Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συχνότητα επισκέψεων στο γιατρό τον ένατο μήνα

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα

Π΄ρώτη φορά γράφω αν και παρακολουθώ το forum καιρό. Μπήκα στον ένατο την Πέμπτη, 2 Ιουνίου και ο γιατρός μου είδε ότι το μωρό είναι χαμηλά κι ο τράχηλος μαλακός. Χθες Δευτέρα με είδε πάλι και μου έκλεισε πάλι ραντεβού για Πέμπτη. Δηλαδή μέσα σε μία εβδομάδα τρεις φορές. Έχει συμβεί και σε καμία άλλη αυτό; Και τις δύο φορές μου έχει κάνει κολπική εξέταση και με έχει βάλει στον καρδιοτοκογράφο και το μωρό είναι μια χαρά. Μπορώ να καταλάβω ότι βλέπει εναν άμεσα επικείμενο τοκετό αλλά γιατί πρέπει τόσο συχνά να με βλέπει δεν καταλαβαίνω. Έχει καμία από εσάς εμπειρία σ'αυτό το θέμα; Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Στον 9ο μηνα ο γιατρός με "έβλεπε" μια φορά την εβδομάδα και όσο πλησίαζα στην ΠΗΤ συχνότερα.Ωστόσο σε εμένα δεν έβλεπε σημάδια που να δείχνουν οτι πλησιάζει ο τοκετός.

Ο δικός σου φαντάζομαι οτι θέλει να σε παρακολούθει πιο στενά από την στιγμή που ο τράχηλος φαίνεται να ετοιμάζεται και το μωρό έχει εμπεδωθεί.

QqmLp3.png

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση Madrid05. Τον πήρα τηλέφωνο τελικά και τον ρώτησα και μου είπε ότι προτιμά να νιώθει ασφάλεια ότι βλέπει το μωρό όσο συχνότερα γίνεται κυρίως με τον καρδιοτοκογράφο που δείχνει αν δυσφορεί ή οχι. Μου είπε ότι το μωρό δεν έχει κατέβει κάτω κάτω ακόμα πάντως. Τελικά εσύ γέννησες φυσιολογικά;

• 4 weeks later...

αυτη την απορια εχω τωρα και γω πηγα 36 εβδομαδων και δεν μου ειπε να ερχεσε απο δω και περα 1 φορα την εβδομαδα οπως ξερω οτι γινετε συνηθως.μου ειπε δεν χρειαζετε να σε δω...αμα θα εχεις οτιδηποτε παρε με τηλεφωνο.εντυπωση μου κανει δεν θα πρεπε να κοιταει το αμνιακο,το μωρο,το τραχηλο,το πλακουντα?κι αν δε νοιωσω κατι και περασει στα κουφα?δεν θα επρεπε να με παρακολουθει?πρεπει να μου ρθει να γεννησω για να τον παρω ετσι καταλαβα.παραξενο δεν ειναι?:confused:

Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι ο κάθε γιατρός έχει το σύστημά του αλλά το βασικότερο είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη. Εγώ τελικά γεννησα 38+5 και όλα πήγαν καλά, και είχα σπάσει κάθε ρεκόρ επισκέψεων μέχρι να γεννήσω... ήθελε να είναι σίγουρος ότι όλα είναι καλά... μου φαίνεται βρήκαμε τα δύο άκρα... πάντως εσύ να είσαι ήρεμη. Να νιώθεις το μωρό, αν όλα είναι όπως τα ένιωθες και πριν τότε δεν έχεις κανένα λόγο άγχους! Και ίσως είναι και καλύτερα να μη σε ταράζουν στις επισκέψεις και στις εξετάσεις. Ο ένατος πρέπει να είναι μήνας ηρεμίας και χαράς, αναμονής για το μωρό, οπότε εκμεταλλεύσου τον και σκέψου τί θέλεις ακόμα να κάνεις πριν γεννήσεις! Πάντως αν νιώθεις ότι θα ήθελες να σε βλέπει ο γιατρός έστω μια φορά την εβδομάδα δεν έχεις παρά να του το πεις. Ελπίζω να βοήθησα και με το καλό το μωράκι σου!

Διαφημίσεις

να σας ζησουν τα παιδακια σας κοριτσια.kozagr εννοειτε οτι με το παραμικρο θα τον καλεσω απλα επειδη ξερω και απο την προηγουμενη εγκυμοσυνη οπως λεει και η v & a οτι τον 9ο σε παρακολουθει ο γιατρος καθε εβδομαδα θα ημουν πιο ησυχη αν θα το εκανε απο μονος του τωρα ντρεπομαι να του πω να παω χωρις λογο και καποιο συμπτωμα μονο και μονο να καθυσηχαστω.το παραξενο ειναι οτι ειχα τον ιδιο γιατρο με την πρωτη εγκυμοσυνη.να αλαξε τοσο πολυ το τροπο λειτουργιας του?38+5 γεννησες?και η κολητη μου πριν 2 εβομαδες γεννησε 38 εβομαδων ακριβως και μου εχει καρφωθει και εμενα οτι θα γεννησω σ αυτη τη βδομαδα επειδη ειναι και πολυ χαμηλα το παιδι.δε ξερω σα διαισθηση για να δουμε....

κι εμενα στην πρωτη εγκυμοσυνη στον ενατο με ειχε καθε βδομαδα και τις δυο τελευταιες βδομαδες καθε 3 μερες. τωρα ειχα παει για υπερηχο στις 34 βδ και χτες τον πηρα για να τον ρωτησω ποτε πρεπει να ξαναπαω κ μου ειπε οτι επρεπε ηδη να με ειχε δει αυτη τη βδομαδα κ να κανω και NST και κανονισα για αυριο το απογευμα, την παρασκευη θα ειμαι 37 εβδομαδων. εν τω μεταξυ τις τελευταιες μερες (μετα το πεσιμο οσες ειδατε το θεμα) με πιανουν 1-2 φορες τη μερα συσπασεις κ δυνατοι πονοι αν 5-10 λεπτα, κραταει καμια ωρα ολο αυτο και μετα σταματαει, μονο πετρωματα στην κοιλια. ο μπεμπης ξανακατεβηκε, οχι τοσο οσο ηταν στις 32 βδ αλλα ειναι αρκετα χαμηλα

Καλημέρα! Εμένα με είδε στην 36η εβδ και μετά μου έβαλε ραντεβού ξανα στην 38η εβδ δηλαδή την Τριτη 12/7 που θα βγαλουμε τις ραφες από τον τράχηλο. Μου είπε βεβαια για ότιδηποτε με ανησυχει να τον πάρω τηλ ή ακόμη και να πάω. Ετσι προχθες που με έπιασε άγχος και ένιωθα χάλια πήγα και με είδε...

Τώρα ξανά την Τριτη...και ελπίζω να γεννησω κιόλας!!!!

bunbunadg20110712_2_O+prigkipas+mou+einai.png

Είμαι 38 εβδ. και με παρακολουθούν δύο γιατροί: ο ένας στο νοσοκομειο που θα γεννήσω και ο άλλος ο προσωπικός μου γιατρός (ιδιώτης). Ο νοσοκομειακός με βλέπει κάθε δύο εβδομάδες (χαλαρά) και μου κάνει κορδέλα κι έναν γρήγορο υπέρηχο. Ο ιδιώτης θέλει κάθε εβδομάδα (αλλά πάω εναλλάξ με τον άλλο) και μου κάνει μόνο υπέρηχο αναλυτικό, αλλά λέει η κορδέλα δεν είναι απαραίτητη προς το παρόν. Πάντως και οι δύο τα ίδια μου λένε (ευτυχώς ευχάριστα πράγματα), μονο στο βάρος του μπεμπούλη διαφωνούν. Όπως φαίνεται πάντως, άλλη μία εβδομάδα σίγουρα θα φάω (του αρέσει η ζεστούλα της κοιλιάς μου...) αν και έχει κατέβει αρκετά.

Διαφημίσεις

Είμαι 38 εβδ. και με παρακολουθούν δύο γιατροί: ο ένας στο νοσοκομειο που θα γεννήσω και ο άλλος ο προσωπικός μου γιατρός (ιδιώτης). Ο νοσοκομειακός με βλέπει κάθε δύο εβδομάδες (χαλαρά) και μου κάνει κορδέλα κι έναν γρήγορο υπέρηχο. Ο ιδιώτης θέλει κάθε εβδομάδα (αλλά πάω εναλλάξ με τον άλλο) και μου κάνει μόνο υπέρηχο αναλυτικό, αλλά λέει η κορδέλα δεν είναι απαραίτητη προς το παρόν. Πάντως και οι δύο τα ίδια μου λένε (ευτυχώς ευχάριστα πράγματα), μονο στο βάρος του μπεμπούλη διαφωνούν. Όπως φαίνεται πάντως, άλλη μία εβδομάδα σίγουρα θα φάω (του αρέσει η ζεστούλα της κοιλιάς μου...) αν και έχει κατέβει αρκετά.

τι ειναι η κορδελα? αν εννοεις τον καρδιοτοκογραφο σε μενα ηταν εντελως αχρηστος, ειχα κανει τελεια διαστολη το μωρο εσπρωχνε να βγει κι εκει οι συσπασεις δεν εφταναν ουτε στο 20. ασε που ειναι πολυ αβολο να καθεσαι τοση ωρα ανασκελα κ πονας περισσοτερο. και τωρα δεν τη μπορω παλι αυτη τη διαδικασια.

το πρωτο σου παιδακι ειναι? υπομονη γιατι μπορει να περασεις κ την ΠΗΤ και μετα να γεννησεις. ευτυχως φετος δν εχει τοση πολλη ζεστη

γεια σας κοριτσια πριν λιγο του τηλεφωνησα του γιατρου.καλα ειμαι εκτος απο κατι τσιμπηματακια και τη λεκανη μου που την νοιωθω πιασμενη και με πονανε τα κοκαλα της δεν εχω κατι αλλο.και κατι υγρα που εχανα σε ποσοτητα την περασμενη εβδομαδα σταματησαν αυτη τη βδομαδα.του ειπα τι γινετε γιατρε μου δεν χρειαζετε να με δεις καθολου αν δε μου ρθει να γεννησω?και ηταν πολυ χαλαρος.μου πε ελα τη δευτερα αφου θες.

δε ξερω ψιλοτσατιστηκα,αφου θελω?????τι αναισθησια ειναι αυτη?εγω ξερω και βλεπω οτι τωρα στο τελος μας παρακολουθουν εντατικα και αυτος αν δε το ζητουσα δε θα με κοιτουσε καθολου ολο τον 9ο?και να πω οτι δεν τον ξερω,και θα με ξεγεννησει και σε κλινικη και θα παρει και ενα σωρο λεφτα...τι να πω απορω????????:confused:

τελοσπαντων ας παω εγω τη δευτερα να μαι ησυχη.....

Πάντως κι εγώ είχα πάει στην 35w+0 και μου είπε να πάω πάλι σε δύο βδομάδες, δηλαδή στις 37 συμπληρωμένες..Ο κάθε γιατρός έχει δικό του σύστημα. Κι εμένα μου φαίνεται περίεργο, αλλα προσπαθώ να είμαι ήρεμη και να μην αγχώνομαι χωρίς λόγο, αφου το μπεμπάκι μου το ακούω κανονικά..

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Νομίζω οτι έχει να κανει πολύ και με το πως βλέπει τα πράγματα. Δηλ εμενα με ειδε στην 36+4 και θα με δει την παρασκευη που θα ειμαι 38+4 γιατι προφανώς έβλεπε οτι ήταν ψηλά η μπέμπα και ολα ήταν καλα. Φαντάζομαι τώρα θα με βλέπει πολύ συχνότερα και ειδικα αν δει "σημάδια" που πρεπει να παρακολουθησει. Θα έχει σημασια οτι ειναι και το πρωτο μου και συνηθως οι πρωτοτοκες αργουν απ΄οτι λένε. Εγώ να σας πω δεν σκέφτηκα οτι ειναι αργά γτ εχω εμπιστοσύνη και νομιζω οτι αν εμπιστευεστε το γιατρο σας δεν πρεπει να σας αγχώνει η συχνότητα των επισκεψεων.

Πιστεύω οτι αν ζητούσε να με δει πολύ τακτικά χωρίς ιδιαίτερο λόγο θα περνούσε απο το μυαλό μου οτι το κανει για τα χρήματα ή αισθάνεται ανασφάλεια. Χωρις να σημαίνει απαραίτητα οτι οποιος γιατρός το κάνει αυτό το κανει και γι αυτους τους λόγους έτσι? Αλλά και πάλι θα σκεφτόμουν οτι κάποιος λόγος θα υπάρχει που θέλει να με δει. Όπως ειπατε και παραπάνω ο καθε γιατρός έχει το σύστημά του, οποτε ας μην αγχωνόμαστε γι αυτά, τώρα έχουμε ένα βουνό απο άλλα θέματα να αγχωθούμε...

Με το καλό τα μωράκια σας!!!!

Κορίτσια στην πρωτη μου εγκυμοσύνη θυμάμαι ειχα παει στο γιατρό να με δει στις 35+4 εβδομάδες και ειδε οτι το πολυ να περνα καμια δεκαρια μερες ακόμα.Οπότε μου ζήτησε να με δει σε 4 μέρες πάλι.Τελικα με επιασαν οι πονοι το ιδιο βραδυ κατα τις 1:00 και ξημερώματα βρισκόμουν στην κλινική.Γεννησα το μεσημεράκι κατα τις 12 τελικα.Ευτυχως ολα ήταν καλα και ο μικρός 2450 στο βάρος.

Διαφημίσεις

Εγω από την 36η εβδομάδα και μετά πήγαινα κάθε 4 μέρες περίπου και μετά την 37η που είχε αρχίσει να μειώνεται το αμνιακο κάθε 2 μέρες (και δεν μου έπαιρνε και επίσκεψη)

Qxemp2.png