Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υπαρχουν επιτυχιες με το Elonva...(μια μονο ενεση).

Recommended Posts

Ειμαι ενα βημα πριν την 4η εξωσωματικη.Λογω του οτι μεσα σε λιγοτερο απο ενα χρονο εχω κανει τρεις,ρωτησα τον γιατρο μου αν μπορω να κανω τη θεραπεια με elonva.Ειναι μια μονο ενεση που την κανεις την δευτερη μερα της περιοδου και τελος.Την εκτη μερα κανεις orgalutran και την επομενη πας για υπερηχο.Ανηκει στο βραχυ προγραμμα.

Αρχικα ο γιατρος μου μου προτεινε daronda και puregon μαζι για βραχυ προγραμμα, οταν ομως τον ρωτησα για αυτη την ενεση μου ειπε πως ναι μπορω να κανω αυτη ειναι το ιδιο πραγμα....

Θα ηθελα να μαθω αν καποια κοπελα απο εσας την εχει κανει και τι αποτελεσματα ειχε...Ευχαριστω.

• 3 weeks later...

Διαφημίσεις

Ειμαι ενα βημα πριν την 4η εξωσωματικη.Λογω του οτι μεσα σε λιγοτερο απο ενα χρονο εχω κανει τρεις,ρωτησα τον γιατρο μου αν μπορω να κανω τη θεραπεια με elonva.Ειναι μια μονο ενεση που την κανεις την δευτερη μερα της περιοδου και τελος.Την εκτη μερα κανεις orgalutran και την επομενη πας για υπερηχο.Ανηκει στο βραχυ προγραμμα.

Αρχικα ο γιατρος μου μου προτεινε daronda και puregon μαζι για βραχυ προγραμμα, οταν ομως τον ρωτησα για αυτη την ενεση μου ειπε πως ναι μπορω να κανω αυτη ειναι το ιδιο πραγμα....

Θα ηθελα να μαθω αν καποια κοπελα απο εσας την εχει κανει και τι αποτελεσματα ειχε...Ευχαριστω.

den kserw an sou xreiastei twra i apantisei giati exei perasei kairos apo tote,ekana egw ton maio tin elonva me orgalutran stin prwti mou eksosomatiki me arnitiko apotelesma..!! den kserw an itan ta farmaka i to oti itan i 1 eksosomatiki!!

Σε ευχαριστω Ερηνη....

Απ οτι εμαθα την δινουν σε γυναικες που κανουν λιγα ωαρια.Εσυ πως πηγες τι αριθμο ωαριων ειχες και απο εμβρυα...?

Καλησπέρα,

Είμαι στην 1η προσπάθεια, και ξεκίνησα κατευθείαν με elonva. Ήταν η 2η επιλογή που μου έδωσε ο ιατρός μου, κι αυτό όταν με είδε να ασπρίζω από φόβο στην ιδέα της καθημερινής ένεσης.

Η διέγερση έγινε κανονικά και μάλιστα τα ωάρια αναπτύσσονται ομοιόμορφα (αυτό φαίνεται να είναι από τα θετικά της elonva).

Όμως ίσως έχει δίκιο η laloo, ίσως όντως το δίνουν σε γυναίκες με λίγα ωάρια. Εμένα μάλλον μου έκανε περισσότερα απ ότι σχεδιάζαμε.

TIP: Η ένεση αυτή κοστίζει αρκετά. Ζήτα από τον φαρμακοποιό σου να σου κάνει έκπτωση - άλλωστε κι αυτός θα βγάλει αρκετά από αυτό. Εναλλατικά μπορείς να ρωτήσεις σε 2-3 φαρμακεία. Πραγματικά αξίζει τον κόπο, γιατί μπορεί να γλυτώσεις πάνω από 100 ευρώ.

Εύχομαι σε όλες κάθε επιτυχία!

Ανθή

PS Τραγελαφική εμπειρία χορήγησης elonva: http://ivf-anthi.blogspot.com/2011/10/2-elonva.html

Εγώ στη θέση σου θα απέφευγα να πειραματιστώ με ένα νέο φάρμακο και μάλιστα στην 4η προσπάθεια μου.

Αφού όπως σου είπε ο γιατρός σου "είναι το ίδιο πράγμα" γιατί δεν προχωράς με τα ήδη γνώριμα φάρμακα; Απλά και μόνο για να αποφύγεις κάποια επιπλέον τσιμπιματάκια; Φαντάζομαι πως και οι ίδιοι οι γιατροί δεν έχουν προλάβει στην πράξη να το χρησιμοποιήσουν και τόσο πολύ αυτό το φάρμακο και η εικόνα που θα έχουν θα είναι περισσότερο από την ενημέρωση και τις οδηγίες που τους έχει γίνει από τη φαρμακευτική εταιρεία.Ειλικρινά δεν ξέρω και δεν λέω πως δεν είναι καλή η θεραπεία με elonva αλλά εγώ δε θα ήθελα να γίνω πείραμα σε κάτι τόσο καινούργιο.Και το ότι είναι της ίδιας εταιρείας με το Puregon ναι μεν είναι κάτι θετικό αλλά δεν πιστοποιεί κιόλας ότι είναι και το ίδιο αποτελεσματικό, εκτιμώ πως ακόμη είναι πολύ πολύ νωρίς για να έχει δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα η χρήση του αλλά μπορεί απλά εγώ να είμαι πιο συντηρητική.

Σου εύχομαι ειλικρινά όποιο σχήμα και αν ακολουθήσεις να σου φέρει το μπουμπουκάκι στη ζωή σου.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

Είμαι στην 1η προσπάθεια, και ξεκίνησα κατευθείαν με elonva. Ήταν η 2η επιλογή που μου έδωσε ο ιατρός μου, κι αυτό όταν με είδε να ασπρίζω από φόβο στην ιδέα της καθημερινής ένεσης.

Η διέγερση έγινε κανονικά και μάλιστα τα ωάρια αναπτύσσονται ομοιόμορφα (αυτό φαίνεται να είναι από τα θετικά της elonva).

Όμως ίσως έχει δίκιο η laloo, ίσως όντως το δίνουν σε γυναίκες με λίγα ωάρια. Εμένα μάλλον μου έκανε περισσότερα απ ότι σχεδιάζαμε.

TIP: Η ένεση αυτή κοστίζει αρκετά. Ζήτα από τον φαρμακοποιό σου να σου κάνει έκπτωση - άλλωστε κι αυτός θα βγάλει αρκετά από αυτό. Εναλλατικά μπορείς να ρωτήσεις σε 2-3 φαρμακεία. Πραγματικά αξίζει τον κόπο, γιατί μπορεί να γλυτώσεις πάνω από 100 ευρώ.

Ανθή

PS Τραγελαφική εμπειρία χορήγησης elonva: http://ivf-anthi.blogspot.com/2011/10/2-elonva.html

Καλα Ανθη εισαι φοβερη!!!!!

Ευχομαι να πανε ολα καλα και να εχεις μια θετικη χοριακη σε λιγες μερες.Θα ηθελα να με ενημερωσεις για τα ωαρια οταν με το καλο γινει η οωληψια.Γιατι γενικως εγω δεν ειχα πολυ καλη ποιοτητα.Σε ευχαριστω.

Εγώ στη θέση σου θα απέφευγα να πειραματιστώ με ένα νέο φάρμακο και μάλιστα στην 4η προσπάθεια μου.

Αφού όπως σου είπε ο γιατρός σου "είναι το ίδιο πράγμα" γιατί δεν προχωράς με τα ήδη γνώριμα φάρμακα; Απλά και μόνο για να αποφύγεις κάποια επιπλέον τσιμπιματάκια; Φαντάζομαι πως και οι ίδιοι οι γιατροί δεν έχουν προλάβει στην πράξη να το χρησιμοποιήσουν και τόσο πολύ αυτό το φάρμακο και η εικόνα που θα έχουν θα είναι περισσότερο από την ενημέρωση και τις οδηγίες που τους έχει γίνει από τη φαρμακευτική εταιρεία.Ειλικρινά δεν ξέρω και δεν λέω πως δεν είναι καλή η θεραπεία με elonva αλλά εγώ δε θα ήθελα να γίνω πείραμα σε κάτι τόσο καινούργιο.Και το ότι είναι της ίδιας εταιρείας με το Puregon ναι μεν είναι κάτι θετικό αλλά δεν πιστοποιεί κιόλας ότι είναι και το ίδιο αποτελεσματικό, εκτιμώ πως ακόμη είναι πολύ πολύ νωρίς για να έχει δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα η χρήση του αλλά μπορεί απλά εγώ να είμαι πιο συντηρητική.

Σου εύχομαι ειλικρινά όποιο σχήμα και αν ακολουθήσεις να σου φέρει το μπουμπουκάκι στη ζωή σου.

Εχεις απολυτο δικιο και γω αυτο σκεφτομουν γι αυτο ειχα αυτο το διλημα.Αλλα την ωρα που μου ειπε για την elonva του ειπα σιγουρα μηπως να κανω την αλλη θεραπεια που μου ειπατε στην αρχη?(τον ρωτησα τουλαχιστον 3 φορες)και μου ειπε οχι κανε αυτη.

Δεν ξερω η αληθεια ειναι οτι ακομα ψαχνομαι,ευτυχως εχω αλλον ενα μηνα ακομα...

Καλησπέρα,

Ανθή

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ.

ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ 2 ΜΗΝΕς ΞΕΚΙΝΑΩ ΤΗΝ 1η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙς ΕΝΕΣΕΙς.

ΘΑ ΔΟΥΜΕ

Θα ηθελα να με ενημερωσεις για τα ωαρια οταν με το καλο γινει η οωληψια.Γιατι γενικως εγω δεν ειχα πολυ καλη ποιοτητα.Σε ευχαριστω.

Καλημέρα, σε ευχαριστώ για την απάντηση!!

Δεν ξέρω να κρίνω την ποιότητα των ωαρίων.. Πήραν πολλά ωάρια, και φτιάξαν πολλά έμβρυα, αλλά υποθέτω το σημαντικό είναι η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα σε μετέπειτα στάδιο ε?

Πάντως τόσο γιατρός, όσο και εμβρυολόγος ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα της Elonva. Δεν ξέρω όμως τί κοιτάνε.

Υπάρχει κάποιο link με τα κριτήρια που χρησιμοποιούν για την "βαθμολόγηση" των ωαρίων ή/και εμβρύων? Πριν γίνει η εμβρυομεταφορά? Αν διαβάσω λίγο και καταλάβω περί τίνος πρόκειται, θα μπορώ να ρωτήσω και τον γιατρό μου να μου πει.

ευχαριστώ,

Ανθή

http://ivf-anthi.blogspot.com

ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ 2 ΜΗΝΕς ΞΕΚΙΝΑΩ ΤΗΝ 1η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙς ΕΝΕΣΕΙς.

Σε καταλαβαίνω απόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολυτα. Ειλικρινά είναι παλούκι.

Μακάρι να είχα μία εύκολη λύση να προτείνω, να βγεις από το πρόβλημα :-/

Διαφημίσεις

• 1 month later...

laloo37 τελικά προχωρηςες με το elonva? μου το πρότεινε κι εμενα ο γιατρός μου. Αν ναι πως τα πηγές;

• 2 months later...

Εγώ! 10 ωάρια μου πήραν, τα 8 ώριμα και γονιμοποιήθηκαν τα 6. Είμαι στην αναμονή χοριακής.

Τελικά.....Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις και γίνονται τα θαύματα όταν πάψεις να επιμένεις ?????

• 2 years later...

καλησπερα σας κοριτσια εμενα θα ειναι η 3 μου εξωσωματικη ελπιζω και η τελευταια ο γιατρος μου μου ειπε να δοκιμασω την elonva και εχω ενα θεμα με τα ωαρια[δεν βγαζω πολλα] μηπως γνωριζει καποια να μου πει?την εχετε κανει αυτη την ενεση εχει αποτελεσματα?

Διαφημίσεις