα (πεπονακι, τραχανα κλπ), γιαουρτακι, ψωμι με βουτυρο και μαρμελαδα, ψωμακι με ταχινι και μελι, ρυζογαλο, κανενα φρουτακι κομμενο (επειδη συνηθως δεν τα θελει ως απογευματινο τα φρουτα, αν δεν εχω αλλη επιλογη, της τα κοβω και τα "καρφιτσωνω" με οδοντογλυφιδες, οποτε το βλεπει παιχνιδι και τρωει).

Επισης τρωει καμμια τυροπιτα ή σπανακοπιτα και τελος τοστακι αλλα μαζι της στιβω πορτοκαλακι και πινει και χυμο.

Εκεινη βεβαια αν τη ρωτησεις τι θελει να φαει, θα σου απαντησει "τυλι" (τυρι). Μπορει να κυκλοφορει με μια φετα κιτρινο τυρι στο χερι ολη μερα! :lol:

Ευχομαι να αρεσει κατι απο ολα αυτα και στο δικο σου παιδακι!

Ελπιζω να βοηθησα! :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

Να σας πω και εγω την ιστορια μου.. εμενα το παιδι τα ετρωγε ΟΛΑ πριν χρονισει..μολις χρονισε ...χαμος..αλεσμενα τα κοψαμε γυρω στουσ 11 μηνες, δεν ηθελε... ενα χρονο περασαμε με φωνες και κακο... δεν ετρωγε τιποτα μιλαμε... εφτιαχνα και πεταγα..καθε μερα..απο 3-4 διαφορετικα φαγητα... και νηστικο τον αφηνα για να φαει μετα..αλλα τζιφος.. οπως ελεγε η κοπελα παραπανω, μπουκωμενος μπορουσε να κυκλοφορει για ωρεσ.. ναι ναι.. ετσι περασε ενας χρονος, δοκιμαζοντας παντα, βρηκα και εγω τα κουμπια του...

τωρα 27 μηνων εχουμε το εξης προγραμμα

ξυπναμε κατα τις 9.30 ως συνηθως

πρωι ( κατα τις 10 - 10 και ) κορνφλαικσ με γαλα ( τρωει μονο το κορνφλεικσ, το γαλα οχι)

να πω οτι δεν πινει κανενα γαλα, δεν επινε ποτε του, θηλαζαμε μεχρι 13 μηνων, εκοψε το στηθος εκοψε να τρωει και φαγητα, γαλα ουτε σοκολατουχο..

μεχρι το μεσημερι δεν του δινω τιποτα, απογορευω σε ολους να του δινουν βλακειεσ του παιδιου, οποτε κατα τις 2 πειναει και ζηταει μαμ...

τρωμε φαγητο, οσπρια ποτε, τα φτυνει με τη μια.. κρεας με σαλατα, σνιτσελακια, μακαρονια τρωει με οτιδηποτε, τρελα με "μακανονια", ψαρι ποτε, και πολλα αλλα δεν τρωει αλλα προσπαθω τι να κανω.. τουλαχιστον τρωει κατι..

ξυπναει 5 η ωρα..

τρωμε γιαουρτι με μπανανα και κανα αλλο φρουτο..

τωρα το βραδυ κατα τις 9 τρωμε : αμα ηταν του γουστου του το μεσημεριανο τρωει λιγο απο αυτο..αυγοφετεσ, τοστ, κεικ, ομελετα με φετα, με σπανακι ( αυγο βραστο ποτε μα ποτε, μονο ομελετα..) τι αλλο??

κοιμαται κατα τις 11.30-12...

να σας πω και λιγα μυστικα μας, χα χα...

το αγαπημενο πλεον απογευματικο μας ειναι τηγανιτες με ανθοτυρο..

θελουμε 500γρ ανθοτυρο αναλατο

γυρω στα 150 γρ αλευρι

1 αυγο

ζαχαρη οσο θελετε εσεις

ενα πακετακι βανιλια

γτιαχνετε τη ζυμη και με βρεγμενα χερια πλαθετε σαν μπιφτεκακια και τα τηγανιζετε.. ( εγω σε greenpan με λιγο λαδι )

επισησ εμας μας αρεσει να εχει μεσα σταφιδες και βερικοκο αποξηραμενο ψηλοκομμενο..

τις τηγανιτες τισ τσακιζει με γιαουρτακι απο πανω..

και το επομενο πρωει βαζω απο μια κουταλια γιαουρτι απο πανω και λιγο μελακι και τις ζεσταινω και γινονται..τι να σας πω...

επισης επειδη δεν πινει γαλα δοκιμασα τα παντα, καταληξαμε οτι του αρεσει το κεφιρ, αγοραζω απο τα βιολογικα ενα πεντανοστιμο, καθολου ξυνο..

του αρεσει πολυ η φετα, οποτε πασπαλιζω με φετα οτι να'ναι αρκει να φαει.. το ιδιο γινεται και με τυρι τριμμενο..

μ'αυτα τα μυστικα καπως καταφερνω να φαει λιγο περισσοτερα φαγητα και γενικως ΝΑ ΦΑΕΙ...

6iY7p3.png?cAMNhNbb