Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Να κάνω εξετασεις θρομβοφιλίας ή όχι?

Recommended Posts

Γεια σας

Οπως βλεπετε κ απο το θεμα πιο πανω το βασικο μου διλημα ειναι αν πρεπει να κανω εξετασεις θρομβοφιλιας η οχι . Το προβλημα μου ειναι το εξης : Πριν λιγες μερες ημουνα εγκυος στην 8η εβδ κ τελικα το νινι παλινδρομησε . Ηταν η πρωτη εγκυμοσυνη μου μετα απο προσπαθεια κ η πρωτη μου παλινδρομηση κ εν τελει αποβολη. Ιστολογικη στο εμβρυο μου δεν μπορεσα να κανω γτ στην ουσια απεβαλα στο σπιτι μου.

Η μια απο τους 2 γιατρους που με παρακολουθουν οταν την ρωτησα αν πρεπει να κανω εξετασεις για θρομβοφιλια με απετρεψε. Μου ειπε οτι ηταν τυχαιο φαινομενο (το οποιο το ηξερα ηδη μιας κ ειμαι μαια κα αυτα τα ξερω κ απο μονη μου) κ οτι οι εξετασεις αυτες αφ'ενος μεν ειναι πανακριβες κ αφ'ετερου σε μια επομενη εγκυμοσυνη θα προτιμουσε να μου δοσει πχ ασπιρινη κ φυλικο (που ουτως η αλλως παιρνω πλεον συνεχεια) . Παρόλο που η γιατρος με απετρεψε σκεφτομαι να τις κανω τις εξετασεις κ αυτο γτ οχι μονο θα με διελυε ψυχολογικα ακομη μια απωλεια , αλλα κ γιατι η επιτευξη μιας νεας εγκυμοσυνης ειναι ηδη θεμα για μενα . Εχω πολυκυστικες κ περιοδο εντελως ακανονιστη , η μια μου σαλπιγγα ειναι βουλωμενη κ για να επιτυχω εγκυμοσυνη πρεπει να κανω προκληση ωοθ/ξιας κ να πετυχω ωοθ/ξια απο την πλευρα που ειναι βατη η σαλπιγγα κλπ. Αυτο μεσες - ακρες εκανα κ στην προηγουμενη εγκυμοσυνη.

Εχω λοιπν το εξης υπερ κ κατα :

ΚΑΤΑ

- Μπορω να τις κανω μονο σε δημοσιο νοσοκομειο γιατι τα οικονοικα μου δεν με παιρνουν για εξωτερικο διαγνωστικο κ γιατι ολοι οι γνωστοι μου μικροβιολογοι ηταν κατηγορηματικοι : Μονο σε δημοσιο νοσοκομειο μπορεις να θεωρησεις οτι θα ειναι αξιοπιστα τα αποτελεσματα σου .

- Θα μου παρει χρονο για την διαδικασια Αιματολογος - κλεισιμο ραντεβου στο νοσοκομειο - αιμοληψια - αποτελεσματα .

- Για τους επομενους 3 μηνες θα παιρνω αντισυληπτικα για να επανελθει ο οργανισμος μετα την παλινδρομη κ για να ελεγξω τον κυκλο μου . Απ' οτι ξερω για να βγουνε σωστες οι συγκεκριμενες εξετασεις χρειαζεται ενα μεγαλουτσικο χρονικο διστημα αποχης απο φαρμακα (απο αντισυλ. μεχρι φυλικο) αρα βαζουμε ακομη ενα μηνα το λιγοτερο καθυστερησης προσπαθειων κ παμε σε αναβολη 4 μηνων για προσπαθεια εγκυμοσυνης.

ΥΠΕΡ (του να κανω τις εξετασεις) --> Θα αποκλεισω ή θα προσανατολιστω αναλογα για το αν εχω θρομβοφιλια η οχι κ θα παρω την σωστη θεραπεια αν εχω τελικα θρομβοφιλια , χωρις αλχημειες του τυπου "παρε μια ασπιρινη που (μαλλον) σε καλυπτει"

Κ σας ερωτω : Τι θα κανατε στην θεση μου? Μηπως παραλογιζομαι κ δεν πρεπει να μπω σε αυτο το tripακι ? Μηπως ειναι λαθος να αγνοησω τις εξετασεις κ εν τελει μπορω να κανονισω αλλιως την πορεια μου για την επιτευξη κ ολοκληρωση μιας υγιους εγκυμοσυνης?

ΒΟΗΘΕΙΑ συν-φορουμιτισσες.... :-(

64Bcp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα σου!

Εγώ είμαι μια θρομβοφιλική και μάλιστα έπρεπε να έχω 2 αποβολές για να κάνω εξετάσεις για θρομβοφιλία και μάλιστα ύστερα από παρότρυνση ιδιώτη γυναικολόγου. Αρχικά είχα πάει στο νοσοκομείο, όπου ο γυναικολόγος εκεί ύστερα από την πρώτη αποβολή μου είπε "Ατυχία"¨, ύστερα από την δεύτερη: " Δεύτερη ατυχία" και δεν μου πρότεινε καν να κάνω εξετάσεις. Εγώ έπρεπε να επιμείνω και να του πω να μου τις γράψει. Και το τραγελαφικό? Μου έγραψε ένα σωρό άσχετες εξετάσεις αίματος, όπου όλες βγήκαν καλές και κατά τύχη μια γυναικολόγος ιδιώτης μου είπε να κάνω εξετάσεις για θρομβοφιλία, οι οποίες και βγήκαν θετικές. Έτσι, έπαιρνα το SALOSPIR όσο προσπαθούσα να μείνω έγκυος και για κάποιους μήνες μετά και έκανα και τις ενεσούλες CLEXAN 0.40. Γέννησα το αγοράκι μου και τώρα είμαι στον μήνα μου σε κοριτσάκι, πάλι με τις ενεσούλες μου. Τουλάχιστο όλα καλά. Γι΄αυτό σε συμβουλεύω να τις κάνεις τις εξετάσεις, η θρομβοφιλία όπως γνωρίζεις είναι βασικός παράγοντας αποβολών, τουλάχιστο γιατί να μην αποκλείσεις αυτό το ενδεχόμενο ή αν πάσχεις από αυτή γιατί να μην το ξέρεις και να την αντιμετωπίσεις συνειδητά και όχι με αν και ίσως?

Καταρχήν προλαβαίνεις να κάνεις πρώτα τις εξετάσεις θρομβοφιλίας και μετά να ξεκινήσεις τα αντισυλληπτικά. Η διαδικασία δε θέλει πολύ χρόνο. Εγώ απο τη μέρα που το αποφάσισα, μέσα σε 10 μέρες είχα δώσει κιόλας αίμα. Για να κερδίσεις χρόνο θα κλείσεις ραντεβού με αιματολόγο στα απογευματινά ιατρεία του νοσοκομείου και θα πληρώσεις. Αλλά την επομένη κιόλας θα δώσεις αίμα. Τα αποτελέσματα θα κάνουν κάνα μήνα να βγουν, αλλά στο μεταξύ μπορείς ν' αρχίσεις τα αντισυλληπτικά.

Πάντως το μονο σίγουρο είναι ότι δεν παραλογίζεσαι. Είσαι στο σωστό δρόμο!

Έχοντας περάσει κι εγώ μια παλίνδρομη κύηση στα 40 μου χρόνια, άκουσα στην αρχή ότι είναι τυχαίο γεγονός και ότι μετά από 2-3 αποβολές μόνο σε βάζουν να το ψάξεις. Και στην αρχή είπα να χαλαρώσω και να τους ακούσω, αλλά ευτυχώς κάποιες συν-φορουμίτισσες μου άνοιξαν τα μάτια κι έκανα τον έλεγχο θρομβοφιλίας. Ασχέτως αποτελέσματος, είναι καλύτερο να ξέρεις αν έχεις ή δεν έχεις, παρά να είσαι στα τυφλά. Κι όπως είπες κι εσύ, είναι ήδη ένα θέμα η επίτευξη μιας εγκυμοσύνης. Μην τ΄αφήνεις στην τύχη λοιπόν.

ψηφιζω δαγκωτο να το ψαξεις!!!

τι ειανι λιγα λεφτα παραπανω μπορστα στην αιωνιοτητα των προσπαθειων για να ξαναμεινεις εγκυος!!!! το διακυνδυνευεις;;;και βλεπω οτι δεν εχεις και λιγα προβληματα !! μη το ρισκαρεις ! συμφωνω απολυτα με τις προλαλησασες!!! κανε θρομβοφιλικο ελεγχο, μη σου πω και ανοσολογικο(ΝΚ ΚΥΤΤΑΡΑ) και καμπυλη ζαχαρου

Κοριτσια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις .

Απο το πρωι που αρχισα τα τηλ κατεληξα στο εξης συμπερασμα : Πρωτα απ' ολα πρεπει να απεθυνθω σε αιματολογο γτ ακομη κ αν θελω οοοοολες τις εξετασεις της θρομβοφιλιας , εν τελει αυτος θα αποφασισει ποιες ενδεικνυνται για την περιπτωση μου . Η μονη αιματολογος που υπαρχει στο νομο μου κ συνεργαζεται με ΟΠΑΔ δεν το σηκωνει . Αρα η ψαχνω αλλον ιδιωτη στη Θεσσαλονικη ή προσπαθω να κλεισω ραντεβου με αιματολογο σε νοσοκομειο Θεσ/κης . Μαλλον κλινω προς το δευτερο .

Την καθυστερηση κατα 99% θα την φαω στη μαπα οπως κ να εχει γτ κ αντιβιωση παιρνω κ στα mesulid ειχα πλακωθει τις προηγουμενες μερες κ τα αντισυλληπτικα προλαβα κ τα ξεκινησα χθες λογω πονου (πονουσα φριχτα χθες κ προχθες) . Ο πονος συγκρινεται με αυτον της αποβολης . Σημερα μονο ειμαι σχετικα καλα προς το παρον . Αυτος ο κυκλος κ ο επομενος , οταν δηλ ερθει η περιοδος θα ειναι οι χειροτεροι απο θεμα πονου μου ειπε η γιατρος .Λογικο μου ακουγεται . Εχω κ απο μονη μου θεμα με δυσμηνορροια κ ειμαι αστα να πανε! Αρα φαρμακων συνεχεια σιγουρα για 2 μηνες . Βεβαια αυτο που με καει ως ενα σημειο ειναι οτι δεν εχω μαθει ακριβως το τι θα μου βγει σε χρημα , καθως σημερα που μιλησα με το Παπαγεωργιου μου ειπαν οτι για να μου πουν τιμες θα πρεπει να παω εκει με την λιστα των εξετασεων που θελει να μου κανει ο γιατρος , να δουν ποιες καλυπτονται απο το ταμειο μου (σσ ΟΠΑΔ) κ υστερα να μου πουν το ποσο θα μου στοιχισουν αυτες που δεν καλυπτονται .

Αρα εχουμε κ λεμε : Πρωτα ραντεβου σε αιματολογο . Συζητηση κ γραψιμο εξετασεων . Μετα ελεγκτης για το ποιες δεχεται το ταμειο μου . Μετα δημοσιο νοσοκομειο για διευκρινηση οικονομικου κ κλεισιμο ραντεβου αιμοληψιας .

Σωστα τα λεω?

Μηπως καποια απο εσας για τις εξετασεις σας απευθυνθηκε σε δημοσιο νοσοκομειο Θεσ/κης ? Κ αν ναι πως ηταν οι χρονοι ραντεβου? Τα χρηματα ? Που μου προτεινετε να απευθυνθω?

ΥΓ: Καμπυλη σακχαρου εχω κανει . Επαιρνα τα glucophage κατα την προσπαθεια . Οτα εμεινα εγκυος ο γιατρος μου τα διεκοψε . Μετρουσα το σακχαρο νηστεως καθημερινα στην εγκυμοσυνη (φυσιολογικες οι τιμες) πανω που πηγα να κανω γλυκοζηλιωμενη για να ειμαι 100% σιγουρη για το αν θα χρειατω διαβητολογο η οχι , εχασα το μωρακι κ δεν την εκανα . Επισης δεν προλαβα να κανω καλλιεργεια κολπικου κ θα την κανω τωρα , μολις καθαρισω . Τον θυρεοειδη κ ολες τις ορμονικες που ενδεικνυνται για τις πολυκυστικες τα ειχα κανει τον Γεναρη . Ολα καλα πλην των ανδρογονων που ειναι παντα "ζαλισμενα" λογω πολυκ. Για να ειμαι ειλικρινης ομως αυτο το check up που εκανα τον Γεναρη ηταν το πιο φυσιολογικο που μου εχει βγει σε ολα τα χρονια που παρακολουθω την κατασταση μου . Τοσο που μου εκανε εντυπωση!

64Bcp3.png

Διαφημίσεις

Μηπως καποια απο εσας για τις εξετασεις σας απευθυνθηκε σε δημοσιο νοσοκομειο Θεσ/κης ? Κ αν ναι πως ηταν οι χρονοι ραντεβου? Τα χρηματα ? Που μου προτεινετε να απευθυνθω?

θα σου στείλω ΠΜ

Newbie πηρα το πμ . Ευχαριστω παρα πολυ . Μαλλον στην λυση του Ιπποκρατειου θα καταληξω . Προς το παρον θα κοιταξω να ηρεμησω κ μολις περασει το διμηνο αποχης κ κοψω τα αντισυλληπτικα (υπολογιζω οτι αυτο θα γινει στις 19/9) θα κλεισω ραντεβου στην αιματολογο . Τον 3ο μηνα αποχης θα τον περασω χωρις αντισυληπτικα κ παντως ειδους φαρμακα ωστε να μπορεσω να κανω τις εξετασεις . Αληθεια , ενας μηνας αποχης φτανει? Εσας τι σας ειχαν πει?

64Bcp3.png

Newbie πηρα το πμ . Ευχαριστω παρα πολυ . Μαλλον στην λυση του Ιπποκρατειου θα καταληξω . Προς το παρον θα κοιταξω να ηρεμησω κ μολις περασει το διμηνο αποχης κ κοψω τα αντισυλληπτικα (υπολογιζω οτι αυτο θα γινει στις 19/9) θα κλεισω ραντεβου στην αιματολογο . Τον 3ο μηνα αποχης θα τον περασω χωρις αντισυληπτικα κ παντως ειδους φαρμακα ωστε να μπορεσω να κανω τις εξετασεις . Αληθεια , ενας μηνας αποχης φτανει? Εσας τι σας ειχαν πει?

Δεν ξέρω. Εμένα δε μου είχαν πει τίποτα. Είχαν περάσει 3 μήνες από την εξωσωματική.

Και εγώ εχασα ενα μωράκι στους 6 μήνες απο θρομβοφυλία. πήγαινε σε γνωστό γυναικολόγο πρόεδρο του γαια που δεν είχε καταλάβει τίποτα παρα μόνο μου έλεγε ότι μάλλον το παιδί εχει κάποιο σύνδρομο. Στην νεκροτομεία αποδείχτηκε ότι ήταν θρομβοφυλία. Μετα συναντησα μια κυρία στο ΙΑΣΩ που ήθελε να μου δώσει φάρμακα για καρκινοπαθείς γιατι δήθεν θα ρύθμιζε το αίμα μου. Πολύ κοροιδιά. Μετά απο ένα χρόνο δεν εχω μείνει έγκυος παρόλο που το πρώτο το επιασα σε 2 μήνες. Δεν ξερω ποιον γιατρο ειδικό για θρομβοφυλία να εμπιστευτώ. ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ ΕΓΚΥΡΟ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΪΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΪΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ?

• 3 weeks later...

Κοριτσια επανερχομαι στο θεμα με νέα:

Μολις γυρισα απο Θεσ/κη . Πηγα σε αιματολογο στο Ιπποκρατειο . Μου πηρε το ιστορικο κ με 2 λογια μου ειπε οτι αν κ η βιβλιογραφια λεει πως δεν χρειαζομαι τις εξετασεις λογω μιας κ μοναδικης παλινδρομης, ωστοσο λογω ιδιαζοντος ιστορικου βλ δυσκολη επιτευξη εγκυμοσυνης (κ αρα δεν με παιρνει να περιμενω αν κ εφοσον θα γινει μια επομενη παλινδρομηση ωστε να ψαχτω) , οικογενειακου ιστορικου με ανακοπες κ εγκεφαλικα κ ο συνδυασμος των πολυκυστικων που σημαινει οτι θα παιρνω αντισυλληπτικα για μεγαλα χρονικα διαστηματα , αποφασισε να μου τις γραψει . Επισης 10 ημερες μετα την παλινδρομηση κ παιρνοντας ταυτοχρονα αντισυλληπτικα , εκανα μια τρομερη τενοντιτιδα με πονο απιστευτο κ τουμπανιασμενο το ποδι μου . Οταν της το ειπα αυτο θορυβηθηκε κ με ρωτησε αν ημουνα σιγουρη οτι ηταν τενοντιτιδα κ οχι θρομβωση . Της ειπα οτι ο ορθοπεδικος ειπε οτι πιθανον ηταν τενοντιτιδα αλλα δεν μου συστησε doppler για επιβεββαιωση .

Για να μην μακρυγορω ομως η διαδικασια για οσες δουν το thread κ ενδιαφερονται: Θα κανω καποιες απο τις εξετασεις μεσα στο νοσοκομειο (Ιπποκρατειο) που θεωρητικα δεν θα μου κοστισουν τιποτα. Καποιες εξω (σε ιδ. διαγνωστικο εξειδικευμενο για τετοιες εξετασεις. οποια θελει το ονομα του ιδ. διαγ/κου να πει για να της στειλω πμ) που συμφωνα με την γιατρο θα μου βγουν 150 - 170 ευρω . Εχω σασφαλεια δημοσιου . Σε αλλες περιπτωσεις με αλλες ασφαλειες δεν ξερω τι παιζει...

Κ μερικα info που τα ειχα απορια κ μου τα ελυσε σημερα η γιατρος κ τα μεταφερω :

1. Ως γνωστον οι εξετασεις αυτες ελεγχουν παραγοντες που ειναι ειτε κληρονομικοι , ειτε επικτητοι . Η πληροφορια-κλειδι ομως ειναι οτι συμφωνα με την γιατρο οι κληρονομικοι (μεταλλαγμενοι) παραγοντες δεν επηρεαζουν την εγκυμονυση/γονιμοτητα . Οσοι εχουν βρεθει ομοζυγωτες ή ετεροζυγωτες στους κληρονομικους καλο ειναι να λαμβανουν θεραπεια (οταν κ αν χρειαζεται) καθαρα για την δικη τους υγεια ασχετως εγκυμοσυνης . Αντιθετα οι επικτητοι ενοχοποιουνται για αποβολες κ επιπλοκες στην εγκυμοσυνη.

2. Οι τελευταιες "οδηγιες" κ "κανονες" που αφορουσαν στην θρομβοφιλια διατυπωθηκαν το 2006 κ περιελαμβαναν στις επιπτωσεις της θρομβοφιλιας (αναμεσα στις πολλες) τις θρομβωσεις εν τω βαθει φλεβων , την πνευμονικη εμβολη κ τις επιπλοκες στην εγκυμοσυνη . Αναμενεται λεει να γινει update στο επομενο χρονικο διαστημα κ μεσα στις επιπτωσεις να περιλαμβανεται κ η υπογονιμοτητα .

ΣΗΜ: εγω αυτο που καταλαβαινω απο την πληροφορια αυτη ειναι οτι οσες εχουν συνεχως ακαρπες προσπαθειες (πχ πολλες εξωσωματικες αλλα ουτε μια βιοχημικη εστω οτι κααατι συμβαινει) ενω ολα τα αλλα τους τα βρισκουν φυσιολογικα , ας εχουν στο πισω μερος του μυαλου τους κ αυτες τις εξετασεις . Κ για να μην παρεξηγηθουμε --> η παρουσα σημειωση αποτελει γνωμη δικη μου κ μονο δικη μου.

3. Σε ερωτηση μου για το αν επηρρεαζουν τα φαρμακα που εχω παρει μεχρι στιγμης στο ποτε πρεπει να γινουν οι εξετασεις μου ειπε οχι . Να θυμισω οτι τις τελευταιες 21 μερες παιρνω αντισυλληπτικα , 12 ημερες πριν πηρα την τελευταια μου αντιβιωση κ μη στεροειδη αντιφλεγμονωδη (μεσουλιντ) κ η αποβολη του εμβρυου πραγματοποιηθηκε πριν 24 ημερες ακριβως. Αυτο το λεω γτ κ εγω αναρωτιωμουνα διακαως αν θα αντιμετωπισω προβλημα σε αυτο τον τομεα κ παω πισω λογω φαρμακων .

Αυτα απο εμενα συγγνωμη που μακρυγορησα . Ελπιζω να βοηθησα.

64Bcp3.png

Διαφημίσεις