Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαρμελάδες


ateli

Recommended Posts

  • 3 months later...

Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 56
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • 3 εβδομάδες μετά...

Αφροδιτη από άλλο σάιτ βρήκα την ίδια συνταγή για μαρμελάδα μανταρίνι και την έφτιαξα. Έγινε τέλεια να την δοκιμάσετε. Εάν δεν θέλετε την πικρίλα αφήστε λίγο περισσότερο χρόνο τις 2 πρώτες βράσεις.

 

Όσες γνωρίζετε δώστε μου τα φώτα σας για να φτιάξω μια μαρμελάδα λεμόνι.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

καλησπέρα!! θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις για όσες γνωρίζουν. βαζάκια που βρίσκουμε που να κλείνουν αεροστεγώς? και μπορούμε να κάνουμε μαρμελάδα με κομπόστα πχ. βερίκοκο ή ροδάκινο?

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

  

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

καλησπέρα!! θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις για όσες γνωρίζουν. βαζάκια που βρίσκουμε που να κλείνουν αεροστεγώς? και μπορούμε να κάνουμε μαρμελάδα με κομπόστα πχ. βερίκοκο ή ροδάκινο?

 

Eγώ χρησιμοποιώ βάζα από μαρμελάδα αγοραστή, μέλι, κλπ τα οποία είναι σε καλή κατάσταση, να μην έχει φθαρεί το καπάκι βασικά και τα χρησιμοποιώ 1-2 φορές.

 

Τώρα για να κλείσω τα βάζα αεροστεγώς τα γεμίζω με καυτή μαρμελάδα μέχρι 2-3 χιλιοστά κάτω από το χείλος του βάζου, καθαρίζω το χείλος και τα κλείνω καλά φορώντας γάντι φούρνου γιατί καίνε. Η ζέστη από τη μαρμελάδα φουσκώνει ελαφρώς το καπάκι και όταν αυτό κρυώσει μετά από ώρες"ρουφιέται" μέσα και δημιουργεί κενό αέρος. Το διάβασα σε βιβλίο με τεχνικές μαγειρικής. Δεν μου αρέσει να τα αναποδογυρίζω γιατί λερώνει το καπάκι και έρχεται και σε επαφή η μαρμελάδα με την επίστρωση που έχει μέσα το καπάκι που είναι πλαστική.

 

Το κάνω χρόνια και σε σάλτσες και έχει μεγάλη επιτυχία. Έχω κρατήσει μαρμελάδα κορόμηλο που δένει καλά δύο χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πάρα πολύ!!! αν ξέρει κάποια και για το αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κομπόστα για τη παρασκευή μαρμελάδας....:confused:

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

  

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...