Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Έχω ένα θέμα με την κόρη μου που είναι 22 μηνών. Γενικά είναι ένα ζωηρό παιδί που θέλει να εξερευνεί τα πάντα. Είναι πολύ χαμογελαστή. Το πρώτο που με απασχολεί είναι ότι δεν έχει μιλήσει ακόμα(εκτος απο μαμά, μπαμπά και αυτό δεν ξέρω αν το λέει συνηδειτα), ενώ αρχικά φαινόταν να κάνει τις προσπάθειες τις όσο περνάνε οι μήνες βλέπω να μην ενδιαφέρεται και ιδιαίτερα. Επίσης όταν της λέω να μου φέρει κάτι απλά με αγνοεί, νιώθω όμως πως καταλαβαίνει τι της λέω. Όταν την φωνάζω τις μισές θα γυρίσει και τις άλλες μισές απλά θα με αγνοήσει. Γενικά είναι κλειστό παιδί, δεν δίχνει τρελή αγάπη απεναντί μας, δεν θα τρέξει στην αγκαλιά μας ή όταν επιστρεφουμε στο σπίτι δεν γυρνά καν να μας κοιτάξει άμα παίζει εκείνη τη στιγμή. Είναι όλα αυτά ανησυχητικά πρέπει να απευθυνθούμε σε ειδικό;

Διαφημίσεις

Ο παιδιατρος σας τι λεει;

Μηπως ειναι βουλωμενα τα αυτακια της και θα επρεπε να την πατε σε ωρυλα να τη δει; μια εξεταση απλα για τυπικους εστω λογους δεν ειναι τιποτα.

μιληστε με τον παιδιατρο να σας παραπεμψει αυτος στον καταλληλο γιατρο αμα χρειαζεται. η μπορειτε να πατε και σε εναν ακομα παιδιατρο για δευτερη γνωμη

Σε πρώτη φάση θα έλεγα να ρωτήσεις τον παιδίατρό σου.

Εγώ δεν θα ανησυχούσα που δεν μιλάει ακόμα, όπως και δεν ανησύχησα με τον γιο μου και τώρα η γλώσσα του πάει ροδάνι. Αν και δεν κατάλαβα τι εννοείς πως μπορεί να μη λέει συνειδητά το μαμά και το μπαμπά. Όταν θέλει να σε φωνάξει ας πούμε δεν φωνάζει μαμά;

Τα υπόλοιπα είναι που με προβληματίζουν λίγο. Οπότε κάνε μία συζήτηση με τον παιδίατρο κι αυτός θα σε κατευθύνει.

Ευχομαι όλα να είναι καλά!!!:-)

line_feet_beg_40_time_1231736400_text_ef20ecf0e5ecf0effdebe7f220eceff520e5dfede1e9.gif

καλημέρα!

Καλό θα ήταν να περιγράψεις τα όσα αναφέρεις στον παιδίατρό σου και αυτός στη συνέχεια να σε καθοδηγήσει. Εγώ θα ανησυχούσα ....

Μπορεί βέβαια και να μην είναι τίποτα αλλά γιατί να μην το σιγουρέψεις?

Απο το να ζητάς τη γνώμη της κάθε άσχετης εδώ μέσα (βάζω και τον εαυτό μου μέσα ) σήκωσε το ακουστικό του τηλεφώνου και πάρε τον παιδίατρο. Αυτός θα σου πει με βεβαιότητα αν είναι ανησυχιτικά όλα αυτά ή όχι, εδώ ικασίες θα ακούσεις . Μπορεί να υπάρχουν μητέρες που αντιμετώπισαν κάτι παρόμοιο και να μην ήταν τίποτα και μπορεί μητέρες με ίδια συμπτώματα να κατέληξαν σε διάγνωση μη αρεστή. Θα μπερδευτείς .....