Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χρειάζομαι τα "φωτα" σας

Recommended Posts

Κατάρχην καλημερα,

είμαι μια μανούλα ενος μωρού μολις 3,5 μηνών. Κατάφερα μετα από πολλά προβλήματα(μαστιτιδα στην διαρκεια της εγκυμοσύνης,αντιβίωση, πληγωμένες θηλές,πετρώματα κλπ)να θηλάζω αποκλειστικά την κορούλα μου και αυτο χάρη στις πληροφοριες που πήρα απο το forum.

όπως θα δείτε και παρακάτω αυτό που με ανησυχεί δεν είναι το βάρος του μωρού μου, γιατί παίρνει καλό βάρος.ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΜΟΥ.

Η παιδίατρος στην τελευταία μας επίσκεψη που της έκανα νύξη για συμλπήρωμα δεν συνέχισε καν την κουβέντα και μου είπε "πόσο βάρος θέλεις να παίρνει?"

Την τελευταία όμως εβδομάδα τα πράγματα άλλαξαν και απο εκεί που τρώγαμε ανα δίωρο από τον τελευταίο θηλασμό και την νύχτα απο τις 12 εως τις 5.30, ξαφνικα η μικρή τρώει ανα μια με μιαμιση ώρα και το βραδυ ανα 2.30 με τρείς.

Πήρα τηλ την γιατρό μας και μου είπε να μην αγχώνομαι γιατι είναι πολύ μωρό, το μωρο μου και ότι κάνει τους θηλασμούς γιατι πρέπει να αναπτυχθει και να βάλει βάρος.

ηρεμησα και συνέχισα κανονικά, αλλά χθες ήρθε αυτήν η κοκκινίλα και το κάψιμο στο δεξι-προβληματικο στήθος, που με έριξαν πάλι ψυχολογικά.

Χθες το βράδυ αναγκάστηκα να της δώσω συμπλήρωμα-αντλημενο μητρικό- ήπιε με πολύ όρεξη τα 50-60 ml που είχα και μετα την έβαλα στο στήθος και έφαγε καλά και κοιμήθηκε από τις 10 εως τις 2, από εκει και επειτα ξυπνουσε στο 2ωρο.

το πρωϊ που ξύπνησε γύρω στις 8 την έβαλα στοαπο το δεξι στηθος δεν θελει καθόλου, την έβαλα στο αριστερο στήθος και έκλαιγε, πήγα και την θήλασα στην κουζίνα με τον απορροφητήρα να δουλεύει-είχε γίνει το αγαπημενο μας δωματιο το προηγούμενο δίμηνο που μας ταλαιπωρούσαν οι κολικοι μας:)- έφαγε όχι πολυ καλα και κοιμήθηκε.

στον επόμενο θηλασμο πάλι τα ιδια, απο το δεξι στηθος δεν θελει καθόλου να το βάλει στο στόμα της, βάζει-βγαζει, ότι έφαγε έφαγε από το αριστερο

Στην συνέχεια έβγαλα γάλα με το θηλαστρο γύρω στα 40 γραμ.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ με τίποτα να σταματήσω από τώρα τον θηλασμό, λέω να την θηλάσω τουλάχιστον μέχρι την εισαγωγή των στερεών.

Προσπαθησα πάρα πολύ για να τα καταφέρω και δεν θέλω να τα παρατήσω. Δεν με πειράζουν ούτε οι συχνοί, ούτε οι πολύωροι θηλασμοι, ούτε τα προβλήματα, αλλά θέλω να θηλάσω το μωράκι μου, να του δώσω μια καλή αρχή στο ξεκινημα του. Η ψυχολογία μου είναι χάλια. Φανταστείτε εκεί πουυ στρώνουν τα πραγματα να γυρίζεις πάλι πίσω

Παρακάτω σας παραθέτω τα στοιχεία

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος...36+6

Β. Το φύλο του βρέφους...κοριτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία...επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.μεγιστη 12,7

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

2/7/11 2890

6/7/11 2810

15/7/11 3140

3/8/11 3790

1/9/11 4700

4/10/11 5400

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.8-12

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) Της έδωσα χθες 50-60ml στο τελευταίο βραδυνο μητρικο αντλημενο

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. medela swing

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 1

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι 8-10 το πρωϊ

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10 λεπτα στο κάθε στήθος

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 5-6 πολύ γεμάτες

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 2-3

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....γενικα είναι παιδάκι ζωηρό,ήρεμο

ΥΓ: Σας ζητώ συγνωμη εαν μακρηγόρησα-που μακρηγόρησα-αλλά πιστεύω πως εσείς οι μανούλες του forum θα με συμβουλέψουν και θα με καταλάβουν καλύτερα από τον καθένα

MRzpp3.png

FOIQp3.png

Διαφημίσεις

Κατάρχην καλημερα,

είμαι μια μανούλα ενος μωρού μολις 3,5 μηνών. Κατάφερα μετα από πολλά προβλήματα(μαστιτιδα στην διαρκεια της εγκυμοσύνης,αντιβίωση, πληγωμένες θηλές,πετρώματα κλπ)να θηλάζω αποκλειστικά την κορούλα μου και αυτο χάρη στις πληροφοριες που πήρα απο το forum.

όπως θα δείτε και παρακάτω αυτό που με ανησυχεί δεν είναι το βάρος του μωρού μου, γιατί παίρνει καλό βάρος.ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΜΟΥ.

Η παιδίατρος στην τελευταία μας επίσκεψη που της έκανα νύξη για συμλπήρωμα δεν συνέχισε καν την κουβέντα και μου είπε "πόσο βάρος θέλεις να παίρνει?"

Την τελευταία όμως εβδομάδα τα πράγματα άλλαξαν και απο εκεί που τρώγαμε ανα δίωρο από τον τελευταίο θηλασμό και την νύχτα απο τις 12 εως τις 5.30, ξαφνικα η μικρή τρώει ανα μια με μιαμιση ώρα και το βραδυ ανα 2.30 με τρείς.

Πήρα τηλ την γιατρό μας και μου είπε να μην αγχώνομαι γιατι είναι πολύ μωρό, το μωρο μου και ότι κάνει τους θηλασμούς γιατι πρέπει να αναπτυχθει και να βάλει βάρος.

ηρεμησα και συνέχισα κανονικά, αλλά χθες ήρθε αυτήν η κοκκινίλα και το κάψιμο στο δεξι-προβληματικο στήθος, που με έριξαν πάλι ψυχολογικά.

Χθες το βράδυ αναγκάστηκα να της δώσω συμπλήρωμα-αντλημενο μητρικό- ήπιε με πολύ όρεξη τα 50-60 ml που είχα και μετα την έβαλα στο στήθος και έφαγε καλά και κοιμήθηκε από τις 10 εως τις 2, από εκει και επειτα ξυπνουσε στο 2ωρο.

το πρωϊ που ξύπνησε γύρω στις 8 την έβαλα στοαπο το δεξι στηθος δεν θελει καθόλου, την έβαλα στο αριστερο στήθος και έκλαιγε, πήγα και την θήλασα στην κουζίνα με τον απορροφητήρα να δουλεύει-είχε γίνει το αγαπημενο μας δωματιο το προηγούμενο δίμηνο που μας ταλαιπωρούσαν οι κολικοι μας:)- έφαγε όχι πολυ καλα και κοιμήθηκε.

στον επόμενο θηλασμο πάλι τα ιδια, απο το δεξι στηθος δεν θελει καθόλου να το βάλει στο στόμα της, βάζει-βγαζει, ότι έφαγε έφαγε από το αριστερο

Στην συνέχεια έβγαλα γάλα με το θηλαστρο γύρω στα 40 γραμ.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ με τίποτα να σταματήσω από τώρα τον θηλασμό, λέω να την θηλάσω τουλάχιστον μέχρι την εισαγωγή των στερεών.

Προσπαθησα πάρα πολύ για να τα καταφέρω και δεν θέλω να τα παρατήσω. Δεν με πειράζουν ούτε οι συχνοί, ούτε οι πολύωροι θηλασμοι, ούτε τα προβλήματα, αλλά θέλω να θηλάσω το μωράκι μου, να του δώσω μια καλή αρχή στο ξεκινημα του. Η ψυχολογία μου είναι χάλια. Φανταστείτε εκεί πουυ στρώνουν τα πραγματα να γυρίζεις πάλι πίσω

Παρακάτω σας παραθέτω τα στοιχεία

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος...36+6

Β. Το φύλο του βρέφους...κοριτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία...επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.μεγιστη 12,7

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

2/7/11 2890

6/7/11 2810

15/7/11 3140

3/8/11 3790

1/9/11 4700

4/10/11 5400

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.8-12

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) Της έδωσα χθες 50-60ml στο τελευταίο βραδυνο μητρικο αντλημενο

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. medela swing

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 1

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι 8-10 το πρωϊ

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10 λεπτα στο κάθε στήθος

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 5-6 πολύ γεμάτες

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 2-3

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....γενικα είναι παιδάκι ζωηρό,ήρεμο

ΥΓ: Σας ζητώ συγνωμη εαν μακρηγόρησα-που μακρηγόρησα-αλλά πιστεύω πως εσείς οι μανούλες του forum θα με συμβουλέψουν και θα με καταλάβουν καλύτερα από τον καθένα

Σχετικά με τις ζυγίσεις:

Από 6 έως 15/7 το μωρό βάζει Μ.Ο. 41,25γραμ/μέρα και ανακτά το βάρος γέννησης, δηλαδή μέσα σε 13 μέρες ενώ το αναμενόμενο είναι περίπου 21.

Μέχρι την επόμενη μέτρηση (3/8) το μωρό παίρνει κατά Μ.Ο. 34,21γραμ/μέρα πάλι δηλαδή πάνω από τον αναμενόμενο Μ.Ο. που είναι 25γραμ/μέρα. Μέχρι 1/9 το μωρό παίρνει πάλι περίπου 32,5γραμ/μέρα και μέχρι 4/10 παίρνει περίπου 21,21 γραμ/μέρα που πάλι είναι πολύ καλό.

Από τις πάνες και τον αριθμό των γευμάτων φαίνεται ότι το μωρό τρέφεται πολύ καλά.

Τώρα σχετικά με τη συμπεριφορά στο στήθος: για κάποιο λόγο το μωρό αύξησε θηλασμούς. Πιθανοί λόγοι είναι άλμα ανάπτυξης, ίωση (οπότε το μωρό θηλάζει εντατικά για τα αντισώματα), ανησυχία στα δόντια.

Προφανώς αυτή η αύξηση στους θηλασμούς σου αύξησε την παραγωγή εξ ου και το κοκκίνισμα στο στήθος(=πέτρωμα/φραγμένος πόρος/αρχή μαστίτιδας), ειδικά τη στιγμή που το μωρό δεν το προτιμούσε, άρα δεν το άδειαζε καλά. Αυτό θα το αντιμετωπίσεις με εντατικό θηλασμό από το πονεμένο στήθος (το πηγούνι του μωρού προς την ερεθισμένη πλευρά) και μόνο αν το μωρό δεν συνεργάζεται (ή ο θηλασμός δεν επαρκεί) με άντληση, όπως και με ζεστά ντουζ/κομπρέσες/ήπιο μασάζ.

Παρόλη την ταλαιπωρία όλα αυτά είναι αναμενόμενα και φυσιολογικά - δεν είναι λόγοι να ανησυχείς και σίγουρα δεν δείχνουν μείωση παραγωγής, το αντίθετο!

Σ' ότι αφορά τα άλλα που αναφέρεις: οι κολικοί δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κάτι φυσιολογικό... Κάτι ενοχλεί το μωρό και θα πρέπει να βρεις τι είναι αυτό. Αν καταναλώνεις πολλά γαλακτοκομικά π.χ. θα μπορούσε αυτό να δείχνει αλλεργία ή ευαισθητοποίηση του μωρού.

Όσο για την προτίμηση στο ένα στήθος, αυτή μπορεί να έχει να κάνει με πολλούς λόγους. Στην περίπτωσή σου υποθέτω ότι το δεξί στήθος ήταν πολύ πρησμένο και είτε το μωρό δεν μπορούσε να πιάσει καλά τη θηλή (μπορεί να είχε τσιτώσει από το πρήξιμο) είτε το ενοχλούσε η μεγάλη ροή.

Αν η προτίμηση συνεχίζει χωρίς εμφανή λόγο (ως προς το στήθος) και ειδικά αν το μωρό δείχνει να πονάει όταν είναι στραμμένο/ξαπλωμένο προς εκείνη την πλευρά, τότε θα πρέπει να το δεις περαιτέρω το θέμα.

σε ευχαριστώ για την απάντηση,

'ομωσ η μικρή μου δείχνει να πεινάει,γκρινιαζει και δεν κοιμαται- κοιμηθηκε ελαχιστα σήμερα. Στο στήθος δεν θέλει να μπει ιδιαίτερα στο δεξί και γενικοτερα είναι νευρική. της δίνω την πιπιλα και την ρουφάει σαν τρελή.μπορώ για σήμερα να της δώσω λίγο ξένο συμπλήρωμα ή όχι?

Το στήθος δεν το αισθάνομαι να γεμίζει, παρόλο που δεν τρώει. Εχω περάσει και από φάσεις που το στήθος μου είναι γεμάτο και έχω διαρροή, από φάση που είναι πιο χαλαρό αλλά τρώει, σήμερα δεν τρώει, δεν χορταινει δεν ξέρω τι γίνεται

Σκέφτομαι να πάρω μαγια μπύρας και να νοικιασω και το symphony της medela.

Τι μου προτείνεις? ΝΑ το κάνω?

MRzpp3.png

FOIQp3.png

η μαγια κανει θαυματα..η δοσολογια ειναι πολυ μεγαλυτερη απο αυτη που γραφει το βαζακι...το swing ειναι καλο...αλλα το αλλο σιγουρα καλυτερο.

νομιζω πως καλα κανεις και τα σκεφτεσαι αυτα.εννοεις να αρχισεις τις συστηματικες αντλησεις ετσι?αν θελεις να το πας μονο μεχρι τους 6-7 μηνες τοτε μια χαρα τα καταφερνεις αλλα αν θελεις να θυλασεις περισσοτερο θα κουραστεις μονο με τις αντλησεις.καλη δυναμη και οτι καλυτερο στο μωρακι σου.

Αγορακια μου σας λατρευω!!

Διάβασα και ξαναδιάβασα το μήνυμα σου και δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που σε προβληματίζει...Το μωρό παίρνει ικανοποιητικό βάρος,οι πάνες του είναι μια χαρά,οι κενώσεις του το ίδιο άρα ποιο το πρόβλημα?Γάλα εννοείται ότι έχεις αφού το μωρό θηλάζει συχνά!Όσο θηλάζεις θα έχεις γάλα αυτό είναι γνωστό.Το μόνο που προβλημάτισε εμένα είναι το κάψιμο στο στήθος που νιώθεις που σημαίνει ότι πας μάλλον για μαστίτιδα.Αυτό πρέπει να προσέξεις κατά τη γνώμη μου και άσε τα συμπληρώματα και τις αντλήσεις.Να βάζεις το μωρό πιο συχνά στο στήθος που έχεις το κάψιμο ώστε να προλάβεις μια μαστίτιδα.Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω για να σε βοηθήσω.Να έχεις αυτοπεποίθηση μόνο!!!Αφού τα κατάφερες ως τώρα μην αγχώνεσαι!!!Το μωρό σου μια χαρά χορταίνει!!!Θηλάζει πιο συχνά γιατί θέλει πιθανόν να αυξήσει τη παραγωγή σου!!!Άστο να κάνει τη δουλεία του!!Ξέρει αυτό;)

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Διαφημίσεις

Επίσης να πω και κάτι πολύ σημαντικό που ξέχασα.Το γάλα δεν μειώνεται στα καλά καθούμενα!Ξαφνικά μια μέρα δεν έχεις πολύ γάλα..αυτό ΔΕΝ γίνεται!!!!Αφού θηλάζεις ΕΧΕΙΣ γάλα!!!Δεν σημαίνει κάτι που το στήθος σου δεν είναι πρησμένο.Πέρασαν 3,5 μήνες που θηλάζεις δεν είναι απαραίτητο να είναι πρησμένο για να έχεις γάλα.Εγω που θηλάζω 18 μήνες το στήθος μου είναι πιο μαλακό απο ποτέ,δεν στάζει γάλα εδώ και 1 χρόνο περίπου και δεν φοράω επιθέματα.Γάλα όμως έχω.

o30Sp3.png

cZW4p3.png

σε ευχαριστώ για την απάντηση,

'ομωσ η μικρή μου δείχνει να πεινάει,γκρινιαζει και δεν κοιμαται- κοιμηθηκε ελαχιστα σήμερα. Στο στήθος δεν θέλει να μπει ιδιαίτερα στο δεξί και γενικοτερα είναι νευρική. της δίνω την πιπιλα και την ρουφάει σαν τρελή.μπορώ για σήμερα να της δώσω λίγο ξένο συμπλήρωμα ή όχι?

Το στήθος δεν το αισθάνομαι να γεμίζει, παρόλο που δεν τρώει. Εχω περάσει και από φάσεις που το στήθος μου είναι γεμάτο και έχω διαρροή, από φάση που είναι πιο χαλαρό αλλά τρώει, σήμερα δεν τρώει, δεν χορταινει δεν ξέρω τι γίνεται

Σκέφτομαι να πάρω μαγια μπύρας και να νοικιασω και το symphony της medela.

Τι μου προτείνεις? ΝΑ το κάνω?

Όχι! Να μην κάνεις τίποτε από τα δύο: τα συμπληρώματα είναι για μαμάδες που έχουν μειωμένη παραγωγή - εσύ δεν έχεις. Η άντληση είναι για τα μωρά που δεν κατάφεραν να θηλάσουν ή όταν η μαμά απουσιάζει.

Αν για κάποιο λόγο το μωρό σου αρνείται το στήθος, χρειάζεσαι περισσότερη επαφή και υπομονή για να επιστρέψει το μωρό σε κανονικούς θηλασμούς. Μόνο αν μειώσει τόσο τους θηλασμούς που κινδυνεύει η παραγωγή σου, θα κάνεις αντλήσεις για να αναπληρώσεις το χαμένο ερέθισμα.

Καλού κακού θα πρέπει να αποκλείσεις την περίπτωση το μωρό να πονάει από την αριστερή του πλευρά και γι' αυτό να μην θέλει να θηλάσει από το δεξί σου στήθος. Δοκίμασε να το θηλάσεις από το δεξί στήθος κρατώντας το κάπως όρθιο και κυρίως προσέχοντας να μην πιέζεις το αριστερό του αυτί. Αν θηλάσει έτσι, τότε θα πρέπει να εξετάσει το αυτί του μωρού παιδίατρος για πιθανή ωτίτιδα.

Να μην δίνεις πιπίλα - δεν προσφέρει κάτι, ίσα-ίσα απομακρύνει το μωρό από το στήθος, εντείνοντας το πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και για το συμπλήρωμα.

Τα κακά του μωρού τι χρώμα έχουν;

από το δεξί στήθος πάντα τρώγαμε με την μικρή κάτω από την μασχάλη, δηλαδή η δεξια της πλευρα ακουμπα στο μαξιλάρι και στο αριστερο στήθος πάλι η δεξια πλευρα ακουμπα. κάποιες φορές θηλάζει σε ημικαθιστή στάση, συνηθως όταν θέλει να χαλαρώσει και να κοιμηθεί.

Τα κακα της είναι μουσταρδί με άσπρα σποράκια. Η παιδίατρος που έτυχε να τα δεί μου είπε ότι έτσι πρέπει να είναι. Αυτό διάβασα και εδώ.

Βέβαια από προχθες που άνοιξα το θέμα τα πράγματα έχουν στρώσει.

Όσο για την πιπίλα αυτό είναι ενα αλλό κεφάλαιο, δεν την θέλει με τίποτα όμως.

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο που διεθεσες

MRzpp3.png

FOIQp3.png

• 2 months later...

επανερχομαι μετα απο 2μηνες και αφου είχαν στρώσει τα πράγματα.

Η μικρη άρχισε απο την προηγουμενη εβδομαδα να αρνειται να φάει από το δεξί στήθος. Κατα τους βραδινους θηλασμους έτρωγε με το ζόρι αλλα έκανε κάποια γεύματα. ήμουν εκτός σπιτιου και δεν είχα το θήλαστρο μαζί μου για να κάνω αντλήσες.Απο το αλλο στηθος ετρωγε κανονικα. Αυτη την εβδομα τα ίδια αλλα έκανα αντλήσεις. Αλλα απο χθες και ιδιαιτερα σήμερα δεν θηλαζει, μολις την βάλω στο στηθος κλαιει, τρελαινεται.

τι να κάνω?αλλαζω στασεις, την εχω αγκαλια αλλα χειροτερευει το θέμα

να σας πω οτι αρχισαμε φρουτακια και ρυζαλευρο,αλλα ο θηλασμος γίνεται ανεμποδιστα και όποτε θελησει το μωρο μου

MRzpp3.png

FOIQp3.png

απο οτι βλεπω απο το τικερακι σου το μωρο σου ειναι 5 1/2 μηνων και ηδη του δινεις δυο γευματα φρουτα και ρυζαλευρο?

εχεις αντικαταστησει ηδη δυο θηλασμους την ημερα με 2 γευματα στερεων?

83hKp3.png

Διαφημίσεις

μην φανταστεις οτι τρωει.

κατα 99% μετα την κρεμα την θηλαζω. Τι να κανω να σταματησω να της την δινω? Κινδυνευει η παραγωγη μου? με το δεξι στηθος που δεν πιανει τι να κανω?

MRzpp3.png

FOIQp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...