Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αυξηση 1 ευρω σε 3 μερες??? Θα μας τρελλανουν?

Recommended Posts

Μιλαμε πως εχουν αποθρασυνθει τελειως. Πηγα σε ενα φαρμακειο προχθες να αγορασω το γαλα του μωρου και εκανε 13,20. Πηγα σημερα να παρω αλλα δυο γιατι μεσολαβει και το ΣΚ. Το ενα που το ειχαν εξω 13,20 , το αλλο που φεραν απο μεσα 14,20. Ρε παιδια 1 ευρω αυξηση σε τρεις μερες?:shock::shock::shock:Και μου λενε και με υφος πηρε αυξηση τι να κανουμε? Να κανετε μια καταγγελια σαν συλλογος ξερω κι εγω τι να κανετε? Κατι να κανετε παντως! Υπαρχει κοσμος που δεν εχει να φαει κι αυτοι κανουν αυξηση ενα ευρω σε ειδος πρωτης αναγκης για τα βρεφη? Δεν υπαρχει καποιος να ελεγξει αυτη την αισχροκερδεια?

Εστειλα επωνυμη ερωτηση στο Υπουργειο Υγειας. Μαλλον θα περιμενω πολυ για απαντηση. Οπως και να χει θα σας ενημερωσω.

Διαφημίσεις

Γεια σου foubi, δεν μπαίνω συχνά στο forum γι' αυτό δεν ξέρω αν έχει ξανασυζητηθεί αυτό που θα σου πω, αλλά διάβασα στο ίντερνετ (σε site έγκυρης εφημερίδας) ότι από αρχές Ιουλίου θα αρχίσει η πώληση του γάλακτος σε σκόνη της πρώτης βρεφικής ηλικίας και από τα σούπερ μάρκετ. Ο λόγος είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός και το μονοπώλιο των φαρμακείων και αναμένεται να πέσουν οι τιμές του γάλακτος όταν αρχίσει η ευρεία πώλησή τους..Δεν ξέρω για ποιές μάρκες θα ισχύσει αυτό όμως..

Στα σχόλια του άρθρου που διάβασα οι φαρμακοποιοί λένε ότι δεν έχουν κέρδος από την πώληση του γάλακτος, αλλά τότε γιατί η τιμή τους στην Ελλάδα είναι σχεδόν διπλάσια από την αντίστοιχη του εξωτερικού, άγνωστο..

Ό,τι διάβασα σου μεταφέρω :-)

"Πού να σε κρύψω γιόκα μου να μη σε φτάνουν οι κακοί

σε ποιο νησί του ωκεανού, σε ποια κορφή ερημική..."

δεν εχουν κερδος??? χαχα καλοοοοο

μια ξαδερφη μου δουλευε σε φαρμακειο και επαιρνε το Novalac Ha με 8 ευρω

ενω εμεις το παιρναμε 12,80

και με τα 8 ειχαν κερδος ηδη

φανταστειτε...

Υποτιθεται οτι το βρεφικο γαλα 1ης ηλικιας πωλειται μονο στα φαρμακεια, γιατι πρεπει να δινεται με ιατρικη συνταγη. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ παντα!

Τα φαρμακεια οντως δεν εχουν κερδος απο τα γαλατα. Νομιζω οτι σε ενα κουτι των 15 ευρω, εχουν κερδος 1 ευρω.

Τι γινεται ομως με τις τιμες των φαρμακειων?

Τα προιοντα που εχουν ελευθερη τιμη, πχ γαλατα, τα αγοραζουν απο τις φαρμακαποθηκες στην τιμη που κρινει η φαρμακαποθηκη οτι πρεπει να πουλησει. Σε αυτη τη τιμη εφαρμαζουν ενα ποσοστο κερδους και το ΦΠΑ και αυτη ειναι η τιμη του ραφιου. Αν ο φαρμακοποιος το πηρε απο αλλη αποθηκη απο ο,τι το επαιρνε συνηθως, που πιθανως να το ειχε πιο ακριβα, τοτε και στο ραφι εφτασε πιο ακριβα. Αρα, δεν ειναι απαραιτητο οτι αυξηθηκε η τιμη του γαλακτος.

Τεσπα...foubi εχεις δικιο να αγανακτεις . Παντως απαντηση απο το υπουργειο δε προκειται να παρεις....

Boyboom, τα 8 ευρω ηταν η τιμη αγορας απο την φαρμακαποθηκη λογικα, οποτε στα 8 ευρω αποκλειεται να ειχαν κερδος. Αλλα, και παλι λιγο δυσκολο να ειχε τοσο μεγαλη διαφορα τιμης....

Η τιμη του γαλακτος ειναι διπλασια απο του εξωτερικου γιατι οι φαρμακοβιομηχανιες και οι γαλακτοβιομηχανιες το πουλανε διπλασια απο ο,τι στο εξωτερικο. Δεν βαζουν διπλασια τιμη τα φαρμακεια.

κι ομως τα ειδα με τα ματια μου πηρε 10αδα με 8 ευρω το ενα

το ιδιο γαλα που επαιρνα εγω το ιδιο διαστημα 12.70

τα παιδια μας ειναι συνομηλικα...

Διαφημίσεις

Αρχικα κι εγω θεωρησα πως ηταν κερδος του φαρμακειου. Οταν εψαξα και σε τρια ακομα ειδα πως ολα εχουν κανει αντιστοιχη αυξηση. ΑΛΛΑ αυτο δεν σημαινει πως τα φαρμακεια δεν εχουν κερδος ή οτι δεν θα επρεπε να υπαρχει καποιος ελεγκτικος μηχανισμος οσον αφορα στις τιμες εισαγωγης των προϊοντων?

δεν θα επρεπε να υπαρχει καποιος ελεγκτικος μηχανισμος οσον αφορα στις τιμες εισαγωγης των προϊοντων?

Ρητορική ερώτηση! :-D

εγω και στα 2 μου παιδια επαιρν ααπο το ενα φαρμακειο το απταμιλ 28Ε και απο το αλλο 27,30εστω και αυτα τα 70λεπτα γιατι να τα δωσω ετσι στο τελος παρρηγγειλα απο γαλλια 20γαλατα και ησυχησα μου στοιχισε το 1 11Εαπο 28που το αγοραζα εδω

Εξωφρενικές οι διαφορές στις τιμές, όπως τα λέει και η annia, και προσωπικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν έχουν μερίδιο ευθύνης και οι φαρμακοποιοί. Δηλαδή δεν μπορούν π.χ. να μαζευτούν όλοι μαζί και να πιέσουν τις φαρμακαποθήκες να ρίξουν τις τιμές? Δεν ξέρω, μπορεί να λέω και βλακείες, αλλά είμαι έξω φρενών από προχτές που έγινα μάρτυρας ενός περιστατικού στο φαρμακείο. Ένας αλλοδαπός σε άθλια οικονομική κατάσταση ρωτάει το φαρμακοποιό αν μπορεί να θηλάσει η γυναίκα του ενώ παίρνει την τάδε αντιβίωση κι αυτός του απαντάει όχι, πρέπει να κόψει το γάλα της. Πετάχτηκα κι εγώ και λέω στον άνθρωπο ότι ίσως να μην χρειάζεται να κόψει το γάλα της η γυναίκα σου και να ρωτήσουν σύμβουλο θηλασμού, οπότε ο φαρμακοποιός γυρίζει και μου λέει με ύφος "και γιατί να μην πάρει το χάπι, αφού έτσι κι αλλιώς θα κόψει το γάλα της κάποια στιγμή". Έμεινα κάγκελο..Ελπίζω τουλάχιστον αυτός ο άτυχος άντρας να με άκουσε, γιατί διαφορετικά θα δουλεύει για να πληρώνει το γάλα του παιδιού του, κι αυτό αν του φτάνουν τα λεφτά...:-(

Διαφημίσεις