Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ικανοτητα παππουδογιαγιαδων

Recommended Posts

καλησπερα!

σε τρεις μηνες πανω κατω περιμενουμε το πρωτο μας παιδακι(αγορι προς μεγαλη τερψη των πεθερικων μιας και οπως ειπαν εγινε το χατηρι τους).

θεωρω πως θα ειναι αδυνατον να ξαναβγω στην αναζητηση εργασιας μεχρι το παιδι να μπορει να παει παιδικο μιας και δεν θελω με τιποτα να αναλαβουν το ρολο της νταντας τα πεθερικα μου(οι γονεις μου μενουν μακρυα οποτε ειτε τους εγκρινω ειτε οχι δεν εχει σημασια γιατι δεν θα εχουν συχνες επαφες με το μωρο και μαλιστα χωρις εμενα).

το προβλημα εχει ως εξης:

την σταση τους και τη συμπεριφορα τους απεναντι μου δεν θα την σχολιασω γιατι φανταζομαι δεν παιζει ρολο.αλλο το τι νοιωθουν για μενα κι αλλο το τι θα νοιωθουν για το παιδι του υιου τους.

αλλα βλεποντας πως λειτουργουν με το αλλο εγγονακι τους βλεπω πραγματα τα οποια ποτε των ποτων δεν θα ηθελα να κανουν στο δικο μου παιδι.συν τοις αλλοις η πεθερα μου εχει προβλημα υγειας το οποιο δεν την καθιστα εις θεσιν να φροντισει παιδι.παρα το προβλημα και να το προσεχει θελει και να παω να 40ντησω σπιτι της μου ζητησε.

πως μπορω να χειριστω την κατασταση ετσι ωστε ουτε σπιτι τους να παω,ουτε στο δικο μου να ερθουν, ουτε να τους αφηνω το παιδι μονο μαζι τους κι απο πανω να ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι...μαλλον δε γινεται ε?

καμια κοπελα με αντιστοιχη περιπτωση πεθερικων υπαρχει?

δεν ξερω νοιωθω κι εγω οτι ισως να γινομαι υπερβολικη αλλα δεν θα αντεχα να φιλανε το προσωπακι και τα χερακια του μωρου-η γενικοτερα να το φιλανε-,ουτε να καθεται μονο του αργοτερα στην μπροστινη θεση του αυτοκινητου χωρις καν ζωνη,ουτε να μου το κουρεψουν χωρις την αδεια μου,ουτε να του δινουν να τρωει βλακειες,ουτε να το κακομαθαινουν και μετα εγω να τρεχω και να μην φτανω...

ειμαι υπερβολικη η ειναι λογικα τα αγχη μου? συγγνωμη για το μεγαλο μηνυμα αλλα σκαω...(και οχι ο αντρας μου δεν παιρνει θεση σε ολα αυτα και μου λεει και να μην δημιουργησω ποτε ων ποτων θεμα με τους δικους του)

tt1108c2.aspx

Διαφημίσεις

κοριτσακι δυσκολα τα πραγματα.καταρχας με το καλο το μωρακι ΣΟΥ.εχω λογο που το βαζω με κεφαλαια γραμματα.απο τη στιγμη που δεν εχεις τη στηριξη του αντρα σου τοτε δε βλεπω να μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα.απλα θα μαθεις να μιλας.μπορει να ειναι το εγγονι τους αλλα πρωτα ειναι το παιδι ΣΟΥ.θα μαθουν αν θελουν να περνανε χρονο με το παιδι ΣΟΥ να ακολουθουν το τροπο που το μεγαλωνεις εσυ και να μη περνουν πρωτοβουλιες που δεν εχουν καμια δουλεια να παρουν,βλεπε να στο κουρεψουν(θα ειχε γινει πανικος),να στο βαλουν χωρις ζωνη στο αμαξι(δε θα το ξαναβλεπανε),και να στο φιλανε(αφου χρονισε και μετα!!!)!!αν παρεξηγηθουν ξυδι!!!!ο αντρας σου δηλαδη προτιμαει να στεναχωρει τη μητερα του παιδιου του για να τα εχει μελι γαλα με τους γονεις του?δε θα παθει τιποτα να σε υπερασπιστει σε αυτο το θεμα.εμεις εχουμε τη δυναμη μη το ξεχνας αυτο,αν δε θες να παει δε θα παει και τελος!!!!

qcKmp2.png

Αν οικονομικά το αντέχεται κάτσε όσο μπορείς σπίτι σου με το παιδί σου! Κ στο λέω εγώ που έχω καταπιεί πολλά από τα πεθερικά μου σε θέματα τους πως πρέπει να μεγαλώνει ένα παιδί επειδή δεν έχω τη δυνατότητα να κάτσω σπίτι μου!:? Με το καλό να έρθει το αγοράκι σας!!!

sjCrp3.png

γεια σου maria-giannis και ευχαριστω για την απαντηση!ποσο δικιο εχεις σε ολα οσα λες!

ελεγα στην πεθερα μου ποσο απαραδεκτο θεωρω το να φιλανε τα λεχουδακια και μου ειπε πως κι αυτη το θεωρει ασχημο και γι αυτο το αλλο της εγγονι το φιλουσε μονο στο λαιμουδακι του(μπλιαααααααχ!) και στα χερακια του(που τα μωρακια εχουν τα χερακια ολη την ωρα στο στομα)! ο πεθερος μου δινει στο παιδι να πινει αλκοολ και του αγοραζει ολη την ωρα οπλα,το μαθαινει να βριζει και του λεει να χτυπαει τις γατες και τα πουλια και υποψιαζομαι οτι ολα αυτα τα κανει μη τυχον και βγει το παιδι ομοφυλοφιλο(ελλειψη μορφωσης και γνωσης να κανουμε τα παιδια μας βαρβαρους για να βουν αντρες!!!)...οι γονεις του του αφηναν μαλλακι μακρουτσικο και το πηρε και το κουρεψε με την ψιλη χωρις να ρωτησει κανεναν και καλα γιατι ειχε ζεστη!

ειχα μια σιγουρια οτι θα ειχα κοριτσακι οποτε ελεγα οτι θα γλυτωνα απο τετοιου ειδους συμπεριφορες,τελικα ομως ο μικρος μας εκανε την εκπληξη κι ετσι πλεον στην ιδεα και μονο οτι αυτες οι προπολεμικες και κομπλεξικες μεθοδοι θα εφαρμοστουν και στο δικο μου παιδι, με πιανει ιλιγγος!

επισης το οτι σε καποια θεματα ειμαι αυστηρη και καθετη(πχ στο οτι τα παιδια ανετα τπυμπαρουν τους ενηλικες και καλο ειναι να ειμαστε σταθεροι στα ναι και στα οχι μας)με κανει μια κακιστη μελλοντικη μανα που ''ε αμα γεννησω θα γλυκανω,ετσι θα μεινω?''

νοιωθω οτι ολα αυτα πρεπει να μπουν σε σειρα απο τωρα αλλα απο τα πεθερικα λαμβανω μια απαξιωτικη συμπεριφορα(μονο αυτοι κανανεν παιδια και ξερουν)κι απο τον αντρα μου μαλλον βρισκω τοιχο!

κοινως θα γελασει ο καθε πικραμενος!

tt1108c2.aspx

καλησπερα anna-ath!

περαν της προσωπικης ικανοποιησης που ενιωθα οσο δουλευα οι λογοι που θα ηθελα να βρω δουλεια μετα το μωρακι ειναι και οικονομικοι(οσο κι αν ο συζυγος ειναι περηφανος και λεει να κατσω τον 1ο χρονο)!με στεγαστικο και υψηλα παγια εξοδα δεν ξερω ποσες νεες οικογενειες εχουν πλεον την πολυτελεια του να δουλευει μονο ο ενας!

απλα μαλλον σε πρωτη φαση θα κοιταξω να δω αν υπαρχει καποια δουλεια που θα μπορουσα να την κανω απο το σπιτι εστω και για πολυ λιγοτερα χρηματα...ουφ να σκασω ειμαι!

tt1108c2.aspx

Διαφημίσεις

Αχ...δυσκολα τα πραγματα.Σε καταλαβαινω γιατι κι εγω δεν ηθελα να φιλανε το μωρο,να το πιανουν χωρις να εχουν πλυνει χερια κλπ.Τα ειχα πει και στην αρχη ειχε παρεξηγηθει ο πεθερος μου και ειχε κανει παραπονα στον αντρα μου,ο οποιος με μαλωσε μετα.Σιγα σιγα συμμορφωθηκαν ολοι,αφου εβλεπαν οτι το εγγονακι τους ηταν υγιεστατο και χαρουμενο,σε σχεση με αλλα μωρα συγγενων που ολη την ωρα κατι ειχαν και ηταν μουτζουφλικα και κακοδιαθετα,οποτε με εμπιστευτηκαν πια.;)

Τωρα στο θεμα σου,ειναι απαραιτητο να πας για δουλεια και μαλιστα συντομα?

Αν εισαι στο σπιτι και ειναι μονο δικη σου ευθυνη η ανατροφη του παιδιου,τοτε δεν θα εχεις προβλημα.Και μαλιστα αν το παιζεις και λιγο(μπορει να εισαι και στ'αληθεια) εξαρτημενη απο το παιδι κι οτι δε μπορεις να το αποχωριζεσαι,βγαινεις απο τη δυσκολη θεση να σου ζητουν να το κρατησουν μονοι τους.;)Τι εννοεις οτι θελει να σαραντησεις στο σπιτι της?Δεν το πολυκαταλαβα.Πηγαινει και στο σπιτι ο παππας για σαραντισμα?Εγω στην εκκλησια πηγα.

@@@ο πεθερος μου δινει στο παιδι να πινει αλκοολ και του αγοραζει ολη την ωρα οπλα,το μαθαινει να βριζει και του λεει να χτυπαει τις γατες και τα πουλια και υποψιαζομαι οτι ολα αυτα τα κανει μη τυχον και βγει το παιδι ομοφυλοφιλο(ελλειψη μορφωσης και γνωσης να κανουμε τα παιδια μας βαρβαρους για να βουν αντρες!!!)...@@@

Τωρα το ειδα αυτο!Καλα σοβαρολογεις τωρα???:shock::shock::shock:Δεν ειμαστε καλα!! Κοπελα μου αν ειναι να σου το καταστρεψουν το παιδι,θα εισαι αυστηρη κι ας παρεξηγουνται!Ή θα κανουν αυτα που υποδεικνυεις εσυ,ή δεν το πλησιαζουν!:evil:

N9Urp2.pngGowOp3.png

ο πεθερος μου δινει στο παιδι να πινει αλκοολ και του αγοραζει ολη την ωρα οπλα,το μαθαινει να βριζει και του λεει να χτυπαει τις γατες και τα πουλια και υποψιαζομαι οτι ολα αυτα τα κανει μη τυχον και βγει το παιδι ομοφυλοφιλο(ελλειψη μορφωσης και γνωσης να κανουμε τα παιδια μας βαρβαρους για να βουν αντρες!!!)...οι γονεις του του αφηναν μαλλακι μακρουτσικο και το πηρε και το κουρεψε με την ψιλη χωρις να ρωτησει κανεναν και καλα γιατι ειχε ζεστη!

ειχα μια σιγουρια οτι θα ειχα κοριτσακι οποτε ελεγα οτι θα γλυτωνα απο τετοιου ειδους συμπεριφορες,τελικα ομως ο μικρος μας εκανε την εκπληξη !

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:καλα πλακα κανεις τωρα ετσι?!?!:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

συγνωμη αλλα ο αντρας σου που τα βλεπει ολα αυτα τι κανει τα δεχεται?τα θεωρει σωστα?σε καταλαβαινω κοριτσι μου γιατι και μενα ο πεθερος μου εχει τα τρελλα του αλλα εκει ειναι πολυ σημαντικο να εχεις τη στηριξη του αντρα σου.εμενα ας πουμε ηθελε να του βγαλουμε το ονομα του ενω εγω το ειχα ταξει το παιδι επειδη κοντεψα να τον χασω και οταν του το ειπε ο αντρας μου ειπε οτι δεν τον ενοιαζε και το μονο που τον ενδιεφερε ηταν το ονομα!οσο για τα οπλα και τα λοιπα εμεις ειχαμε συμφωνησει απο την αρχη οτι δε τα θελαμε για το παιδι μας.οπως και εγινε.θυμωσαν αλλα ηπιαν ξυδακι μπαλσαμικο!!!μιλαμε για τα παιδια μας!!!!

qcKmp2.png

Συμφωνω κ γω με τις κοπέλες. Εμένα η δικιά μου είναι 1 έτους κ ακόμα την βλέπουν όποτε τους καλέσω εγω στο σπίτι κ εννοείται να είμαι παρούσα κ εννοείται να πλύνουν χέρια πριν την πιάσουν κ εννοείται οχι φιλιά κ άλλα τέτοια κουλά. Από την αρχή έτσι το ξεκίνησα, ξινίστηκαν λίγο στην αρχή αλλά ή έτσι θα την έβλεπαν ή καθόλου οπότε έστρωσαν Κ αυτά όχι μόνο για τα πεθερικά αλλά κ για τους δικούς μου. Για μια φορά ας ισχύουν οι δικοι ΜΟΥ και μόνο κανόνες στο παιδι ΜΟΥ! με το καλό το μωράκι σου!

γεια σου και σενα ειρηνη!

αααχ νοιωθω οτι ειμαι για γελια και για κλαμματα!

να ακουσεις περιστατικα να σου πεσουν τα μαλλια(χωρια το τι εχω ακουσει εγω σε προσωπικο επειπεδο βεβαιως βεβαιως κι αυτο αφου εμεινα εγκυος και ειδαμε το φυλο,τυχαιο?δε νομιζω!)

το θεμα εργασιας σιγουρα θα καθυστερησει ενα 4μηνο με 6μηνο και μπορει και παραπανω γιατι δυστυχως κανενας εργοδοτης δε με περιμενει πια!ελπιζω οτι ετσι θα εχω την αποκλειστικη ευθυνη για το μωρο αλλα απο την αλλη φοβαμαι μη τυχον αποκτησω ξαφνικες και συχνες επισκεψεις!

οσο για το σαραντισμο...μου ζητησε 2 φορες ως τωρα να μεινω σπιτι της με το που θα βγω απο το μαιευτηριο μεχρι να 40ντισω γιατι λεει θα ειμαστε ολοι καλυτερα ετσι..κι αυτη δεν θα ζοριζεται στο δικο μου χωρο(ενω εγω θα ειμαι ανετη και βασιλισσα με τα λοχεια και τον πεθερο πανω απο το κεφαλι μου + τις ορμονες μου) κι εγω θα εχω βοηθεια(που δεν θυμαμαι να την ζητησα κι ας ξερω πως ισως θα τα βρω μπαστουνια μονη μου).

οσο για τις μεθοδους του πεθερου μπορω να σου γραψω ενα ολοκληρο κατεβατο! κι αντρας μου οταν του λεω οτι δεν θελω αυτα να γινονται στο δικο μας παιδι απο τη μια συμφωνει κι απο την αλλη μου λεει,σιγα να μην το κανουμε και μαμοθρεφτο...το να εχει καποιες αρχες και αξιες το κανει μαμοθρεφτο?

δεν ξερω παως θα παει το θεμα...μακαρι να γινω σαφης και κατανοητη αρχης εξ αρχης για να αποφυγουμε τις μεγαλες συγκρουσεις...

tt1108c2.aspx

γεια σου maria-giannis και ευχαριστω για την απαντηση!ποσο δικιο εχεις σε ολα οσα λες!

ελεγα στην πεθερα μου ποσο απαραδεκτο θεωρω το να φιλανε τα λεχουδακια και μου ειπε πως κι αυτη το θεωρει ασχημο και γι αυτο το αλλο της εγγονι το φιλουσε μονο στο λαιμουδακι του(μπλιαααααααχ!) και στα χερακια του(που τα μωρακια εχουν τα χερακια ολη την ωρα στο στομα)! ο πεθερος μου δινει στο παιδι να πινει αλκοολ και του αγοραζει ολη την ωρα οπλα,το μαθαινει να βριζει και του λεει να χτυπαει τις γατες και τα πουλια και υποψιαζομαι οτι ολα αυτα τα κανει μη τυχον και βγει το παιδι ομοφυλοφιλο(ελλειψη μορφωσης και γνωσης να κανουμε τα παιδια μας βαρβαρους για να βουν αντρες!!!)...οι γονεις του του αφηναν μαλλακι μακρουτσικο και το πηρε και το κουρεψε με την ψιλη χωρις να ρωτησει κανεναν και καλα γιατι ειχε ζεστη!

ειχα μια σιγουρια οτι θα ειχα κοριτσακι οποτε ελεγα οτι θα γλυτωνα απο τετοιου ειδους συμπεριφορες,τελικα ομως ο μικρος μας εκανε την εκπληξη κι ετσι πλεον στην ιδεα και μονο οτι αυτες οι προπολεμικες και κομπλεξικες μεθοδοι θα εφαρμοστουν και στο δικο μου παιδι, με πιανει ιλιγγος!

επισης το οτι σε καποια θεματα ειμαι αυστηρη και καθετη(πχ στο οτι τα παιδια ανετα τπυμπαρουν τους ενηλικες και καλο ειναι να ειμαστε σταθεροι στα ναι και στα οχι μας)με κανει μια κακιστη μελλοντικη μανα που ''ε αμα γεννησω θα γλυκανω,ετσι θα μεινω?''

νοιωθω οτι ολα αυτα πρεπει να μπουν σε σειρα απο τωρα αλλα απο τα πεθερικα λαμβανω μια απαξιωτικη συμπεριφορα(μονο αυτοι κανανεν παιδια και ξερουν)κι απο τον αντρα μου μαλλον βρισκω τοιχο!

κοινως θα γελασει ο καθε πικραμενος!

απλα απεριγραπτος!!!!!τι να σου πω βρε κοριτσακι χαρας το κουραγιο σου,καλε αυτος δεν θελει να μεγαλωσει αντρακια αλλα Ταλιμπανακια,ελεος!!!!

χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα

το αγορακι μου ειναι η ζωη μου ολη!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Οταν λες να σαραντισεις σπιτι της εννεις να μεινεις 40 μερες σπιτι της???????Ουτε να το διανοηθεις.Ουτε με σφαιρες....θα τους δωσεις δικαιωματα που θα τρεχεις μετα ναμαζεψεις και δε θα μπορεις.Θα εχεις την πεθερα ολη την ωρα πανω απο το κεφαλι σου να σου κανει υποδειξεις...γιατι φυσικα αυτη εχει εμπειρια και ξερει καλυτερα...θα θελει να φροντιζει αυτη το παιδι,θαμπειςστην ακρη και θα γινουν τα νευρα σου κροσια.Μη το κανεις το λαθος καλη μου...θα το μετανιωσεις.

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:καλα πλακα κανεις τωρα ετσι?!?!:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

συγνωμη αλλα ο αντρας σου που τα βλεπει ολα αυτα τι κανει τα δεχεται?τα θεωρει σωστα?σε καταλαβαινω κοριτσι μου γιατι και μενα ο πεθερος μου εχει τα τρελλα του αλλα εκει ειναι πολυ σημαντικο να εχεις τη στηριξη του αντρα σου.εμενα ας πουμε ηθελε να του βγαλουμε το ονομα του ενω εγω το ειχα ταξει το παιδι επειδη κοντεψα να τον χασω και οταν του το ειπε ο αντρας μου ειπε οτι δεν τον ενοιαζε και το μονο που τον ενδιεφερε ηταν το ονομα!οσο για τα οπλα και τα λοιπα εμεις ειχαμε συμφωνησει απο την αρχη οτι δε τα θελαμε για το παιδι μας.οπως και εγινε.θυμωσαν αλλα ηπιαν ξυδακι μπαλσαμικο!!!μιλαμε για τα παιδια μας!!!!

ο αντρας μου εξοργιζεται με αυτα αλλα μετα μαλλον τα ξεχναει κι ετσιγινομαι εγω η υπερβολικη και η κακιστρω...

θυμαμαι χαρακτηριστικα το κραξιμο που ειχε ριξει στον πατερα του οταν τον ειδε να οδηγαει σαν τρελος με το παιδι στη θεση του οδηγου να κραταει το τιμονι....εχει την κριση και βλεπει και αντιδρα σε τετοια λαθη αλλα μετα λες και παθαινει αμνησια...

οσο για το ονομα...οταν καποια στιγμη ειπα πως αν αντιμετωπισω αλλα προβληματα στην εγκυμοσυνη θα ταξω το παιδι στην Παναγια η αν γεννησω 15αυγουστο γιατι καπου εκει το περιμενουμε,θα του δωσω το ονομα Της εγινε κακος χαμος!απο την αρχη χωρις να ζητηθει η αποψη μου το ονομα θα ηταν του πεθερου μου...ενος ανθρωπου ο οποιος μπροστα στους αλλους και δει στον αντρα μου μ λατρευει και ειμαι η κορουλα του αλλα οταν ειμαι μονη μου δειχνει τα πραγματικα του αισθηματα...τελοσπαντων ειπαμε...το θεμα δεν ειμαι εγω και η σταση τους απεναντι μου αλλα το παιδακι μου...

κι εμενα η μανα μου μπορει να μην χωνευε την πεθερα της αλλα εγω τη λατρευα σαν γιαγια μου και κατανοω οτι χρειαζεται και αυτη η επαφη...

tt1108c2.aspx

απλα απεριγραπτος!!!!!τι να σου πω βρε κοριτσακι χαρας το κουραγιο σου,καλε αυτος δεν θελει να μεγαλωσει αντρακια αλλα Ταλιμπανακια,ελεος!!!!

αννουλα μου πηγε και του πηρε οπλο με σκαγια σαν αεροβολο της πλακας ενα πραμα και κοντεψε να μας παρει το κεφαλι ο μικρος...

καλα για το αλκοολ δεν το ποτιζει κανονικα το παιδι αλλα του δινει να πιει γουλιες οπως κανουν και πολλοι γονεις πολλες φορες κι εξοργιζομαι...

τελοσπαντων...οσες φορες ειπα τη γνωμη μου μου ειπε να μην ανακατευομαι...ελπιζω να μην πει το ιδιο και για το δικο μου το παιδι...

tt1108c2.aspx

αννουλα μου πηγε και του πηρε οπλο με σκαγια σαν αεροβολο της πλακας ενα πραμα και κοντεψε να μας παρει το κεφαλι ο μικρος...

καλα για το αλκοολ δεν το ποτιζει κανονικα το παιδι αλλα του δινει να πιει γουλιες οπως κανουν και πολλοι γονεις πολλες φορες κι εξοργιζομαι...

τελοσπαντων...οσες φορες ειπα τη γνωμη μου μου ειπε να μην ανακατευομαι...ελπιζω να μην πει το ιδιο και για το δικο μου το παιδι...

ε τοτε θα του πεις και εσυ να μην ανακατευετ στο ΔΙΚΟ σου παιδι!!!!!

φιλακια,κ μην σκας,εσυ θα γινεις μανουλα κ αυτο απο μονο του ειναι υπεροχοοοοο,ολοι οι αλλοι ας τα βρουνε μονοι τους!!!

χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα

το αγορακι μου ειναι η ζωη μου ολη!!!!!!!!!!!

Καταρχήν να σου πω ότι είναι λογικά τα άγχη σου! Τα είχα και τα έχω και εγώ και για να γίνω συγκεκριμένη εγώ έχω τα εξής θέματα με τα πεθερικά που κάνουν την ιδέα να μείνει το παιδάκι μου σπίτι τους να φαντάζει εφιάλτη:

1. έχουν σκυλί το οποίο όλη μέρα κάνει βόλτες στο δρόμο, στον κήπο και στο σπίτι. Ανεβαίνει στους καναπέδες, στα κρεβάτια και στα μαξιλάρια. Οι τρίχες του αιωρούνται παντού και ο ποπός του είναι συνέχεια λερωμένος...φαντάζεσαι με τι.

2.έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους (ιδιαίτερα ο πεθερός να δώσει στον μικρό μου (9 μηνών) ζάχαρη και φαγητά αλατισμένα.

3. Ο πεθερός μου του λέει συνέχεια πονηρές κουβέντες π.χ ότι την έχει μεγάλη και θα ... όλες τις γκ#μ$νες κτλ

Αυτά που αναφέρω είναι τα πιο σοβαρά. Στην αρχή που παραπονέθηκα στον άντρα μου και του είπα ότι δεν είμαι διατεθειμένη να αφήσω το παιδί στο πατρικό του μου είπε ότι να μην υπερβάλλω και ότι αυτός δε έπαθε τίποτα που μεγάλωσε εκεί (να μην ανοίξω το στοματάκι μου σχετικά) , του απάντησα ότι για το παιδί μου δεν βάζω νερό στο κρασί μου για χατήρι κανενός και ότι θα γίνω σκύλα οπότε κατάλαβε ότι δεν τον παίρνει...Βέβαια εγώ δεν δουλεύω οπότε τις λίγες φορές που θέλησα να μου τον κρατήσει η πεθερά , επέβαλα να έρθει σπίτι μας. επίσης ένας λόγος που κρατάω τον θηλασμό είναι για να καταλάβουν όλοι ότι το παιδί πηγαίνει όπου πηγαίνω και εγώ.

Οπότε αν έχεις την δυαντότητα κάτσε σπίτι μέχρι να μεγαλώσει το παιδάκι σου και να πάει παιδικό σταθμό αλλιώς αν δεν έχεις αυτήν την επιλογή βάλε νερό στο κρασί σου και μην υποχωρείς μόνο για τα πολύ πολύ σοβαρά όπως το θέμα ασφάλειας, υγίειας κτλ

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Διαφημίσεις

Όλα τα παράπονα τα δεχομαι και τα καταλαβαίνω..τα φιλιά όμως γιατί ρε παιδιά; Να μη φιλήσει η δόλια η γιαγιά το εγγονάκι της;; Κι αν δε θέλετε στο πρόσωπο ή στο χεράκι τότε πείτε πως αν θέλουν να του δώσουν φιλάκι τότε κάλύτερα στο κεφαλάκι..Δεν είναι κακό μια γιαγιά ή ένας παππους μολις δουν το νεογέννητο εγγονάκι να θέλουν να δείξουν την αγάπη τους με φιλιά..νομιζω κι εγώ θα το έκανα σαν γιαγια..θα μου έβγαινε φυσικά σα να φιλάω το παιδί μου. Και δε λέμε όλος ο κόσμος φυσικά..αλλά ο παππους και η γιαγιά οι οποιοι σαφώς και δε θα έχουν κανένα κρυολόγημα. Ουδέποτε θα μου άρεσε να φαίρομαι στους άλλους όπως δε θα ήθελα να μου φαίρονται κι εμένα. Μάνα είσαι και θα κάνεις αγόρι. ΜΕ όλα αυτά που έχω διαβάσει για τις πεθερές σας οι περισσόερες βγάζετε ένα μισος..και έντάξει κάποιες φορές αυτά που κάνουν και ζητουν οι γιαγιάδες είναι εξωφρενικά αλλά δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους στερουμε τα εγγονάκια τους.. ό,τι άνθρωποι κι αν είναι έχουν δικαίωμα να χαρουν τα παιδιά των παιδιών τους. Το ότι εσείς τα γεννήσατε δεν τα κάνει κτήμα σας.Είναι ελεύθεροι άνθρωποι απο την ώρα που γεννιουνται και δικαιούνται να έχουν και λιγο χρόνο και χάδια και φιλιά με τον παππου και τη γιαγιά. Φυσικά αν κάτι δε σας αρέσει μπορείτε να είστε παρουσεςκαι να παρακολουθείτε διακριτικά τη σχέση αυτή ώστε να παρέμβετε ανχρειαστεί.

καλέ τώρα τα είδα τα υπόλοιπα που έχεις γράψει...έχω φρικάρει. Να κάτσεις να μεγαλώσεις το παιδάκι σου. Καλύτερα με λιγότερα αλλά τουλάχιστον να βγάλεις έναν φυσιολογικό άνθρωπο που έχει έλλειψη η κοινωνία μας αλλιώς θα πάει σόι το βασίλειο. Τι να πω...δυστυχώς οι άνθρωποι δεν σταματάνε να με εκπλήσουν δυσάρεστα.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Εμένα για παράδειγμα είναι τεμπέλα. Το άφησα το παιδί στο σπίτι της και δεν έδινε σημασία που βρίσκεται. Αυτός λοιπον έτρεχε πάνω κάτω με την ξαδερφουλα του στην αυλή όπου είχε και μια σκάλα. Ε λοιπον άνέβηκε στη σκάλα,χαμπάρι δεν πήρε η γιαγιά και γλίστρησε με αποτέλεσμα να γδάρει την πλάτη του. Εκνευρίστηκα πάαρα πολύ φυσικά, εκείνη για να δικαιολογηθεί μου είπε πως είναι ασυγκράτητος και δεν τον φέρνει βόλτα και την ρώτησα γιατί δεν προσπάθησε να επιβληθεί ή να του βάλει τις φωνές στη χειρότερη..δεν περιμένω διαπαιδαγώγηση και τρόπους συμπεριφοράς παιδοψυχολογου αλλά του΄λάχιστον να τον παίρνω σπίτι σώο...ε λοιπον το πάθημα μου έγινε μάθημα...εγώ φταίω που τηςν τον εμπιστεύτηκα και δε θα το ξανακάνω. Απο κει και πέρα πηγαίνουμε και ξαναπηγαίνουμε και περνάμε καλά, του δίνει συγκεκριμένες σοκολατίτσες (κίντερ) ή γιαουρτάκια(έχει μεγάλη αγάπη με το φαγητό και θέλει να τα ταίζει συνέχεια!!) και <<κακα>> φαγητά θα του δώσει..όλα αυτά για μια φορά τη βδομάδα.. ε δεν κινδυνεύει δα απο όλο αυτό απο μια φορά τη βδομάδα!!!!!

γεια σου και σενα ειρηνη!

οσο για το σαραντισμο...μου ζητησε 2 φορες ως τωρα να μεινω σπιτι της με το που θα βγω απο το μαιευτηριο μεχρι να 40ντισω γιατι λεει θα ειμαστε ολοι καλυτερα ετσι..κι αυτη δεν θα ζοριζεται στο δικο μου χωρο(ενω εγω θα ειμαι ανετη και βασιλισσα με τα λοχεια και τον πεθερο πανω απο το κεφαλι μου + τις ορμονες μου) κι εγω θα εχω βοηθεια(που δεν θυμαμαι να την ζητησα κι ας ξερω πως ισως θα τα βρω μπαστουνια μονη μου).

Εκτός του ότι θεωρώ επιεικώς απαράδεκτες τις μεθόδους "διαπαιδαγώγησης" του πεθερού σου δεν καταλαβαίνω γιατί τόση λύσσα να πας στο σπίτι τους με το που θα βγεις από το μαιευτήριο! Αν είναι δυνατόν..... Θα αρνηθείς ωραία και ευγενικά χωρίς να ντραπείς καθόλου και θα τους το πει και ο άντρας σου και τέλος. Κύριοι σας ευχαριστώ αλλά στο σπίτι μου νιώθω πιο άνετα, αν θέλετε να μας φέρετε ένα πιάτο φαγητό για να μας βοηθησετε οκ αλλιώς, no problem, ο καθένας σπιτάκι του;) Σιγά μην πας και με το ζόρι... ας παρεξηγηθούν όσο θέλουν στην τελική... ο καθένας να κοιτάξει την οικογένειά του. Κι όσο για τα κουλά του πεθερού σου, χωρις ντροπές θα δώσεις τη δική σου "γραμμή" από την ΑΡΧΗ. Εσύ είσαι η μάνα, μην το ξεχνάς ποτέ αυτό, εσύ εχεις την ευθύνη και εσύ αποφασίζεις!! Και πάνω απ'όλα η ασφαλεια του παιδιου όχι αν κανεις το χατήρι των πεθερικών εις βάρος του.

Άντε και η ώρα η καλή!!! όλα καλά θα πάνε....( το πολύ να τσακωθείτε μια ώρα αρχύτερα και γλιτωσεις χεχεχε :) :) :)

Μη συνεχιζεις γιατι εκνευριζομαι εγω που τα ακουω κι ας ειμαι απ'εξω.Θα σου πει εσενα να μην ανακατευτεις οταν προκειται για το παιδι σου?Κοιτα μην αφησεις τους αλλους να κανουν τα δικα τους!!!Θα μιλας και θα υποστηριζεις τη θεση σου και το παιδι σου!Εσυ εισαι η μανα του!Μην παρω αναποδες τωρα με τον καθενα που θελει να κανει κουμαντο και να κανονιζει για την ανατροφη του παιδιου του αλλου!Οσο για το αλκοολ,δεν το συζητω,δεν θα το επιτρεψεις για κανενα λογο,ουτε σταγονα.Εχω γραψει σε ποστ παλιοτερα για εναν γνωστο μας που εδινε στον 5χρονο γιο του κρασι/ουισκυ/μπυρα και το ειδα μετα απο λιγο καιρο να αδειαζει κρυφα κουτακια μπυρας που ειχαν παρατησει καπου.:shock:Οσο για το σαραντισμο,θα σου πω οτι καλυτερα να εισαι μονη σου και να ψοφας στην κουραση και στην αυπνια,παρα να εισαι με ανθρωπους που δεν τους εμπιστευεσαι και που μονο εκνευρισμο θα σου φερνουν.Κι εγω ολομοναχη τα εβγαλα περα και πολλες αλλες!Ειναι κουραστικο,αλλα θα εχεις τη δικη σου σειρα και φυσικα την ηρεμια σου.Για οποιοδηποτε προβλημα,ανοιξε θεμα κι εμεις εδω ειμαστε! Με το καλο το μωρακι σου!!!:D

N9Urp2.pngGowOp3.png

Όλα τα παράπονα τα δεχομαι και τα καταλαβαίνω..τα φιλιά όμως γιατί ρε παιδιά; Να μη φιλήσει η δόλια η γιαγιά το εγγονάκι της;.

Το πρωτο πραγμα που μας ειπε ο παιδιατρος οταν γεννησα και επεμενε σεαυτο υπενυθμιζοντας το μας ξανα και ξανα ηταν :"Δεν τον φτυνουμε,δεν τον φιλαμε".

Το πρωτο πραγμα που μας ειπε ο παιδιατρος οταν γεννησα και επεμενε σεαυτο υπενυθμιζοντας το μας ξανα και ξανα ηταν :"Δεν τον φτυνουμε,δεν τον φιλαμε".

πες τα χρυσόστομη!!

κοριτσια ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας! με κανατε να ηρεμησω και να μη νοιωθω σαν την τρελη,ανισορροπη γκαστρωμενη που βλεπει παντου κινδυνους.

θα ηθελα να απαντησω στη militsa μιας και εγω ανοιξα το συγκεκριμενο θεμα και νοιωθω οτι απευθυνεται σε μενα.

διαβασα την αποψη σου την οποια δεχομαι και σεβομαι αλλα δεν ασπαζομαι.σου λεω λοιπον πως οχι δεν επιτρεπεται ουτε η γιαγια ουτε καν εγω να φιλαμε το λεχουδακι που ειναι μια σταλιτσα και χωρις αντισωματα και να το σαλιωνουμε.δεν ειναι το φιλι ενδειξη αγαπης.ποτε των ποτων δεν φιλησα μωρακι οσο κοντινου συγγενους κι αν ηταν.και οχι δεν ειμαι υποχονδρια,ισα ισα που αν ξεπεταχτει λιγακι μπορει να σερνεται στα πατωματα και να παρει οσα αντισωματα θελει.

μιλωντας για πεθερες..αν διαβασεις λιγο καλυτερα τα οσα γραφω θα δεις οτι δεν αγιοποιω τους γονεις μου απλα οι συγκεκριμενοι παππουδες τυγχανει να ειναι 200χιλ μακρυα κι αυτοι που θα εχουν αμεση σχεση με το παιδι ειναι τα πεθερικα μου.και οταν χρειαστηκε να κραξω τη μανα μου επειδη φιλησε το χερακι της 2,5 μηνων ανηψιας της την εκραξα.

επισης αν διαβασεις καλυτερα τα οσα γραφω..ξεκαθαριζω οτι το θεμα δεν ειναι η δικη μου σχεση με τα πεθερικα μου(η οποια σχεση ναι δεν ειναι και η καλυτερη)αλλα η σταση τους απεναντι στο παιδι και τονιζω οτι η σχεση εγγονιου παππουδων ειναι σημαντικη.συγκεκριμενα γραφω: τελοσπαντων ειπαμε...το θεμα δεν ειμαι εγω και η σταση τους απεναντι μου αλλα το παιδακι μου...

κι εμενα η μανα μου μπορει να μην χωνευε την πεθερα της αλλα εγω τη λατρευα σαν γιαγια μου και κατανοω οτι χρειαζεται και αυτη η επαφη...

το αν πιστευω οτι το παιδι ειναι κτημα των γονεων η οχι ειναι κατι που δε νομιζω οτι θιγεται μεσα στο συγκεκριμενο θεμα και ναι θα με βρεις συμφωνη οτι τα παιδια δεν ειναι ιδιοκτησια μας.η ασφαλεια τους ομως και η καλυτερη δυνατη διαπαιδαγωγηση τους,ειναι αποκλειστικα και μονο δικη μας δουλεια.

οσο για το μισος που αναφερεις...οχι δεν τη μισω και δεν θα μπορουσα ποτε να μισησω τη γυναικα που εφερε στον κοσμο τον αντρα που αγαπω και πατερα του παιδιου μου. παντα ελεγα οτι εχω την καλυτερη πεθερα,μεχρι που εμεινα εγκυος και μου εκανε το βιο αβιωτο.θα περιοριστω σε ενα συμβαν μονο γιατι ηδη εγραψα πολλα. οταν εγω 1,5 μηνα ημουν ξαπλα με αιμορραγια και σηκωνομουν μονο για τουαλετα, γυρισε και μου ειπε επειδη ειχα συχνοουρια οτι αυτη απο την συχνοουρια ειχε καταλαβει οτι θα αποβαλλει και τελικα απεβαλε.τα συμπερασματα δικα σου.

και παλι να πω οτι δεν παρεξηγω τα οσα εγραψες αλλα νομιζω πως κι εγω στα οσα εγραψα ημουν αρκετα σαφης και ξεκαθαρη.

tt1108c2.aspx

συμφωνωωωωωωωω!!!!!ακριβως το ιδιο μου ειπε ο νεογνολογος,λιγο πριν παρουμε το παιδι απο την μεν που τον ειχαμε 2 ολοκλυρους μηνες λογο προωροτητας1!!!!!!!!!!!!

δεν το φιλαμε......δεν το φτυνουμε και οχι ολοι πανω απο το παιδι!!!!!!!

νεραιδακι....επαθα σοκ με τα οσα διαβασα......:mad:

ειναι καλα ο ανθρωπος;;;;;αλκοολ σε παιδακι;;;ειναι δυνατων;;;

ΕΛΕΟΣ!!!!!

κανε αυτο που εσυ νοιωθεις σωστο γιατι ειναι το δικο σου παιδι,οχι το δικο τους.

μην αφησεις να σου παρουν τον αερα και καλο θα ηταν να κανεις μια συζητηση με τον καλο σου.πες του τις ανησυχιες σου και οτι σε απασχολει σχετικα με το μωρο και την συμπερηφορα τον παππουδων του.

αν θελει να καταλαβει,καλως,διαφωρετικα.....βαλε εσυ φραγμους σε πραγμματα που δεν συμφωνεις!!!!

παντως εχω παθει σοκ!!!!!!:shock::shock::shock::shock:

με το καλο να φερεις στον κοσμο ενα γερο μωρακι και ολα τα αλλα σιγα σιγα θα μπουν σε μια ταξη!!!!

Ο θησαυρος μας ειναι ολη μας η ζωη!!!!:p11/06/2009:p

Θεούλη μου....βοήθησε μας........

ρε παιδια παντως ειναι τρομερο αυτο που συμβαινει κυριως με τα πεθερικα,γιατι στους γονεις βαζεις μια φωνη και σταματανε.στα πεθερικα τι θα κανεις?εγω ας πουμε δε μπορω και να τους κραξω μες στα μουτρα τους που πολυ θα το ηθελα βεβαια και ας μου εχει πει ο πεθερος μου τα απιστευτα!επρεπε να μεινω στο κρεβατι και ειχα πονοκεφαλους και γυρισε και μου ειπε οτι ποναει το κεφαλι μου γιατι δε κανω τιποτα ολη μερα αλλα ειμαι ολη μερα ξαπλα!λες και μενα μου αρεσε!γιατι ομως ρε παιδι μου?γιατι φαιρονται λες και τα ξερουν ολα?δε μπορω να το καταλαβω!οσο για τα φιλια και μεις ειμασταν αντιθετοι γιατι μπορει να μην εχουν γριπη ας πουμε αλλα ειναι μεγαλοι ανθρωποι και εχουν μικροβια!ειπαμε λοιπον να μη το φιλαει κανεις το παιδι και η πεθερα μου ηθελε σονι και ντε να φιλισει το ποδι του.ενταξει λεω και γω δεν ειναι δα και τοσο τρομερο,αστη να το φιλησει.θεωρησε σωστο λοιπον η κυρια να χωσει ολη του τη πατουσα στο στομα της!!!!ευτυχως ανελαβε ο αντρας μου το κραξιμο γιατι εγω ειχα μεινει στηλη αλατος!!!!

qcKmp2.png