Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ξαφνικο προβλημα υπνου και συναναστροφων

Recommended Posts

καλημερα σας...ο γιος μου ειναι 28 μηνων....πριν λιγο καιρο ξεκινησαμε παιδικο πηγε λιγες φορες αλλα λογω μιας βαριας ιωσης (εμετοι, πονολαιμος, αυπνιες, βηχα κτλ)τον σταματησαμε κατοπιν συμβουλης του παιδιατρου...στον παιδικο εντωμεταξυ εκλαιγε συνεχεια και ζητουσε την μαμα του...

μετα απο αυτα τα δυο ασχημα γεγονοτα εχουμε προβλημα...δεν θελει να βγαινει απο το σπιτι συχνα ,συνηθειες και προσωπα που του αρεσαν πριν τωρα τα αντιμετωπιζει με φοβο..στον υπνο του συχνα ξυπναει με κλαμματα , προσπαθει να ξανακοιμηθει γκρινιαζοντας , θελει να κοιμαται σε παραξενα μερη οπως το χαλι και οχι στο κρεββατι του,πολλες φορες δεν θελει καν να μπει στο κρεβατι του και να κοιμηθει και γενικα βρισκομαστε σε μια κατασταση ολιγον πανικου...στην διαρκεια της μερας παντως ειναι χαμογελαστος , παιζει με τα παιχνιδια του κτλ...

τις τελευταιες μερες ειναι καλυτερα αλλα ψαχνουμε τροπους να τον επαναφερουμε στην παλια ψυχολογια του...

Διαφημίσεις

Μηπως το εξω το εχει συνδεσει με τον παιδικο?

Οσο για το κρεβατι του μηπως εκανε εκει εμετο? Και ο δικος μου οταν κανει εμετο δεν θελει να ξαναξαπλωσει στο κρεβατι του γιατι αν ξανακανει????

Βεβαια υπαρχει και το ενδεχομενο να "χαιδευται"...

Έτσι όπως τα περιγράφεις, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το πρόβλημα προέκυψε λόγω κακής εμπειρίας του παιδιού στο σταθμό. Τον σταματήσατε οριστικά ή θα τον ξαναρχίσετε πχ από Σεπτέμβριο?

Έτσι όπως τα περιγράφεις, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το πρόβλημα προέκυψε λόγω κακής εμπειρίας του παιδιού στο σταθμό. Τον σταματήσατε οριστικά ή θα τον ξαναρχίσετε πχ από Σεπτέμβριο?

σκεφτομαστε να τον σταματησουμε οριστικα...δεν θελουμε να του δημιουργησουμε περαιτερω ψυχολογικο προβλημα.φθασαμε στο σημειο να διωχνει τον πατερα του απο κοντα του και να ειναι ολη τη μερα στην αγκαλια μου , να σπαρταραει στο κλαμα στο χαλι και να μη θελει να σηκωθει .εχει και απο μικρος το προβλημα οτιτο εντονο κλαμα τον οδηγει στον εμετο ..περασαμε 2 δυσκολες βδομαδες

πιο πολυ αλλωστε τον στειλαμε για να κανει καποιες παρεες τις οποιες θα κοιταξουμε να τις βρουμε με αλλο τροπο...ο παιδιατρος μας ειπε επισης οτι φανηκε αρκετα ευαισθητος στην ιωση και οτι αν τον στειλουμε και ξανακολλησει πιθανον να μας οδηγησει σε ασθμα...παντως δεν πιστευω οτι ηταν μονο ο παιδικος αλλα συνδυασμος και των δυο γεγονοτων...

τωρα ευτυχως ειναι καλυτερα βγαινει και εξω..ελπιζω με τον καιρο να το ξεπερασουμε οριστικα

τα ιδια μου κανει και μενα η μικρη μετα απο μια ιωση που περασε.Εχει ξαφνικα μια πολυ παραξενη συμπεριφορα,Δεν ξερει τι θελει.Δεν πειναει,κλαιει,δεν θελει το κρεβατι της, δεν θελει τον αντρα μου και κανεναν αλλο μονο εμενα. τι να πω . υπομονη κανε οπως κανω εγω

Διαφημίσεις

να σου πω ότι μου κάνει τα ίδια πάνω από ένα μήνα...πιστεύω πως είναι η ηλικία, η δική μου είχε σχέση λατρείας με τον ύπνο...από μωρό μόνη της κοιμόταν,ποτέ δεν την νανούρησα,κόψαμε την πιπίλα κια ξεκίνησαν όλα...

η παιδίατρος μας είπε ότι δοκιμάζει τα όρια μας...είναι θέμα ηλικίας,την πιπίλα την ξέχασε στις 2-3 εβδομάδες...απόψε την πήρε ο ύπνος έξω από το δωμάτιο της καθιστή...:shock::shock:

περιμένω πότε θα περάσει...υπομονή.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Αν το αποφασίσατε 100% να τον σταματήσετε από τον παιδικό, τότε μπορείς να του το επαναλαμβάνεις αρκετές φορές την ημέρα, μια που είναι αρκετά μεγάλος και καταλαβαίνει. Αγκαλίτσα, χαδάκια και "ξερεις αγάπη μου, σε εκείνο το μέρος που πήγαινες και δε σου άρεσε, δε χρειάζεσαι να ξαναπάς ποτέ πια". Μόνο όμως αν δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τον ξαναξεκινήσετε στα κοντά, αλλιώς θα πληγωθεί το παιδί και θα χάσει και την εμπιστοσύνη του.

Αν όντως το θέμα πήγαζε περισσότερο από τον παιδικό και λιγότερο από την αρρώστια, πιστεύω πως αυτό θα τον βοηθήσει αρκετά. Καλή τύχη!