Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επίδομα τοκετού από τον ΟΠΑΔ

Recommended Posts

Καλημερα κοριτσια!!! Ειμαι δημοσιος υπαλληλος και θα ηθελα να με διαφωτισετε σε μερικα πραγματακια...Ξερει καμια σας το ποσο που δινει ο ΟΠΑΔ ως επιδομα τοκετου??? Επισης η γιατρος που με παρακολουθει ξεγενναει στο ΜΗΤΕΡΑ και με ενημερωσε πως το συνολικο κοστος εκει ειναι περιπου 3,5 χιλιαδες με την αμοιβη της. Πολλα λεφτα για την εποχη που ζουμε!!! Με τα δημοσια νοσοκομεια τι παιζει?? Εχει καποια απο σας εμπειρια τοκετου στο Αλεξανδρα???

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Διαφημίσεις

Ανα φορικα με το ΜΗΤΕΡΑ 'ή το Αλεξανδρας δεν μπορω να σε διαφωτισω γιατι γεννησα θεσσαλονικη. Η γιατρος που με παρακολουθουσε στην Αθηνα εινια στο ΜΗΤΕΡΑ οποτε και εγω για εκει προοριζομουν. Ξερω ομψως ατομα που γεννησαν στο ΜΗΤΕΡΑ και 2 παιδακια και ειναι ευχαριστημενα. Η ξαδερφη μου γεννησε εκει και μια συναδελφος.

Ως προσ τα δημοσια νοσοσκομεια: Ηθελα και εγω στη Θεσσαλονικη να γεννησω στο Ιπποκρατειο γιατι 1) ηταν το μωρο μου ελλιποβαρες και φοβομουν μηπως χρειαστει νοσηλεια οποτε στο Ιπποκρατειο θα κατεληγε και 2) ηταν κοντα στο σπιτι μου. ετσι βρηκα γιατρο στο Ιπποκρατειο.

Τελικα γεννησα σε κλινικη ιδιωτικη γιατι εκανα αποκολληση και πηγα σουμπιτη για καισαρικη μερα που εφημερευε το Παπαγεωργιου και οχι το Ιπποκρατειο.

Ετσι το εψαξα και εγω με τα δημοσια νοσοκομεια και το συμπερασμα ειναι οτι:

1) πρεπει να βρεις γιατρο ο οποιος να μπορει και να δεχεται να σε βαλει στο Αλεξανδρας και να πας με ψιλοπροκληση κοντα στην ΠΗΤ σου εφοσον ομως εφημερευει το συγκεκριμενο νοσοσκομειο.

2) Εαν δεν εφημερευει και σπασουν τα νερα σου θα πρπει να πας στο εφημερευον νοσοκομειο, μπορει να ειναι το Αλεξανδρα μπορει το Ελενα μπορει δεν ξερω ποιο αλλο εχει μαιευτικο τμημα κςι να γεννησεις με ξενο γιατρο (= τον εφημερευοντα).

ως προς το επιδομα. εινια 1000 ευρω. δεν ξερω αμα το πετσοκοψαν, οι κοπελες λενε οτι εμεινε. Υπαρχει τοπικ για αυτο το θεμα "επιδομα γεννας σε ασφαλισμενες του δημοσιου". Μολις με το καλο γεννησεις και ο συζυγος ή μαμα μπαμπας κτλ παει στο ληξιαρχειο (εσυ θα νοσηλευεσαι ακομα) και δηλωσει το μωρο μετα θα παει και στον ΟΠΑΔ (αφου βγεις απο την κλινικη με το εξιτηριο) και θα κανει αιτηση με ολα τα διακιολογητικα. Υπαρχει και τοπικ υπαρχει και στην ιστοσελιδα του ΟΠΑΔ. Εκει θα δηλωσει αν εχεις λογαριασμο στην Πειραιως (καλο ειναι τωρα να ανοιξεις εναν) διαφορετικα σου στελνουν ειδοποιηση να πας στην τραπεζα να τα παρεις (εγω ακομα περιμενω).

Το ποσοσ γρηγορα θα τα παρεις ειναι ενα θεμα. Εξαρταται απο τον ΟΠΑΔ. Στην Αθηνα δεν ξερω. Στη θεσσαλονικη ακομα περιμενουμε (14 μηνες σχεδον) ενω πχ σε αλλες περιοχες μπορει να τα πηραν σε 6 μηνες ή σε 1 μηνα.

εκει θα κανει αιτηση ο συζυγος και για το βιβλιαριο του μωρου, εφοσον το ασφαλισετε στον ΟΠΑΔ. (Δεν θα το αφησετε ανασφαλιστο, με το καλημερα θελει παιδιατρο)

Με το καλο το μωρακι σου:lol::lol:.

Ο ΟΠΑΔ δίνει 1000 ευρω αλλα τα παίρνεις μετα από ένα χρόνο περίπου...

Εγω γέννησα στο Αλεξάνδρα κ για 5 μέρες σε 2κλινο πλήρωσα 350 ευρω περίπου. Οταν γεννάς με καισαρική νομίζω δεν πληρώνεις

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

εγω γέννησα με τον γιατρό μου ή μάλλον να πω καλύτερα με την μαία μου, στο Αλεξανδρα ειναι μια καταπληκτική μαία η οποία ουσιαστικα κάνει τον τοκετό μόνη της!

προσωπικα και απο οικονομική κ από ιατρική αποψη είμαι υπερ του δημόσιου νοσοκομείου - μαιευτηρίου

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Διαφημίσεις

Είναι 1000? για να τα πάρεις πρέπει να προσκομίσεις στον ΟΠΑΔ ή ΥΠΑΔ της περιοχής που ανήκεις

1) Βεβαίωση του γιατρού σου από το μαιευτήριο για τον τοκετό (ΦΤ ή καισαρική)

2) Το ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού Εθνικής ή Αγροτικής (είναι αυτό που ξεκινά με GR....κι έχει 25 περίπου νούμερα)

3) Τα αυτοκόλλητα από τα φάρμακα και το ιατρικό υλικό που χρησιμοποιήθηκαν!!!! Χωρίς αυτά σε στέλνουν πίσω στο μαιευτήριο να τα πάρεις. Τουλάχιστον στον ΥΠΑΔ νότιας Αθήνας.

4) Το βιβλιάριο υγείας σου. Προσοχή την διεύθυνση που θα γράφει μέσα γιατί μπορεί βάση αυτής να σε στείλουν σε άλλον ΟΠΑΔ της περιοχής που υποτίθεται ότι ανήκεις. Πώς λύνεται το θέμα? Με εκκαθαριστικό εφορίας και αλλαγή διεύθυνσης.

5) Το τιμολόγιο του μαιευτηρίου που αναφέρει τις χρεώσεις του τοκετού. Αν έχεις κάνει επιπλέον εξετάσεις στο παιδί, δεν χρειάζεται να το δώσεις και αυτό(συνήθως κόβουν ξεχωριστό τιμολόγιο)κράτα το για εφορία ή ρώτα για επιστροφή χρημάτων ξεχωριστά.

Εύχομαι να το πάρεις σύντομα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...