Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φοβαμαι μην παψει να με θελει ο μικρος..

Recommended Posts

Καλημερα! εχω ανησυχιες.. πολλες.. εμπειρες μανουλες θελω τις γνωμες κ τις συμβουλες σας. δεν εχω να απευθυνθω καπου αλλου γι αυτο μην προσπεραστε ετσι απλα το μηνυμα μου!!! Λοιπον... σε λιγες μερες επιστρεφω στην δουλεια. ο 8 μηνων γιοκας μου θα μενει τις ωρες εργασιες μου για μια βδομαδα με την μαμα μου κ για μια βδομαδα με την πεθερα μου (η οποια μενει απο πανω μου δηλ δεν θα μετακινω το παιδι εκεινες τις μερες). το ωραριο εργασιας μου θα ειναι 9-3 συν 15' για μετακινηση. φοβαμαι μην μου κακομαθουν το παιδι, μην κανουν αντιθετα πραγματα απο αυτα που τους εχω πει, μην του κανουν ΟΛΑ τα χατηρια κ μετα δεν με θελει αλλα προτιμα την γιαγια του. Η αληθεια ειναι πως για την μανα μου δεν ανυσηχω γιατι ειναι το 4ο της εγγονι κ γενικα εχει δοκιμαστει, δεν την εμπιστευομαι αδικα. η μανα μου μενει μονη (ο μπαμπας μου δεν ζει, τα αδερφια δεν μενουν στο πατρικο). ας παμε στην πεθερα τωρα. ειναι το πρωτο της εγγονι κ με τον πεθερο μου εχουν μουρλαθεί τελειως με τον μικρο (σε σημειο εκνευριστικο ωρες ωρες)! το χειμωνα δεν εργαζεται ο πεθερος μου συνεπως στο σπιτι θα ειναι σιγουρα οι δυο τους (ισως κ καποιο απο τα παιδια τους). μεχρι προσφατα ειχαμε το θεμα της αγκαλιας. τους ελεγα οχι αγκαλια συνεχεια κ με εγραφαν κανονικοτατα. φοβαμαι οτι σε κατι αλλο που θα προκυψει θα τους δινω εντολες κ θα κανουν του κεφαλιου τους. οτι θα του κανουν ολα τα χατηρια, θα το κανουν κακομαθημενο κ μετα δεν θα μπορω να τον συμμαζεψω κ θα φωναζει "θελω την γιαγιααααα". κοριτσια φοβαμαι πολυ, ειμαι απιστευτα ερωτευμενη με τον γιο μου, δεν θα αντεξω να προτιμα την γιαγια του απο μενα. πολλες φορες μου λεει ο πεθερος μου " εμενα θελει το παιδι " "δεν θελει να ρθει σε σενα" κ αλλα τετοια κουλα μεταξυ σοβαρου κ αστειου κ μου ρχεται ειλικρινα να του αστραψω σφαλιαρα.. ειλικρινα!! τι μπορω να κανω για να μην "τον χασω?? " σορρυ για το τεραστιο μνμ.

Διαφημίσεις

δεν υπαρχει καμια μα καμια περιπτωση να προτιμα καποιον αλλον απο εσενα μην ανησυχεις!!!!!!

και εμεις περασαμε ακριβως τα ιδια με εναλλαγες στις γιαγιαδες αναλογα με τις βαρδυες με παραχαιδεμα, δυστυχως εκει οι ισοροπιες ειναι λιγο δυσκολες και θα τις βρεις σιγα σιγα, που θα πρεπει να βαλεις τα ορια και σε ποια θεματα αξιζει και σε ποια θα εισαι πιο ανεκτική.

εμενα οσα και χατηρια και να του κανουν και παρολο με το που μπαινω και εχει κανει τιποτα ξερει οτι θα του κανω παρατηρηση πεφτει στην αγκαλια μου και παρολα τα λογια ελα εδω σε εμας που σε αγαπαμε και δεν σε μαλωνουμε......

l86Tp3.png d6AUp3.png

με το δίκιο σου φοβάσαι και θα συμβούν αυτά που σκέφτεσαι και άλλα πολλά..., αλλά να εισαι ευγνόμων που υπάρχουν παπουδογιαγιαδες που αγαπουν το παιδι σου και θα έχεις ησυχο το κεφάλι σου όταν λειπεις (υπάρχουν μάνες που αναγκαζονται να τα στειλουν παιδικο απο τοσο μικρά ή να παρουν μια ξένη). Στην πορεια θα συνηθισεις και εσυ και το παιδι

Τα έχω περάσει και τα ξέρω απο πρωτο χερι, αλλα εφόσον δεν υπερχει άλλη λυση δες τα θετικά στην ιστορία και μην τρως την ψυχή σου.;)

σε ευχαριστω... μακαρι μακαρι να γινει ετσι.. θελω να ειμαι ησυχη στην δουλεια μου γιατι την εχουμε αναγκη κ δεν εχω την πολυτελεια να την αφησω για να τον προσεχω εγω. καλημερα:-)

Λοιπόν κατά πρώτο λόγο πια είναι γενικότερα η σχέση με τα πεθερικά σου; Μπορείτε να επιεκοινωνήσετε; Αν όχι τότε με τον άντρα σου; Εννοώ μήπως να μιλήσεις με τον άντρα σου και να του ζητήσεις να μιλησει εκείνος με τους γονείς του. Το αυτονόητο είναι να μεγαλώσει το παιδί σύμφωνα με τα δικά σου πρότυπα κ.τ.λ. Βέβαια το αυτονόητο δεν γίνεται πάντα κατανοητό. Γι΄αυτό μπορεί να τους μιλήσει ο γιος τους που τους είναι πιο οικείος και να τους δώσει όδηγίες.

Iqvfp3.png

Διαφημίσεις

Λοιπόν κατά πρώτο λόγο πια είναι γενικότερα η σχέση με τα πεθερικά σου; Μπορείτε να επιεκοινωνήσετε; Αν όχι τότε με τον άντρα σου; Εννοώ μήπως να μιλήσεις με τον άντρα σου και να του ζητήσεις να μιλησει εκείνος με τους γονείς του. Το αυτονόητο είναι να μεγαλώσει το παιδί σύμφωνα με τα δικά σου πρότυπα κ.τ.λ. Βέβαια το αυτονόητο δεν γίνεται πάντα κατανοητό. Γι΄αυτό μπορεί να τους μιλήσει ο γιος τους που τους είναι πιο οικείος και να τους δώσει όδηγίες.

δεν εχω κ τις καλυτερες σχεσεις με τα πεθερικα μου αλλα οσον αφορα το παιδι παντα δινω οδηγιες, εντολες κτλ. οτι κ να πω εγω ή ο ανδρας μου ομως φανταζομαι πως αν πχ αργοτερα το παιδι κανει μια σκανταλια δεν θα του πουν οτι αυτο δεν ειναι σωστο ή κατι τετοιο αντιθετως θα χαζογελανε θα του δινουν αερα να κανει οτι να ναι δηλ. ή μπορει να το φλομωνουν στα γλυκα κ ολα αυτα πισω απο την πλατη μας. οπως μια φορα που ηταν πιο μικρος, τον ειχα πανω στην πεθερα μου κ επαιζαν για ωρα, αγκαλια συνεχεια κτλ κ επρεπε να φυγω οποτε της λεω προσεξε τον θα γυρισω σε κανα 2ωρο κ φτανει αγκαλια αστον κατω τωρα. λεει οκ κ τον αφηνει. φευγω κ επιστρεφω σε ενα λεπτο γιατι κατι ξεχασα, μπαινοντας την βλεπω τον εχει αγκαλια κ με το που με βλεπει παει να τον αφησει. της λεω παλι αγκαλια??? :twisted: τωρα τωρα τον αφηνω παω να τον βαλω για υπνο!!! δηλ θελω να πω οτι προφανως κανει πραγματα πισω απο την πλατη μου η σκυλα η μαυρη.

Α!Κατάλαβα. Ομοιοπαθούσα!!!! Εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα και με τους δικούς μου γονείς. Είναι βλέπεις το πρώτο παιδί και για την δική μου οικογένεια και για του άντρα μου. Ήμουν σίγουρη πως θα κάνουν το ακριβώς αντίθετο απ΄ότι τους πω. Σε σημείο που νόμίζω πως αν ήθελε λόγου χάρη το παιδί το μπουκάλι με τη χλωρίνη θα του την έδιναν για να μη στεναχωρηθεί!!!!!!!!!

Γι΄αυτό είδα και απόειδα και το έστειλα στο παιδικό....

Iqvfp3.png

Α!Κατάλαβα. Ομοιοπαθούσα!!!! Εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα και με τους δικούς μου γονείς. Είναι βλέπεις το πρώτο παιδί και για την δική μου οικογένεια και για του άντρα μου. Ήμουν σίγουρη πως θα κάνουν το ακριβώς αντίθετο απ΄ότι τους πω. Σε σημείο που νόμίζω πως αν ήθελε λόγου χάρη το παιδί το μπουκάλι με τη χλωρίνη θα του την έδιναν για να μη στεναχωρηθεί!!!!!!!!!

Γι΄αυτό είδα και απόειδα και το έστειλα στο παιδικό....

ωραια... μου κανες την καρδια περιβολι.. εδω που μενω (ξεχασμενο κουτσοχωρι:lol:) εχει μονο παιδικο απο 3 χρ. κ πανω! δεν εχω ελπιδα δηλ.. θα παραιτηθω κ θα πω πως με απελυσαν!!!

έλα μωρέ.,, παπουδες ειναι τα αγαπάνε ας τα κακομάθουν κιολας... οι γονεις ειναι για να βάζουν τα όρια όχι ο παπους και οι γιαγια...

αφήστε τις ζήλιες και δειτε ποσο ωφέλιμη μπορει να ειναι για τα παιδια μας αυτή η σχέση με τη γιαγια και τον παππού.

και το τονίζω οτι και εγώ ειμαι παθημένη, αλλά αναγνωρίζω πως στη γενική εικονα απλώς ειμαι υπερβολική, και τι έγινε δηλαδή να το πάρουν αγκαλιά?:P

ωραια... μου κανες την καρδια περιβολι.. εδω που μενω (ξεχασμενο κουτσοχωρι:lol:) εχει μονο παιδικο απο 3 χρ. κ πανω! δεν εχω ελπιδα δηλ.. θα παραιτηθω κ θα πω πως με απελυσαν!!!

καλα θα έστελνες 8 μηνων μωρό στον παιδικό για να μην αγαπήσει τη γιαγια του? ή εκει θα στο προσεξουν καλυτερα? το σιγουρο πως δεν θα το κακομάθουν, αλλα ισως να κακοπερναει?

Διαφημίσεις

η δουλεια των παπουδογιαγιαδων ειναι να κακομαθαινουν και των γονιων να βαζουν ορια, ας κανει ο καθενας την δουλεια του και καλή καρδια βρε κοριτσια οτι και αν κανουν το κανουν απο αγαπη τωρα αν και οι πεθερες μας εχουνκαι λιγοοοοο ανταγωνισμο απεναντι μας ας τις καταλαβουμε τους πηραμε τους γιοκες τους ας κανουμε λιγο και τον μ....α!!!

l86Tp3.png d6AUp3.png

Έσύ τουλάχιστον έχεις και μια όαση στην έρημο: την μητέρα σου. Εγώ τίποτα!!!!! Και οι δικοί μου τα ίδια. Η αλήθεια είναι πως είναι μικρό για το πας στον παιδικό από τώρα (εμένα είναι 19 μηνών).

Iqvfp3.png

ΚΑΛΗΜΕΡΑ...ΕΙΜΑΙ 22 ΧΡΟΝΩΝ....ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΩΡΑΚΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΚΟΜΑ...ΘΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΩ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥΧΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ....

ΚΑΤΑΡΧΗΝ,ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΣΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ.... ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΣΙΤΑ ΟΟΛΗ ΜΕΡΑ...ΓΙΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ....

2ΟΝ... ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΕ ΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΜ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ,ΟΧΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ....ΧΜΜΜΜ...ΚΟΝΤΡΑ ΠΕΘΕΡΑΣ ΝΥΦΗΣ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΟ...ΟΚ,ΛΕΣ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΓΚΟΝΙΑ....ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΨΥΧΟΥΛΑ ΝΕΑ ΠΟΥΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΓΚΟΝΙΑ... ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΜΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ....

ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΑΝΙ ΤΟ 1ο ΚΑΙ ΕΙΑΝΙ ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΙ ΕΝΤΕΛΩΣ....ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΟΥΝ..ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ....

ΑΣ ΤΟ ΚΑΚΟΜΑΘΟΥΝ....ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ? ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΘΑ ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΧΑΤΙΡΙΑ ΟΛΑ? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ....

3ΟΝ...... ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ..ΓΝΩΡΙΣΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕ ΖΟΥΣΑΝ... ΗΜΟΥΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΓΓΟΝΙ... Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕ ΤΑ ΧΑΤΙΡΙΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ..ΥΓΕΙΙΝΑ ΠΑΝΤΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΟΧΙ ΟΛΟ ΓΛΥΚΑ... Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΝΕ ΟΟΟΟΛΑ ΤΑ ΧΑΤΙΡΙΑ......ΟΟΟΟΛΑ ΟΜΩΣ..... ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΠΟΤΕ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟ..... ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΑΝ ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ...... ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΣΑ ΤΟ ΙΔΙΟ,ΟΜΩΣ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΟΥ...ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ Η Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΕΜΠΑΙΝΕ ΜΟΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕ..... ΜΕΤΑ ΠΟΥΜΑΣΤΑΝ ΟΙ 2 ΜΑΣ ΑΝ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΤΟΛΕΓΕ ΜΕ ΚΑΛΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ....

ΡΕ ΣΥ ΑΣΤΟΥΣ......ΤΟ ΑΓΑΠΑΝΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ...ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΟΟΟΟΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΟΟΟΟΟΛΗ ΜΕΡΑ ΤΑ ΧΑΤΙΡΙΑ...ΟΜΩΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΣΙΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΑΝΙ ΠΑΙΔΙ.....

ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ

.................................

έλα μωρέ.,, παπουδες ειναι τα αγαπάνε ας τα κακομάθουν κιολας... οι γονεις ειναι για να βάζουν τα όρια όχι ο παπους και οι γιαγια...

αφήστε τις ζήλιες και δειτε ποσο ωφέλιμη μπορει να ειναι για τα παιδια μας αυτή η σχέση με τη γιαγια και τον παππού.

και το τονίζω οτι και εγώ ειμαι παθημένη, αλλά αναγνωρίζω πως στη γενική εικονα απλώς ειμαι υπερβολική, και τι έγινε δηλαδή να το πάρουν αγκαλιά?:P

η δουλεια των παπουδογιαγιαδων ειναι να κακομαθαινουν και των γονιων να βαζουν ορια, ας κανει ο καθενας την δουλεια του και καλή καρδια βρε κοριτσια οτι και αν κανουν το κανουν απο αγαπη τωρα αν και οι πεθερες μας εχουνκαι λιγοοοοο ανταγωνισμο απεναντι μας ας τις καταλαβουμε τους πηραμε τους γιοκες τους ας κανουμε λιγο και τον μ....α!!!

Αυτή ακριβώς είναι και η δική μου άποψη… παππούδες είναι ας τα κακομαθαίνουν… και εγώ όταν σκέφτομαι τον παππού μου και την γιαγιά μου έχω μία γλυκιά ανάμνηση…. Άλλο παππούς και γιαγιά… άλλο μπαμπάς και μαμά!!!!! ;)

Κατερινα 1989....... like!!!!!! :) :)

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Κατ αρχην βαλε καλα στο μυαλο σου πως οτι και να πεις και οτι οδηγιες να δωσεις εκεινοι θα κανουν οτι θελουν...και η θα οτ μαθαινεις η και οχι!

Αλλα να ξερεις ενα.....τα παιδια ειναι πανεξυπνα σημερα...ξερουν που τους παιρνει να κανουν τι, ξερουν ποιος τους αφηνει να κανουν τι.....δε γινονται κακομαθημενα, απλα εκμεταλλευοντσι τους παππουδες και τις γιαγιαδες, στο σπιτι ισχυουν οι δικοι μας κανονες...

κι εμενα οταν θυμωνει ο μεγαλος μου λεει "θα φυγω θα παω στον παππου" και μαλιστα εμεις δυστυχως μεχρι τωρα μονο σ εκεινο το σπιτι εχουμε ενα γειτονακι να παιζει και το εχει συνδεσει παππους= φιλαρακι= παιχνιδι

με ποναει, στεναχωριεμαι, αλλα ξερω πως οσο και να μεινει εκει, ωρες δλδ δεν τον αφηνω πολυ, παλι το σπιτι μας ειναι η φωλισ μας

υγ προσπαθησε να μη χαλαστεις οταν θα βλεπεις οτι κανουν του κεφαλιου τους

Διαφημίσεις

Δεν υπαρχει περιπτωση να αγαπησει το παιδι σου κανεναν αλλο περισσοτερο απο σενα. Αυτο μην το ξανασκεφτεις.

Το προβλημα ομως που διακρινω εγω, αν μου επιτρεπεις να σου το πω ειναι καθαρα με τα πεθερικα σου. Μην μπεις στη διαδικασια να τους δινεις..εντολες για το τι θα κανουν με το μωρο οταν εσυ λειπεις. Εκεινοι ξερουν καλυτερα. Μπορει να ειναι το πρωτο τους εγγονι αλλα μη ξεχνας οτι η πεθερα σου εχει μεγαλωσει τον αντρα σου και φανταζομαι εισαι ευχαριστημενη με τον τροπο που τον μεγαλωσε..Αλλιως δε θα τον παντρευοσουν.

Καταλαβαινω οτι ολες μας θελουμε να μεγαλωσουμε τα παιδια μας συμφωνα με τον τροπο που νομιζουμε εμεις καλυτερο. Απο τη στιγμη ομως που χρειαζεσαι την πεθερα σου για να στο προσεχει, μην μπαινεις στη διαδικασια να κοιτας αν εκτελεσε σωστα τις οδηγιες που της εδωσες. Δε περναει τεστ η γυναικα. Δωσε της μια βασικη γραμμη. π.χ. για τα θεματα που θεωρεις πιο σημαντικα. Διατροφη..ωρες υπνου.. οτι νομιζεις εσυ. Αλλα προσεχε μη γινεις υπερβολικη και χαλασουν οι σχεσεις σας και μετα αναγκαστεις να αφησεις τη δουλιτσα σου...

Εμενα μου κρατησε η πεθερα μου τον πρωτο χρονο το παιδι και ουτε μια φορα δεν της εκανα παρατηρηση.Οχι οτι τα εκανε ολα σωστα, αλλα μηπως εγω τα κανω ολα σωστα?

Μονο που ηξερα οτι το αγαπαει και το προσεχει το παιδακι μου μου εφτανε. Δυστυχως τωρα ειμαι ανεργη γιατι για καποιους λογους η πεθερα μου δε μπορει να μου κρατησει το παιδι πια.

Για να μη σας κουραζω, αυτο που θελω βασικα να πω ειναι οτι απο τη στιγμη που μαμαδες η πεθερες εχουν ολη τη καλη διαθεση να σας βοηθουν για να πηγαινετε στις δουλειες σας, ας μη τους φεροσαστε σαν υπαλληλους.Προς Θεου, δε λεω οτι το κανει η κοπελα που εγραψε το θεμα, μη παρεξηγηθω. Το εχω δει ομως να γινεται πολυ συχνα.

Μην ανησυχεις.. με καλη θεληση και υπομονη ολα γινονται. Και ο μικρος σου να ξερεις οτι θα σε εχει παντα πρωτη θεση στη καρδουλα του...

Αγαπημενη μου basic,δεν ξερω αν με θυμασαι..!!

Θα σου πω κατι.Μην στεναχωριεσαι για το ποιον θα θελει πιο πολυ.Ειναι αλλο το δεσιμο της μανας(κ ας ειναι μικρο το παιδι) και αλλο με τους παππουδες.Αν σκεφτουμε ολοι τους εαυτους μας,τα πιο πολλα χατηρια,η γιαγια κ ο παππους δεν μας τα εκαναν.Με εχουν καλυψει εμενα σε απειρες βλακειες που εχω κανει. Η μανα μου ομως και ο πατερας μου...ηταν αλλη αγαπη,ξεχωριστη,που δεν μπορει κανεις να σου ''κλεψει''. Εχασα γιαγια,παππου....αλλα τον πονο που ενοιωσα για τον πατερα μου...δεν περιγραφετε(εισαι παθουσα)και γι'αυτο στο αναφερω για να καταλαβεις. Γιατι εγω τωρα δεν στεναχωριεμαι αν ο παππους εκλεβε λιγο απο την αγαπη που εχει σε εμενα ο γιος μου....αλλα που εχασε εναν τετοιο ''παππου''..

Ο καθενας εχει το ρολο του στην ζωη του παιδιου. Και μανα,γι αυτο,ειναι μονο ΜΙΑ!!!!

καλη αρχη στην δουλεια σου.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Πάντως με εμένα τα αγόρια μου είναι εντελώς κολλημένα, δλδ ό,τι χατήρια κι αν τους κάνουν, όλο μαμά και μαμά είναι. Εμένα θέλουν να τους αλλάζω, να τους ντύνω, να τους πηγαίνω για ύπνο, να τους δίνω το μπιμπερό τους, να τους σκεπάζω, να τους κρατάω το χέρι στη βόλτα, τα πάντα. Και το κάνουν και θέμα! Διώχνουν όποιον άλλον είναι κοντά και θέλουν εμένα (κάτι που προσπαθούμε να τους κόψουμε). Και είμαι αρκετά αυστηρή μαζί τους (σίγουρα περισσότερο από τις γιαγιάδες πάντως). Ίσως παίζει ρόλο το ότι παίζω πολλές ώρες μαζί τους, δλδ από την ώρα που ξυπνάνε από τον μεσημεριανό τους ύπνο μέχρι να κοιμηθούν για βράδυ ασχολούμαι συνέχεια μαζί τους.

Πάντως, άλλο το δέσιμο με τη γιαγιά και άλλο με τη μαμά. Λίγο ψυχοφθόρο θα είναι πάντως αν σε γράφει! Φτιάξε ένα χαρτί με οδηγίες και προσπάθησε να είσαι όσο πιο αυστηρή γίνεται με την πεθερά σου (με το γάντι πάντα). Να είσαι και λίγο υπερβολική. Ε, αν βάλεις 30 κανόνες, τους 10 θα τους τηρήσει!!! Συζήτησε επίσης αν μπορείς μαζί της (και ό,τι καταλάβει) λέγοντας ότι αυτή μεγάλωσε τα παιδιά της και είναι η σειρά σου να μεγαλώσεις τα δικά σου, και θέλεις να έχεις τον πρώτο λόγο και να κάνεις στο κάτω κάτω κι εσύ τα λάθη σου, το δικαιούσαι.

Φτιάξε ένα χαρτί με οδηγίες και προσπάθησε να είσαι όσο πιο αυστηρή γίνεται με την πεθερά σου (με το γάντι πάντα). Να είσαι και λίγο υπερβολική. Ε, αν βάλεις 30 κανόνες, τους 10 θα τους τηρήσει!!! Συζήτησε επίσης αν μπορείς μαζί της (και ό,τι καταλάβει) λέγοντας ότι αυτή μεγάλωσε τα παιδιά της και είναι η σειρά σου να μεγαλώσεις τα δικά σου, και θέλεις να έχεις τον πρώτο λόγο και να κάνεις στο κάτω κάτω κι εσύ τα λάθη σου, το δικαιούσαι.

Συγνωμη αλλα εγω διαφωνω πολυ με αυτη την αποψη.

Τι εννοεις προσπαθησε να γινεις οσο πιο αυστηρη γινεται με την πεθερα σου? Η γυναικα χαρη της κανει που θα της κραταει το παιδι για να μπορει η κοπελα να δουλεψει. Κανω λαθος?

Και δε πιστευω οτι για μια μεγαλη γυναικα ειναι ευκολο να καθεται καθε μερα 8 ωρες με ενα μωρο παιδι. Αρα οχι λιστα με κανονες αλλα ευχαριστηρια σημειωματα θα επρεπε να της κολλα στο ψυγειο!!!

Οσο για το αν ειναι σειρα της κοπελας να μεγαλωσει τα παιδια της, τοτε ας κατσει στο σπιτι να τα μεγαλωσει. Απο τη στιγμη που χρειαζεται βοηθεια για να καταφερει να δουλεψει, δε θα της συνιστουσα να ειναι τοσο αυταρχικη.

Δε ξερω κοριτσια.. εγω ειμαι καμενη γιατι αφησα τη δουλεια μου επειδη δεν ειχα βοηθεια απο μαμαδοπεθερες. και ειλικρινα θα εκτιμουσα οποια βοηθεια.

Εγώ πάλι νομίζω ότι χρειάζεται σεβασμό ΚΑΙ από την πεθερά όλο αυτό και το ότι τη βοηθάει δεν θα πρέπει να σημαίνει ότι θα αγνοεί (όπως έγραψε η κοπέλα περίπου) τις επιθυμίες της μάνας και θα κάνει τα δικά της. Πολλές κοπέλες που είναι καμένες σε αυτό το θέμα σίγουρα καταλαβαίνουν τι εννοώ.

Εγώ πάλι δεν άφησα τη δουλειά μου, αλλά έχω στερηθεί άπειρα πράγματα για να έχω γυναίκα στο σπίτι για τα παιδιά, ακριβώς επειδή δεν θέλω να μπλεχτούν άμεσα στο μεγάλωμά τους γιαγιάδες που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. Έτσι ενθαρρύνω τις γιαγιάδες να έρχονται όσο συχνά θέλουν στο σπίτι και να παίζουν απλώς με τα παιδιά. Η πεθερά μου μου τα ζητάει συνέχεια να τα κρατήσει στο σπίτι της για μέρες (κυρίως σε περιόδους διακοπών) κι εκεί εφαρμόζω λίστα. Έχω κάποια όνειρα για το πώς θέλω να μεγαλώσουν τα παιδιά μου και δε θα αφήσω καμία κολλημένη γιαγια να κάνει του κεφαλιού της και να μην αναγνωρίζω μετά τα παιδιά μου....

Σεβασμος και απο τις 2 πλευρες. Εδω συμφωνουμε απολυτα.

Συνεργασια χρειαζεται και οχι τρομοκρατια. Διαφωνησα μαζι σου στο οτι προτεινες να ειναι οσο πιο αυστηρη μπορει.

Μπραβο σου που καταφερες να εχεις γυναικα στο σπιτι για τα παιδια. Ετσι μπορει να δινεις παραπανω λεφτα, αλλα εχεις το κεφαλι σου ησυχο απο παρεξηγησεις που θα ειχες με τη πεθερα σου και τη μαμα σου.

Δεν εχεις αναγκη κανεναν. Οταν ομως εχουμε αναγκη καποιον για να μας βοηθησει, εκει θεωρω οτι πρεπει να ειμαστε ευγνωμονες.

Ναι βρε κορίτσια, μην κολλάτε τώρα σε μια λέξη. Οκ, το "αυστηρή" μπορεί να ήταν βαριά λέξη, πιο πολύ εννοώ ότι πρέπει να δώσει στην πεθερά της να καταλάβει με όσο πιο απόλυτο τρόπο μπορεί το πώς θέλει να γίνονται τα πράγματα. Έτσι έχει περισσότερες πιθανότητες να σεβαστεί τις επιθυμίες της η πεθερά της εφόσον την γράφει συνήθως (όπως περίπου έγραψε η basic). Κάποια θέματα είναι σημαντικά και δεν μπορούμε να λέμε "οκ, αφού με βοηθάει να λέω ευχαριστώ και να μην μιλάω". Για παράδειγμα, η γιαγιά μπορεί για να είναι αρεστή στο παιδι να του δίνει όλη μέρα καραμέλες και σοκολάτες. Μπορεί να τον έχει όλη μέρα στα χέρια. Μπορεί να ξαπλώνει δίπλα του για να κοιμάται (αν η υποθέσουμε ότι η basic δεν χρειάζεται να το κάνει αυτό). Μπορεί να την χτυπάει το παιδί και αυτή να γελάει αντί να το μαλλώσει. Μπορεί το παιδί να κλαψουρίζει για να πάρει αυτό που θέλει και αυτή να του κάνει αμέσως όλα τα χατήρια.... Τι λέτε γι αυτά??? Θα θέλατε να τα κάνει η γιαγιά στο παιδί σας αυτά? Δε θα προτιμούσατε να έχετε κάνει μία "αυστηρή" κουβέντα από την αρχή?

Λοιπον...

Το μικρο μου, στο σπιτι μας μεσα ειναι μια χαρα παιδακι.. με τις γκρινιες του.. τα παιχνιδια του.. τις τρελλες του.. τα γελια και τα κλαματα του.

Στο σπιτι της πεθερας μου, καθως ειναι πιο αυστηρη απο μενα νομιζω, το παιδι ειναι κυριος!

Πιο μαζεμενος.

Στο σπιτι της μαμας μου, η οποια ειναι οτι να ναι... ο μικρος ειναι ανταρτης! Μπορει να της το καταστρεψει σε δευτερολεπτα! Φυσικα επειδη εκεινη του το εχει επιτρεψει!

Αυτο που θελω να πω, ειναι πως οτι και να κανουν οι γιαγιαδες, οσο και να τα καλομαθουν-κακομαθουν, τα παιδακια ξερουν που να κανουν τι. Ξερουν τα ορια που βαζει ο καθενας μας! Και μιλαω για τον γιο μου, που δε μου το μεγαλωνουν οι γιαγιαδες. Οτι εχει γινει, εχει γινει σε καναδυωρο που τον αφηνω μια στο τοσο.

Οσο για τη μαμα μου που ανεχεται τα παντα απο τον μικρο, η απαντηση της οταν της ανοιξα θεμα ηταν η εξης. Εχεις δικιο αλλα δεν μπορω να κανω αλλιως! Δε μπορω να του χαλασω χατηρι, δε μπορω να τον δω να κλαιει, δε μπορω να τον στεναχωρω!

Ειναι στον ανθρωπο τελικα. Ουτε εγω μπορω να αλλαξω τωρα τα μυαλα της μανας μου που ειναι 65 ετων γυναικα, ουτε εκεινη ομως δε γινεται να αλλαξει.

Αν χρειαζοταν να τον αφησω στη μαμα για να δουλεψω, θα ηξερα απο την αρχη, οτι και κανονες να εβαζα δε θα καταφερνε να τους τηρησει. Γιατι απλα δεν μπορει!

Ναι βρε κορίτσια, μην κολλάτε τώρα σε μια λέξη. Οκ, το "αυστηρή" μπορεί να ήταν βαριά λέξη, πιο πολύ εννοώ ότι πρέπει να δώσει στην πεθερά της να καταλάβει με όσο πιο απόλυτο τρόπο μπορεί το πώς θέλει να γίνονται τα πράγματα. Έτσι έχει περισσότερες πιθανότητες να σεβαστεί τις επιθυμίες της η πεθερά της εφόσον την γράφει συνήθως (όπως περίπου έγραψε η basic). Κάποια θέματα είναι σημαντικά και δεν μπορούμε να λέμε "οκ, αφού με βοηθάει να λέω ευχαριστώ και να μην μιλάω". Για παράδειγμα, η γιαγιά μπορεί για να είναι αρεστή στο παιδι να του δίνει όλη μέρα καραμέλες και σοκολάτες. Μπορεί να τον έχει όλη μέρα στα χέρια. Μπορεί να ξαπλώνει δίπλα του για να κοιμάται (αν η υποθέσουμε ότι η basic δεν χρειάζεται να το κάνει αυτό). Μπορεί να την χτυπάει το παιδί και αυτή να γελάει αντί να το μαλλώσει. Μπορεί το παιδί να κλαψουρίζει για να πάρει αυτό που θέλει και αυτή να του κάνει αμέσως όλα τα χατήρια.... Τι λέτε γι αυτά??? Θα θέλατε να τα κάνει η γιαγιά στο παιδί σας αυτά? Δε θα προτιμούσατε να έχετε κάνει μία "αυστηρή" κουβέντα από την αρχή?

ακριβως αυτα φοβαμαι οτι θα κανει κ γι αυτο ανησυχω. μαλλον με παρεξηγησαν καποιες κοπελες. καταρχην θελω να το παιζουν το παιδι μου κ να χαιρονται μαζι του. θελω το παιδι μου να συμπαθει κ αυτους οχι μονο εμενα! αλιμονο! επισης οτι οδηγιες δινω στην μανα μου δινω κ στην πεθερα μου. δεν τις ξεχωριζω. απλα νιωθω μεγαλυτερη εμπιστοσυνη στην μανα μου γιατι ποτε δεν την επιασα να κανει κατι πισω απο την πλατη μου κ γιατι οταν της λεω "αυτο θα κανεις στο παιδι" μου λεει ενταξει κ τελος. σε αντιθεση με την πεθερα μου που την εχω πιασει να κανει διαφορα πισω απο την πλατη μου κ που οταν λεω στον πεθερο μου "αυτο θα κανεις στο παιδι" μου λεει "ΟΧΙ! Εγω δεν μπορω να κανω ετσι.. θα κανω αλλιως". αντιδραει δηλ. κ παρολο που θα μπορουσα να το αφηνω μονο στην μαμα μου εγω απο την αρχη ειπα οτι εχουν ισα δικαιωματα κ οσο το κραταει η μια τοσο να το κραταει κ η αλλη. παρολο που χωνευω καθολου τα πεθερικα μου αναγνωριζω το δικαιωμα που εχουν να παιζουν με το εγγονι τους. αυτοι ομως γιατι να μην αναγνωριζουν το δικαιωμα που εχω σαν μανα να τους λεω τι θα φαει κ ποσο, οτι ειναι ομορφο να μαθει τροπους κ να μην γινει κακομαθημενο κτλ κτλ ? οκ ευχαριστω που μου το κρατουν για να παω στην δουλεια αλλα αν δεν μπορουν να τηρησουν τις οδηγιες μου ας μου το πουν. ο καθενας μεγαλωνει διαφορετικα τα παιδια του κ εμενα δεν με καλυπτει το "εγω ξερω, τρια μεγαλωσα"!!

Όταν ξεκίνησα να δουλεύω η κόρη μου ήταν 5.5 μηνών, για ένα χρόνο μου την κράτησαν η μητέρα μου και η πεθερά μου εν'αλαξ. Να ξέρεις ότι ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να κάνουν αυτό ακριβώς που θέλεις!!!

Θα ακούν ένα μέρος απ'αυτα που λες, θα προσπαθούν να το εφαρμώσουν και το αποτέλεσμα θα είναι λίγο διαφορετικό. Το παιδί θα σε θέλει πολύ περισσότερο και ας μη του κάνεις όλα τα χατίρια. Θα μάθει ότι στο δικό του σπίτι υπάρχουν κανόνες, που πρέπει να εφαρμόζωνται και στο σπίτι της γιαγιάς ή με τη γιαγιά υπάρχουν άλλοι κανόνες. Σήμερα μετά από 1 χρόνο η μικρή μου πηγαίνει παιδικό σταθμό γιατί κουράστηκαν οι μητέρες μας. Εκει το τοπίο είναι θολώ, ποτέ δεν ξέρεις 100% τι γίνεται, αν τρώει, αν κοιμάται ... αν είναι καλά. Όταν υπάρχει βοήθεια τι δέχεσαι με τα υπέρ και τα κατά και προσπαθείς να επικοινωνήσεις με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Εσύ με την μητέρα σου και ο σύζυγός σου με τι δική του. Σου εύχομαι καλό ξεκίνημα στη δουλεία σου και σε καλοσορίζω στο club των μαμάδων που ζούμε συνέχεια μέσα στις τύψεις και στις ενοχές προς τα παιδιά μας.