Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

απορια σχετικα με ¨αδειασμα¨ του στηθους. Αγλαϊα ή οποιος μπορει να βοηθησει!!

Recommended Posts

καλησπερα σας!!! γεννησα αρχες ιουνη ενα μπομπιρα (σημερα ειναι 25 ημερων) και εχω μια απορια σχετικα με το αδειασμα του στηθους. Ο γιατρος μου μου ειπε να αδειαζω το στηθος μετα απο καθε γευμα ωστε να παιρνει ο εγκεφαλος εντολη να το ξαναγεμιζει.

Το θεμα ειναι ομως οτι το κανω μονο το πρωι με θηλαστρο και βγαζω γυρω στα 100 απο το ενα και 50 απο το αλλο, γιατι ο μικρος δεν καταφερνει ακομα να το αδειασει μονος του, παρολο που τρωει ανα 3ωρο και κατα τη διαρκεια της νυχτας, και το πρωι που ξυπναω ειναι τουμπανο και ποναω.

Την υπολοιπη μερα και μετα το πρωινο θηλαστρο, ο μικρος το αδειαζει σχεδον ολο σε φασεις που δεν ξερω αν χορταινει. Ειναι σωστη τακτικη αυτη??? θελει οντως αδειασμα ή στερω απο το μπεμπη γαλα??? και κατα τη διαρκεια της μερας τρωει βεβαια ανα 3ωρο εκτος απο φασεις που τον πιανει μανια και ζηταει ανα 1 με 1,5 ωρα. πειτε μου τις αποψεις σας!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει!

Αν αδειάζεις το στήθος με θήλαστρο μετά το θηλασμό δίνεις λάθος εντολές στον εγκέφαλο. Ουσιαστικά δείχνεις μεγαλύτερη ζήτηση από την πραγματική και τον εμποδίζεις να ρυθμίσει την παραγωγή σύμφωνα με τις ανάγκες του μωρού σου.

Επιπλέον ταλαιπωρείσαι άδικα και μπορεί και να δημιουργήσεις πρόβλημα υπερπαραγωγής.

Δίνε στο μωρό να θηλάσει όσο θέλει και όποτε θέλει. Μέτρα βρεγμένες πάνες για να είσαι σίγουρη ότι τρώει αρκετά και βάλε το θήλαστρο στο ντουλάπι. :)

KbCJp2.pngEYukp3.png

υπερπαραγωγη δε βλεπω μεχρι τωρα, και αγχωνομαι μηπως στο 3ωρο που θελει να φαει το παιδακι δεν εχω αρκετο γαλα. Απο την αλλη ο γιατρος μου ειναι πολυ εμπειρος της παλιας σχολης και δεν ξερω τι να κανω. Γιατι το πρωι μετα απο κανονικα γευματα ανα 3ωρο ειναι τοσο πρησμενο το στηθος?? φοβαμαι να το αφηνω γεματο μην δημιουργηθει κανενα θεμα μαστιτιδας κλπ. Μπερδεμα!!!!

Καλησπέρα και να σου ζήσει ο μπομπιράκος σου!

Κι εμένα όταν θήλαζα ήταν πολύ πρησμένο το στήθος μου το πρωί, παρότι έτρωγε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Αν νιώθεις ότι σε ανακουφίζει και το κάνεις μόνο το πρωί και όχι σε κάθε γεύμα, τότε δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα. Δηλαδή ακόμα και μετά τον πρωινο θηλασμό εξακολουθείς να το νιώθεις τόσο πρησμένο;

Μην το αδειάζεις όμως κάθε φορά γιατί όντως θα αποκτήσεις πρόβλημα υπερπαραγωγής. Το μωράκι σου θα ρυθμίσει μόνο του την παραγωγή σου ανάλογα με τις ανάγκες του! Ακόμα είσαι στην αρχή, σε λίγο καιρό θα μειωθουν και τα πρηξίματα και θα είσαι μια χαρά!

F8vwp3.png

ευχαριστω για τις ευχες σας ολες σας!!!! και σεις να χαιρεστε τα ζουζουνια σας!!!

ναι, μετα τον πρωινο θηλασμο (και 2 βραδυνους) ιδίως το δεξι (γιατι το αριστερο ειναι λιγο λειψο!!!!) ειναι τουμπανο και φοβαμαι. τι να κανω????? λετε να σταματησω το θηλαστρο?? μετα το θηλαστρο νομιζω οτι δεν εχω πολυ γαλα για να ανταπεξελθω στα 3ωρα. ισως ομως να ειναι και η ιδεα μου!!

Διαφημίσεις

Ελια, καλύτερα να απαντήσεις αυτές τις ερωτήσεις ώστε να έχουμε μια πλήρη εικόνα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

Το 3ωρο είναι οριακό προς μεγάλο για μωρό που θηλάζει αποκλειστικά και αυτό ίσως να είναι ο λόγος που δεν αισθάνεσαι να το καλύπτεις. Ο συχνός θηλασμός εξασφαλίζει -εκτός αν υπάρχει κάποιο ειδικό πρόβλημα- επάρκεια παραγωγής.

Τώρα, στην ερώτηση γιατί πρήζεσαι μόνο το πρωί, η απάντηση είναι ότι τη νύχτα οι ορμόνες της γαλακτοφορίας είναι σε υψηλότερα επίπεδα και παράγεται περισσότερο γάλα (χοντρικά αυτό)

Απλά να σου πώ ότι εγώ τον πρώτο καιρό όχι μόνο πρηζόμουνα αλλά έκανα μούσκεμα και το κρεβάτι μου και ας θήλαζα 3 και παραπάνω φορές μέσα στη νύχτα. Γύρω στις 40 μέρες αυτό ρυθμίστικε από μόνο του.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος : 37+3

Β. Το φύλο του βρέφους : αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) : κτ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. : ολικη

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. : μεγιστο 9,5

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.: οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες: 8/6/11 2900 (γεννηση)

12/6/11 2750 (εξοδος)

25/6/11 2700 (δεν ειχα ζυγαρια!!)

01/7/11 2900

06/7/11 3050

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.: περιπου 8 ανα 3 ωρες

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει : ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα: οχι

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) :οχι

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.: swing medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο: 1

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι: κατα τις 10 το πρωι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση: 10 λεπτα απο το καθενα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). : 6-7

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο: τουλαχιστον 4-5

βασικα για τις κατουρημενες πανες δεν ειμαι που σιγουρη ποσες ειναι , θα το τσεκαρω καλυτερα και τα γευματα ισως ειναι μερικες φορες πιο συχνα οπως σημερα που εχει φαει: στις 8 το πρωι, παλι στις 10, στις 12, στη 1!!, στις 3 και πριν λιγο!! δεν ξερω γιατι ετσι αλλα μηπως ειναι λογικο για ενα τοσο μικρο μωρο να μην εχει κανει προγραμμα ακομα??? το βραδυνο παντως ανα 3ωρο ειναι στανταρ εδω και μερες!!!

βασικα για τις κατουρημενες πανες δεν ειμαι που σιγουρη ποσες ειναι , θα το τσεκαρω καλυτερα και τα γευματα ισως ειναι μερικες φορες πιο συχνα οπως σημερα που εχει φαει: στις 8 το πρωι, παλι στις 10, στις 12, στη 1!!, στις 3 και πριν λιγο!! δεν ξερω γιατι ετσι αλλα μηπως ειναι λογικο για ενα τοσο μικρο μωρο να μην εχει κανει προγραμμα ακομα??? το βραδυνο παντως ανα 3ωρο ειναι στανταρ εδω και μερες!!!

Ναι είναι απόλυτα λογικό να μην έχει κάνει πρόγραμμα ακόμα. Εμένα μέχρι να σαραντήσει, θήλαζε σχεδόν ανά ώρα, μερικές φορές ακόμα και τη νύχτα!

Μια χαρά μου φαίνεται ότι έχεις γάλα αν κρίνω από τις βρεγμένες πανούλες του! Θα σε καθοδηγήσουν καλύτερα άλλες κοπέλες που γνωρίζουν περισσότερα. Το πρήξιμο πάντως δεν είναι ένδειξη ότι έχεις πολύ γάλα ή αν δεν είναι πρησμένο ότι δεν έχεις, καμία σχέση. Ούτε αν βγάλεις γάλα με το θήλαστρο το πρωί θα έχεις λιγότερο γάλα την υπόλοιπη ημέρα, όσο το μωρό ζητάει τόσο εσύ θα παράγεις! Καλή συνέχεια!

F8vwp3.png

να σε ρωτησω γιατι αντλεις?????????????

εαν καταλαβα δεν ενδιαφερεσαι να φτιαξεις καποια τραπεζα ωστε να γυρισεις στην δουλεια,ετσι δεν ειναι?

εφοσον λοιπον δεν φτιαχνεις τραπεζα, η αντληση ειναι περιττη.

το στηθος προσαρμοζεται στην ζητηση. Το μωρο ειναι αυτο που ρυθμιζει την ζητηση και γι αυτο η προσβαση στο στηθος θα πρεπει να ειναι ελευθερη ολο το 24 ωρο. ΔΕΝ υπαρχουν ρολογια και προγραμματα. Μην περιμενεις οτι σε 10,20,30 μερες το μωρο θα φτιαξει καποιο προγραμμα. Δεν ειναι απαραιτητο αυτο. Το μωρο μεγαλωνει πολυ γρηγορα και οι αναγκες του συνεχως αλλαζουν ετσι αλλαζει και το ''προγραμμα'' του. Θα υπαρχουν μερες που θα θελει να ειναι ολη μερα στο στηθος για να αυξησει την παραγωγη σου, θα υπαρχουν μερες που το γαλα θα ειναι αυτο που ακριβως θελει και θα ακολουθει το ιδιο προγραμμα με αυτο της προηγουμενης μερας κλπ. ολα ειναι φυσιολογικα..

εσυ προσφερεις το στηθος και δεν περιμενεις να παει 3 για να το ταισεις.

το στομαχι του ειναι πολυ μικρο και δεν μπορει να αποθηκευει τροφη για πολλες ωρες. Εαν προσπαθησεις να επεμβεις στο πρωινο του προγραμμα το μωρο θα σου αυξησει τα βραδυνα γευματα για να μπορεσει να καλυψει την παραγωγη.

οι πανες σας και το βαρος σας ειναι μια χαρα, αυτο σημαινει οτι τρεφεστε σουπερ και δεν υπαρχει λογος ανησυχιας.

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Την υπολοιπη μερα και μετα το πρωινο θηλαστρο, ο μικρος το αδειαζει σχεδον ολο σε φασεις που δεν ξερω αν χορταινει. Ειναι σωστη τακτικη αυτη??? θελει οντως αδειασμα ή στερω απο το μπεμπη γαλα??? και κατα τη διαρκεια της μερας τρωει βεβαια ανα 3ωρο εκτος απο φασεις που τον πιανει μανια και ζηταει ανα 1 με 1,5 ωρα. πειτε μου τις αποψεις σας!!!!!!!!!!!!

αυτο που σου ειπε ο γιατρος σου ειναι ακριβως ετσι..πρεπει να αδειαζει για να δινει εντολη να γεμιζει.. βαζεις το μωρο στο Α στηθος και το αφηνεις μεχρι να σου δειξει οτι δεν υπαρχει ενδιαφερον..στην συνεχεια αλλαζεις στο Β στηθος και εαν δεν χορτασε συνεχιζει και τρωει αλλιως γυρναει το κεφαλι του. την επομενη φορα ξεκινας απο το Β στηθος μεχρι να χασει το ενδιαφερον του και τον βαζεις στο Α στηθος για να δεις εαν θελει ακομα..

ας βοηθησουν και οι πιο εμπειρες μανουλες με τις οδηγιες...

83hKp3.png

σημερα ειπα να μην αντλησω.. ο μικρος εφαγε στις 8 για 15' απο το γεματο στηθος, φυσικα δεν καταφερε να το ξεπρηξει. ξυπνησε παλι ομως στις 10 και του εδωσα το αλλο γιατι πρεπει να το δουλεψω να αυξηθει η παραγωγη. εφαγε λοιπον απο αυτο 40' !!!!!!!, δε χορτασε προφανως και τελικα του εδωσα και 10' απο το γεματο γιατι γκρινιαζε. μετα απο αυτο φυσικα ξεραθηκε στον υπνο.

να δουμε τι ωρα θα ξυπνησει!! χορτασε ή κουραστηκε?? ποιος ξερει???

εκανα καλα αραγε που δεν εβαλα το θηλαστρο και αφηνω να τα δουλεψει μονος του????

απο την στιγμη που δεν θες να εχεις τραπεζα , δεν χρειαζεται να αντλεις καθημερινα..

εαν ηταν ετσι τοσα εκατοομυρια χρονια πριν δεν θα ειχε καμια γυναικα καταφερει να θηλασει αφου δεν υπηρχαν τα θηλαστρα..

83hKp3.png

να θυμασαι μονο να προσφερεις το στηθος σου και να μην περιμενεις να κλαψει το μωρο για να σου δειξει οτι πειναει..αυτο μπορει να γινει και σε μια ωρα μπορει και σε τρεις..

83hKp3.png

μανουλες επανερχομαι γιατι εχω πανικοβληθει!!!!!!!! ολα ωραια και καλα.. εκοψα τη 1 αντληση την ημερα και ολα καλα.... μεχρι χτες το πρωι!!

καθε προηγουμενο πρωινο οπως σας ειχα πει ξυπναγα με τα στηθη, ειδικα το δεξι, πετρα να σταζει και να μην αντεχεται. το αριστερο παλευοντας ειχα καταφερει να ψιλοπρηζεται και αυτο και να αυξανει παραγωγη.

εχτες το βραδυ ο μικρος ειχε μεγαλη ανησυχια, μαλλον καμια κοιλια υποθετω, και εμεινε ξυπνιος 1 με 5 ζητωντας στηθος ή αγκαλια ή γενικως δεν ηξερε τι ηθελε. το αποτελεσμα ηταν οτι μου τα ειχε αδειασει τελειως και τα 2!!!! (σημειωση αυτο εχει ξαναγινει και το πρωι το επομενο ξυπναγα τουμπανο!!) λογικο μετα απο τετοια παλη!!!!!

αμ!!!! οταν ξυπνησα το πρωι και απο εκεινη την ωρα ειναι συνεχως ετσι!!! σημερα τα αισθανομαι λιγο βαρεια αλλα καμια σχεση με τις προηγουμενες μερες. θα μπορουσα ευκολα να φορεσω και τα εσωρουχα μου προ εγκυμοσυνης!!!!

εχω διαβασει οτι το στηθος καποια στιγμη ξεπρηζεται.. αυτο γινεται τοσο γρηγορα???? (ο μικρος ειναι 33 ημερων μονο!!!!!) θηλαζω κανονικοτατα καθε 3ωρο μονο δικο μου!!!!!!! με εχει πιασει πανικος!!!!!!!!!!!!!!!!!!! εντωμεταξυ απο χθες το πρωι ο μικρος τρωει μια ωρα ενω πριν τελειωνε σε 20' απο το δεξι!!!!

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Μην πανικοβάλεσε! Ο μικρός μάλλον περνάει κάποιο άλμα ανάπτυξης ή ξεκινάνε οι κολικοί. Τίποτα από τα 2 δεν πρέπει να σε τρομάζει.

Αν περνάει άλμα αυτό θα κρατήσει 2-3 μέρες και μετά θα επανέλθει στους ρυθμούς του.

Οι κολικοί μπορεί να κρατήσουν αλλά το μητρικό γάλα και ο θηλασμός είναι πολύ ανακουφίστικά για το μωρό και φυσικά ό,τι καλύτερο έχεις να του προσφέρεις.

Πάντως για το στήθος μην ανησυχείς. Πράγματι κάποια στιγμή παύει να πρήζεται και φυσικά, αν έχεις τομωρό στο στήθος όλη μέρα (νυχτα) δεν προλαβαίνει να πρηστεί. Να θυμάσαι όμως ότι το στήθος δεν είναι αποθήκη, είναι εργοστάσιο παραγωγής και όσο υπάρχει ζήτηση παράγει. Όταν το στήθος πρήζεται ο εγκέφαλος παίρνει μήνυμα ότι δεν υπάρχει άλλη ζήτηση και πρέπει να σταματήσει.

Για να είσαι σίγουρη ότι το μωρό σου τρώει καλά αρκεί να μετράς τις πάνες (αν θυμάμαι καλά 5-6 βρεγμένες).

Καλή συνέχεια! Μια χαρά τα πάτε! :)

KbCJp2.pngEYukp3.png

μανουλες επανερχομαι γιατι εχω πανικοβληθει!!!!!!!! ολα ωραια και καλα.. εκοψα τη 1 αντληση την ημερα και ολα καλα.... μεχρι χτες το πρωι!!

καθε προηγουμενο πρωινο οπως σας ειχα πει ξυπναγα με τα στηθη, ειδικα το δεξι, πετρα να σταζει και να μην αντεχεται. το αριστερο παλευοντας ειχα καταφερει να ψιλοπρηζεται και αυτο και να αυξανει παραγωγη.

Εδώ έχεις κάνει μία παρανόηση που την έχει ενισχύσει κι ο γιατρός σου, όπως είδα παραπάνω. Το πρησμένο στήθος δεν είναι ο στόχος - στην πραγματικότητα είναι πρόβλημα. Το πρήξιμο στο στήθος τις πρώτες μέρες είναι οίδημα και αργότερα όταν είναι όντως αποθηκευμένο γάλα είναι μάλλον ένδειξη παραγωγής ή θηλασμού βάσει προγράμματος και προάγγελος αποθηλασμού...(όπως δηλ. όταν αφήνουμε το στήθος να "γεμίσει" και θηλάζουμε στο 3ωρο)

εχτες το βραδυ ο μικρος ειχε μεγαλη ανησυχια, μαλλον καμια κοιλια υποθετω, και εμεινε ξυπνιος 1 με 5 ζητωντας στηθος ή αγκαλια ή γενικως δεν ηξερε τι ηθελε. το αποτελεσμα ηταν οτι μου τα ειχε αδειασει τελειως και τα 2!!!! (σημειωση αυτο εχει ξαναγινει και το πρωι το επομενο ξυπναγα τουμπανο!!) λογικο μετα απο τετοια παλη!!!!!

αμ!!!! οταν ξυπνησα το πρωι και απο εκεινη την ωρα ειναι συνεχως ετσι!!! σημερα τα αισθανομαι λιγο βαρεια αλλα καμια σχεση με τις προηγουμενες μερες. θα μπορουσα ευκολα να φορεσω και τα εσωρουχα μου προ εγκυμοσυνης!!!!

Αν το μωρό θήλασε πολύ εντατικά και πραγματικά κατάπινε, τότε είναι λογικό να συνέβη αυτό: να νιώθεις το στήθος σχετικά άδειο. Σε άλλη φάση, μπορεί το μωρό κυρίως να πιπίλιζε, οπότε το στήθος αφενός δεν άδειαζε αφετέρου έπαιρνε ερέθισμα για επιπλέον παραγωγή.

Ωστόσο, είναι διαφορετικό να λέμε ότι το στήθος είναι "'άδειο" και διαφορετικό να λέμε ότι μίκρυνε στα επίπεδα του προ εγκυμοσύνης μεγέθους. Αν όντως έχει συμβεί το τελευταίο, κάτι δεν πάει καλά.

εχω διαβασει οτι το στηθος καποια στιγμη ξεπρηζεται.. αυτο γινεται τοσο γρηγορα???? (ο μικρος ειναι 33 ημερων μονο!!!!!)

Για το πρήξιμο σου απάντησα ήδη. Αν έχεις αμφιβολίες για την παραγωγή σου, μέτρα βρεγμένες πάνες: αν έχεις 6-7 πάνες, είστε οκ.

θηλαζω κανονικοτατα καθε 3ωρο μονο δικο μου!!!!!!!

Γιατί θηλάζεις ανά 3ωρο; Τότε ζητά το μωρό; Με ποιο κριτήριο κρίνεις ότι πεινάει; Σε ρωτώ γιατί λες ότι θηλάζει 8 φορές το 24ωρο που είναι το μίνιμουμ φυσιολογικό (υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις, αλλά δεν είναι του παρόντος). Συνήθως είναι 10-12 φορές το 24ωρο...

με εχει πιασει πανικος!!!!!!!!!!!!!!!!!!! εντωμεταξυ απο χθες το πρωι ο μικρος τρωει μια ωρα ενω πριν τελειωνε σε 20' απο το δεξι!!!!

Το πόση ώρα θηλάζει το μωρό δεν είναι απαραίτητα κριτήριο για κάτι. Αν το στήθος είναι πρησμένο, είναι λογικό το μωρό να θηλάσει λιγότερο. Αν το στήθος είναι "μαλακό" θα θηλάσει περισσότερη ώρα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, μην σου πω και το αντίθετο: όταν το στήθος είναι πρησμένο, το μωρό μπορεί να πνίγεται, να πονάει η κοιλιά του, να κάνει εμετό κλπ. Εξάλλου, τώρα κάπου το μωρό σου θα περάσει το πρώτο άλμα ανάπτυξης: άρα θα θηλάζει πιο εντατικά, πιο συχνά, για να φάει περισσότερο και παράλληλα να αυξήσει την παραγωγή στα νέα επίπεδα αναγκών του.

Μην σε πιάνει πανικός, δεν συμβαίνει κάτι τραγικό, ίσα-ίσα. :P

ουφ!!!!!!! eva με καθησυχασες αρκετα... η αληθεια ειναι πως ειναι περιεργο που ειχε καθιερωσει το 3ωρο απο τοσο νωρις απο ολα οσα διαβαζω. ας ελπιζω οτι η μανια του σημερα για φαι καθε 1,5 -2 ωρες (εφαγε στις 3 και 6 τα ξημερωματα, μετα στις 8, 10 και τωρα 12) ειναι φυσιολογικη για την ηλικια του. (στις 10 και 12 εφαγε 30' λεπτα και κοιμηθηκε στο στηθος)

οταν εκανα την κορη μου πριν 4 χρονια δεν τη θηλασα καθολου. μονο 20 ημερες με το θηλαστρο λογω κακης πληροφορησης και αλλα που δεν θελω να θυμαμαι. οποτε με μπερδευει λιγο αυτο το οσο να΄ναι και οποτε να΄ναι του θηλασμου!!!! ειχα συνηθησει σε προγραμμα πολυ γρηγορα.

το στηθος παντως αν και ξεφουσκωτο, οταν πιεσω τη θηλη βγαζει κατασπρο γαλα σε αντιθεση με το οταν ηταν τουμπανο που ηταν εκεινο το ημιδιαφανο..

απο οτι καταλαβα παντως... στο θηλασμο δεν υπαρχει ωραριο!!!

απο οτι καταλαβα παντως... στο θηλασμο δεν υπαρχει ωραριο!!!

αυτο ειναι το σιγουρο!!!!!!!!!!!

και να θυμασαι να προσφερεις (γιατι ξεχνιουνται) και οχι να περιμενεις να κλαψει..

83hKp3.png

μια ερωτηση ακομα: εφαγε 12 με 12:30, κοιμηθηκε, ξυπνησε κλαιγοντας και εφαγε τωρα παλι 1 με 1:20 και ξανακοιμηθηκε. μαλλον δεν ηταν θεμα πεινας αλλα θελει να πιπιλησει γιατι αν πειναγε λογικα θα μασουλαγε συνεχεια αλλα αυτος κανει 3 κινησεις και παυσηηηηη.... μετα παλι.. μετα παλι.... τα ξημερωματα ας πουμε που πειναει (πχ στις 3) δε κλαιει αλλα κανει σα γατακι και τρωει ακαταπαυστα μεχρι και 40΄με 60΄.

τι να κανω σε αυτη την περιπτωση??? αν κλαψει σε μιση ωρα παλι να του δωσω στηθος ή υπαρχει αλλος τροπος να τσεκαρω τι θελει?? φαι ή νανουρισμα????

εγω θα σου προτεινα τουλαχιστον μεχρι τις 40 ημερες να βαζεις το μωρο στο στηθος ειτε θελει φαι ειτε θελει νανουρισμα..μεχρι να εδραιωθει η γαλουχια σου και να εισαι σιγουρη οτι ολα πανε καλα..μεχρι τοτε θα εχεις αρχισει να μαθαινεις το μωρο σου και να ερμηνευεις το κλαμα του.. μπορεις να το παιρνεις στο κρεββατι και να κοιμαστε αγκαλιτσα θηλαζοντας για να ξεκουραζεσαι..

83hKp3.png

μαλλον εχεις δικιο. πρεπει να αφησω να περασει χρονος.. κανω οτι καλυτερο μπορω αλλωστε... τωρα εφαγε παλι 2:40 με 3:15. στην αρχη ετρωγε καλα, εκανε και κακα, μετα ξαναζητησε για να κοιμηθει...... το στηθος παντως πρεπει να βγαζει οκ αλλα οχι με την μεγαλη ροη που εβγαζε και αυτος ενω καταπινει τον ακουω σε καποιες φασεις τσαντιζεται και γκρινιαζει.........