Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ειναι πολυ καλο για να ειναι αληθινο?πιστευω ενδιαφερει πολλους...

Recommended Posts

Καλημερα.

γεννησα νοεμβριο και μετα το 6μηνο επιστρεφω 01/08 στη δουλεια ΚΑΝΟΝΙΚΑ αλλα αποφασισα να μεγαλωσω το γιο μου και να μη δουλεψω τελικα.με βαση το οτι δε θελω να χασω το επιδομα ανεργιας κ οτι αν παραιτηθω το χανω προσπαθω να παρατεινω τη σχεση εργασιας με την επιχειρηση μεχρι τη συμπληρωση ενος ετους απο τη γεννα. ετσι, ειδα οτι μπορω να παρω τους 3μισι μηνες ακομη κ τωρα που -υποτιθεται - οτι θα επεστρεφα. συγκεκριμενα στην επιθεωρηση εργασιας μου ειπανε οτι μπορω να ζητησω και ΕΞΤΡΑ αδεια ανευ αποδοχων μετα τους 3μισι μηνες κ να καθομαι μεχρι το φλεβαρη του 2012!!!! πολυ ιδανικο για να ειναι αληθινο???

Διαφημίσεις

Έχω κάποιες ερωτήσεις. Εϊσαι σίγουρη ότι μόλις περάσει ο νόμιμος χρόνος θα σε απολύσει για να πάρεις επίδομα;Όταν λες 3,5 μήνες μάλλον εννοείς το μειωμένο σε μερες; Αν ναι, πρεπει να ξέρεις ότι πρεπει να συμφωνήσει ο εργοδότης να στο δώσει, δεν είναι υποχρεωτικό. Το ίδιο ισχύει και για την ανευ αποδοχών. Ελπίζω να έχετε καλή σχέση και να συμφωνήσει. Πάντως υπάρχει ένα θέμα με το μειωμένο, γιατί σε πληρώνει κανονικά, και στην ουσια προπληρώνει ώρες που θα δούλευες αργότερα.

εχουμε καλη σχεση αλλα θα του πω αν ειναι να μη με πληρωνει για τους 3μιση(ναι απο το μειωμενο) μεχρι να ρθει ο νοεμβρης κ να του πω να με απολυσει.ε?

για να πάρεις επίδομα ανεργίας πρέπει να υπάρχει απόλυση. Μπορείς να συζητήσεις μαζί του αφο΄΄υ έχετε καλή σχέση και να του πεις ότι εσύ μετά από το πέρας του διαστήματος της προστασίας μητρότητας, έχεις σκοπό να μην ξαναδουλέψεις και να ψάξετε να βρείτε μαζί μια λύση που να συμφέρει και τυος δύο. Φαντάζομαι ότι και αυτός θα θέλει να βρει αντικαταστάτρια. Πάντως επειδή υπάρχουν πολλά διαδικαστικά, πρεπει να το χειριστείς με τρόπο.

πιστευω δε θα χουμε προβλημα απλα ηθελα να ξερω τι παιζεται σε σχεση με τους 3μιση μηνες και το τι θα επρεπε να μου πληρωνουν

Διαφημίσεις

σε πληρωνουν σαν να εισαι στην δουλεια... το θεμα ειναι οτι δεν δυμφερει τον εργοδοτη να σε προπληρωσει ουσιαστικα για κατι που η κανονικη του διαρκεια ειναι σχεδον 2 χρονια... αν το επαιρνες κανονικα δλδ... σαν να τον κοροιδευεις ειναι αν μετα σταματησεις

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

αν τους πω να μη με πληρωνουν, απλα να ειμαι εκει εικονικα?

Φαντάζομαι οτι ο εργοδότης σου θα εχει θέμα με τα ένσημα και τις εισφορες του τότε!

QqmLp3.png

για να υπαρξει απολυση πρεπει να εχει περασει 15μηνο μετα τη γεννα αλλιως πριν δε μπορει να σε απολυσει.οποτε και εικονικα να εισαι εκει που λεει ο λογος ειναι υποχρεωμενος να σου βαζει ενσημα κλπ σιγουρα δε τον συμφερει!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

εκεί που εργάζομαι (τράπεζα), επειδή πολλές κοπέλες αντάλλασαν το μειωμένο με τους 3,5 μήνες "άδειας" και μετά παραιτούνταν, δεν το εγκρίνουν σε καμία πλέον:cry:

δεν δικαιούμαστε και το 6μηνο του ΟΑΕΔ... τι να πω, είμαστε λιγότερο μανούλες εμείς :cry:

7Y7np3.png

Διαφημίσεις

κριμα παντως που γινονται διακρισεις...αν πληρωνω τα ενσημα εγω? αυτου του διαστηματος? αλλα ρε παιδια αφου οτι πληρωνουν οι εργοδοτες δεν τα "παιρνουν πισω" απο το κρατος? τα περνανε στα εξοδα ολα ετσι δεν ειναι?

και αν δε κανω λαθος ο εργοδοτης για 12 μηνες θα πρεπει να πληρωνει για σενα λιγοτερες εισφορες 50% στο ικα. τελοσπαντων δε νομιζω να μπορεις να πληρωνεις εσυ τα ενσημα. αλλα εκτος απο αυτο για να συζητησεις οτιδηποτε (ημι-)νομιμο θα πρεπει να εχεις τη τελεια σχεση με τον εργοδοτη (υπαρχει αυτο?) γιατι στο τελος δε ξερεις τι γινεται.

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

• 2 weeks later...

Καλησπέρα κι από εμένα!

Εγώ κατάφερα με τον εργοδότη να συμφωνήσουμε να πάρω 3 μήνες από τους 3,5 του ισόχρονου, και όταν έρθει η ώρα να επιστρέψω να ξαναμιλήσουμε αν θέλω να πάρω και τον 0,5 μήνα που περισσεύει και την άδεια του 2012 κολλητά για να κάτσω μέχρι τον Μάιο του 2012. Κάτι όμως μου ανέφεραν, ότι αν παραιτηθώ μετά το ισόχρονο θα πρέπει να τους επιστρέψω τα λεφτά που μου προπλήρωσαν για αυτούς τους 3 μήνες...

Ξέρετε αν μπορεί να μου κάνει κάτι τέτοιο και αν στέκει νομικά? Γιατί μάλλον θα παραιτηθώ λόγω μετανάστευσης στο εξωτερικό και δεν θέλω να έχω τραβήγματα τέτοιου είδους μετά...

Σημειωτέον, Γέννησα 9-3-2011 και η επιστροφή μου ορίστηκε στις 13-3-2012, δηλαδή θα έχει κλείσει χρόνο το παιδί μου, νομίζω παίζει κάποιο ρόλο αυτό..

Οποιαδήποτε συμβουλή είναι εξαιρετικά πολύτιμη κορίτσια και αγόρια!!!

εκεί που εργάζομαι (τράπεζα), επειδή πολλές κοπέλες αντάλλασαν το μειωμένο με τους 3,5 μήνες "άδειας" και μετά παραιτούνταν, δεν το εγκρίνουν σε καμία πλέον:cry:

δεν δικαιούμαστε και το 6μηνο του ΟΑΕΔ... τι να πω, είμαστε λιγότερο μανούλες εμείς :cry:

δεν ειναι φοβερο? εγω οταν εμαθα οτι δεν δικαιουμαστε το 6μηνο επεσε απο τα συννεφα. και τι θα κανω το μωρο λεω? εσεις μου απαντησαν στην επιθεωρηση εργασιας περνετε 9 μηνο. ναι αοπωσδηποτε του λεω πως ακριβως το περνουμε????? το μωρο μου ηταν 4 μηνων οταν γυρισα στη δουλεια!!! το 9μηνο το περνουμε μονο αν συμφωνησει ο εργοροτης:!: ο οποιος δεν συμφωνει φυσικα:|

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Διαφημίσεις

• 1 year later...

μα σε οποια περιπτωση αν δεν συμφωνησει ο εργοδοτης δεν παιρνεις ουτε την ισοχρονη αδεια αλλα ουτε και το 6μηνο...

Δήμητρα!! 10/07/2007

Μπουμπουνουλα!! 13/12/2012

μα σε οποια περιπτωση αν δεν συμφωνησει ο εργοδοτης δεν παιρνεις ουτε την ισοχρονη αδεια αλλα ουτε και το 6μηνο...

Εφοσον ζητησεις το 6μηνο εγγραφως δεν εχει το δικαιωμα να σου αρνηθει και δεν χρειαζεται να συμφωνησει ο εργοδοτης σε αντιθεση με την ισοχρονη αδεια που πρεπει ο εργοδοτης να συναινεσει....

Kht7p2.png

3iVPp3.png