Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σπαρακτικά κλάμματα χωρίς να ξέρω τον λόγο....

Recommended Posts

Κορίτσια βοήθεια!!!

Αυτή είναι μία νέα καταπληκτική συνήθεια της τρίχρονης κόρης μου...

Εκεί που είναι όλα μιά χαρά, ξαφνικά κάτι την ενοχλεί (π.χ. μας λέει κάτι και δεν καταλαβαίνουμε τι θέλει...ή δεν ξέρει τι θέλει...) και αυτή είναι η αρχή της κρίσης.

Κλαίει σπαρακτικά, πέφτει κάτω και χτυπιέται.

Πάω να την ηρεμίσω, τη ρωτάω μετά στην υστερία της τι θέλει, προσπαθώ να τη χαιδέψω...Κανένα αποτέλεσμα. Ούτε μου απαντάει και μερικές φορές δεν θέλει καν να την ακουμπήσω...με χτυπάει!!!!

Άλλες φορές απλά την αγνοώ....επίσης κανένα αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η ΚΡΙΣΗ κρατάει κανένα εικοσάλεπτο-μισάωρο και μετά εξουθενωμένη ηρεμεί. Όταν μετά τη ρωτάω τι ήθελε και έκλαιγε....μου λέει: "δεν ξέρω!!!".

Τι να κάνω;

Πως να το αντιμετωπίσω;

Είχε καμμία σας παρόμοια εμπειρία;

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

καλημερα mami!! μηπως εχει γινει καποια αλλαγη στο προγραμμα της τωρα στα κοντα? ή καποια γενικοτερη αλλαγη? κατι τετοιο ισως την ενοχλησε και ασυναισθητα αντιδραει ετσι. πχ εγω ειχα κτι παρομοιο οταν κοψαμε την πιπιλα. μια φιλη μου με την μικρη της οταν μετακομισαν... καμμια φορα συμβαινει να ενοχλουνται απο κατι κ αν δεν μπορουν να το εκφρασουν απλα αντιδρουν ετσι!

φυσικα παιζει κ το να θελει απλα να σου τραβηξει την προσοχη....!!!! το κανουν κ αυτο τα μαμουνια!!! δοκιμασε την ωρα που εχει το ξεσπασμα να της αποσπασεις την προσοχη με κατι πχ ''παμε να παιξουμε?''

και η δικια μου κανει καπως ετσι αλλα εχει λογο....οταν δεν γινετε το δικο της.εγω την εξηγω οτι δεν μπορει να γινετε παντα το δικο της και αν συνεχιζει την αγνοωω.....μετα απο λιγο σταματαει.αλλα εχει την γιαγια της που παντα υποχωρει οποτε το παιδι περνει μπερδεμενα μηνυματα...απο την μια εσυ μου λες οχι αλλα η γιαγια μου λεει ναι?

βασικα παρακολουθω πολυ την εκπομπη στο σκαι την νταντα αμεσου δρασης και δινει πολλες συμβουλες....και η βασικη αρχη να μενουμε σταθεροι εμεις για να πειθαρχησουν και τα παιδια...αποψη μου παντα να την πεις απο πριν οτι θα την βαλεις τιμωρια αν το ξανακανει.

Κάτι έχει αλλάξει στη ζωή σας και το παιδί το μυρίζεται και δεν ξέρει πώς να εκφράσει το άγχος του και την αγωνία του. Φυσικά την ώρα που συμβαίνει είναι πολύ δύσκολο (το έχω περάσει). Νομίζω ότι με την τιμωρία και τη συζήτηση δεν βγαίνει τίποτα. Εκείνη τη στιγμή πες δυο κουβέντες με σταθερή φωνή, όχι αυστηρή, και ασ'την να εκφραστεί (προσέχοντας φυσικά να μην χτυπήσει). Τέτοιες στιγμές εγώ σκέφτομαι ότι αν δεν ήμουν μεγάλη, πολύ θα μου άρεσε να βάλω τα κλάματα ή να τσιρίξω για να μου φύγει η ένταση. Παρατήρησε πότε ξεκινά η συμπεριφορά και τι αλλαγές έχουν γίνει στη ζωή σας, και θα καταλάβεις πολλά....:cool:

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ κορίτσια.

Με βοηθήσατε όλες τόσο πολύ.....

Θα ψάξω να βρω τι φταίει, όμως τουλάχιστον με την βοήθειά σας τώρα ξέρω πως να το αντιμετωπίσω!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png