Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Recommended Posts

καλησπερα σας

εχει μερες που διαβαζω ποια ειναι τα δικαιωματα αυτης της οικογενειας και εχω μπερδευτει λιγο οποτε ρωτω και ελπιζω να μου απαντησουν ατομα που ξερουν

αν μια μητερα χωρισει απο κοινου με τον συζηγο και εχει και την μεριμνα των παιδιων δκαιουτε καποιο επιδομα απο προνοια ή καπου αλλου?θεωρειτε μονογονεικη?

και αν βρει μετα δουλεια?το χανει?και τι ποσο ειναι τελικα?εχω δει διαφορα!

αν υπαρχει δανειο σπιτιου τι γινετε τοτε?

ποιος μενει στο σπιτι αφου ειναι μισο μισο?

μπορουν να μεινουν και οι δυο ασχετα διαζυγιου?

και αν ο συζηγος δεν πληρωνει το δανειο?

υπαρχει περιπτωση να βρεθουν στο δρομο?

ρωταω πολλα το ξερω αλλα οπως σας ειπα ειμαι πολυ μπερδεμενη.

ευχαριστω εκ των προτερων.

Διαφημίσεις

Κι εγώ αυτό θα ήθελα να μάθω, αν μετά από διαζύγιο, η μητέρα που έχει την επιμέλεια δικαιούται κάποιο επίδομα, αν είναι άνεργη..

ευχαριστώ

"Πού να σε κρύψω γιόκα μου να μη σε φτάνουν οι κακοί

σε ποιο νησί του ωκεανού, σε ποια κορφή ερημική..."

Καλημερα! Σιγουρα ενας δικηγορος ειναι ο καταλληλος να σου λυσει τις αποριες σου.

Νομιζω πως απο την στιγμη που το παιδι γεννηθηκε μεσα στο γαμο και αρα αναγνωριστηκε αυτοματα τοτε δεν θεωρειστε μονογονεικη οικογενεια.

Για τα επιδοματα δεν εχω ιδεα, παντως αν εισαι ανεργη και ο συζυγος παιρνει εναν ικανοποιητικο μισθο τοτε δικαιουσε διατροφη και για σενα (δηλαδη διατροφη για το παιδι και επιπλεον διατροφη για τη μητερα).

Οσο για το σπιτι, νομιζω αυτος που εχει την επιμελεια των παιδιων (ορισμενη απο το δικαστηριο) μενει στο σπιτι.Αν εσεις θελετε (και αντεχετε) να μεινετε και οι δυο ασχετως διαζυγιου τοτε φυσικα και μπορειτε.

Παντως απο την εμπειρια μου σε τετοια θεματα εχω να σας πω καλο κουραγιο, ειναι χρονοβορες διαδικασιες..

Μην εμπιστευεστε απολυτα κανεναν, αν ο δικηγορος που θα βρειτε δεν σας καλυπτει,σας φαινονται παραλογα αυτα που σας λεει ή κατι δεν σας κολλαει τελοσπαντων τοτε παρτε και αλλη γνωμη.

Και μην βασιζεστε σε επιδοματα και διατροφες γιατι μπορει να μην τα παιρνετε στην ωρα τους (ή και καθολου) οποτε αν ειναι εφικτο προσπαθηστε να βρειτε δουλεια και να βρειτε βοηθεια απο δικους σας (γονεις, αδελφια κτλ).Κυνηγηστε τα δικαιωματα σας ωστε να ειστε καλυμμενες αλλα δεν υπαρχει εγγυηση οτι θα παιρνετε τα χρηματα που πρεπει.. Καλη δυναμη!

αχ να εισαι καλα για τις απαντησεις-ρωταω για μια φιλη που ειναι να χωρισει και βλεπει ολα τα ενδεχομενα-φυσικα αν ρωτησουμε δικηγορο θελει και το κατι τις του και προσφερθηκα να το ψαξω λιγο εδω απο προσωπικες εμπειριες γυναικων που εχουν χωρισει.μετα απο ερευνα εχθες διαβασα οτι και μια χωρισμενη θεωρειτε μονογονεικη οταν εχει την επιμελια και η προνοια δινει ενα γελιο ποσο 44 ευρω για το παιδι και αν εχει εισοδημα που δεν ξεπερνα τα 230 κατι ευρω τον μηνα.αν καταλαβα δηλαδη καλα.και αν δεν δουλευει?παλι το ιδιο?τωρα το σπιτι το εχουν μισο μισο μεσω δανειο και απο οτι ειπε δεν εχει σκοπο να της το παραχωρησει αλλα να μεινουν ολοι μαζι... αυτος δεν εχει σκοπο να δωσει διατροφη και η φιλη μου ειναι τοσος ησυχος ανθρωπος που δεν εχει σκοπο να αντιδικησει αλλα να χωρισει οσο πιο ανωδυνα γινετε για τα παιδακια της(2).

τεσπα ασ μας πουν κοπελες τις εμπειριες τους μπας και βγαλουμε καμια ακρη.

εγω ακομα ειμαι μια χαρα και λεω ακομα γιατι ποτε δεν ξερεις....:confused::confused:

Διαφημίσεις

Δεν το εχω ψαξει για επιδοματα παντως απο οσα εχει τυχει να διαβασω εχω καταλαβει οτι ενας ανεργος δεν μπορει να ζησει αξιοπρεπως απο τα επιδοματα, ποσο μαλλον μια ανεργη μητερα..τα ποσα ειναι πολυ μικρα.

Ενας δικηγορος μπορει να τη συμβουλεψει δωρεαν, εγω πληρωσα μονο τα δικογραφα και την παρασταση.

Και αν ειναι να μενουν μαζι γιατι να παρουν διαζυγιο? Δυστυχως ενα διαζυγιο δεν βγαινει ''ησυχα'', οποτε αν δεν θελει να διεκδικησει τιποτα και αν θα συνεχισουν να ζουν μαζι δεν βλεπω το λογο του διαζυγιου. Ενα χαρτι ειναι..

Αν ομως θελει να φυγει τοτε δεν εχει σημασια τι θελει και δεν θελει αυτος, θα γινει οτι πει το δικαστηριο, και για το σπιτι και για τη διατροφη. Αλλα ολα αυτα θελουν χρηματα και γερα νευρα οποτε καλυτερα να δει για δουλεια και να σκεφτει τι θελει.

Το καλυτερο για τα παιδια ειναι ενα περιβαλλον ηρεμο και στοργικο.

Οι γυναίκες που έχουν χωρίσει και χαρακτηρίζονται ως μονογενεική είναι αυτές που έχουν αποκλειστική μέριμνα και επιμέλεια του ή των τέκνων και αυτό αποδεικνύεται από δικαστικές αποφάσεις. Η άγαμη μητέρα ή η χήρα αν δεν κάνω λάθος χαρακτηρίζεται μονογονεική αυτόματα. Για τις διαζευγμένες ισχύουν άλλα. Πρέπει να μην μοιράζεσαι την επιμέλεια των παιδιών και τέλος πάντων ο πατέρας να είναι κάπως.

Τώρα καλή μου σε ότι αφορά το οικονομικό έχεις πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να πάρεις διατροφή από τον άνδρα σου παρά από οπουδήποτε. Εγώ το έχω δηλώσει παράλληλα με τα δικά μου εισοδήματα (από μισθωτή εποχιακή εργασία) έχω τους γονείς μου. Ειλικρινά δεν μπορούσα να καταλάβω πως κάποιες κοπέλες που δεν έχουν άμεσα την οικογένεια τους τα βγάζουν πέρα ……..;;; και ρώτησα πως τα καταφέρνουν αλλά απάντηση δεν πήρα…;; σαφώς δεν το έκανα από περιέργεια αλλά γιατί πολύ απλά κάποια στιγμή είχα σκεφτεί ότι αν έμενα μόνη μου με το μικράκι πως άραγε θα τα έβγαζα πέρα;;; ουδείς μου απάντησε;; ειλικρινά άμα μάθεις πες μου και εμένα. Από το κράτος δεν υπάρχει βοήθεια…..44 ευρώ αν το οικογενειακό είναι 300 των υπολοίπων ….αυτό δεν είναι κριτήριο, και άραγε ποιος το έχει…(πάλι αν μάθεις πες μου). Νομίζω ότι καλό θα ήταν να απευθυνθείς στην πρόνοια (προσωπική εμπειρία δεν έχω για να σου πω) αλλά ξέρω ότι μπορεί να σε ενημερώσουν για το θέμα της μονογονεικής ενώ εκεί θα ξέρουν να σου πουν γενικότερα αν δικαιούσαι κάτι. Επίσης αν έχεις τόσο μεγάλη οικονομική ανάγκη μπορείς να απευθυνθείς στην ενορία σου…..(ούτε εκεί ξέρω τι παίζει).

Πάντως βρε κορίτσια αν κάποιες γνωρίζετε επί του θέματος, πείτε και σε εμάς, άνθρωποι είμαστε δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Μην βρεθούμε να κτυπάμε άσχετες πόρτες.

μαλισταααα και γω αυτα που μου λες ξερω-δηλαδη μια γυναικα αν χωρισει και δεν εχει βοηθεια την εβαψεεεεε.ελπιζω καποια κοπελα που ξερει να δει και να απαντησει αμεσα.

Αυτό ισχύει καλή μου και γι αυτό ακριβώς τον λόγο οι παλιές γυναίκες δεν χώρισαν ακόμα και ξύλο να έπεφτε κλπ. Πως θα ζούσαν αυτές και τα παιδιά τους. Τώρα όλες οι κοπέλες δουλεύουν. Εγώ μένω με γονείς και ενώ πολύ θα ήθελα να μένω μόνη μου ούτε κατά διάνοια δεν το σκέφτομαι αφού ούτε βοήθεια δεν θα είχα για το παιδί (για παιδικούς άστο...) ούτε την άνεση που έχω τώρα. Τώρα ότι βγάζω είναι για πολυτέλειες όχι για άμεσα βιοτικές ανάγκες.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...