Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ποτε να σταματησω τη δουλεια?

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια!δεν ξερω αν υπαρχει κατι παρομοιο αν και δεν βρηκα κατι!Ειμαι 27 εβδομαδων και εχω μια μικρη καφετερια.Μιλησα με τον γυναικολογο μου για το ποτε πρεπει να σταματησω την δουλεια και μου ειπε πως μπορω να δουλευω μεχρι τελος!Η εγκυμοσυνη μου ειναι παρα πολυ καλη και γενικα δεν ειχα κανενα προβλημα απο την αρχη.Αυτο που με προβληματιζει ειναι πως χθες μια εγκυμονουσα της περιοχης μου ειπε πως δεν πρεπει να κουραζομαι και να κανω πολλα πολλα γιατι το μωρο θα κατεβει πολυ χαμηλα και θα βγει πριν την ωρα του...εσεις τι πιστευετε?τι λενε οι δικοι σας γιατροι?

AnJUp2.png

Διαφημίσεις

babybou, όπως θα δεις από το τικεράκι μου είμαστε στις ίδιες περίπου ημέρες εγκυμοσύνης. Εγώ δουλεύω σε γραφείο και επίσης δεν έχω σκοπό να σταματήσω νωρίς παρ' ότι εργάζομαι και πέραν του 8ώρου καθημερινά. Εχω την άποψη ότι όσο αισθάνεσαι καλά και δεν έχεις πρόβλημα στην εγκυμοσύνη δεν υπάρχει πρόβλημα να δουλεύεις.

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη σταμάτησα περίπου 20 ημέρες πριν γεννήσω και όλα πήγαν μια χαρά. Το παιδί γεννήθηκε ακριβώς την ΠΗΤ που μου είχε δοθεί από την αρχή με φυσιολογικό τοκετό.

Σε αυτή την εγκυμοσύνη η αλήθεια είναι πως ήδη αισθάνομαι κάποιες φορές αρκετά κουρασμένη (βέβαια τώρα είμαι και 40 χρονών ενώ στην πρώτη εγκυμοσύνη ήμουν 29 οπότε μάλλον είναι φυσικό).

Ο γιατρός που του είπα ότι θα δουλέψω όσο πάει (ελπίζω να αντέχω) δεν μου το απαγόρευσε, απλά μου είπε όσο μπορώ να ξεκουράζομαι και όταν γυρίζω σπίτι να βάζω τα πόδια μου κάπου ψηλά για να τα ξεκουράζω και το βράδυ αν μπορώ να κοιμάμαι με μαξιλάρι και στα πόδια.

Ξέρω πολλές κοπέλες που δούλευαν μέχρι τελευταία στιγμή και καμμιά δεν γέννησε πρόωρα.

Εύχομαι καλή συνέχεια.

bh6wp3.png

Gba0p3.png

τι να σου πω ολα ειναι σχετικα. εμενα στις 31 βδομαδες κατεβηκε και εμεινα στο νοσ 5-6 μερες αλλα επειδη ειχα απο νωρις συσπασεις ο γιατρος μου ειχε πει να μην κουραζομαι καθολου κι εγω εκανα δουλειες στο σπιτι,η κορη μου που ειναι πολυ ζωηρη θελει συνεχεια να μαι απο κοντα, ε δν ηθελε και πολυ εκανα αποτομες κινησεις κουραζομουν ετρεχα, και το μωρο πηρε κανονικα θεση για τοκετο. η μανα μου απο την αλλη δουλευε στα χωραφια μεχρι μια μερα πριν γεννησει κι εγω δν ελεγα να κατευω.

καλο ειναι παντος να προσεχεις λιγακι, δηλαδη να μην εισαι συνεχεια ορθια και τις βαριες δουλειες να τις αναθετεις σε καποιον αλλον. αν ειναι ευκολο απο οικονομικης αποψης παρε κι εναν υπαλληλο για λιγο καιρο να σε βοηθαει.

Πιστευω πως το σωμα μας μας δινει να καταλαβουμε τα ορια μας!Προσπαθω να μην κουραζομαι εχω ελλατωσει και τισ ωρες εργασιας και αυτο που μενοχλει περισσοτερο ειναι η τρελη ζεστη που αρχιζει να επικρατει!!!μπορω να πω βεβαια πως με κουραζει περισσοτερο το αγχος της δουλειας παρα η σωματικη κουραση!και στο σπιτι βρε κοριτσια να κατσω να κανω τι?δεν θα περναει η ωρα και θα θελω να κανω συνεχεια δουλειες του σπιτιου για να γεμιζω τις ωρες μου!!:P:p:pΑπλα δεν θελω να βγει σε καμια περιπτωση προωρα το μπουμπακι μου!η κοπελα που μου τα ειπε δεν εργαζεται και προφανως εχει συνηθισει να καθεται!τι να πω!η αληθεια ειναι πως εχουμε γινει λιγο υπερβολικες στις μερες μας!καποτε οι γυναικες γιατι δεν ειχαν τετοιου ειδους ανησυχιες?

AnJUp2.png

Καλημέρα κι από μένα.Εγώ σταμάτησα αισίως την Παρασκευή από τη δουλειά, όπως προβλέπει και το ΙΚΑ όπου είμαι ασφαλισμένη...και δεν το μετάνιωσα καθόλου!Τον τελευταίο καιρό δούλευα πάάάρα πολλές ώρες (έως και 12 κάθε μέρα). Αυτό το ωράριο σε συνδυασμό με τη ζέστη, την καθημερινή οδήγηση (μισή ώρα να πάω και μισή να γυρίσω) και το ότι δε μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ πια (ο μικρός είναι ξενύχτης!), με εξουθένωσαν... Πώς γεμίζω το χρόνο μου;;;Εϊμαι συνδεδεμένη on line με τη δουλειά οπότε βοηθάω από το σπίτι, ξεκουράζομαι όποτε με αφήνει το αντράκι μου κι επιτέλους μπορώ να ασχοληθώ και με το δωμάτιό του διότι ως τώρα δεν είχα κάνει τίποτε λόγω ωραρίου...δεν προλάβαινα τα μαγαζιά ανοιχτά! Και πού θέλω να καταλήξω...η καθεμιά μας γνωρίζει τα όριά της και τις ανάγκες της!Ρωτήστε το γιατρό σας, το σώμα σας και το μωρό σας κι αναλόγως πράξτε!

dev245pb___.png

Διαφημίσεις

Αν αισθάνεσαι καλά δεν υπάρχει λόγος να σταματήσεις. Μπορείς να δουλεύεις μέχρι την τελευταία μέρα. Αν προκύψει κάτι ή δεις ότι κουράζεσαι υπερβολικά μπορείς πάντα να αναθεωρήσεις ;)

KbCJp2.pngEYukp3.png

εγω φίλη μου θα σου μεταφερω την συμβουλη του δικού μου γιατρου.Επειδη ολες οι περιπτώσεις κύησης δεν ειναι ιδιες δεν υπάρχουν ιδια μέτρα και σταθμά. ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ.Αυτο ξερει καλύτερα απο τον κάθε γιατρό.Εγω ειμαι 31 εβδομάδες και απο τις 28 εβδομάδες νοιωθω τοοοσο κουρασμένη που δεν μπορω να εργαστω. Στο πρωτο παιδάκι (πριν 12 χρόνια βεβαια) πηγα για τοκετό αφου εκλεισα το γραφειο. Αυτο με συμβουλεψε και μένα ο γιατρός μου. οταν κουραζομαστε σταματαμε

ξεκουραζομαστε αρκετα, και συνεχιζουμε. μακαρι να βοηθησα λιγάκι.καλη συνέχεια

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

καθε εγκυμοσυνη ειναι ξεχωριστη.. η μητερα μου δουλευε μεχρι να βγει το παιδι..αλλες μητερες ειναι απο την πρωτη εβδομαδα στο κρεββατι..

προφανως εχεις μια σουπερ εγκυμοσυνη, χωρις προβληματα και το ειδος της δουλειας σου σου επιτρεπει να δουλευεις μεχρι τελους.. προχωρας ετσι και βλεπεις..εαν δεις οτι δεν αντεχεις και οτι κουραζεσαι πολυ σταματας..

83hKp3.png

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη, επειδή ήμουν στον ιδιωτικό τομέα, δούλευα κανονικά μέχρι την άδεια τοκετού, σε συνθήκες όχι και τόσο καλές, δηλ. κάπνιζαν στο χώρο που ήμουν κλπ. Στην δεύτερη εγκυμοσύνη μου, ( σε άλλη δουλειά)πήρα περίπου 30 μέρες αναρρωτική πριν ξεκινήσει η κανονική μου άδεια, γιατί είχα συσπάσεις, ανέβασα ζάχαρο και γενικά κουράστηκα αρκετα. Πάντως θα σε συμβούλευα να μην πιέσεις τον εαυτό σου και αν κατά την διάρκεια νιώσεις οποιαδήποτε δυσφορία ή ενόχληση, σταμάτα να εργάζεσαι.

s-age.pngs-age.png

Καλημέρα και από εμένα...νομίζω ότι η συμβουλή που έδωσαν τα κορίτσια πιο πάνω που σου λένε "ακου το σώμα σου" είναι η πιο σωστή. Ξέρω πολλές περιπτώσεις γυναικών που δούλευαν έχοντας μπει στον ένατο και καμιά από αυτές δεν γέννησε προωρα. Από την άλλη όμως...γνώμη μου είναι να σταματήσεις κάπου στον όγδοο, για να αφιερώσεις και λίγο χρόνο στον εαυτό σου τώρα που μπορείς. Καλή η δουλειά, αλλά μετά με το μπεμπάκι σου θα είσαι πλήρους απασχόλησης, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κάνεις τίποτα για σένα. Ξεκουράσου λίγο, βγες μια βόλτα με καμιά φίλη, πήγαινε για φαγητό, ψώνισε για το μωρό σου και στο τέλος αν θες πέρνα και από το μαγαζί σου για λίγο, ίσα ίσα να πάρεις μια τζούρα εργασίας...

Με το καλό να έρθει το μωράκι σου καλή μου...

Διαφημίσεις