Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ


Recommended Posts

Σας χαιρετω και παλι.

Ο μεγαλος μου γιος 3 ετων, επιθυμει να πηγαινει καθημερινα στη μια γιαγια του,οπου εχει ζωα να παιξει και να του κανουν ολα τα χατηρια ο παπους και η γιαγια κατα την παραμονη του εκει,οσο θα απουσιαζουμε οι γονεις απο εκει.

 

Το προβλημα ομως ειναι οταν παμε εμεις εκει ,η συμπεριφορα του αλλαζει, δε δεχεται να μας ακουσει, θυμωνει , κλαιει ,και επιμενει να γινεται το δικο του χωρις να αφηνει κανενα πεδιο συνενοησης ή επικοινωνιας, κατι που δε συμβαινει οταν ειμαστε σπιτι μας ή στο απιτι της αλλης γιαγιας.Αναφεραμε στη συγκεκριμενη γιαγια και παππου να ειναι πιο αυστηρη, αλλα δεν ειμαι σιγουρος ποσο αυτο γινεται.

Του ειπα επανελειμενος να μη συμπεριφερεται ετσι απεναντι μας οποτε παμε εκει , αλλα τπτ δε γινεται:(

 

Τι μπορω να κανω?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


και εμενα η μικρη ηταν καπως ετσι στην μητερα μου εκλαιγε δεν ηθελε να φυγει γιατι οτι και αν εκανε η μαμα μου την υποστηριζε και περναγε παντα το δικο της ε σιγα σιγα αρχισα να ειμαι πιο σταθερη στις αποφασεις μου εκραξα και την μαμα μου κανα δυο φορες και ειμαστε σε καλυτερη κατασταση σχετικως.

l86Tp3.png d6AUp3.png
Link to comment
Share on other sites

Τα ίδια έχω και εγω...

Στην αρχή το επαιρνα πατριωτικά, και αντιδρουσα, επεμενα να γινει αυτο που ήθελα εγω..

Το αποτελεσμα ήταν σπασμενα νευρα, καυγάδες, κλπ

Στην πορεια, αλλαξα σταση..

Στα χοντρά συνεχιζω να αντιδρώ, ενω στα υπολοιπα, οχι.

Κάνω όμως παραλληλα και τα στραβα μάτια, ωστε οταν μου ζητήσει ακριβώς το ιδιο στο σπιτι μας, να μπορω να πω " Εγώ δεν ξερω τιποτα για όλα αυτά, και όπως ξερεις δεν συμφωνώ με κάτι τετοιο"

Περναω δηλ. το μην (οσο μπορω) οτι στο σπιτι μας ισχυουν άλλοι κανονες.

Ετσι, γλυτωσα πολλους καυγαδες

Σε γενικες γραμμες πάντως βλεπω οτι αυτο εχει απ/σμα. Το παιδι μαθαινει στον τροπο ζωης που θελεις εσυ οταν ειναι στο σπιτι του. Οταν παει να σου κανει νουμερα, κανεις την κινεζα (δεν ειδες, δεν ακουσες τπτ)

Link to comment
Share on other sites

Κατα τη γνώμη μου το σπίτι της γιαγιάς ΠΡΕΠΕΙ να είναι ο χώρος όπου οι αυστηρότητες της μαμάς λείπουν. Είναι το σπίτι όπου θα κακομάθουν το παιδί και θα του κάνουν τα χατιράκια για όσο διάστημα θα είναι εκεί. Άλλωστε ποιος δε θέλει για λίγο διάστημα να ξεφεύγει απο τα <<πρέπει>> και τα <<μη>>;;;

Η επιστροφή στο σπίτι όμως πρέπει να σημαίνει και επιστροφή στους κανονες και το πρόγραμμα της οικογένειας.

Μην γίνεστε υπερβολικές..εντάξει..σαφώς και υπερτερεί η ασφάλεια και θελουμε να πάρουμε πίσω ένα γερό παιδί κι όχι ένα τραυματισμένο ή άρρωστο εξαιτίας κάποιας ανευθυνότητας της γιαγιάς αλλά δε νομιζω ότι βλάπτει ιδιαίτερα το καλοπιασμα της γιαγιάς.. άλλωστε και εμάς(όχι σε όλες βέβαια..δεν ήμασταν όλες τόσο τυχερες!!) μας άρεσε να μας καλοπιάνουν οι γιαγιάδες και να μας κάνουν τα χατιράκια..ποιος θα ήθελε μετά να γυρίσει πίσω σε έναν αυστηρό γονέα; Αλλά ας μην χαλιόμαστε..αυτός είναι ο ρόλος μας κι αυτός ο ρόλος τους..για να υπάρχει μια όμορφη ισορροπία και να ξεφευγουν λιγο και τα παιδιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Δουλευουμε και οι 2 αυτον τον καιρο και ειμαι η μαμα του σ\κ.την παρασκευη λοιπον που την παιρνω απο την μαμα και την αδερφη μου με ακουει ολη η πολυκατοικια.αντιδραει σε ολα και πεταει και την ατακα 'δεν σε θελω'.στις αρχες εκλαιγα αλλα τωρα δεν με αγγιζει.τι να το κανεις ομως που πανω που γινεται μια χαρα παιδακι αναγκαζομαι να την παω πισω.με φθειρει ολο αυτο!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

καιγω το εχω αυτο το θεμα. σε μας ειναι μια χαρα. στη μητερα μου γινετε ΧΑΜΟΟΟΣΣΣ. σε μας ομως αποδεδειγμενα φταινε ο παππους και η γιαγια γιατι δε τα μαλωνουν και γενικα ταχουν πιο free. οταν πια αποφασισουν νατα μαλωσουν ειναι αργα. τοκανουν τοσο λαθος που τελικα το κανουν χειροτερο. δεν υπαρχει δυστηχως αμεση λυση..

1-2-3MPOMPIRES!!!

Link to comment
Share on other sites

και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω όταν πάει στην πεθερά μου δεν θέλει να φύγει και πάντα έρχεται κλαίγοντας στο σπίτι. Και φυσικά μου λεέι κιόλας ότι εγώ θα πάω να ζήσω με τη γιαγιά μου στο σπίτι της και εσάς δεν σας θέλω. Και φυσικά μια μέρα μου έσπασε τόσο πολύ τα νεύρα που του είπα και εγώ άνοιξε την πόρτα και φύγε και πήγαινε στη γιαγιά σου ο μικρός τα έχασε και μετά από ώρα μου λεέι δεν θέλω να πάω θα κάτσω εδώ.Αυτό δεν το έκανε παλιά και βέβαια η μαμά μου που τον μεγάλωσε ούτε λόγος θέλει τη άλλη γιαγιά του.

Link to comment
Share on other sites

Το βρίσκω απόλυτα λογικό. Όλοι δεν αλλάζουμε ανάλογα με τον ποιόν έχουμε απέναντί μας και σε ποιές συνθήκες βρισκόμαστε. Αλλιώς είμαστε στη δουλειά αλλιώς στο σπίτι.Το αστείο στη δική μου περίπτωση είναι ότι στο σπίτι της γιαγιάς-πεθεράς μου δεν αλλάζει μόνο συμπεριφορά ο μικρός, αλλάζει καί ο άντρας μου.Ξαναγυρνά σε παιδικές (κακομαθημένες) συμπεριφορές και έχω και τους δύο να νταντέψω.

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΜΕΝΑ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ ΣΑΒ/ΚΟ Κ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ Δ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΣΙΡΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ Κ ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...