Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πως να στηρίξω μια απόφαση που ποτέ δεν αποδέχτηκα ??

PEPI1979

Recommended Posts

Να σας πω όσο πιο περιγραφικά μπορω αυτό που με προβληματίζει . Τρία χρόνια πριν περιπου γνώρισα τον άντρα μου ενώ αυτός έκανε 2η δουλειά για να ξεπληρώσει χρέος του αδερφού του . Από τότε έχω περάσει πολλές ώρες μοναξιάς γιατί στην αρχή δεν έβγαινα γιατί δεν μου πήγαινε εκείνος να δουλεύει και εγω να διασκεδάζω . Πλέον με ένα παιδί πάλι δεν γίνεται . Το θέμα είναι ότι αυτη την απόφαση του, την πήρα ως δεδομένη αλλά ποτε δεν την αποδεχτηκα . Το αποτέλεσμα είναι να μελάγχολώ και να του γκρινιάζω . Ζηλεύω το πιο απλό , μια οικογενεια να περασει ησυχα ένα σκ . Εκεινος δουλευει και μετα κοιμάται για να ξεκουραστεί .Μου λέει τα ήξερες .....αλλά του απαντω ότι τα νέυρα μου δεν ήξεραν αν θα σπάσουν στο τέλος . Ξερω ότι είμαι αδικη πολλές φορες μαζί του αλλά φεύγουν τα χρόνια και χάνω στιγμές και πράγματα που θέλω να ζήσουμε σαν οικογένεια. Θα ηθελα μια συμβουλή για να σταματησω να πιεζω τον εαυτό μου και να στεναχωριέμαι .................

jHgFp3.png

Διαφημίσεις

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Γεια σου Pepi, την ίδια κατάσταση ζω κι εγώ..Εκείνος δουλεύει ατελείωτες ώρες, κι όταν δεν δουλεύει, έχει τα χόμπυ του, τις επαφές του (οι περισσότερες για δουλειά βέβαια), το πρόγραμμά του γενικά. Όντας παιδί χωρισμένων γονιών, ονειρεύομουν να κάνω με την οικογένειά μου ό,τι στερήθηκα: Διακοπές, βόλτες, ψώνια..Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει, κι αν έχει γίνει, είναι υπό πίεση χρόνου, με γκρίνια και σπασμένα νεύρα. Ώρες - ώρες τον ζηλεύω και μελαγχολώ γιατί αισθάνομαι απλός θεατής της ζωής του, αλλά πλέον το έχω αποδεχτεί κιόλας. Αυτό που με "παρηγορεί" είναι ότι τουλάχιστον εγώ δεν χάνω τις σημαντικές στιγμές του παιδιού μας.

"Πού να σε κρύψω γιόκα μου να μη σε φτάνουν οι κακοί

σε ποιο νησί του ωκεανού, σε ποια κορφή ερημική..."

για εμένα ο τίτλος είναι λάθος δεν μπορείς να στηρίξεις μια απόφαση όταν δεν την πιστεύεις .

μπορείς όμως να σκεφτείς τρόπους που θα μπορούσατε να καλύπτεται το χρηματικό ποσό αυτό του δανείου χωρίς να χρειάζεται να δουλεύει ο άντρας σου την δεύτερη δουλειά ????

σαφώς και το ήξερες που έμπλεκες δεν ειναι απάντηση όπως και η γκρίνια δεν είναι η λύση , θα μπορούσατε να βρίσκατε μια συμβιβαστική λύση έτσι ώστε και να βγαίνατε μαζί και να ζούσατε στιγμές σαν οικογένεια αλλά και να ξεπληρώνονταν το δάνειο.

Με συζήτηση και καλή θέληση και υπομονή πολύυυυ ολα μπορούν να λυθούν.

:rolleyes::rolleyes:

Ο αδερφός του τι κάνει για το χρέος που έχει; Εσείς πως είστε οικονομικά;για πόσο καιρό προβεπεται όλο αυτό; Γνωρίζει ο άντρας σου πόσο τυχερός είναι που σε έχει δίπλα του; sorry για τις πολλές ερωτήσεις αλλά η δική μου απάντηση εξαρτάται από κάποια πράγματα

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σου Pepi, την ίδια κατάσταση ζω κι εγώ..Εκείνος δουλεύει ατελείωτες ώρες, κι όταν δεν δουλεύει, έχει τα χόμπυ του, τις επαφές του (οι περισσότερες για δουλειά βέβαια), το πρόγραμμά του γενικά. Όντας παιδί χωρισμένων γονιών, ονειρεύομουν να κάνω με την οικογένειά μου ό,τι στερήθηκα: Διακοπές, βόλτες, ψώνια..Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει, κι αν έχει γίνει, είναι υπό πίεση χρόνου, με γκρίνια και σπασμένα νεύρα. Ώρες - ώρες τον ζηλεύω και μελαγχολώ γιατί αισθάνομαι απλός θεατής της ζωής του, αλλά πλέον το έχω αποδεχτεί κιόλας. Αυτό που με "παρηγορεί" είναι ότι τουλάχιστον εγώ δεν χάνω τις σημαντικές στιγμές του παιδιού μας.

Εγω να πω την αλήθεια είμαι αρκετά πιεστική και απλά μόνο για κάποια χόμπυ αν τωρα έχω νεύρα τότε θα έχω περισσότερα

για εμένα ο τίτλος είναι λάθος δεν μπορείς να στηρίξεις μια απόφαση όταν δεν την πιστεύεις .

μπορείς όμως να σκεφτείς τρόπους που θα μπορούσατε να καλύπτεται το χρηματικό ποσό αυτό του δανείου χωρίς να χρειάζεται να δουλεύει ο άντρας σου την δεύτερη δουλειά ????

σαφώς και το ήξερες που έμπλεκες δεν ειναι απάντηση όπως και η γκρίνια δεν είναι η λύση , θα μπορούσατε να βρίσκατε μια συμβιβαστική λύση έτσι ώστε και να βγαίνατε μαζί και να ζούσατε στιγμές σαν οικογένεια αλλά και να ξεπληρώνονταν το δάνειο.

Με συζήτηση και καλή θέληση και υπομονή πολύυυυ ολα μπορούν να λυθούν.

:rolleyes::rolleyes:

Η επιλογη του τίτλου αφορα την αποφαση του άντρα μου , δεν είναι δική μου . Οι μισθοί μας είναι μέτριοι και τωρα ο ένας θα πηγαίνει στην φύλαξη του παιδιου . Φαντασου ότι το δανειο είναι ίσο με εναν μισο μισθό μας

Ο αδερφός του τι κάνει για το χρέος που έχει; Εσείς πως είστε οικονομικά;για πόσο καιρό προβεπεται όλο αυτό; Γνωρίζει ο άντρας σου πόσο τυχερός είναι που σε έχει δίπλα του; sorry για τις πολλές ερωτήσεις αλλά η δική μου απάντηση εξαρτάται από κάποια πράγματα

Ο αδερφός του δεν ασχολειται γενικά όλο κάπου μπλέκει και αυτό μου με νευριαζει ειναι οτι ο αντρας μου τον δικαιολογει. Πρεπει να εχουμε 2 χρονια ακόμα για να το ξοφλησει .

jHgFp3.png

Όντας παιδί χωρισμένων γονιών, ονειρεύομουν να κάνω με την οικογένειά μου ό,τι στερήθηκα: Διακοπές, βόλτες, ψώνια..Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει, κι αν έχει γίνει, είναι υπό πίεση χρόνου, με γκρίνια και σπασμένα νεύρα. Ώρες - ώρες τον ζηλεύω και μελαγχολώ γιατί αισθάνομαι απλός θεατής της ζωής του, αλλά πλέον το έχω αποδεχτεί κιόλας. Αυτό που με "παρηγορεί" είναι ότι τουλάχιστον εγώ δεν χάνω τις σημαντικές στιγμές του παιδιού μας.

αυτα τα 2 ισχυουν και σε εμενα !!

jHgFp3.png

Βρε καρδούλα μου αναγκαζεσαι εσύ να δουλέψεις και να χάνεις στιγμές από την οικογένεια σας και ο αδερφός επαναπαύεται; Δυστυχώς δεν έχω να σου δόσω κάποια συμβουλή γιατί εγώ απλά δεν θα άντεχα.Ότι και να αισθάνεσαι είναι απόλυτα δικαιολογημένο.Αλήθεια οι γονείς τους τι λένε για όλο αυτό

rQGhp3.png

Πεπάκι,

κάνε λίγο υπομονή μέρι να ξεχρεώσει ο αντρας σου. Πες πως το χρέος ήταν δικό του πριν το γάμο σας. Δεν θα τον στήριζες;

Απλά όσο μπορείς να ζεις και εσύ καλύτερα. Βγες για καφεδάκι, για βόλτα, δες φίλους, πηγαινε στα μαγαζιά. Βούτα το μικράκι και βουρ! Μη νιώθεις τύψεις. Κανείς δεν πρόκειται να σου πει μπραβο αν στερείσαι. Το πολύ πολύ να ερθει μια μερα που θα σου πει το γραφικό "εγώ σου είπα να μη βγαίνεις;;;". Τότε που ισως θα πεις "μα εγώ τοσα χρόνια έκανα αυτό και αυτό, εσύ γιατί δεν...;;;"

Οι τύψεις δεν βοηθάνε. Ισα ίσα άμα δει οτι βγαίνεις και περνάς καλά θα θελήσει επιτέλους να παρει μερος και αυτός και να ξεκολλήσει.

ϊσως...

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Βρε καρδούλα μου αναγκαζεσαι εσύ να δουλέψεις και να χάνεις στιγμές από την οικογένεια σας και ο αδερφός επαναπαύεται;

Ξέρεις εγώ λίγο αμφισβητώ ότι το χρέος είναι του αδερφού. :rolleyes:Δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να είναι τόσο θύμα, να δουλεύει 2 δουλειές για κάποιον που κοπροσκυλάει.... Ακόμα και αν αυτός ο καποιος ειναι ο αδερφός του.

Απλα καμιά φορά οι άνθρωποι ντρέπονται να παραδεχτούν κάποια πράγματα και κάνουν μεταφορα σε αλλο πρόσωπο...

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

Να γραψω και εγω την αποψη μου...Εφοσον σιγουρα τα χρημματα πηγαινουν στον αδελφο, νομιζω οτι πρεπει να το αποδεχτεις, αφου δε γινεται διαφορετικα. Με την γκρινια χαλάς τη σχεση σου με τον αντρα σου , τα δικα σου νευρα και δεν πετυχαινεις τιποτε οταν δεν αλλαζει τιποτε. Ναι, τα χρονια περνουν αλλα και εγω που για αλλους λογους στερηθηκα οσα γραφεις, νοιωθω οτι οι διασκεδασεις επισης περνουν αλλα μενει η ικανοποιηση μια ομορφης οικογενειας.

Αλλαξε πλευση. Βρες δραστηριοτητες. Επανεφερε δικες σου επαφες, εστω με αλλες μητερες, φτιαξε νεες φιλικες σχεσεις. Μην περιμενεις απο αυτον να σε βγαλει εξω, αυτο ειναι λαθος. Και αν θελει να ξεκουραστει, ας μεινει μεσα με το παιδι και εσυ βγες να ξεσκασεις λιγο με ενα καφε με καποια φιλη. Ανεπτυξε την προσωπικοτητα σου.

Ολα οσα γραφω, τα γραφω σκεπτομενη κοντινο μου προσωπο που εζησε για χρονια ολοκληρα παρομοια κατασταση, ανεπτυξε ομως δικη της πρωτοβουλια, το προγραμμα της και το προγραμμα με τα παιδια δεν ταυτιζοταν με το προγραμμα του σηζυγου. Καμια Κυριακη μονο καθιερωνε μια κοινη μικρη εξοδο, για φαγητο, τις πιο πολλες φορες.

Ετσι και την οικογενεια κρατησε αυτο το κοντινο προσωπο, τα παιδια δεν ακουγαν και δε μεγαλωσαν με μιζερια αλλα και στο τελος και η κατασταση τελειωσε και αυτη βγηκε κερδισμενη. Με ενα συζυγο που δεν εχει τιποτε να την προσαψει παρα μονο τη στηριξη της και μια κοινωνικη ζωη εξελιγμενη γιατι δεν εμεινε στασιμη. Και κυριως μια οικογενεια δεμενη και υγειη.

Γι' αυτο εγω θα σου προτεινα να διαλεξεις το δυσκολο και στενο αλλα αν το χειριστεις σωστα, κερδοφορο για ολη την οικογενεια μονοπατι.

Οπως το βλεπω και εγω που και εμενα με πηρε εξωφαλτσα μια παρομοια κατασταση για κανα δυο χρονια και σε νοιωθω (αλλα δεν ειμαι εγω η γυναικα που περιεγραψα πιο πανω), αν και εγω παρομοιως αντεξα και τωρα ολα μου φαινονται μακρινα και μικρα.

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Pepi καταλαβαίνω το παράπονό σου, ότι για χρέη αλλουνού εσύ στερήσε ωραίες στιγμές με την οικογένειά σου, όμως δύο καλά βλέπω στην περίπτωσή σου:

Το ένα είναι ότι, όπως είπες, το δάνειο αποπληρώνεται σε δύο χρόνια. Οπότε κάνε υπομονή και το πιθανότερο είναι να αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο. Το δεύτερο είναι ότι, απ' ότι κατάλαβα, σύντομα θα ξεκινήσεις κι εσύ να δουλεύεις, οπότε κι εσένα το πρόγραμμά σου θα είναι γεμάτο. Όταν θα λείπεις κι εσύ από το σπίτι, είμαι σίγουρη ότι θα σε αναζητάει και θα καταβάλει περισσότερες προσπάθειες να είστε μαζί και να κάνετε πράγματα. :-)

Κορίτσια αν είδατε η κοπέλα παραπάνω εγραψε ότι ο αδερφός που ουσιαστικά το πρόβλημα είναι δικό του δεν ασχολείται και ΟΛΟ κάπου μπλέξει πράγμα που σημαίνει ότι ο συζηγος μια ζωή θα ξεσκιζεται στη δουλειά και όχι για τη δική του οικογένεια.Οι περισσότεροι αγαπάμε τα αδέρφια μας αλλά όλα έχουν ένα όριο.Η Μονή περίπτωση που θ τον δικαιολογούσε θα ήταν λόγος υγείας του αδερφού

rQGhp3.png

Για να λύσω μια ακόμα απορία δεν υπάρχει λόγος υγείας αλλά λόγος βλακείας γιατι ο δικός μου έχει κάνει πολλές θυσιες και ΟΛΑ τα κάνει μόνος του . Επειδή γνωρίζω την κατασταση δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να ηταν δικό του λάθος και να το κρυβει . Ετσι θα το είχα πάρει απόφαση .Απλά δεν μπορώ να το χωνέψω και όταν τον υποστηρίζει και μου λεει εσυ είσαι προκατελημένη εναντίον του εγώ τότε τα παίρνω πιο πολύ !!

Κάθε Παρασκευή αρχίζει η θλίψη και Κυριακή απόγευμα που τον βλέπω και έχουμε χρόνο ηρεμώ κάπως .

Δεν είμαι πολύ κοινωνικό άτομο για να αρχίσω τις εξόδους ! προτιμώ να πάω την μικρή στο πάρκο ..

jHgFp3.png

Διαφημίσεις

Γι' αυτο εγω θα σου προτεινα να διαλεξεις το δυσκολο και στενο αλλα αν το χειριστεις σωστα, κερδοφορο για ολη την οικογενεια μονοπατι.

Οπως το βλεπω και εγω που και εμενα με πηρε εξωφαλτσα μια παρομοια κατασταση για κανα δυο χρονια και σε νοιωθω (αλλα δεν ειμαι εγω η γυναικα που περιεγραψα πιο πανω), αν και εγω παρομοιως αντεξα και τωρα ολα μου φαινονται μακρινα και μικρα.

ευχαριστώ πολύ !Μου άρεσε πολύ αυτο που ειπες.

jHgFp3.png

.Αλήθεια οι γονείς τους τι λένε για όλο αυτό

Απλά αποδεχτηκαν την βοηθεια .

Πεπάκι,

κάνε λίγο υπομονή μέρι να ξεχρεώσει ο αντρας σου. Πες πως το χρέος ήταν δικό του πριν το γάμο σας. Δεν θα τον στήριζες;

Το πολύ πολύ να ερθει μια μερα που θα σου πει το γραφικό "εγώ σου είπα να μη βγαίνεις;;;". Τότε που ισως θα πεις "μα εγώ τοσα χρόνια έκανα αυτό και αυτό, εσύ γιατί δεν...;;;"

Οι τύψεις δεν βοηθάνε. Ισα ίσα άμα δει οτι βγαίνεις και περνάς καλά θα θελήσει επιτέλους να παρει μερος και αυτός και να ξεκολλήσει.

ϊσως...

μου λεει να βγω , ποτε δεν μου είπε το αντιθετο , ειναι πολύ αποφασισμενος σε αυτο που κάνει

Pepi καταλαβαίνω το παράπονό σου, ότι για χρέη αλλουνού εσύ στερήσε ωραίες στιγμές με την οικογένειά σου, όμως δύο καλά βλέπω στην περίπτωσή σου:

Το ένα είναι ότι, όπως είπες, το δάνειο αποπληρώνεται σε δύο χρόνια. Οπότε κάνε υπομονή και το πιθανότερο είναι να αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο. Το δεύτερο είναι ότι, απ' ότι κατάλαβα, σύντομα θα ξεκινήσεις κι εσύ να δουλεύεις, οπότε κι εσένα το πρόγραμμά σου θα είναι γεμάτο. Όταν θα λείπεις κι εσύ από το σπίτι, είμαι σίγουρη ότι θα σε αναζητάει και θα καταβάλει περισσότερες προσπάθειες να είστε μαζί και να κάνετε πράγματα. :-)

ααχ και δεν θελω να πάω στην δουλειά λογω της μικρής

jHgFp3.png

Εγώ διαφωνώ!

Αν πρόκειται για κάποιον συγγενή που έχει πραγματική ανάγκη να θυσιαστείς και ένα και δύο και πέντε χρόνια.

Αλλά αν ο συγγενής είναι επιπόλαιος και έχει συνηθίσει να κάνει αυτός τις βλακείες του και να ξελασπώνουν άλλοι γι' αυτόν...

τότε πριν κλείσει αυτή η διετία που θα ολοκληρώσετε την αποπληρωμή του χρέους του.

το πιο πιθανό είναι να έχει αποκτήσει νέο χρέος

που θα πρέπει εσείς πάλι να αποπληρώσετε.:rolleyes:

Κάντε του τη χάρη και βοηθήστε τον να ωριμάσει. ΜΗΝ τον βοηθάτε άλλο οικονομικά εφόσον ο ίδιος εξακολουθεί να μην βάζει μυαλό.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Εγώ διαφωνώ!

Αν πρόκειται για κάποιον συγγενή που έχει πραγματική ανάγκη να θυσιαστείς και ένα και δύο και πέντε χρόνια.

Αλλά αν ο συγγενής είναι επιπόλαιος και έχει συνηθίσει να κάνει αυτός τις βλακείες του και να ξελασπώνουν άλλοι γι' αυτόν...

τότε πριν κλείσει αυτή η διετία που θα ολοκληρώσετε την αποπληρωμή του χρέους του.

Κάντε του τη χάρη και βοηθήστε τον να ωριμάσει. ΜΗΝ τον βοηθάτε άλλο οικονομικά εφόσον ο ίδιος εξακολουθεί να μην βάζει μυαλό.:wink:

Αυτα που μου έγραψες τα έχω πει εγω 100 φορες αλλά ποιός με ακούει ??

Τον χαλάνε αλλά αν δεν με επηρεαζε άμεσα δεν θα είχα ασχοληθεί !

Οσο για επόμενο χρέος μια χαρά εχει βαλει και εγγυητη τον άντρα μου αλλού οπότε τι να πω ......Απλά μετά το παιδί είπα ως εδώ . Αν αναλάβει κάτι επιπλέον δεν θα παραμείνω .

jHgFp3.png

Εγώ διαφωνώ!

καπως ετσι, μια τετοια κατασταση που σου περιγραφει η μαρανδνικ, ζουσε κ βιωνε μια κουμπαρα μου. ο αδερφος του θαλασσοπνηγμενου αντρα της χαραμοφαης. η μανα τυφλη αδυναμια στον πρωτοτοκο χαραμοφαη γιο κ η φαιη εχανε στιγμες απ την ζωη της με τον αντρα της τζαμπα κ βερεσε. κ εβαλε τη γραμμη στο οριο, οταν δεν μπορουσαν οι ιδιοι να παρουν δανειο για μεγαλυτερο αμαξι, οταν μεγαλωσε η οικογενεια τους, κ μπηκαμε εμεις εγγυητες για τον κουμπαρο μας. κ εκει ακριβως ηταν που εβαλε το οριο.

κ η ιδια ειχε αποδεχτει καταστασεις πριν παντρευτουν, δεν σημαινει οτι ο αδερφος-αδερφη εχει εις αει την υποχρεωση να κλεινει τρυπες του χαραμοφαη αδερφου (επειδη για τον α-β λογο εχει μεγαλυτερα εισοδηματα). γιατι απο οτι εχω καταλαβει εγω, κατι τετοιο περιγραφεις.

γιατι καθε ανθρωπος ανοιγοντας ενα καινουργιο σπιτικο εχει μεγαλυτερες υποχρεωσεις κ κατα κυριο λογο την προτεραιοτητα την εχει η ιδια η οικογενεια.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

για το γεγονός ότι τον στερείται το παιδί του τι λέει ο άντρας σου?

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Οσο για επόμενο χρέος μια χαρά εχει βαλει και εγγυητη τον άντρα μου αλλού οπότε τι να πω ......Απλά μετά το παιδί είπα ως εδώ . Αν αναλάβει κάτι επιπλέον δεν θα παραμείνω .

Δηλαδή, αν κατάλαβα πάλι καλά, ο άντρας σου εκτός του ότι ξεπληρώνει ένα δάνειο του αδελφού του, έχει μπει εγγυητής και σε ένα δεύτερο?

Pepi μου, σε αυτή την περίπτωση, ταπεινή μου γνώμη είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι στο ότι δεν βλέπεστε αρκετά με τον άντρα σου!

καλημερα!!!!!:)

πεπη μου εγω θυμωνω λιγουλακι με το γεγονος οτι καποιοι ανθρωποι δεν καταλαβαινουν οτι καποιοι αλλοι ειναι γονεις,εχουν παιδι,ενα σπιτι να κουμανταρουν,ευθυνες!!!ο αδερφος του δηλαδη απορω πως το ακνει αυτο??!!!μεγαλος ανθρωπος, κ δεν μπορει να ωριμασει??να παρει τις ευθυνες του,να δουλεψει εκεινος για τα χρεη του??!!!!πως μπορει να τεμπελιαζει κ να ριχνει τα βαρη στις πλατες αλλων??!αλλο ειναι να μην εχεις να πληρωσεις που κ που καμια δοση κ να ζητας βοηθεια κ αλλο ο αντρας σου να χανει την οικογενεια του για να καθεται ο αδερφος του...ειναι κριμα ολο αυτο κ πολυ ανωριμο εκ μερους του αδερφου του!!καποιοι ανθρωποι δυστυχως δεν κατανοουν τι σημαινει οικογενεια με παιδι!!!τι να πω???

εγω να πω την αληθεια θα εκανα υπομονη ακομα 2 χρονια που ειναι το δανειο,αλλα αν μετα μου ελεγε ο αντρας μου οτι θα σακατευτει παλι να δουλευει για αλλου τα χρεη θα πιεζα παρα πολυ!!αντε να αντεξω αυτο το δανειο,αλλα οχι μετα να ξαναεπαναπαυτει ο αδερφος του!!!!μαλλον τον θεωρει δεδομενο..οτι συνεχως θα τον ξελασπωνει!σε καταλαβαινω απολυτα που τον θες κοντα σου,να περνατε ευχαριστα καποιες μερες σνα οικογενεια,να τρωτε μαζι,να παιξετε μαζι με το παιδακι σας!!!λογικα πεπη μου κ κεινος θα νιωθει οτι στερειται το παιδακι του κ την θαπωρη της οικογενειας,αλλα μαλλον δεν μπορει να αφησει ετσι τον αδερφο του...ευχομαι μονο την επομενη φορα που θα του φορτωσει χρεη,ο αντρας σου να τον βαλει στη θεση του!!!αλλα να μ πεις αν ειναι εγγυητης δεν μπορει να κανει κ πολλα!!!!ο αδερφος του θα τα φορτωσει παλι στον κοκορα κ για να μην βρει τον μπελα του ο αντρας σου θα καταληγει να πληρωνει εκεινος τις δοσεις!!!!ουφ...αυτος ον αδερφος του πια..ελεος...δεν καταλαβαινει οτι ενα παιδακι δεν χαιρεται τον πατερα του??οτι με αυτα τα λεφτα των δοσεων θα μπορουσατε να ειστε πιο ανετα????καθολου συνειδηση??απορω.....αλλο να εχεις προβλημα υγειας που τοτε πραγματι δεν θα μπορουσαμε να πουμε κατι κ αλλο να καθεσαι κ να περιμενεις παντα απ'τους αλλους!!

να κανεις υπομονη πεπη μου,πιστευω οτι ο αντρας σου θα εχει κουραστει να δουλευει ολη μερα,θα εχει κουραστει να λειπει συνεχεια κ να σας χανει....μπες λιγο στη θεση του...μπορει να νιωθει χαλια μεσα του...μην του θυμωνεις γιατι θα νιωθει χειροτερα.....πιστευω οτι το εκτιμαει που στεκεσαι διπλα του κ αντεχεις την ολη κατασταση!!

το δυσκολο της υποθεσης ειναι το γεγονος οτι ο αντρας σου απ'οτι καταλαβα δεν θελει να καταλαβει οτι ο αδερφος του κανει λαθος....κ υποστηριζει την ολη σταση του!!αν το εβλεπε διαφορετικα θα μπορουσε να τον ταρακουνησει κ λιγο!!!!!

δεν ξερω αν ειναι εφικτο αυτο,αλλα αν μπορειτε να αφησετε καπου το παιδακι σας να βγειτε ενα βραδυ!!να ειστε εντελως μονοι σας,χαλαρωμενοι κ να μιλησετε ανοιχτα!!!να του μιλησεις με ηρεμια για οσα νιωθεις,χωρις γκρινια κ χωρις πιεση..να τον κανεις να δει τι νιωθεις!!!!!μπορει κ να πετυχει!!!!

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

PEPI μου...διαβαζοντας σε, ενιωσα αυτα που ο αντρας μου θα μου πει σε λιγο καιρο ετσι οπως τα εχω κανει...και ειναι ενας πολυ σημαντικος λογος που ακομα (αν και δεν ειμαι πιτσιρικα)δεν αποφασιζω να κανω παιδι γιατι εχω ηδη 2 "μωρα"να φροντιζω...

Παντως νομιζω οτι αυτο που θελεις δεν ειναι ο ενας να βγαινει μονος του και ο αλλος να δουλευει ολη μερα(ο ενας στη δυση κι ο αλλος στην ανατολη,εννοω) και σιγουρα -οπως εγραψες- ονειρευεσαι κατι απολυτα φυσιολογικο και ομορφο...οι 3 σας σαν οικογενεια να κανετε πραγματα! Η γνωμη μου ειναι να εξηγησεις στον αντρα σου οτι στην προσπαθεια του να φτιαξει το ενα, θα χαλασει το αλλο! Θελει κουβεντα(χωρις νευρα, φωνες κ απειλες) και να του πεις πως νιωθεις για ολη αυτην την κατασταση και οτι διεκδικεις (και εχεις καθε δικαιωμα) τον αντρα σου, τις κοινες σας στιγμες σαν οικογενεια και ζευγαρι και σαφως τον χρονο του που πρεπει να σας αφιερωνει...Κουραγιο....

4usdp3.png

κ(επειδη για τον α-β λογο εχει μεγαλυτερα εισοδηματα).

...το χειρότερο στην περίπτωση της pepi δεν είναι ότι ο σύζηγος της έχει μεγαλύτερα εισοδήματα αλλά ο άνθρωπος κάνει 2η δουλειά για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα έξοδα του αδερφού και στερείται την οικογένεια του:evil:

rQGhp3.png