Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπέρα...καταρχήν συγνώμη αν υπάρχει παρόμοιο θέμα αλλα δεν έχω χρόνο να ψάξω.Αν υπάρχει παρακαλώ να μεταφερθεί.

Γέννησα στις 4/06 και ο μικρός ήταν 3360. Βγήκαμε το πρώτο 24ωρο απο την κλινικη.Η μαία που ήρθε σπίτι τον μέτρησε για ίκτερο και έιχε.Αυτες είναι οι μετρησεις ίκτερου και κιλών:

6/06 ικτερος 11

κιλά 3130

7/06 ικτερος 13,8

κιλα 3070

Μου είπε η μαία να του δίνω μετα τον θηλασμό και τσαι μάραθο για να πάρει υγρά και αν έχει και αυριο υψηλό ικτερο θα το βάλει σε λάμπα.

Τι άλλο μπορώ να κάνω για να το βοηθήσω;Τον έχω μπροστα στο παράθυρο όλη μερα.Πείτε μου κατι να κάνω...πανικοβλήθηκα...

xceZp3.png

Διαφημίσεις

Πρέπει να θηλάζεις συχνά (ή να το ταίζεις γενικώς) και μάλιστα επειδή θα έχει υπνηλία από τον ίκτερο να καταφέρνεις να το ξυπνάς για να τρώει. Και η δική μου μπήκε στη λάμπα- είναι 50 ημερών τώρα- και οι νοσοκόμες εκεί μου λέγανε αυτό ακριβώς. Ανά 2 ώρες να προσπαθείς να το ταίζεις για να ουρεί και να αποβάλλει τη χολερυθρίνη.

Είναι βέβαια κάτι συνηθισμένο και φυσιολογικό να κάνει ίκτερο το παιδί, σπάνια κρύβει κάτι επικίνδυνο και αφού δεν παρουσιάστηκε την πρώτη μέρα είναι ακόμα λιγότερο ανησυχητικό. Καταλαβαίνω τι νιώθεις πάντως και ελπίζω να το ξεπεράσει χωρίς λάμπες. Αν δεν ανεβάσει και μείνει σταθερό, θα είναι μια χαρά!

να σου ζησει το μωρακι σου..:P:p:p. κοιτα ο ικτερος γενικα δεν ειναι επικινδυνος οσο περνανε οι μερες οσο παιρνει βαρος το μωρο τοσο θα ανεβαινει..ετσι μου εξηγησαν στο παιδων αγια σοφια ο γιατρος, τοτε ο μικρος ηταν 11 ημερων και νοσηλευτικαμε για 3 24ωρα για προληπτικους λογους αυτο που εκαναν εκει ειναι να το παρακολουθουν και του εδιναν ξενο γαλα επειδη ριχνει πιο γρηγορα το ικτερο απ οτι το μητρικο... εγω το μικρο το εβλεπα μονο μια φορα το 24ωρο για μια ωρα μονο τοτε κ το θηλαζα(θυμαμαι μετραγα ωρες να το ξανα δω:rolleyes:)...γενικα το μητρικο γαλα ανεβαζει λιγο το ικτερο αλλα μην φοβασαι δεν κανει κακο υποχωρει σε λιγο καιρο.... καλο ειναι να γεμιζει την πανα συχνα γιατι με τα κοπρανα φευγει.. εμεις ειχαμε ικτερο κ στα δυο παιδακια στην μικρη εφυγε γυρο στο 2ο μηνα ενω στο μικρο επειδη τα αγορακια ειναι πιο ευκολο να ανεβασουν το παρακολουθουσα κ ειχε κιτρινησει λιγο παραπανω κ πηγαμε να το ελενξουμε κ ανεβηκε στο 18 για το λογο αυτο μας κρατησαν...και να φανταστεις οτι στο μαιευτηριο κατσαμε αντι για 4 μερες 6 λογο ικτερου μπηκε κατω ;απο λαμπα μας ελεγαν δυσκολα να ανεβασει ξανα ικτερο ,,,κι ομως ανεβικε στο 18... μην ανησυχεις ακου τι θα σου πει ο παιδιατρος και δεν πειραζει αν κατσει μια μερα κατω απο λαμπα,,, εσυ θηλαζε οσο πιο συχνα μπορεις...περαστικα...:P;)

καλησπερα.περαστικα στο μωρακι σου!!εμεις φτασαμε εως 16,9.βγηκαμε απο το νοσοκομειο με 13,1 και ειδα τον μπεμπη οτι εγινε χειροτερα.και σαν να επεφτε σε υπνηλια τον πηγα παλι στο ελενα και τον κρατησαν 5 μερες.

θελει πολυ γαλα για να καθαρισει .το θεμα ειναι να μην ειναι ικτερος θηλασμου.αυτο γινεται οταν το μωρο εχει διαφορετικη ομαδα αιματος απο την μανουλα.αν δεν υπαρχει τετοιο προβλημα τοτε απλα πολυ γαλα και φως οχι στον ηλιο το μικρο.μην καει ....

eQMGp2.png

Κουκλίτσα μου όχι πανικός ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ο μάραθος είναι περιττός γιατί δεν χρειάζεται υγρά ο ίκτερος λανθασμένα σου είπαν ότι φεύγει με τα ουρά.

δεν φεύγει από τα ουρα άλλα από τα κόπρανα ΑΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΓΑΛΑ ταΐσε το μωράκι σου πολύ συχνά κάθε 2 ώρες αν βλέπεις ότι δεν θηλάζει δώσε μητρικό με το μπουκάλι ότι χρειαστείς εδώ είμαστε

και τα δυο μου παιδια μπήκαν στην ΜΕΘ γιαυτο το λόγο ο μικρός με

19- 20 χολερυθρινη παραλίγο να κάνουμε αφαίμαξη το 13 είναι πολύ χαμηλό εμείς με 13 φύγαμε σπίτι μας μετά από φωτοθεραπεία στην λάμπα

.....

Διαφημίσεις

tzo μου, να σου ζησει ο μπεμπης σου!!!!

βρε κοριτσια δεν εχω αναλογη εμπειρια αλλα εχω μια απορια,

δεν θα επρεπε να δει το μωρακι ενας παιδιατρος?

και επισης γιατι βγηκατε απο το μαιευτηριο την επομενη μερα?

συγνωμη που ρωταω αλλα γενναω και εγω σε λιγες μερες και μου δημιουργηθηκαν αυτες οι δυο αποριες..

668bab1939.png

tzo μου, να σου ζησει ο μπεμπης σου!!!!

βρε κοριτσια δεν εχω αναλογη εμπειρια αλλα εχω μια απορια,

δεν θα επρεπε να δει το μωρακι ενας παιδιατρος?

και επισης γιατι βγηκατε απο το μαιευτηριο την επομενη μερα?

συγνωμη που ρωταω αλλα γενναω και εγω σε λιγες μερες και μου δημιουργηθηκαν αυτες οι δυο αποριες..

ΧΜΜΜΜ πολυ σωστα το λεσ αυτο δνε το ειπαμε η μαια διαβασα χμ ναι ενα σπαιδιατροσ θα επρεπε να το δει να τισ πει τι να κανει εσυ κουκλα με το καλο καλη λευτερια σου ευχομαι

.....

ο γυναικολογος μου οταν τον ρωτησα ποτε θα φυγω μου οτι μπορουσα και την ιδια μερα αν ηθελα αφου γεννησα φυσιολογικα και δεν ειχα κανενα προβλημα. αλλα ο μικρος θα επρεπε να μεινει σιγουρα 4 μερες γιατι ο ικτερος ξεκιναει και φαινεται συνηθως τριτη με τεταρτη μερα.οποτε εκατσα 4 μερες ο μπεμπης 5 τον πηραμε σπιτι και τον ξαναπηγαμε πισω την αλλη μερα και εμεις αλλες εξι μερες.οι χειροτερες τις ζωης μου.με τρελαναν ........να ψαξουμε το ενα να ψαξουμε το αλλο και το μικρουλι μου ηταν μονο αχχχ τι θυμηθηκα.

eQMGp2.png

ΧΜΜΜΜ πολυ σωστα το λεσ αυτο δνε το ειπαμε η μαια διαβασα χμ ναι ενα σπαιδιατροσ θα επρεπε να το δει να τισ πει τι να κανει εσυ κουκλα με το καλο καλη λευτερια σου ευχομαι

σε ευχαριστω καλη μου!!!

να εισαι καλα!!!!!

668bab1939.png

Να σου ζησει το μπεμπακι σου και να ειναι γερο και καλοτυχο. Και εμεις ειχαμε ψιλοανεβασει (11,5-12), τελειομηνος αλλα μικρος και ο παιδιατρος στην κλινικη λογω χαμηλου βαρους τον κρατησε 1 μερα στη λαμπα. Οντως φρικτη μερα. Μας ειπε οτι χρειαζεται υγρα για να ουρει τη χολερυθρινη. Να δινω τσαι ή χαμομηλι, μιση ωρα πριν το γαλα, να κατουραει και μετα να τρωει γαλα. Να τον εχω στο παραθυρο στο φως, οχι στον ηλιο και καει. Για τα κοπρανα ή τα ουρα δεν ξερω να σου πω. Σου γραφω τι μου ειπε ο παιδιατρος στην κλινικη. δεν ξανανεβασε παντως και τον πηρα σπιτι με χολερυθρινη 10,9. παντως χρειαζεται αν πινει υγρα και γαλα. Εμενα εκεινο το 24ωρο μου ειπε να μη θηλασω για να πεσει γρηγορα.

Γνωμη μου να μην κοψεις το θηλασμο, να τον θηλαζεις και ας αργησει λιγο να πεσει και πινε καιν εσυ πολλα υγρα, νερα, χυμους, χαμομηλια, να περνανε στο γαλα σου και να βοηθας το μωρο να κανει πολλα τσισα και κακα. Γιατι και τα υγρα βοηθανε στις κενωσεις γενικα.

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις...λοιπόν...σήμερα είμαστε καλύτερα!! Μετα απο μαραθώνιους θηλασμούς έπεσε στο 10 ο ίκτερος και πήρε και 100 γραμμάρια ο μικρός.

Ανακουφίστηκα λίγο..απο το μαιευτήριο είχαν πρόγραμμα μιας ημερας για φυσιολογικό τοκετό και μετά σε παρακολουθεί μαία στο σπίτι σου για 3 μέρες.Ο παιδίατρος της κλινικής είναι άντε γεια..οι οδηγίες που μου έδωσε ήταν να θηλάζω 10 λεπτά απο κάθε στήθος,οτι παραπάνω είναι περιττο και να πάρω ενα γάλα αλμιρόν η κάπως έτσι. Τώρα θα συνεχίσω να το θηλαζω κάθε δυο ώρες εκτός κι αν ζητήσει νωρίτερα και θα τον ξαναμετρήσουμε σε δύο μέρες.

Συγνώμη που δεν απαντάω ξεχωριστά αλλα ο μικρός πεινάει..μόλις μπορέσω θα ξαναμπώ.

xceZp3.png

καλησπέρα,

κι εμείς είχαμε ικτερο 12, αλλά μετά από συμβουλή 2 παιδιάτρων δεν καναμε απολύτως τίποτα. Απλά το είχα δίπλα στο φυσικό φως οπότε και υποχώρησε. Από τη στιγμή που άρχισε να υποχωρεί όλα δείχνουν να είναι οκ! Να ζου ζήσει τζο, να είναι καλότυχο και πάντα με υγεία!!!

Παραθέτω πληροφορίες

Ο ίκτερος είναι σύμπτωμα, το οποίο εκδηλώνεται ως κίτρινη χροιά στο άσπρο των ματιών και στο δέρμα, εξαιτίας της καταστροφής των ερυθρών αιμοσφαιρίων και της συνακόλουθης αυξημένης χολερυθρίνης στο πλάσμα του αίματος. Η εμφάνιση αυτού του συμπτώματος στα νεογνά θεωρείται συνηθισμένη καθώς 20-40% των νεογέννητων παρουσιάζουν ίκτερο. Ο φυσιολογικός ίκτερος των νεογνών παρουσιάζεται την 3η ή την 4η ημέρα της ζωής του νεογνού, χωρίς πυρετό ή άλλα συμπτώματα, και υποχωρεί εντός δύο εβδομάδων. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, το σύμπτωμα μπορεί να οφείλεται σε κάποια διαταραχή, οπότε επιβάλλεται ιατρική παρακολούθηση.

Για περισσότερες πληροφορίες

http://www.ygeianet.gov.gr/index.aspx

Το περάσαμε κι εμείς αυτό το λούκι:(...Δεν είναι τίποτα όμως απλά να ξέρεις πως με το μητρικό γαλατάκι αργεί περισσότερο να περάσει:?.Όμως μην ανησυχείς ,ωραίες μέρες κάνει βγάζε το μωράκι σου βόλτα στον ήλιο και θα περάσει χωρίς να το καταλάβεις:wink:!Εγώ τον μπεμπαρό μου τον θήλαζα ,δεν έδωσα ξένο γάλα για να του περάσει πιο γρήγορα όπως μου είχε πει η παιδίατρός μας.Όταν ήταν 2 1/2 μηνών πήγαμε για 3 μέρες στη Μαλακάσα βόλτα.Το μωρό βρέθηκε στον καθαρό αέρα και τον ήλιο και την 3τη μέρα ήταν καθαρός από ίκτερο:D!Όλα καλά λοιπόν!Αν μπορείς να πάτε κάνα ΣαββατοΚύριακο σε κάνα εξοχικό ίσως το βοηθήσει το νινάκι σου!Να σου ζήσει και να το χαίρεστε!Ξεκινάτε ένα κουραστικό ,αγχωτικό αλλά μαγευτικό ταξίδι!!!Να σας ζήσει!

Αχ ξέχασα...Θήλαζε πολύ πολύ.Θα είναι λίγο νυσταλέο λόγω του ίκτερου αλλά θα την βρεις την άκρη.Και εδώ είμαστε κι εμείς όλες οι μανούλες πρόθυμες να βοηθήσουμε;)!

Κοριτσια καλησπέρα...καταρχήν συγνώμη αν υπάρχει παρόμοιο θέμα αλλα δεν έχω χρόνο να ψάξω.Αν υπάρχει παρακαλώ να μεταφερθεί.

Γέννησα στις 4/06 και ο μικρός ήταν 3360. Βγήκαμε το πρώτο 24ωρο απο την κλινικη.Η μαία που ήρθε σπίτι τον μέτρησε για ίκτερο και έιχε.Αυτες είναι οι μετρησεις ίκτερου και κιλών:

6/06 ικτερος 11

κιλά 3130

7/06 ικτερος 13,8

κιλα 3070

Μου είπε η μαία να του δίνω μετα τον θηλασμό και τσαι μάραθο για να πάρει υγρά και αν έχει και αυριο υψηλό ικτερο θα το βάλει σε λάμπα.

Τι άλλο μπορώ να κάνω για να το βοηθήσω;Τον έχω μπροστα στο παράθυρο όλη μερα.Πείτε μου κατι να κάνω...πανικοβλήθηκα...

Να σου ζήσει κοριτσάκι μου! Φυσικά ν 'ακούσεις τον/την γιατρό σου, αλλά από εκεί και πέρα θα ήθελα να σου πω να μην πανικοβάλλεσαι, ο ίκτερος φεύγει αργότερα στα μωράκια που θηλάζουν. Σ' εμάς έκανε πάνω από μήνα να φύγει, αλλά η γιατρός μας δεν ανησυχούσε καθόλου. Θήλαζε όσο πιο πολύ μπορείς κι αν είναι υπναρούδικο πολύ να το ξυπνάς και λιγουλάκι!

Διαφημίσεις

• 1 month later...

κοριτσια καλησπερα.εχουμε και μεις το αναλογο προβλημα βγηκαμε απο την κλινικη με 10.8 και ανεβηκε στο 14.προσπαθω να κανω αποκλειστικο θηλασμο αλλα μας ειπαν απο την κλινικη να δινουμε και ξενο μετα απο καθε θηλασμο.ελπιζω να ναι περαστικο και να συνεχισουμε με τον θηλασμο μας ανενοχλητοι.καλη δυναμη σε ολες μας

2gq862lerlo78vgo.png

κι εμεις εμφανισαμε ικτερο και εφτασε 17,2

η μικρη μου συνεχεια κοιμοταν και δεν θηλαζε οποτε αναγκαζομουν να βγαζω με το θηλαστρο γαλα και να της το δινω με μπιμπερο ωστε να ελεγχω ποσο πινει.

απο το μαιευτηρο την πηρα οταν επεσε καπου στο 12 και στο σπιτι συνεχισα την τακτικη με το μπιμπερο και οσο μπορουσα την ειχα κοντα σε παραθυρο για να την βλεπει ο ηλιος.

κανονικα επρεπε να την παω για μια επιπλεον μετρηση στο μαιευτηριο μετα απο 2 μερες αλλα η παιδιατρος με συμβουλεψε να το αποφυγω λογο της μετακινησης και των μικροβιων . επιπλεον αφου οι τιμες ηταν καθοδικες και εβρεχε ικανοποιητικο αριθμο πανων το θεωρησε ασκοπο.

ετσι κι αλλιως καναμε και εξεταση αιματος για να δουμε την ομοδα της και να επιβεβαιωσουμε την συμβατοτητα με την δικη μου.

μεσα σε 2 περιπου εβδομαδες επανηλθε

απο αυτα που μου ειπαν οι γιατροι καταλαβα οτι η χολεριθρινη ανεβαινει αποτομα οταν μεταβαλεται το αιμα. οσο βρησκονται στις κοιλιτσες μας στην ουσια εχουν το δικο μας αιμα και με την γεννησει αρχιζει να παραγει ο οργανισμος δικο του. και οταν αποδομουνται τα κυτταρα του "παλιου" αιματος αυξαναται...

οπως υποθηκε και παραπανω ταιζε το οσο πιο πολυ μπορεις και συντομα να γινετε ζωηροι!!!