Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
 • Tell a friend

  Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ολιστικοί Γιατροί (Video Cyprus TV)


Recommended Posts

Rosie έχεις ακουστά Γιώργος Μηνούδη & Δημήτρη Τσουκαλά;

 

Εγώ έχω θετική εντύπωση και για τον dadamo αν και νομίζω εσύ (ή κάποια άλλη έχει τις αντιρρήσεις τις)

 

Εδώ και

Υποψιάζομαι ότι στην Κύπρο τα μυαλά είναι ποιό ανοικτά, μάλλον λόγω επιρροών της Αγγλίας. Αυτό φαίνεται και από την προσέγγιση της παρουσιάστριας, που μου έκανε πολύ θετική εντύπωση πόσο ευγενής ήταν.

 

Περίληψη:

Ξεκινάει με καρκίνο παχέος εντέρου

... και συνεχίζει με ολιστική προσέγγιση, με έναν συμβατικό γιατρό και πολλούς - ας πούμε - ολιστικούς / εναλλακτικούς.

Μια περίπτωση με πολλά προβλήματα στο Νο 6.

 

Τα λένε για το ψωμί και το γάλα.

 

Μέτρηση ph, αλκαλικά στομάχια στο Νο 9.

 

Διπλά τυφλά πειράματα η απάντηση του συμβατικού σε αυτό και στο τέλος του 9 κλιμακώνεται η σύγκρουση.

 

Στο 10 συνάδελφος του κύριου Ποταμίτη (συμβατικού) μας λέει τηλεφωνικά ότι είναι πολύ επικίνδυνο να βασιζόμαστε σε 2-3 περιστατικά.

 

Στο 11 ο συμβατικός μας λέει ότι η ασθενής έγινε καλά χάρη στο placebo effect, επειδή ο γιατρός είχε καλή επικοινωνία μαζί της. Μετά τα μπάλωσε κάπως.

 

Η αλήθεια περνάει από τρία στάδια όπως έλεγε ο Σοπενχάουερ. Πρώτα προσπαθείς να την γελοιοποιήσεις. Έπειτα επιτίθεσαι βίαια σʼ αυτή και στο τελικό στάδιο την δέχεσαι πηγή

 

Αντιγράφω και σχόλια φίλου

Οι περισσότεροι κλασικοί εκνευρίζονται όταν στριμωχτούν διότι δεν έχουν επιχείρημα για αντιπαράθεση σε πραγματικά γεγονότα. Αυτά δεν τους τα έχουν πεί οι ιατρικοί επισκέπτες, ούτε τα διαβάζουν στον ελεγχόμενο ιατρικό τύπο.

Τούς έχει γίνει τέτοια πλύση εγκεφάλου που δεν κοιτάνε έρευνες απο ανεξάρτητα ερευνητικά εργαστήρια.

Σού μιλάνε για σωστή διατροφή χωρίς να γνωρίζουν σε τί συνίσταται.

Πολεμάνε τα διατροφικά συμπληρώματα διότι δεν παράγονται απο τη "BIG FARMA" που λέει ο Mercola και απο την οποία παίρνουνε προμήθειες.

Όταν αρχίσουν αρκετοί να αντιλαμβάνονται πως πέσανε θύματα εκμετάλλευσης του φαρμακευτικού κυκλώματος θα αρχίσει το πέρασμα στο τελικό στάδιο (βλέπε παραπάνω Σοπενχάουερ) με γεωμετρική πρόοδο, (εύχομαι να μην αργήσει).

Οι "κλασικοί" κάνουν το λάθος να μιλάνε στον ασθενή για στατιστικά, χωρίς να εξετάζουν κατηγορίες & υποδιαιρέσεις μεταξύ των οργανισμών, (όπως π.χ. ο D'Adamo και ο πατέρας του πρίν αυτόν).

Κανείς δεν θεωρεί και δεν θέλει τον εαυτό του στατιστικό εφ' όσον ζεί.

Πάντως σε λίγο καιρό, ακόμη και τα στατιστικά που επικαλούνται θα είναι σε βάρος τους, επειδή ΤΩΡΑ διαδίδονται και αναπτύσσονται οι ολιστικές θεραπείες.

 

Να και ο συμβατικός που μάλιστα είναι και πρόεδρος http://www.moh.gov.cy/moh/cmc/cmc.nsf/cmc05_gr/cmc05_gr?OpenDocument

Πολλά τα συμφέροντα!

πᾶν μέτρον ἄριστον

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Η αλήθεια περνάει από τρία στάδια όπως έλεγε ο Σοπενχάουερ. Πρώτα προσπαθείς να την γελοιοποιήσεις. Έπειτα επιτίθεσαι βίαια σʼ αυτή και στο τελικό στάδιο την δέχεσαι πηγή

 

Αυτό είναι και το αγαπημένο quote του Dr Mercola, πρώτη φορά το ακούω στα ελληνικά!

 

Αll truth goes through three stages:

1. First, it is ridiculed

2. Second, it is violently opposed

3. Finally, it is accepted as self-evident

 

Στην Ελλάδα είμαστε ακόμη στο πρώτο βήμα! :rolleyes:

 

Δεν γνωρίζω δυστυχώς Έλληνες ολιστικούς γιατρούς, με εξαίρεση το Δρ. Κωνταντίνο Μουρούτη (έχει γράψει και ένα βιβλίο για τα εμβόλια).

 

Και ναι, στην Κύπρο είναι αρκετά πιο μπροστά από εδώ στο θέμα της ολιστικής ιατρικής.

Συγκεκριμένα η παρουσιάστρια που έβαλες κάνει μια εξαιρετική καθημερινή εκπομπή και έχει καλέσει πάρα πολλές φορές το Μουρούτη ο οποίος μίλησε για τα εμβόλια, τις καισαρικές τομές, τη διατροφή κτλ.

Πότε έχετε δει το Μουρούτη να παρουσιάζεται στην ελληνική τηλεόραση;

Γιατί μόνο στην Κύπρο να τον καλούν παρόλο που δεν είναι Κύπριος; :confused:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...
 • 3 weeks later...
 • 5 weeks later...

Διαφημίσεις

 • 3 weeks later...

Ο Παπαγιανόπουλος δηλώνει νηστιολόγος / νηστειοθεραπεύτης

http://www.bis.gr/nist/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

Έχει οπαδούς αλλά και εχθρούς. Με αφορμή συζήτηση σε άλλο νήμα παραθέτω και την σελίδα http://www.bis.gr/nist/index.php?option=com_content&task=view&id=18&Itemid=32 από όπου μπορεί να κατεβάσει κανείς 4 pdf σε μορφή παρουσίασης.

Κατα την γνώμη μου, είναι ένας ακόμα ολιστικός γιατρός κάτι που φαίνεται από τις αρχές που περιγράφει. Λογικό να φαίνεται σε πολλούς ιδιαίτερα ακραίος από την άλλη δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε ότι σε πολλά δύσκολα περιστατικά έχει επιτυχίες (δεν έχω προσωπική εμπειρία, ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά θετικά σχόλια φτάνουν στα αυτιά μου)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε συζητήσει και εδώ για τον Παπαγιαννόπουλο

από το μήν 115 και κάτω

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=30078&highlight=%D0%E1%F0%E1%E3%E9%E1%ED%ED%FC%F0%EF%F5%EB%EF%F2&page=3

 

Οι ασθενείς του δεν τρώνε μόνο λαπά και παξιμάδια, μόνο στη διάρκεια θεραπείας υπάρχουν κάποια στάδια που είναι πολύ επιθετική η προσέγγισή του. Στο βιβλίο με τις συνταγές του υπάρχει και κρεάς και ψάρια και γενικά μεγάλη ποικιλία

Link to comment
Share on other sites

Πώς να εφαρμόσεις απόλυτη νηστεία σε ένα παιδί? Πώς να εξηγήσεις στο 2χρονο ότι δεν κάνει να φάει τπτ?

 

Κι εγώ έχω ακούσει καλά λόγια από όσους έχουν πάει και αυτό κάτι δείχνει, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα εφάρμοζα νηστεία σε ένα μικρό παιδί.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Mα στο βιβλίο της η Campbell εξηγεί ότι η GAPS Intro λειτουργεί όπως και η νηστιοθεραπεία. Και οι δύο προσεγγίσεις φέρνουνε τον οργανισμό μας σε κατάσταση ketosis (όπως και τα αρχικά στάδια της δίαιτας Ατκινς).

Οπότε ναι, και η νηστιοθεραπεία αποτελεί μια αποτελεσματική προσέγγιση για την επούλωση του εντέρου.

Η βασική διαφορά των δύο προσεγγίσεων είναι ότι η GAPS Intro ταυτόχρονα θρέφει τον οργανισμό (nourishing) ενώ η νηστιοθεραπεία τον "λοιμοκτονεί" (starving).

Τα starvation diets (άλλο παράδειγμα είναι η raw vegan diet) είναι κατάλληλα και πολύ αποτελεσματικά σε περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών όπως ο καρκίνος, και πάλι βραχυπρόθεσμα.

Και σίγουρα δεν είναι κατάλληλα για μικρά παιδάκια, εγκυμονούσες και θηλάζουσες μητέρες.

 

Πάντως αν μελετήσει κάποιος την Campbell προσεκτικά (βιβλίο και επιστημονικά άρθρα της) δίνει μελετημένες απαντήσεις σε όλα, κάτι που δεν έχω προσέξει να κάνει τόσα χρόνια κανένας γιατρός, ολιστικός ή μη (ούτε καν ο Mercola!).

Γι' αυτό σας λέω ότι ξαφνικά όλες οι σκόρπιες γνώσεις που έχω τόσα χρόνια στο μυαλό μου σαν κομματάκια ενός μεγάλου παζλ αρχίζουνε να ενώνονται και να αποκαλύπτουνε μια θαυμάσια εικόνα! :D

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σεβαστός ο "φωνακλάς" mercola που προφανώς θέλει να αφυπνίσει αλλά κάπου κάποιες στιγμές δείχνει πρόχειρος στα άρθρα του. Για παράδειγμα στο http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/03/30/beware-of-the-agave-nectar-health-food.aspx επαναλαμβάνει συνέχεια τα ίδια και τα ίδια (4 φορές την φράση "worse than hfcs") και στερείτε ποιότητας πχ γράφει "...agave syrup does have a low-glycemic index, so does antifreeze...". Κάπου είναι λογικό, εφόσον γράφει λίγο πολύ ένα newsletter την ημέρα, η ποσότητα συχνά στερεί από την ποιότητα.

Συχνά αντί να στέλνω σε φίλους άρθρα του παίρνω τα λινκς που έχει πάνω πάνω από τα οποία παίρνει αφορμή για να γράψει, ντρέπομαι. Ενδιαφέρον έχει να δει κανείς και την γράφει η "σκεπτικιστική" wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Mercola καθώς και κάποιες σκληρές κριτικές των βιβλίων του στο amazon.

Πιστεύω πολύ ωραία και ολιστικά έγραψε και ο Mr Anticancer http://www.anticancerbook.com/

Το γεγονός ότι π.χ. δεν είχε ψάξει το θέμα της Αγαύης του του παραβλέπω.

Τέλος δεν είναι και τόσο δίκιο να συγκρίνουμε βιβλία με άρθρα στο internet.

 

Σίγουρα ο κάθε ολιστικός / εναλλακτικός πρέπει να είναι πολύ προσεχτικός και μελετημένος επειδή οι "άλλοι" παραμονεύουν ... στην γωνία.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
Από αυτά που γράφετε καταλαβαίνω ότι θεωρείτε ότι η κατανάλωση κόκκινου κρέατος δεν μας ωφελεί και ότι μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο. Όποιες μελέτες όμως έχουν δείξει κάτι τέτοιο αφορούν σε επεξεργασμένο κρέας (αλλαντικά). Επίσης το υπερβολικό ψήσιμο του κρέατος μπορεί να οδηγήσει σε καρκινογένεση. Ένας τρόπος να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο είναι να μαρινάρουμε το κρέας.

Ως πρώην χορτοφάγος, σας διαβεβαιώνω ότι η χορτοφαγία δεν ωφελεί την υγεία μας και ότι η με μέτρο κατανάλωση κρέατος (και μάλιστα κόκκινου κρέατος) είναι ευεργετική για την ανθρώπινη υγεία. Συνιστώ βέβαια την κατανάλωση βιολογικού κρέατος. Θα πρέπει να αποφεύγουμε την κατανάλωση κρέατος συμβατικής εκτροφής για ευνόητους λόγους.

Στο βιβλίο μου 'Χοληστερίνη: Ένας σύγχρονος μύθος' εξηγώ αναλυτικά για ποιον λόγο πρέπει να τρώμε κρέας (και μάλιστα κόκκινο κρέας). Εδώ περιληπτικά σας γράφω τα εξής:

Το κρέας περιέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την επισκευή των ιστών και των οργάνων του σώματος, συμπεριλαμβανομένων αυτών του καρδιαγγειακού συστήματος.

Τα δημητριακά έχουν πολύ χαμηλό περιεχόμενο πρωτεΐνης. Κάποιος θα χρειαζόταν να καταναλώσει επτά με οκτώ κομμάτια ψωμιού ολικής αλέσεως ή τέσσερεις με πέντε κούπες μαγειρεμένου καστανού ρυζιού, για να φτάσει το ποσό της πρωτεΐνης που περιέχεται σε μια μερίδα μπριζόλας.

Το κρέας είναι η πλουσιότερη πηγή όλων των βιταμινών του συμπλέγματος Β. Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Β12, που υπάρχει σε μικρές ποσότητες στα αυγά και στο γάλα και απουσιάζει από τις φυτικές τροφές.

Το κρέας, ιδιαίτερα το κοτόπουλο, το χοιρινό και το κόκκινο κρέας, είναι η μόνη σημαντική πηγή καρνοσίνης. Η έρευνα δείχνει ότι αυτό το αμινοξύ επιταχύνει την επούλωση των πληγών, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αδειάζει το σώμα από τα βαρέα μέταλλα και καταπολεμά τον καρκίνο. Η καρνοσίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και αποτελεί έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό παράγοντα κατά της γλύκανσης, μιας επιβλαβούς διαδικασίας που επιταχύνεται από τα υψηλά επίπεδα σακχάρου του αίματος. Τα σάκχαρα προσκολλώνται στις πρωτεΐνες του σώματος και τις καταστρέφουν.

Το κρέας είναι επίσης η μόνη αξιοσημείωτη πηγή L-καρνιτίνης, με το αρνί να αποτελεί την πλουσιότερη πηγή όλων.

Το κρέας είναι η καλύτερη πηγή κρεατίνης, ένα αμινοξύ που χρησιμοποιείται από το σώμα, για να σχηματίσει ATP, τη χημική πηγή ενέργειας που δίνει δύναμη στα κύτταρά μας.

Το κρέας είναι πλούσια πηγή ταυρίνης, ενός σημαντικού αμινοξέος του οποίου η συγκέντρωση στα αυγά, στο γάλα και στις φυτικές τροφές κυμαίνεται από αμελητέα σε μηδαμινή. Η ταυρίνη βρίσκεται σε υψηλές συγκεντρώσεις στην καρδιά, στον εγκέφαλο και στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Από όλα αυτά φαίνεται ότι το κρέας περιέχει στοιχεία που λείπουν από άλλες τροφές.

Θα μπορούσε βέβαια κάποιος που δεν τρώει κρέας να είναι υγιής, αν τρώει ψάρια; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι η εξής: Τα ψάρια είναι μια υγιεινή τροφή και θα μπορούσαμε να είμαστε υγιείς τρώγοντας ψάρια και χωρίς να τρώμε κρέας. Όμως στη σύγχρονη εποχή τα ψάρια περιέχουν βαρέα μέταλλα λόγω της μόλυνσης των θαλασσών. Για αυτό δεν θα πρέπει να τρώμε ψάρια κάθε μέρα.

Από όλα αυτά συνάγεται το συμπέρασμα ότι η με μέτρο κατανάλωση όλων των τροφών (συμπεριλαμβανομένου του κόκκινου κρέατος) είναι ωφέλιμη για την υγεία μας.

πηγή

Ο ίδιος γράφει και για τον ήλιο, την νηστεία, την χοληστερίνη, τα μυστικά της μακροζωίας και μου θυμίζει κάπως τον φωνακλά mercola με το στυλ που έχει.

Δεν είναι όμως γιατρός αλλά διατροφολόγος.

Σχολιάστε ...

πᾶν μέτρον ἄριστον

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 8-10μμ από την ιστοσελίδα http://www.keadd.gr και συγκεκριμένα μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://keadd.gr/wb/pages/diadiktyaka-seminaria/live-streaming.php

 

Οι ανακαλύψεις και τα δεδομένα στην σύγχρονη ιατρική επιστήμη είναι συνεχόμενες και ραγδαίες.Σε ποιο γιατρό να πάει κανείς; Ποια θεραπεία να επιλέξει;

 

Συμβατική ιατρική, εναλλακτική ιατρική, ομοιοπαθητική, φυσική ιατρική, λειτουργική ιατρική, είναι μερικές από τις πολυάριθμες και διαφορετικές σχολές που επικρατούν σήμερα και η καθεμία έχει να προτείνει μια διαφορετική ματιά και άποψη σε θέματα θεραπείας.

 

Είναι δυνατόν να βρεθεί ένα κοινό σημείο; Μπορούν να ταξινομηθούν οι διαφορετικές προσεγγίσεις ώστε να χρησιμοποιήσει κανείς ό,τι καλύτερο υπάρχει από τον κάθε χώρο και τρόπο προσέγγισης;

 

Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 8-10μμ από την ιστοσελίδα http://www.keadd.gr και συγκεκριμένα μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://keadd.gr/wb/pages/diadiktyaka-seminaria/live-streaming.php

το έλαβα από το newsletter του, λογικά θα έχει ενδιαφέρον.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Μιας και ο φόβος έχει να κάνει με την συμβατική κυρίως προσέγγιση της αρρώστιας, το παραθέτω εδώ αυτό το κείμενο που "ψάρεψα"

Η πανούκλα, ο γιατρός και ο φόβος...

 

 

 

Ήταν κάποτε ένας γιατρός. Μια μέρα φεύγοντας από την πόλη που έμενε για να πάει σε μια άλλη γειτονική όπου είχε δουλειά, συνάντησε την πανούκλα που έμπαινε. Σταμάτησε και την ρώτησε:

 

 

 

«Πάλι εδώ; Τι ήρθες να κάνεις;»

 

 

 

Και η πανούκλα απάντησε: «Είναι η σειρά μου».

 

«Πόσους θα πάρεις αυτή τη φορά;» ρώτησε ο γιατρός.

 

«Λίγους, γύρω στους χίλιους», απάντησε η πανούκλα.

 

 

 

Μετά από μια εβδομάδα ο γιατρός (έχοντας ενημερωθεί εντωμεταξύ για την κατάσταση στην πόλη του) επέστρεψε, και στην είσοδο της πόλης αντάμωσε την πανούκλα που έφευγε...

 

«Μου είπες ψέματα», της είπε. «Είχες πει ότι θα πάρεις κάπου χίλιους και τελικά πέθαναν πέντε χιλιάδες».

 

Κι εκείνη απάντησε: «Δεν είπα ψέματα. Εγώ πήρα χίλιους. Τους υπόλοιπους τους σκότωσε το άγχος και ο φόβος».

 

 

 

Το άγχος και ο φόβος είναι περισσότερο θανατηφόρα από την πανούκλα που βιώνουμε.

 

Τις περισσότερες φορές ο φόβος μήπως συμβεί το χειρότερο είναι χειρότερος από το να συμβεί το χειρότερο.

 

Στη ζωή μας βιώνουμε εκατομμύρια καταστροφές από τις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία δεν συμβαίνει ποτέ. Τις βιώνουμε μόνο στο μυαλό μας. Συλλογικά και ατομικά όλοι κάτι φοβόμαστε:

 

 • τη χρεοκοπία,
 • την απόλυση,
 • την κατάρρευση του ευρώ,
 • τους ιούς,
 • τους χωρισμούς,
 • μήπως πέσει ο ουρανός στα κεφάλια μας...

 

 

Ο φόβος όμως δυστυχώς είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο πολιτικής χειραγώγησης.

 

Το δηλητήριο που παραλύει τη δράση και την αντίσταση στην επέλαση οποιασδήποτε εξουσίας.

 

Η υπερβολική ανησυχία οδηγεί σε ακινησία.

 

 

 

Αν αρχίσουμε να ζούμε στη στιγμή ο φόβος εξαφανίζεται.

 

 

 

Ο κάθε φόβος έρχεται μέσα από μια επιθυμία.

 

Έτσι αν αρχίσουμε να παρατηρούμε τον εαυτό μας θα διαπιστώσουμε ποια επιθυμία είναι αυτή που τον δημιουργεί και αν είμαστε αρκετά συνειδητοί θα διακρίνουμε την ματαιότητα που κρύβεται πίσω από αυτή την επιθυμία.

 

 

 

Ο φόβος επίσης προέρχεται από την ανασφάλειά μας για το αύριο.

 

Το αύριο όμως πάντα θα είναι ανασφαλές.

 

Η ζωή είναι όμορφη επειδή είναι ανασφαλής.

 

Η ανασφάλεια χρωματίζει με ομορφιά τη ζωή μας.

 

Η ζωή είναι όμορφη γιατί έχει ανατροπές. Δεν είναι δεδομένη.

 

Η ζωή είναι όμορφη γιατί υπάρχει ο θάνατος. Η ζωή έχει αξία γιατί μπορεί να χαθεί. Αν δεν μπορούμε να την χάσουμε τότε η ζωή γίνεται φυλακή. Δεν θα μπορέσουμε να την απολαύσουμε.

 

 

 

Όπως λέει ο Όσσο : «Άκου πάντα το κάλεσμα του αγνώστου και αφέσου να βρίσκεσαι πάντα σε κίνηση. Ποτέ μη προσπαθείς να αγκιστρωθείς από κάπου. Το να αγκιστρωθείς σημαίνει να πεθάνεις. Είναι ένας πρώιμος θάνατος».

 

 

 

Λίγη αίσθηση του χιούμορ, λίγο γέλιο, αθωότητα παιδιού- και τι έχεις να χάσεις;

 

Προς τι ο φόβος ;

 

 • Τίποτα δεν έχουμε.
 • Έχουμε έρθει χωρίς τίποτα.
 • Χωρίς τίποτα θα φύγουμε.

 

 

Ο Σενέκας, διάσημος Ρωμαίος Στωικός φιλόσοφος είπε: Timendi causa est nescire, που σημαίνει: η αιτία του φόβου είναι η άγνοια.

 

Ποια άγνοια;

 

-

 

Η άγνοια ότι τα πάντα συμβαίνουν στη ζωή μας για ένα μοναδικό λόγο.

 

- Για να μας αφυπνίσουν από το λήθαργό μας.

 

- Για να πονέσουμε, έτσι ώστε μέσα από τον πόνο να αναγκαστούμε να φέρουμε στην επιφάνεια την αληθινή μας φύση.

- Η άγνοια ότι το δράμα της ζωής μας είναι τέλειο.

 

 

 

Και όπως πρόσφατα μου είπε ένας καλός φίλος και δάσκαλος:

 

Στο τέλος όλα θα είναι καλά. Κι αν δεν είναι όλα καλά θα σημαίνει πως το τέλος δεν ήρθε ακόμη....

πᾶν μέτρον ἄριστον

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σεβαστός ο "φωνακλάς" mercola

καλά δεν σας πονηρεύει ο τεράστειο όγκος προιόντων που πουλά ο μέρκολα; :rolleyes:

 

(δε θα αναφερθώ ούτε στην παιδική ικανότητα του να βγάζει συμπεράσματα ακολουθώντασ εντελώς μη λογικά επιχειρήματα, ούτε στο ότι θεωρεί τον εαυτό του το μόνο "γιατρό" (μαζί με δυο τρεις ακόμα) και όλους τους άλλους γιατρους και τα θαύματά τους χαραχτηρίζει ως "υποχείρια" του χρήμματος και των φαρμακοβιομηχανιών)

 

θα ήθελα την απαντησή σας μόνο στο πρώτο ερωτημα

Link to comment
Share on other sites

καλά δεν σας πονηρεύει ο τεράστιος όγκος προϊόντων που πουλά ο μέρκολα; :rolleyes:

Δεν διαβάζω mercola πλέον, δεν μου αρέσει το στυλ του, από την άλλη δεν πρέπει να βγάλει και αυτός τα προς το ζην κάπως;

Αν δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη κάποιας μερίδας δεν θα μπορούσε να πουλήσει τίποτα.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
O dadamo ειναι αυτός που του στέλνεις τα σαλια σου να σου πει σε πια διατροφικη ομάδα ανήκεις?Πάλι καλα που δε ζητάει τιποτα άλλο!

Αντιγράφω ένα σχόλιο από το άρθρο:

Interesting-- Dr. D'Adamo has a test for taster status included in his Genotype Diet kit so you can identify the polymorphism and adjust your diet accordingly. I am a taster and my husband is a non-taster. Glad you are finally catching up to Dr. Peter D'Adamo, welcome to the future of medicine individualized diets that silence harmful genes and up regulate the good ones.-- :)

daily mail

πᾶν μέτρον ἄριστον

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...