Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βρεφική - παιδική βαρηκοΐα

Recommended Posts

Γνωρίζω ότι υπάρχει ένα άρθρο για την παιδική βαρηκοΐα αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας για την περίπτωσή μας.

Μόλις γεννήθηκε η κόρη μου της κάναμε προαιρετικά κάποιες εξετάσεις (ακουστικές εκπομπές) για τα αυτάκια της. Βγήκαν αρνητικές (δηλ. δεν υπήρχε ανταπόκριση στους ήχους) οπότε συνεχίσαμε όπως προβλέπεται να τις κάνουμε εξετάσεις μετά από ένα μήνα αλλά ακόμα συνέχισαν οι αρνητικές ενδείξεις. Κάναμε τελικά 4 εξετάσεις που όλες ήταν αρνητικές μέχρι να καταλήξουμε στον 6ο μήνα στα προκλητά δυναμικά.

Τελικά έδειξαν πρόβλημα και στα δύο αυτιά στις συχνότητες 30db, 40db και από το δεξί αυτί και στην συχνότητα 50db.

Ο γιατρός το θεωρεί μέτρια βαρηκοΐα και συμβουλεύει ακουστικά βαρηκοΐας γιατί αλλιώς το παιδί όταν θα ξεκινήσει να μιλάει θα ψευδίζει. Επίσης θεωρεί ότι πρέπει έως 5 ετών να έχει ακουστικό και μετά αποφασίζει το ίδιο αν θέλει να το φοράει ή όχι.

Πρέπει να διευκρινίσω ότι ο γιατρός θεωρείται από τους πάρα πολύ καλούς και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, απλά υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για την προώθηση και επιμονής κάποιου προϊόντος ακουστικού βαρηκοΐας που μας κάνει πιο επιφυλακτικούς και υποψιασμένους.

Η ερώτηση μου είναι κατά πόσο στέκει αυτό, δηλ. με μέτρια βαρηκοΐα μεγαλώνοντας το παιδί να ψευδίζει, αφού γνωρίζω πιο σοβαρές καταστάσεις και δεν ψευδίζουν.

Επίσης αν ένα παιδί μάθει με ακουστικό βαρηκοΐας πόσο εύκολο είναι το αποχωριστεί σε μεγαλύτερη ηλικία; Μήπως ξεκινώντας με ακουστικό θα έχει ακουστικό εσαεί;

Τέλος ποιες μάρκες ακουστικών θεωρούνται πάρα πολύ καλές, έτσι ώστε και μετά από χρόνια να έχουμε την δυνατότητα αναβάθμισης και τεχνικής υποστήριξης;

Δεκτή κάθε άποψη ή συμβουλή.

Δίνω πληροφορίες σε οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο για ανάλογη περίπτωση ή ανταλλαγή απόψεων.

• 5 months later...

Διαφημίσεις

Γνωρίζω ότι υπάρχει ένα άρθρο για την παιδική βαρηκοΐα αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας για την περίπτωσή μας.

Μόλις γεννήθηκε η κόρη μου της κάναμε προαιρετικά κάποιες εξετάσεις (ακουστικές εκπομπές) για τα αυτάκια της. Βγήκαν αρνητικές (δηλ. δεν υπήρχε ανταπόκριση στους ήχους) οπότε συνεχίσαμε όπως προβλέπεται να τις κάνουμε εξετάσεις μετά από ένα μήνα αλλά ακόμα συνέχισαν οι αρνητικές ενδείξεις. Κάναμε τελικά 4 εξετάσεις που όλες ήταν αρνητικές μέχρι να καταλήξουμε στον 6ο μήνα στα προκλητά δυναμικά.

Τελικά έδειξαν πρόβλημα και στα δύο αυτιά στις συχνότητες 30db, 40db και από το δεξί αυτί και στην συχνότητα 50db.

Ο γιατρός το θεωρεί μέτρια βαρηκοΐα και συμβουλεύει ακουστικά βαρηκοΐας γιατί αλλιώς το παιδί όταν θα ξεκινήσει να μιλάει θα ψευδίζει. Επίσης θεωρεί ότι πρέπει έως 5 ετών να έχει ακουστικό και μετά αποφασίζει το ίδιο αν θέλει να το φοράει ή όχι.

Πρέπει να διευκρινίσω ότι ο γιατρός θεωρείται από τους πάρα πολύ καλούς και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, απλά υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για την προώθηση και επιμονής κάποιου προϊόντος ακουστικού βαρηκοΐας που μας κάνει πιο επιφυλακτικούς και υποψιασμένους.

Η ερώτηση μου είναι κατά πόσο στέκει αυτό, δηλ. με μέτρια βαρηκοΐα μεγαλώνοντας το παιδί να ψευδίζει, αφού γνωρίζω πιο σοβαρές καταστάσεις και δεν ψευδίζουν.

Επίσης αν ένα παιδί μάθει με ακουστικό βαρηκοΐας πόσο εύκολο είναι το αποχωριστεί σε μεγαλύτερη ηλικία; Μήπως ξεκινώντας με ακουστικό θα έχει ακουστικό εσαεί;

Τέλος ποιες μάρκες ακουστικών θεωρούνται πάρα πολύ καλές, έτσι ώστε και μετά από χρόνια να έχουμε την δυνατότητα αναβάθμισης και τεχνικής υποστήριξης;

Δεκτή κάθε άποψη ή συμβουλή.

Δίνω πληροφορίες σε οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο για ανάλογη περίπτωση ή ανταλλαγή απόψεων.

γεια σας!η δουλεια μου ειναι ακοοπροθετιστρια!δυστυχως στην ελλαδα υπαρχει νομικο κενο ως αναφορα το επαγγελμα του ακοοπροθετιστη,ασχολουνται παρα πολυ ασχετοι με αυτην την δουλεια με αποτελεσμα να εχουμε δυσαρεστα αποτελεσματα!οι καλοι επαγγελματιες ειναι πολυ λιγοι και χρειαζεται τεραστια προσοχη πριν κατασταλαξετε σε οποιονδηποτε!ως αναφορα τον γιατρο επιμενει σε μια συγκεκριμενη εταιρεια γιατι παιρνει την μεγαλυτερη μιζα(ετσι κινειται το συστημα :cry:) απο αυτη μακαρι να διαθετει ηθος και να σας στελνει και για λογω της καλης ποιοτητας δουλειας που θα κανει αυτη η εταιρεια!οτι θελεται να με ρωτησετε ειμαι στη διαθεση σας !στειλτε και π.μ!

και το σημαντικοτερο ολων τα παιδια πρεπει να φορανε ακουστικο οσο το δυνατον νωριτερα ,ετσι ωστε να εχουν καλη αρθρωση και γενικοτερα να αποκτησουν ορθο λογο!η νεοτερη πελατισσα μου ειναι 6 μηνων...

• 1 year later...
γεια σας!η δουλεια μου ειναι ακοοπροθετιστρια!δυστυχως στην ελλαδα υπαρχει νομικο κενο ως αναφορα το επαγγελμα του ακοοπροθετιστη,ασχολουνται παρα πολυ ασχετοι με αυτην την δουλεια με αποτελεσμα να εχουμε δυσαρεστα αποτελεσματα!οι καλοι επαγγελματιες ειναι πολυ λιγοι και χρειαζεται τεραστια προσοχη πριν κατασταλαξετε σε οποιονδηποτε!ως αναφορα τον γιατρο επιμενει σε μια συγκεκριμενη εταιρεια γιατι παιρνει την μεγαλυτερη μιζα(ετσι κινειται το συστημα :cry:) απο αυτη μακαρι να διαθετει ηθος και να σας στελνει και για λογω της καλης ποιοτητας δουλειας που θα κανει αυτη η εταιρεια!οτι θελεται να με ρωτησετε ειμαι στη διαθεση σας !στειλτε και π.μ!

και το σημαντικοτερο ολων τα παιδια πρεπει να φορανε ακουστικο οσο το δυνατον νωριτερα ,ετσι ωστε να εχουν καλη αρθρωση και γενικοτερα να αποκτησουν ορθο λογο!η νεοτερη πελατισσα μου ειναι 6 μηνων...

θα ήθελα να σε ρωτήσω κάποια πράγματα μιας και έχω ένα κοριτσάκι 3 1/2 μηνών και του βρήκαν πρόβλημα και στα 2 αυτιά (στο ένα έχει απώλεια 70 με 80 και στο άλλο 90). Ο ένας γιατρός μας παραπέμπει άμεσα σε ακουστικά και οταν πάει 10 μηνών να βάλουμε 2 κοχλιακά. Ο άλλος γιατρός συμφωνει άμεσα ακουστικά αλλά όσον αφορά τα κοχλιακά τα θεωρεί έσχατη λύση και οπωσδήποτε δεν πρέπει να μπαίνουν πριν την ηλικία των 2 ετών γιατί μπορεί να προκαλέσουν σοβαροτατα προβλήματα στο μωρό (καθώς δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη ο εγκέφαλός του)... (συγκεκριμένα μας ανέφερε ακόμη και σηψαιμία στο μωρό)

Θα με ενδιέφερε πολύ και η δική σου άποψη στο θέμα.

όπως καταλαβαίνεις άλλα λέει ο ένας γιατρός και άλλα ο άλλος.........

DZixp3.png

vVzep3.png

Γεια σου smell να σου ζήσει το μωράκι σου. Αν θέλεις διάβασε το μήνυμά μου. Ίδια περίπτωση με το γιο μου. Μόνο που τότε δεν υπήρχε η ενημέρωση που υπάρχει τώρα και δεν έβρισκα κανέναν να το συζητήσω. Αν μπεις στο internet κοχλιακά φωτογραφίες θα δεις ένα μωρό που φοράει κοχλιακό. Πραγματικά οι γιατροί σε τρελαίνουν. Θα σε οδηγήσει το ένστικτό σου, ποιος γιατρός σου εμπνέει εμπιστοσύνη, θα ρωτήσω και εγώ τον δικό μου που έκανε το κοχλιακό στο γιο μου και την λογοθεραπεύτρια που παρακολουθεί όλα τα συνέδρια και θα σου απαντήσω, αν μου επιτρέπεις. Το εμφύτευμα είναι κατασκευασμένο από πλατίνα οπότε δεν τίθεται θέμα σηψαιμίας. Ο γιος μου φυσικά είναι μεγάλος και μπόρεσε να συγκρίνει το ψηφιακό ακουστικό με το κοχλιακό εμφύτευμα. Καμία σχέση μου είπε. Έχουν περάσει 5 χρόνια από την επέμβαση και είναι πολύ ευχαριστημένος. Θα σου απαντήσω σύντομα αν θέλεις.

Μαναμητεραμαμα

Διαφημίσεις

Γεια σου smell να σου ζήσει το μωράκι σου. Αν θέλεις διάβασε το μήνυμά μου. Ίδια περίπτωση με το γιο μου. Μόνο που τότε δεν υπήρχε η ενημέρωση που υπάρχει τώρα και δεν έβρισκα κανέναν να το συζητήσω. Αν μπεις στο internet κοχλιακά φωτογραφίες θα δεις ένα μωρό που φοράει κοχλιακό. Πραγματικά οι γιατροί σε τρελαίνουν. Θα σε οδηγήσει το ένστικτό σου, ποιος γιατρός σου εμπνέει εμπιστοσύνη, θα ρωτήσω και εγώ τον δικό μου που έκανε το κοχλιακό στο γιο μου και την λογοθεραπεύτρια που παρακολουθεί όλα τα συνέδρια και θα σου απαντήσω, αν μου επιτρέπεις. Το εμφύτευμα είναι κατασκευασμένο από πλατίνα οπότε δεν τίθεται θέμα σηψαιμίας. Ο γιος μου φυσικά είναι μεγάλος και μπόρεσε να συγκρίνει το ψηφιακό ακουστικό με το κοχλιακό εμφύτευμα. Καμία σχέση μου είπε. Έχουν περάσει 5 χρόνια από την επέμβαση και είναι πολύ ευχαριστημένος. Θα σου απαντήσω σύντομα αν θέλεις.[/quote

Ευχαριστώ πολύ!!! Θα περιμένω με αγωνία οτιδήποτε πληροφορία μπορείς να μου δώσεις! Γιατρούς, μάρκα κοχλιακού κλπ κλπ.... ειναι τόσες οι ερωτήσεις που έχω... π.χ. σε τι ηλικία το βάλατε το κοχλιακό, γιατρός, ποιάς εταιρείας??

και εσύ να χαίρεσαι τον γιο σου!!

DZixp3.png

vVzep3.png

Επικοινώνησα με το γιατρό και μου είπε αν θέλεις να πάτε να σας δει. Θα σου δώσω τα στοιχεία του: Το όνομά του είναι Ξενέλης και το τηλέφωνό του για ραντεβού 2107292332, μπορείς να πάρεις και πρωινές ώρες το σηκώνει η γραμματέας του η κα Λαμπρινή. Ίσως τον γνωρίζεις. Εγώ που τον ρώτησα για την δική σας περίπτωση μου είπε για 10 μηνών. Πηγαίνει συχνά Αμερική για σεμινάρια και συνέδρια. Η Αμερική είναι η χώρα που έχει δώσει μεγαλύτερο βάρος στους κωφούς και βαρήκοους, να φανταστείς έχει και πανεπιστήμια για τα παιδιά αυτά. Μετά έρχεται η Αγγλία. Αυτοί δηλ. θα κάνουν κοχλιακά από τόση μικρή ηλικία. Μπες και σε ιστοσελίδες του εξωτερικού να ενημερωθείς και κάνε μετάφραση να τις διαβάσεις αν δεν ξέρεις αγγλικά. Θα ακούς, θα ζυγίζεις και μετά θα αποφασίσεις, έχεις χρόνο μπροστά σου. Θα σημειώσεις σ' ένα χαρτί τις δεκάδες ερωτήσεις που θα θέλεις να του κάνεις, ακόμα και την παραμικρή, ας τη θεωρήσεις και ανόητη, αλλά και τους φόβους σου και τις αμφιβολίες σου. Είσαι μητέρα και έχεις κάθε δικαίωμα. Θα σου απαντήσει σε όλες. Εμείς είχαμε μείνει 1 1/2 ώρα μέσα στο ιατρείο του και συζητούσαμε και ο κόσμος έξω περίμενε. Μας εξήγησε και μας άφησε να το σκεφτούμε. Όλες τις εταιρείες κοχλιακών τοποθετεί, μπορείς να κάνεις έρευνα και να αποφασίσεις εσύ. Έχουμε πάρα πολλά να πούμε. Αναλαμβάνει παιδιά μου είπε. Εγώ όταν τον παίρνω τηλ. του συστήνομαι σαν μητέρα του Χρήστου που έκανε το κοχλιακό, αν θέλεις του το λες. Είναι καθηγητής ΩΡΛ και έχει πολύ μεγάλη εμπειρία σε ό,τι έχει σχέση με το αυτί. Θα σου τα πει αναλυτικά, αλλά γράψε τις ερωτήσεις, θα ζαλιστείς εκεί και θα τις ξεχάσεις. Εγώ έβγαλα το Α4 χαρτί μου με τις ερωτήσεις και άρχισα. Σε καταλαβαίνει γιατί είναι πολύ μεγάλη απόφαση. Ρώτησέ τον και τι θα συμβεί αν το κάνεις και 6 μήνες αργότερα. Ξεκίνα από κει και θα συνεχίσουμε να μιλάμε . Για το γιο μου και την εταιρεία του κοχλιακού θα σου τα πω αργότερα. Ό,τι θέλεις θα σου πω. Αν θέλεις συναντιόμαστε κιόλας. Να δεις και το γιο μου. Η δική μας ιστορία είναι πολύ μεγάλη.Το παιδί σου θα πάει πολύ καλά, αρκεί να είσαι δίπλα του!

Μαναμητεραμαμα

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες, να είσαι καλά!!!

Το παιδί σου τώρα έχει δει βελτίωση?

Η αλήθεια είναι πως και εγώ έτσι κάνω... γράφω ότι απορία έχω σε ένα χαρτί γιατί διαφορετικά δεν θα έβγαζα άκρη!!

DZixp3.png

vVzep3.png

Ο γιος μου είναι μεγάλος τώρα, εμείς περάσαμε όλη την πίκρα της κώφωσης, αλλά με το κοχλιακό είναι ευχαριστημένος, είχε κατακτήσει την ομιλία γιατί κάναμε πολλές ώρες λογοθεραπεία και πολλά χρόνια διαφορετικά δεν θα εγκρινόταν η επέμβαση. Έχει γραφειοκρατία και τρέξιμο μέχρι να γίνει η επέμβαση, κανένα 5μηνο, τόσο μας πήρε εμάς, οπότε πρέπει να λάβεις τα μέτρα σου αν αποφασίσεις για 10 μηνών. Είσαι στο πρώτο σοκ που παθαίνουμε εμείς οι γονείς, αλλά δεν μας ενημερώνουν για το τι θα ακολουθήσει... Έχεις μεγάλο αγώνα μπροστά σου, να ξέρεις θα είμαι εδώ για ό,τι θέλεις να με ρωτήσεις, να μου μιλήσεις, θα σε νιώσω. Εγώ δεν είχα κανέναν να ρωτήσω, να μιλήσω, κανένας δεν μπορούσε να με καταλάβει και όταν μιλούσα κανένας δεν με άκουγε ούτε με καταλάβαινε και αυτά που μου έλεγαν, τα έλεγαν για να τα πουν, αλλά τίποτα ουσιαστικό. Τη λέξη <υπομονή> δεν ήθελα να την ακούω, τρελαινόμουν. Όποτε είσαι έτοιμη λοιπόν, θα περιμένω. Ένα τελευταίο θα σου πω για να σε προετοιμάσω, ο εγκέφαλος των παιδιών ωριμάζει με την ακοή, αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω του και αρχίζει να επικοινωνεί και τα 3 πρώτα χρόνια του είναι τα πιο σημαντικά. Συγνώμη δεν θέλω να σου κάνω κατήχηση, απλά εγώ έτρεχα και δεν έφτανα μετά, άκουγα τον γιο μου που έβγαζε κραυγές και ένιωθα μαχαιριές μέσα μου. Μπες στην ιστοσελίδα του mamaeimai και διάβασε Η ιστορία της κόρης μου, θα καταλάβεις γιατί σου το προτείνω, το γράφει μια άλλη μαμά και περιγράφει τα συναισθήματά της.

Μαναμητεραμαμα

με έχεις συγκινήσει πολύ, σε ευχαριστώ για την υποστήριξη...

Αυτό που μου λες ειναι να μην το καθυστερήσω, σωστά?

Προσπαθώ να βρω την ιστορία που μου λες στο eimaimama και δεν τα καταφέρνω, θα με βοηθήσεις??

DZixp3.png

vVzep3.png

Διαφημίσεις

Σωστά. Το 95% των γιατρών ΩΡΛ πριν 10 χρόνια ήταν ενάντια στο κοχλιακό. Οι λογοθεραπευτές 100%. Έχω και βιβλίο που τα γράφει και ήταν πολύ απαισιόδοξοι. Ενώ οι του εξωτερικού θετικοί. Δεν γινόταν στην Ελλάδα η επέμβαση μόνο στο εξωτερικό. Μου είχαν πει τότε πως οι γιατροί που παρότρυναν τους γονείς για το κοχλιακό έπαιρναν μίζες από τις εταιρείες για να φύγουν να πάνε έξω να το κάνουν. Μας είχαν τρελάνει και δεν το αποφασίζαμε. Και ευτυχώς που δεν το αποφασίσαμε γιατί δεν κάνεις την επέμβαση και τελειώνεις, θέλεις υποστήριξη από γιατρό, εταιρεία και λογοθεραπευτή εκπαιδευμένο στους κωφούς και στα κοχλιακά ειδικότερα. Θέλουμε και εμείς οι γονείς ψυχολογική υποστήριξη για να στηρίξουμε τα παιδιά μας. Βασικά τη δουλειά όλη την κάνουμε εμείς οι γονείς. Οι άλλοι απλώς σε καθοδηγούν. Εσύ θα του μάθεις τι ακριβώς ακούει. Γι αυτό καρδούλα μου σου τα λέω αυτά, δεν θέλω να περάσεις αυτά που πέρασα εγώ. Ο φυσικός κοχλίας αντικαθιστάται από τον τεχνικό, αυτό είναι το εμφύτευμα, ρώτα το γιατρό τι συμβαίνει όταν μεγαλώνει το αυτάκι του μωρού, να σου λύσει όλες τις απορίες. Στο internet έχει όλες τις πληροφορίες αλλά και τη διαδικασία της επέμβασης και τους κινδύνους, όλα θα σου τα πω.

Μαναμητεραμαμα

Θέλω να σε ενημερώσω εκτός τους 4 με 5 μήνες που χρειάζεσαι για τα γραφειοκρατικά κτλ., εκτός του ότι τώρα όλα υπολειτουργούν, αν αποφασίσεις τελικά και κάνετε την επέμβαση, το ακουστικό θα μπει μετά από 40 μέρες με 2 μήνες, πρέπει πρώτα να κλείσουν τα ράμματα. Μέτρα χρόνο λοιπόν. Να ξέρεις ότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης το δοκιμάζουν μέσω υπολογιστή αν λειτουργεί το εσωτερικό με το εξωτερικό αυτό να μην σε ανησυχεί. Σου έχουν πει πόσο θα ακούει το μωρό σου με τα ψηφιακά ακουστικά και τι θα ακούει; Οτι το εκμαγείο που θα του εφαρμόσουν στο αυτάκι του για να στηριχθεί το ακουστικό κατά 90% μπορεί να του κάνει πληγή και να κλαίει και να το βγάζει και να μην ξέρεις τι φταίει; Οτι θα δώσεις πάνω από 4.000 ευρώ για τα ακουστικά; Αν θέλεις να σου δανείσω αυτά που έχω είναι ψηφιακά για να γλιτώσεις χρήματα, εφόσον θα του τα φορέσεις για λίγο. Να πάρεις βεβαιώσεις για να περάσει από κάποιο ΚΕΠΑ για να πάρεις το επίδομα που δικαιούται γιατί η συντήρηση, οι μπαταρίες, οι λογοθεραπείες είναι μεγάλο κόστος. Γνωρίζω ότι σοκάρεσαι που θα βλέπεις το μωρό σου με αυτές τις συσκευές, αλλά το πιο σημαντικό είναι να επικοινωνήσει με το περιβάλλον του και λίγο αργότερα με τα παιδιά της ηλικίας του. Και πάλι συγνώμη αλλά θα τα δεις και μόνη σου αυτά αργότερα... Δεν έχεις χρόνο ούτε να συνέλθεις από το χαστούκι που έχεις φάει...

Μαναμητεραμαμα

Είμαι προετοιμασμένη για όλα. Μου τα έχουν περιγράψει και άλλες μανούλες εδώ μέσα.... Προέχει το μωρό να ακούσει και να αποκτήσει επικοινωνία μαζί μας. Εχουμε μεγάλο δρόμο αλλά είμαστε αισιόδοξοι!!!

Εσείς τι ακουστικά αγοράσατε? ποιάς εταιρείας? Πήγαμε σήμερα και είδαμε siemens & starkey...Πάνω κάτω τα ίδια μας φάνηκαν. Το θέμα ειναι η ποιότητα ήχου που δίνουν αλλά πως να το μάθουμε αυτό? το μωρό δεν θα μπορεί να μας το πει!!

Εχεις να μου προτείνεις κάποια άλλη εταιρεία?

DZixp3.png

vVzep3.png

Όπως είπες πάνω κάτω τα ίδια είναι, αυτά που έχουμε και δεν τα χρησιμοποιεί πια είναι widex. Να είστε αισιόδοξοι γιατί είναι μωρό, είστε ενημερωμένοι, θα ακούσει, θα επικοινωνήσει, αλλά θα τραγουδήσει κιόλας...

Μαναμητεραμαμα

Διαφημίσεις

Ανυπομονώ, προς το παρόν, να βάλουμε τα ακουστικά κ να αρχίσει να μας ακούει καλύτερα....

Είπαμε....... βήμα-βήμα ...

σε ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια & πληροφορίες και αν χρειαστώ κάτι θα σου στείλω μυνηματάκι!!!

Καλό απόγευμα!!

DZixp3.png

vVzep3.png

Καλησπέρα. Εγώ δεν είμαι μανούλα, αλλά σκέφτηκα να γράψω απλώς για να πω δυο πραγματάκια που ξέρω, καθώς απέκτησα αιφνίδια βαρηκοία(ήπια ευτυχώς), στα 25 μου! Ο γιατρός που αναφέρεται ονομαστικά σε προηγούμενο ποστ, είναι πάρα πολύ καλός. Είχα ψάξει πολύ για μένα όταν χρειάστηκε και όλοι είχαν πει τα καλύτερα. Επίσης, καλή άποψη σχημάτισα για το τμήμα ωρλ του ιπποκρατείου. Έκαναν τρομερή προσπάθεια να βοηθήσουν.

Όοσν αφορά το κοχλιακό, εγώ δεν χρειάστηκα. Ωστόσο, σε συζητήσεις με γιατρούς και λογοθεραπευτές για το τί είναι καλύτερο σε περίπτωση που το παιδί μου κληρονομήσει τη βαρηκοία, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη. Όσο πιο νωρίς, τόσο πιο καλά. Οι νευρικές συνάψεις που είναι απαραίτητες για την κατανόηση και αναπαγαγωγή του λόγου, δημιουργούνται ως τα 3 με 4 πρώτα χρόνια. Είναι σημαντικό λοιπόν το παιδί να ακούει όσο το δυνατόν καλύτερα πριν από αυτό το όριο.

καλησπερα σας.εχθες πηρα τα αποτελεσματα απο τις προγεννητικες εξετασεις ειχα κανει για μοριακο ελεγχο βαρηκοιας mazi mε την κυστικη ινωση.δεν ανιχθευθηκε η μεταλλαξη γραφει το αποτελεσμα

καλησπερα σας.εχθες πηρα τα αποτελεσματα απο τις προγεννητικες εξετασεις ειχα κανει για μοριακο ελεγχο βαρηκοιας mazi mε την κυστικη ινωση.δεν ανιχθευθηκε η μεταλλαξη γραφει το αποτελεσμα

αυτό είναι πολύ καλό, ετσι δεν είναι? ειναι να κάνεις μωράκι?

DZixp3.png

vVzep3.png