Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μια σάλπιγγα και αυτή με συμφύσεις

loulou30

Recommended Posts

γεια σας κορίτσια

εδώ και καιρό μπαίνω και διαβάζω της ιστορίες σας και είπα να σας γράψω και εγώ την δική μου

είμαι 30 χρόνων και πριν δυο χρονιά πήραμε την απόφαση να βάλουμε μπροστά για ένα μπεμπέ

δυστυχώς τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περιμέναμε αφού πριν ένα μισή χρόνο είχα εξωμήτριο κύηση με αφαίρεση της δεξιάς σάλπιγγας.

σταματήσαμε για λίγο καιρό γιατί δεν ήμουν καλά "ψυχολογικά". η γιατρός που με χειρούργησε μου είπε ότι η άλλη μου σάλπιγγα μου ήταν καλή .

ύστερα από άλλους οχτώ μήνες προσπάθειας αποφάσισα να παν και σε ένα άλλο γιατρό και το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν να κάνω σαλπιγγογραφία την οποία και έκανα αλλά δυστυχώς και η άλλη μου σάλπιγγα είναι με συμφύσεις .

πήγα στον γιατρό μου και μου έδωσε τρεις επιλογές .

δοκιμάζω για τρεις μήνες και κάνω συνέχειά τεστ και β χορειακή γιατί έχω μεγάλη πιθανότητα για εξωμήτριο κύηση

η κάνω λαπαροσκόπηση να την καθαρίσουμε από της συμφύσεις

η στο τέλος εξωσωματική.

μου έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μου νόμιζα ότι όλα θα ήταν καλά

δεν ξέρω τι να κάνω

δεν μπορώ να προσπαθώ με το άγχος για εξωμήτριο ξανά

Διαφημίσεις

καλωσορισες! εγω θα σου προτεινα να προχωρησεις με τη λαπαροσκοπηση ωστε να μην εισαι σε ενα συνεχες αγχος. απο οτι ξερω δεν ειναι κατι τραγικο και ετσι το πιο πιθανο ειναι οτι δεν θα χρειαστεις εξωσωματικη. νομιζω οτι αδικα κανεις αρνητικες σκεψεις...καθαρισε τη σαλπιγγα σου και ολα καλα θα πανε!!!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

και εγω προτεινω καθαρισμο σαλπιγγας...αλλα πριν απο αυτο και τριτη γνωμη απο αλλο γιατρο...αν το σπερμα σας ειναι καλο,τοτε μια χαρα θα μεινεις εγκυος και με μια σαλπιγγα,αρκει να ειναι διαβατη

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΑ ΩΑΡΙΑ ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ

ΑΥΤΟ ΠΟΥΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΜΗΤΡΙΟ ΜΟΥ ΑΦΗΣΑΝΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΑΣ ΜΕΣΑ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΩ ΣΕ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΕΞΩΜΗΤΡΙΟ ΕΝΩ Ο ΑΛΛΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΣΕ ΠΟΙΟ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΠΑΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΣΑΛΠΙΓΓΑ

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΠΑΩ

Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΛΛΑ Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΜΑΣΤΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΗ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ (ΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΩΑΡΙΑ)

Καλησπέρα και από μένα. Οπωσδήποτε πάρε και άλλη γνώμη! Δεν είμαι γιατρός, αλλά και μένα η σαλπιγγογραφία μου έδειξε ότι έχω συμφύσεις και στις δύο σάλπιγγες και όμως έμεινα έγκυος. Μην βιάζεσαι στις αποφάσεις που αφορούν χειρουργεία. Καλή τύχη σου εύχομαι!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Εγώ όταν έκανα την σαλπιγγογραφία έδειξε συμφύσεις και στις δυο σάλπιγγες. Αποφάσισα να κάνω τη λαπαροσκόπηση γιατί δεν ήθελα να περιμένω άλλο. Η λαπαροσκόπηση έδειξε ενδομητρίωση, κάτι που δεν φαινόταν πουθενά. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι με την λαπαροσκόπηση ο γιατρός μπορεί να δει ακριβώς τι γίνεται με τα έσω όργανά μας και να μας βγει εντέλει σε καλό. Βέβαια αυτό προϋποθέτει να έχεις εμπιστοσύνη στο γιατρό σου και απ΄ότι κατάλαβα δεν είσαι και τόσο σίγουρη γι'αυτό. Βέβαια επειδή όλα είναι πιθανά μπορεί να μείνεις έγκυος και έτσι, όπως λέει και η STER, ποιος το ξέρει. Η απόφαση είναι δική σου. Ερώτηση, σου είχαν πει που μπορεί να οφείλεται το εξωμήτριο; Θυμάμαι ο γιατρός μου μου είχε πει ότι καμιά φορά οι συμφύσεις έχουν ως αποτέλεσμα την εξωμήτριο κύηση. Μήπως υπήρχαν και από πριν απλά δεν είχαν διαγνωστεί; Δεν θέλω να σε επηρεάσω απλά τη γνώμη μου λέω από προσωπική μου εμπειρία. Σου εύχομαι όλα να σου πάνε καλά!

"Τα πιο όμορφα πράγματα τα αποκτά κανείς με την υπομονή"

φοβάμαι γιατί εμένα μου έχει μείνει μόνο μια σάλπιγγα άμα είναι πάλι εξωμήτριο και χάσω και την άλλη τότε η μόνη μου λύση θα είναι η εξωσωματική

και εγώ δεν θέλω να κάνω και άλλο χειρουργείο , στο πρώτο που έκανα νόμιζα ότι δεν θα ξυπνήσω

matala δεν ξέρω όταν έγινε το εξωμήτριο δεν ήξερα τίποτα είχα κανονικά περίοδο πριν και όταν πήγα στο νοσοκομείο και μου είπαν εξωμήτριο κύηση δεν ήξερα καν τι σημαίνει αυτό ρώτησα την γιατρό που με χειρούργησε γιατί έγινε αυτό και τι έφταιγε αλλά μου είπε ότι ήταν ένα τυχαίο γεγονός

η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω σε ποιον γιατρό να παν

αυτός που πήγα προχθές μου φάνηκε καλός αλλά πολλή νέος και φοβάμαι ότι δεν θα έχει την πείρα για το χειρουργείο είναι βεβαία μαζί και ο πατέρας του επίσης γυναικολόγος αλλά δεν ξέρω

σκεφτόμουνα να παν πάλι στον μεταξά να συζητήσω μαζί του γιατί την προηγούμενη φόρα που πήγα και μου είπε τα αποτελέσματα ήμουν μονή μου και δεν καταλάβαινα και πολλά είχα χαθεί λίγο

φοβάμαι γιατί εμένα μου έχει μείνει μόνο μια σάλπιγγα άμα είναι πάλι εξωμήτριο και χάσω και την άλλη τότε η μόνη μου λύση θα είναι η εξωσωματική

και εγώ δεν θέλω να κάνω και άλλο χειρουργείο , στο πρώτο που έκανα νόμιζα ότι δεν θα ξυπνήσω

Νομίζω ότι όποιον και να ρωτήσεις που παει για χειρουργείο το ίδιο πράγμα θα σου πει! Είναι φοβία γενική και όχι μόνο δικιά σου μην αγχωνεσαι. Μακάρι να μην χρειαζόταν ποτε κανείς να υποστεί χειρουργεία αλλα δυστυχώς μερικές φορές είναι απαραίτητα. Καλο θα κανείς να ξαναπας στο γιατρό να ξανασυζητησετε τα πάντα και μετα παίρνεις την αποφασή σου. Αυτο ειχα κάνει εγω γιατί την πρώτη φορά που μου είχε πει για επέμβαση και μένα μου έπεσε βαρύ και τα μισά δεν τα θυμομουν μετα!

"Τα πιο όμορφα πράγματα τα αποκτά κανείς με την υπομονή"

Κοπέλα μου, πέρασα κι εγώ εξωμήτριο και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Να κάνεις την λαπαροσκόπηση, να καθαρίσεις την μία σάλπιγγα και να αφαιρέσεις το κομμάτι που σου άφησαν από την άλλη. Εγώ δύο χρόνια μετά το εξωμήτριο ανακάλυψα ότι μου άφησαν κομμάτι σάλπιγγας κι ο γιατρός έκρουσε αμέσως τον κώδωνα του κινδύνου για νέο εξωμήτριο από την ίδια πλευρά. Εκανα λαπαροσκόπηση και μαζί με την σάλπιγγα αφαίρεσα και δύο ινομυώματα. Τώρα ξαναξεκίνησα προσπάθειες και ελπίζω να τα καταφέρω. Χάνω πολλές φορές το κουράγιο μου ( ειδικά όταν αδιαθετώ) αλλά μετά ξαναβρίσκω τη δύναμη και συνεχίζω.

Αστεράκι μου, ήρθες και μας φωτισες :P Σε λατρεύω!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...