Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Να δώσω συμπλήρωμα????

Recommended Posts

Αγαπητά μέλη, χρειάζομαι για πολλοστή φορά τη βοήθειά σας.

Θηλάζω αποκλειστικά την 45 ημερών κορούλα μου και ενώ την προηγολυμενη εβδομάδα πήρε 250γρ και τη προ-προηγούμενη γύρω στα 200 αυτή την εβδομάδα που την ζύγησα στις 5 μέρες γιατί είχα αγωνία έβαλε μόλις 100γρ. Ενδεικτικά στις 30/8 ήταν 3300, την Τρίτη 13/9 3810γρ και χθες, 18/9 3900γρ. Πήρα τηλ την παιδίατρο και μου είπε να πάω αυριο να τη δει και ίσως να κάνουμε καλλιέργεια (????) και μπορεί λέει να χρειαστεί να δώσουμε 2 γευματα συμπληρωμα!!!Εγώ δεν θέλω καθόλου. Κάνω τόσο αγώνα να τη θηλάσω αποκλειστικά και να δημιουργήσω και τράπεζα αντλώντας γιατί από βδομάδα ξεκινάω δουλειά και μ'έχει πάρει από κάτω. Οι πιο έμπειρες τί πιστευετε, είναι απαραίτητο σύμφωνα με τις ζυγίσεις?ΚΑλλιέργεια γιατί?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Διαφημίσεις

Θηλάζω αποκλειστικά την 45 ημερών κορούλα μου και ενώ την

προηγολυμενη εβδομάδα πήρε 250γρ και

τη προ-προηγούμενη γύρω στα 200

αυτή την εβδομάδα που την ζύγησα στις 5 μέρες γιατί είχα αγωνία έβαλε μόλις 100γρ.

Ενδεικτικά στις 30/8 ήταν 3300,

την Τρίτη 13/9 3810γρ και χθες,

18/9 3900γρ.

Από τις 30/8 μέχρι τις 18/9, δηλαδή σε 19 ημέρες, το μωρό πήρε 600 γραμμάρια. Αυτό σημαίνει ότι το μωρό παίρνει κατά μέσο όρο 31,6 γρ. το 24ωρο ενώ ο μέσος όρος είναι 25 γρ. το 24ωρο.

Το μωρό σου βάζει αρκετά πάνω από το μέσο όρο και όπως κάθε φυσιολογικό μωρό δεν βάζει το ίδιο βάρος κάθε μέρα.

Πήρα τηλ την παιδίατρο και μου είπε να πάω αυριο να τη δει και ίσως να κάνουμε καλλιέργεια (????) και μπορεί λέει να χρειαστεί να δώσουμε 2 γευματα συμπληρωμα!!!Εγώ δεν θέλω καθόλου.

:?

Θα ήταν καλό να αναζητήσεις έναν πιο αξιόπιστο γιατρό που τουλάχιστον μπορεί να κατανοήσει την έννοια του μέσου όρου.

Οι πιο έμπειρες τί πιστευετε, είναι απαραίτητο σύμφωνα με τις ζυγίσεις?

Δεν είναι γιατί το μωρό σου βάζει περισσότερο από το μέσο όρο. Όμως κάνοντας συχνές ζυγίσεις που δεν αξιολογούνται και αναφέροντας της ανησυχία σου σε μια παιδίατρο που δεν είναι και φιλική στο θηλασμό, πας γυρεύοντας.

ΚΑλλιέργεια γιατί?

Καλλιέργεια ούρων γίνεται όταν το μωρό παρά το ότι τρώει ικανοποιητικά, βάζει λιγότερο από το ελάχιστο επιστρεπτό βάρος το 24ωρο. Το δικό σου μωρό βάζει αρκετά πάνω από το μέσο όρο. Εσύ όμως το ζυγίζεις ανά 5 ή 7 ημέρες, οι ζυγίσεις δεν είναι αξιολογίσημες. Σε αυτή την ηλικία οι ζυγίσεις του μωρού αξιολογούνται ανά μήνα.

''Πάω γυρεύοντας, ε?'' Δεν έχεις και άδικο!Είμαι τόσο αγχωμένη από την αρχή της εγκυμοσύνης και συνεχίζω ακάθεκτη. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σου. Αυτό ήθελα να ακούσω.Διαβεβαίωση από κάποιον ειδικό ότι όλα πάνε καλά γιατί προσπαθώ ειλικρινά πολύ. Θα κρατήσω σθεναρή αντίσταση και δε θα δώσω ξένο. Ελπίζω να μη χρειαστεί ούτε στην πορεία της γαλουχίας!Και πάλι σ'ευχαριστώ

Τελικά όλα πήγαν καλά. Η μικρή μου ήταν την Τρίτη 20/9 4050 γρ. και η παιδίατρος μου είπε ότι τα πάμε τέλεια. Εξάλλου, μου είπε ότι και βάρος να μην έπαιρνε εμείς θα συνεχίζαμε ακάθεκτοι το θηλασμό και θα το παλεύαμε.

Σας ευχαριστώ για τη στήριξη

Διαφημίσεις