Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εξωσωματική με προεμφυτευτικό έλεγχο

Recommended Posts

Γειά σας κορίτσια,

Είμαι καινούρια στο φόρουμ και θα ήθελα να συζητήσω μαζί σας το θέμα της εξωσωματικής με προεμφυτευτικό έλενχο. Το θέμα αυτό έχει ξαναεμφανιστεί αλλά θα ήθελα να πάρω κι άλλες γνώμες για αυτή τη μέθοδο. Ποιες από εσάς την έχετε κάνει; Ποια η εμπειρία και η γνώμη σας; Ποιο το αποτέλεσμα;΄Προσωπικά έχω κάνει χωρίς επιτυχία αλλά έχω κάποιες αμφιβολίες για τη συγκεκριμένη τεχνική. Εσείς τι πιστεύετε;

Διαφημίσεις

Eχοντας χασει πριν 1.5 μηνα το μωρο μου με αναγκαστικη διακοπη λογω μεσογειακης αναιμιας ο προεμφυτευτικος ελεγχος ειναι για μενα μονοδρομος για να μην διακυνδινεψω να παθω το ιδιο.Δυστυχως εχω βρει και αλλες κοπελες που θα περασουν αυτο το Γολγοθα αλλα ειναι αναποφευκτος.Και γω θα ξεκινησω τον επομενο μηνα.Αυτο που εχω καταλαβι χοντρικα απο τους γιατρους και απο οτι εχω διαβασει ειναι οτι το ''τσιμπημα'' που κανουν στο εμβρυο για την εξεταση ειναι οντως πολυ πιθανο να επηρεασει τη πορεια του και γιαυτο δεν πετυχαινει τοσο ευκολα.

Εσυ για ποιο λογο κανεις προεμφυτευτικη?

Έχω κάνει προεμφυτευτική μετά από πολλές αποτυχίες στις εξωσωματικές. Εσύ λοιπόν κάνεις για συγκεντριμένη ασθένεια. Πιστεύω ότι στην δική σου περίπτωση είναι πολύ καλή λύση. Επιλέγονται τα έμβρυα που δεν έχουν την ασθένεια. Για τη δική μου όμως δεν είμαι σίγορυρη ότι η μέθοδος αυτή μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες. Μήπως υπάρχει και κάποια άλλη που έχει κάνει προεμφυτευτική για ανεξήγητη υπογονιμότητα;

• 6 months later...

Mετά από 3 αποτυχημένες εξωσωματικές (1η isci (-), 2η & 3η isci (+) παλλίνδρομες), αποφάσισα να κάνω την 4η με προεμφυτευτικο έλεγχο αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά (απο 12 ωάρια τα 7 γονιμοποιηθηκαν, τα 4 μονο προχώρησαν σε προεμφυτευτικό, από αυτά το ένα φυσιολογικό. Και τώρα δεν ξέρω τι να κάνω? Αν καποια κοπέλα έχει κάνει προεμφυτευτικό έλεγχο και εχει κάποια εμπειρεια ας μου γράψει.

Σας ευχαριστώ

Argiro καλησπέρα. Έχω κάνει μία εξωσωματική με προεμφυτευτικό έλεγχο για μεσογειακή αναιμία. Είχα 9 γονιμοποιημένα, από τα οποία τα 3 ήταν υγιή και τα 2 εμφυτεύτηκαν (το άλλο δεν προχώρησε). Δυστυχώς ήταν βιοχημική κύηση. Πριν λίγες μέρες έκανα την δεύτερη προσπάθεια. Γονιμοποιήθηκαν 8, τα οποία βάλαμε κατάψυξη. Θα κάνω άλλον έναν κύκλο τον Φεβρουάριο ώστε να μαζέψω λίγα ακόμα, αφού δυστυχώς τα ποσοστά για υγιή έμβρυα δεν ήταν τόσο καλά την πρώτη φορά. Οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε μία φορά την διαδικασία και να μην πληρώνουμε χρήματα.

Καλή συνέχεια σε ό,τι αποφασίσεις! Και υπομονήηη!

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Τι ακριβώς είναι ο προεμφυτευτικός έλεγχος; Πώς γίνεται; Και τι πληρώνεις παραπάνω στο κέντρο;

Αστεράκι μου, ήρθες και μας φωτισες :P Σε λατρεύω!

• 3 weeks later...

Ευχομαι ολες οσες προσπαθουμε να κρατησουμε συντομα στην αγκαλια μας γερα μωρακια! Αυτο που χρειαζομαστε ειναι κουραγιο και υπομονη!

Θα προχωρησω λοιπον και εγω σε εξωσωματικη με προεμφυτευτικη διαγνωση για κυστικη ινωση. Πριν 1,5 μηνα μαλιστα αναγκαστηκα να διακοψω την εγκυμοσυνη μου στον 4ο μηνα διοτι το εμβρυο επασχε απο τη νοσο (ειναι ανιατη και θανατηφορος η ασθενεια). Ηταν απο φυσιολογικη συλληψη η εγκυμοσυνη μου. Πριν ομως απο αυτην την εγκυμοσυνη, τον Ιουλιο του 2011 ειχα κανει μια προσπαθεια εξωσωματικης λογω υπογονιμοτητας (4 χρονια ακαρπων προσπαθειων), αλλα χωρις προεμφυτευτικο ελεγχο, διοτι τοτε δε γνωριζαμε οτι ειμαστε και οι 2 μας φορεις κυστικης ινωσης. Απο την εξωσωματικη δεν ειχε προκυψει εγκυμοσυνη. Ευελπιστω λοιπον να ξεκινησω παλι τη διαδικασια σε 1,5 μηνα περιπου (αρχες Μαρτιου) αν εν τω μεταξυ βγαλω ακρη με τη χορηγηση των φαρμακων, λογω της ενοποιησης των ταμειων (ΕΟΠΥΥ, ειμαι πρωην ΟΠΑΔ). Γνωριζει καποια ποσο κοστιζει η προσπαθεια με τον προεμφυτευτικο? Η τιμη ειναι ανα ελεγχο γονιμοιημενου ωαριου ή συνολικη? Την περασμενη φορα πληρωσαμε γυρω στα 3.500 Ευρω με κλασσικη εξωσ/κη και μικρογονιμοποιηση. Τι δοσεις ορμονων (γοναδοτροπινες) παιρνει καποια σε περιπτωση προεμφυτευτικου?

Καθε μερα και μια καινουρια εκπληξη...:eek:

NvfJp2.png