Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

sos! Βλέννες στα κακά ... τι γάλα να δώσω??

Recommended Posts

Αν μπορεί κάποια να με βοηθησει γιατί έχω απελπιστεί.

Η μπέμπα από ενός μηνός με δυσκόλεψε πολύ με κολικούς (ή έτσι νόμιζα). Όταν τη θήλαζα μου τραβούσε τη θηλή κι έκανε τόξο το σώμα της. Της δώσαμε Epadoren και περιόρισα και τα γαλακτοκομικά αλλά αυτή συνέχισε. Κουράστηκα με το θηλασμό και της έδωσα ξένο. Επέλεξα το almiron HA που είναι για τους κολικούς. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν και πήγα σε παιδογαστρεντερολόγο που μου σύστησε το frisolac AC που είναι ελεύθερο λακτόζης, μερικώς υποαλλεργικό και για βρέφη με έντονους κολικούς. Η μπέμπα το δέχτηκε και πηγαίναμε για 1μήνα καλά. Έκανε μία φορά την ημέρα κακά (άντε το πολύ 2) και ήταν πολλά και πράσινα. Πριν καμιά 10αριά μέρες ξεκίνησε ξαφνικά να κάνει πολλές κενώσεις και μέσα στο βράδυ. Δε μπορούσε να κοιμηθεί καλά πάνω που είχε στρώσει λόγω του ότι έκανε συνέχεια κακά (10 περίπου φορές την ημέρα). Τα κακά αυτά ήταν κίτρινα και μετά από 3-4μέρες άρχισαν να έχουν και βλέννες και μετά είδα και λίγο αίμα (μάλλον επειδή είχε καταερεθιστεί το κωλαράκι της). Πήρα την παιδίατρο και τη γαστρεντερολόγο και αφού έκανα καλλιέργεια κοπράνων και βγήκε καθαρή της αλλάξαμε εδώ και 5μέρες το γάλα σε almiron pepti. Ο λόγος ήταν οι βλέννες (καθαρά υποαλλεργικό γάλα) και για να μειωθούν οι κενώσεις που αυτό το γάλα μου είπαν βοηθάει. Το θέμα είναι ότι μειώθηκαν μεν οι κενώσεις (βλέννες έχει ακόμα) αλλά το παιδί γύρισε πίσω όπως ήταν περίπου πριν 2 μήνες. Δυσκολεύεται να κοιμηθεί, έχει αέρια πάρα πολλά και όταν πίνει κουνιέται συνέχεια, πνίγεται, βγάζει γουλιές κλπ.

Εγώ υποθέτω 2 πράγματα. Ή την πειράζει η λακτόζη που έχει το pepti σε σχέση με το άλλο που δεν έχει ή είναι πιο ελαφρύ το γάλα αυτό και κάνει αναγωγές που την κάνουν και δυσφορεί όταν τρώει και καταπίνει αέρα. Κι εδώ αρχίζει η παράνοια!!! Η μία γιατρός (γαστρεντερολόγος) μου λέει να ξαναγυρίσω για 2 μέρες στο frisolac AC να δούμε τι θα γίνει. Η άλλη (παιδίατρος) μου λέει να περιμένουμε λίγο μήπως το συνηθίσει το γάλα (??) και αν συνεχίσει η ανησυχία να δώσουμε το frisolac AC σιγά σιγά (εναλλάξ με γεύματα pepti) γιατί φοβάται μην κάνει πάλι διάρροιες το παιδί γιατί λέει το το frisolac AC κάνει διάρροιες. Ουφ! Μ' έχουν καταμπερδέψει και θα φύγουμε και για διακοπές σε 2 εβδομάδες και πρέπει να καταλήξω σε γάλα. Και αναρωτιέμαι: Μήπως το παιδί έχει δυσανεξία στη λακτόζη και δε δέχεται το pepti? Μήπως πέρασε μια απλή γαστρεντερίτιδα και πρέπει να γυρίσω στο frisolac AC? Μήπως τσάμπα πεδεύομαι με το "ειδικά" γάλατα και να δώσω ένα κανονικό γάλα που έχει και normal τιμή για να μη θέλω 300ευρώ το μήνα για γάλατα?

Κάποια που να ξέρει από αυτά τα γάλατα? Για help me pls!!!!

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

βερα μου κ μεις μια απο τα ιδια 8 μερες τωρα κακακια αραια κ με πολλες βλενες ο πωπος μας κατακκοκινος απο τις πολλες κενωσεις καναμε καλλιεργεια κοπρανων αλλα ο βλακας ο μικροβιολογος δεν εκανε για ιους αλλα για σαλμονελα κ συγγελα λες κ 5 μηνων παιδι τρωει κοτοπουλο τεσπα η γιατρος μου αλλαξε το γαλα απο φρισολακ1 που περναμε σημερα αρχισαμε απο το μεσημερι το νατιβα lf που ειναι χωρις λακτωζη κ μαζι της δινω κ το ιντρασεκ που ειναι για γαστρεντεριτιδες αν δω βελτιωση καλος αν οχι παμε για ουροκαλλιεργεια

fSOwp2.png

ηρθες ψυχη μου κ γεμησες την ζωη μου!!!ΜΑΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ

ersTp3.png

16/9/12 ηρθε κ το χρυσανθεμακι μου

βερα μου κ μεις μια απο τα ιδια 8 μερες τωρα κακακια αραια κ με πολλες βλενες ο πωπος μας κατακκοκινος απο τις πολλες κενωσεις καναμε καλλιεργεια κοπρανων αλλα ο βλακας ο μικροβιολογος δεν εκανε για ιους αλλα για σαλμονελα κ συγγελα λες κ 5 μηνων παιδι τρωει κοτοπουλο τεσπα η γιατρος μου αλλαξε το γαλα απο φρισολακ1 που περναμε σημερα αρχισαμε απο το μεσημερι το νατιβα lf που ειναι χωρις λακτωζη κ μαζι της δινω κ το ιντρασεκ που ειναι για γαστρεντεριτιδες αν δω βελτιωση καλος αν οχι παμε για ουροκαλλιεργεια

Κι εμείς κάναμε καλλιέργεια ούρων και δεν έδειξε κάτι. Τουλάχιστον η γενική ούρων δεν έδειξε οπότε δεν πήγα να πάρω την καλλιέργεια. Η καλλιέργεια κοπράνων ήταν καθαρή αλλά είναι μόνο για μικρόβια, όχι για ιούς.

Εμείς παίρναμε το frisolac AC που δεν έχει λακτόζη ήδη και μας έδωσαν το Pepti που είναι πιο δυσκοίλιο γάλα αλλά ΜΕ λακτόζη. Ο καθένας ό,τι θέλει λέει νομίζω από τους γιατρούς. Τώρα τα κακά της έχουν βλέννες αλλά κάνει λιγότερες κενώσεις. Έχει όμως πολλά αέρια και δεν το πίνει εύκολα το pepti οπότε την γυρνάω σιγά σιγά πίσω στο frisolac Ac να δούμε τι θα γίνει!!! Εμάς πάντως μας είπαν ότι μπορεί το γάλα να την πείραξε και όχι να έχει γαστρςεντερίτιδα. Εγώ να πω την αλήθεια μου νομίζω ότι το παιδί πέρασε ίωση!

azHYp2.png

vwuep3.png

κ γω αυτο πιστευω ιωση θα περναει οπως κ η δικη μου μα βρε βερα καλλιεργεια κοπρανων σε τοσο μωρο κανεις μονο για ιους οχι για σαλμονελα αφου το μονο που τρωνε ειναι γαλα!αν ειχε δυσανεξια στην λακτοζη η μικρη σου θα εβγαζε βλενες απο την μερα που την πρωτοθηλασες κολικους εχουν ολα τα μωρακια κ ας θηλαζουν κ γω θηλασα 2 μηνες κ ειχαμε κολικους να πω την αληθεια μου με το νατιβα το lf ειδα διαφορα αλλα μπορει να κανει δουλεια κ το ιντρασεκ εχει λιγοτερες κενωσεις κ πιο σφιχτα κ βλενες πολυ λιγες εγω θα το συνεχισω αυτο το γαλα δεν της το αλλαζω ξανα γιατι ετσι κ αλλιως σε λιγοτερο απο μηνα μπαινουμε στο δευτερης βρεφικης ηλικιας κ ειναι κριμα για 25 μερες να της ξαναλλαξω γαλα

ρωτα την παιδιατρο σου αν μπορεις να της το δωσεις κ συ

παντως δεν ειναι λογικο να σου λενε να της δινεις δυο διαφορετικα γαλατα μεσα στην μερα πως να μην ποναει το δολιο τι αντερακι εχει νομιζεις!

fSOwp2.png

ersTp3.png

Διαφημίσεις

εμενα η δικη μου παιδιατρος δεν ειναι της τακτικης να αλλαζει γαλατα ετσι παρα μονο οταν εχεις προβλημα εγω ειχα θεμα με αναγωγες απο σανιλακ που της εδινα αρχικα το γυρισαμε στο σανιλακ ar κ αφου μας εκανε δυσκηλιοτητα της εδωσα το φρισολακ το κομφορτ το ηπιε λιγο αλλα μετα γιοκ κ το γυρισα στο φρισολακ1 μεχρι τωρα κ παλεψαμε τις αναγωγες ακομα εχουμε αλλα αφου καναμε υπερυχο για παλινδρομηση κ δεν εχουμε θεωρουμε απλως οτι θελει μικρα κ συχνα γευματα

fSOwp2.png

ersTp3.png

ΒΕΡΑ καλημέρα. αν δεν κάνω λάθος οι βλέννες στα κακά είναι σημάδι αλλεργίας στο αγελαδινό γάλα. τα κανονικά γάλατα έχουν ειδικά επεξεργασμένο αγελαδινό γάλα. για τα πράσινα κακά νομίζω ότι φταίει ο εμπλουτισμός του γαλακτός σε σίδηρο.όσον αφορά τα ειδικά γάλατα επειδή ο πρώτος μου γιος ήταν αλλεργικό στο αγελαδινό γάλα μας σύστησε η παιδίατρος το nativa ha και όλα ήταν μια χαρά(ειχαμε παει από το frisolac το κανονικό στο ac και έγινε χειρότερα - υποτίθεται υποαλλεργικό). βεβαια μας βγήκε ο κούκος αηδονι αλλά στην περίπτωση που το παιδί είναι αλλεργικό δεν κάνει να παίζεις με τα γάλατα (παιρνεις μόνο υποαλλεργικό και ας είναι ακριβότερο) γιατί ερεθίζεις έτσι το πεπτικό του σύστημα και μετά όλα είναι φαύλος κύκλος. τώρα για το ποιο απο τα γάλατα πρέπει να διαλέξεις, γιατρός δεν είμαι, αλλά είμαι της γνώμης να διαλέξεις αυτό που "κραταει" το παιδί περισσότερο. εκτός από τις κενώσεις (νομίζω ότι μέχρι 8 την ημέρα είναι φυσιολογικό) παρακολούθησε το παιδιί συνολικά. αν δυσανασχετεί μετά το φαγητό και με ποιο γάλα, αν είναι ευδιάθετο μετά ελπίζω να βοήθησα λίγο

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια. Βασικά θα δώσω λίγο ακόμα το frisolac AC με το Pepti εναλλάξ και αν δω ότι δεν κάνει πάρα πολλές κενώσεις σημαίνει ότι το δέχεται το AC και θα το ξαναγυρίσω σε αυτό γιατί της είχε κάτσει πολύ καλά αυτό το γάλα. Αλλά η γιατρός μου είπε ότι αν ξανακάνει κενώσεις πολλές πρέπει να το γυρίσω σε Pepti οπωσδήποτε. Εϊναι εντελώς υποαλλεργικό γάλα και βοηθάει στο πεπτικό (έτσι είπε). Τι να πω ... θα δω πώς θα πάει.

azHYp2.png

vwuep3.png