Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

καισαρική και πρόκληση τοκετού

Recommended Posts

κορίτσια να ρωτήσω κάτι αν έχετε υπόψη:

στην πρώτη μου γέννα χρειάστηκε να γεννήσω με καισαρική. Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα αν ξαναμείνω έγκυος να χρειαστεί να γίνει διακοπή της κύησης στο τέλος του 4ου μήνα. Η διακοπή γίνεται και με απόξεση, αν και η καλύτερη μέθοδος θεωρείται η πρόκληση τοκετού. Θα χρειαστεί να γίνει καισαρική, ή γίνεται με φυσικολογικό τοκετό? Έχω υπόψη τα περί vbac, αλλά εδώ μιλάω για διακοπή σε στάδιο της κύησης που το έμβρυο είναι ακόμα μικρό. Έχετε ανάλογη εμπειρία?

Διαφημίσεις

Συγνώμη αν γίνομαι αδιάκριτη, αλλά γιατί θα χρειαστεί να κάνεις απόξεση αν ξαναμείνεις έγκυος:confused:Εννοείς οτι είναι νωρίς μετά απο καισαρική ή κάτι άλλο?Εάν δε θέλεις να μέινεις έγκυος γιατί δε παίρνεις τις ανάλογες προφυλάξεις?:confused:

θέλω σαν τρελλή να ξαναμείνω έγκυος! απλά εμείς έχουμε και οι δυο στίγμα μεσ. αναιμίας, οπότε θα ξέρω αν το έμβρυο νοσεί γύρω στην 15η εβδομάδα. Υπάρχει και η εναλλακτική της εξωσωματικής με προεμφυτευτικό έλεγχο, αλλά δεν είμαστε τόσο σίγουροι. Γιαυτό ρωτάω αν ο μη γένοιτο το έμβρυο νοσεί, θα μπορέσω να κάνω πρόκληση τοκετού με φτ ή θα χρειαστεί να φάω το μαχαίρι λόγω προηγούμενης καισαρικής?

δεν την έχω ρωτήσει, γιατί ακόμα δεν έχουμε ξεκινήσει προσπάθειες σύλληψης. Το μόνο που ξέρω (από την πρώτη εγκυμοσύνη) είναι ότι θα πρέπει να γίνει διακοπή με πρόκληση τοκετού, γιατί είναι καλύτερη για την μήτρα από την απόξεση. Από την άλλη σκεφτόμαστε πολύ και την πιθανότητα της εξωσωματικής (κάναμε ένα κύκλο μέχρι ωοληψία, αλλά πρέπει να κάνουμε άλλους 2-3 ακόμα για να έχουμε ικανό αριθμό εμβρύων προς βιοψία) αλλά μας έχει κουράσει. Φυσικά αν η απάντηση στο αρχικό μου ερώτημα είναι πως η πρόκληση μπορεί να γίνει μόνο με καισαρική, εννοείται πως θα συνεχίσουμε την διαδικασία των εξωσωματικών.

Διαφημίσεις