Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καμιά συνταγούλα για μπισκοτάκια;;;

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες/ους

ο μπέμπης μου μόλις έγινε 8 μηνών, θηλάζει ακόμα και τρώει φρουτάκια , κρεατο/χορτόσουπα και αν θελήσει απογευματινό, καμιά αυτοσχέδια κρεμούλα βρώμης με φρουτάκια κ.τ.λ.

Μεχρι τώρα δεν του έχω δώσει τίποτα συσκευασμένο με αλάτι ή ζάχαρη και γενικά θέλω μέχρι τον χρόνον τουλάχιστον να τον κρατήσω μακριά από αυτά τα δύο.

Ψάχνω λοιπόν καμιά συνταγούλα για νόστιμα μπισκότα χωρίς όμως γάλα (αφού θηλάζει κρίμα δεν είναι;) ή ζάχαρη. Ό,τι βρίσκω στο ιντερνετ περιέχει τουλάχιστον φαρίν λακτέ και δεν τη θέλω ούτε αυτή. Τι μπορώ να κάνω για να του δίνω να τρώει για τα δοντάκια του ή για να ρίχνω μέσα στην κρεμούλα του το απόγευμα;; Αυτό το απογευματινό με προβληματίζει γενικά πολύ. Δεν ξέρω τι να του κάνω που να είναι έτσι όπως το θέλω κιόλας δηλαδή υγιεινό;)

Περιμένω γνώμες.. Αγλαία καμιά πρωτότυπη ιδέα;;;

M1fyp3.png

g5E6p3.png

Διαφημίσεις

Εγώ φτιάχνω στην μικρή μπισκότα οδοντοφυΐας και η μικρή τρελλαίνετε http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpiskota-odontofiias.html

Βάζω αλεύρι βιολογικό, αντί φαριν λακτέ κρέμα της holle και αντί νερό χυμό φρούτων...

Δες και αυτό το topic ίσως σε βοηθήσει http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=81921

τη συνταγή για τα μπισκότα οδοντοφυϊας την έκανα κι εγώ. Είναι όμως τόοοσο σκληρά και δεν μπορώ να τα βάλω μέσα στην κρεμούλα που φτιάχνω στον bebbako.

Άσε που ο μικρός είναι 10 μηνών και έχει 8 κοφτερά δόντια...οπότε ψάχνω κι εγώ μια συνταγή για μπισκοτάκια που να μπορέι να τα φάει κιόλας ο μικρούλης ή να τα τρίβω μέσα στην κρεμούλα του

Banana Oatmeal Cookies

These moist cookies contain no sweeteners, butter, eggs, or wheat.2 cups rolled oats

2/3cup almonds

1 teaspoon baking powder

1/4 teaspoon sea salt

1/2 teaspoon ground cinnamon

1/4 teaspoon ground nutmeg

1 1/2 cups mashed banana (about 3 bananas)

1/4 cup oil

1 teaspoon pure vanilla extract

3/4cup raisins

Preheat oven to 350 degrees (180 βαθμοί κελσίου). Lightly oil a cookie sheet. Grind oats and almonds to a coarse powder in food processor or blender. Pour them into a large mixing bowl. Stir in baking powder, salt, cinnamon, and nutmeg. In separate bowl or in food processor, beat together bananas, oil, and vanilla until smooth and creamy. Add banana mixture and raisins to oat mixture. Mix well. Drop cookie dough by tablespoons onto prepared baking sheet. Bake for 13 to 16 minutes, or until bottoms are golden brown.

Yield: 3 dozen

Variation: Carob or chocolate chips can be substituted for raisins if desired.

θα τα δοκιμάσουμε και αυτά (βγαίνουν τραγανούστικα ? )!!!! Δεν ήξερα αν σε αυτή την ηλικία μπορούσα να βάλω κανέλα και μοσχοκάρυδο . Βασικά πρέπει να αρχίσω να πειραματίζομαι.

Ευχαριστούμε πολύ

Διαφημίσεις

είναι μαλακά. Να αλέσεις πολύ καλά τα αμύγδαλα για να μην υπάρχουν κομματάκια. Ίσως μπορείς και να τα παραλέιψεις και να συμπληρώσεις βρώμη. Καλύτερα να του να δίνεις στο χέρι παρά να τα βάζεις στην κρέμα, για να ξεχωρίζει σιγά σιγά τις γεύσεις

το θεμα ειναι οτι φοβόμουνα μέχρι τώρα να του δίνω πράγματα στο χέρι να τρώει . Προχθές που του έδωσα μπισκοτάκι ενώ έδειχνε να το δακγώνει κανονικά , μετά από λίγο το βρήκα μαζεμένο όλο στον ουρανίσκο του.

Βέβαια είναι καιρός να μαθαίνει το παιδί να τρώει. Τόσα δόντια για κάποιο λόγο του τα έδωσε ο Θεούλης !!!

Εγώ φτιάχνω στην μικρή μπισκότα οδοντοφυΐας και η μικρή τρελλαίνετε http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpiskota-odontofiias.html

Βάζω αλεύρι βιολογικό, αντί φαριν λακτέ κρέμα της holle και αντί νερό χυμό φρούτων...

Δες και αυτό το topic ίσως σε βοηθήσει http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=81921

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!

Margiota την πρώτη συνταγή που αναφέρεις την έχω ήδη δει αλλά δε μου άρεσε ότι έχει φαριν λακτέ. Το ότι την αντικαθιστάςμ με κρέμα Holle καλό μου ακούγεται αλλά κάτι άκουσα ότι και αυτ'ές περιέχουν βαρέα μέταλλα και μόνο βιολογικές δεν είναι. Το ακούσατε αυτό;; Συνέχεια κάτι καινούριο βγαίνει και δεν έχω τί να δώσω στο παιδί τελικά:mad::x

Το νερό γιατί το αντικαθιστάς με χυμό;; Απλά για γεύση ή κάτι άλλο;

M1fyp3.png

g5E6p3.png

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!

Margiota την πρώτη συνταγή που αναφέρεις την έχω ήδη δει αλλά δε μου άρεσε ότι έχει φαριν λακτέ. Το ότι την αντικαθιστάςμ με κρέμα Holle καλό μου ακούγεται αλλά κάτι άκουσα ότι και αυτ'ές περιέχουν βαρέα μέταλλα και μόνο βιολογικές δεν είναι. Το ακούσατε αυτό;; Συνέχεια κάτι καινούριο βγαίνει και δεν έχω τί να δώσω στο παιδί τελικά:mad::x

Το νερό γιατί το αντικαθιστάς με χυμό;; Απλά για γεύση ή κάτι άλλο;

Για τις κρέμες της holle, τι να σου πω? Το έχω ακούσει και εγώ αλλά δεν είμαι για τπτ σίγουρη. Όσο και να προσπαθούμε να δίνουμε το καλύτερο στα παιδάκια μας όλο και κάτι θα μας βάζει σε υποψίες:?

Και μόνο με αέρα να τα αφήσουμε και αυτός μολυσμένος είναι:evil:

Το χυμό το βάζω και για την γεύση αλλά και για να έχει όσα περισσότερο θρεπτικά συστατικά!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...