Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θάσο ή σκύρο?

antonia2008

Recommended Posts

Τιθεται το ερώτημα .Οικογενιακες διακοπές θάσο ή Σκύρο

Θάσος

1)Καταπράσινο μα και ρηχές ζεστές παραλίες

2)ΑΛΛΑ 688 χλμ απο ΑΘήνα (8 ωρες 320 ευρω βεντζινη, και 45 διοδια + εξοδα καραβιου απο καβάλα)

Σκυρος

( 122 χλμ απο αθηνα μεχρι Κύμη και περιπου 2 ωρες Πλοίο)

ΑΛΛΑ

1) Το πλοίο είναι ενα μόνο καθε μέρα

2) Στις βορινές παραλίες μπορει να φυσάει

3)Δεν ειναι πράσινο νησί

4)Τα καταλύματα είναι λίγο πιό ακριβά απο την Θάσο ( πχ. στην θασο βρηκαμε δίχωρο με 60 ενω στην σκύρο απο 75)

5)Ειναι πολύ μα πολυ ήσυχο νησί.....

Ευχαριστω..

Διαφημίσεις

Όταν είσαι από Θεσσαλονίκη οι επιλογές για νησί είναι: 1) Θάσος, 2) Αμμουλιανή και 3) αν βαρέθηκες και θες να σπάσεις το αυτοκίνητό σου, Σαμοθράκη. Όταν είσαι από Αθήνα γιατί να πας στη Θάσο (ή στη Σκύρο), αφού μπορείς να πας σε όποιο άλλο νησί θέλεις.

Σεπτέμβρη στις Αλυκές της Θάσου έχει περισσότερο κόσμο από ότι τέλος Ιούλη στις Κολυμπήθρες της Πάρου. Και τις θυμάμαι 15αύγουστο ερημικές.

Στη Σκύρο δεν έχω πάει.. Στη Θάσο έχουμε βρεθεί 2-3 φορές, αλλά αρκετά χρόνια πριν.. Ήταν υπέροχα. Παραλίες με άμμο, όχι πολύ βαθειές. Αν θέλεις πες μου σε πμ πού θα μείνετε. Το ξενοδοχείο που είχαμε μείνει εμείς ήταν υπέροχο και με χώρους για να περνάς όλη την ημέρα πολύ όμορφα. Καλά να περάσετε όπου κι αν πάτε.

γιατι κερδισαμε 2 διανυκτερευσεις σε ξενοδοχειο στην θασο...

Στην Θασο να πατε,ειναι υπεροχο νησι & δεν θα το μετανιωσεται....χαλαλι τα εξοδα για να πατε μεχρι εκει...το πρασινο και οι παραλιες θα σας δικαιωσουν...

Διαφημίσεις

Είπα και εγώ αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ μακριά. Εμείς πήγαμε Θάσο πέρισυ γιατί το πατρικό μου είναι σε απόσταση μιας ώρας από την Κεραμωτή. Είναι όντως καταπράσινη και δροσερή. Οι παραλίες ωραίες, φυσικά της Χαλκιδικής είναι καλύτερες και περισσότερες και είναι οικογενειακό και φθηνό νησί στο φαγητό προς τη μαζική εστίαση όμως. Η πόλη της Θάσου έχει λίγο χρώμα και βόλτα για το βράδυ. Μην περιμένεις να μην έχει κόσμο. Πέρα από Έλληνες μαζεύει και τους βόρειους γειτόνους από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο.

Για Θάσο μου συστήσανε http://www.rainbow-apartments.gr/el/ Η θάλασσα μπροστά ξέρω ότι είναι πολύ ωραία, ρηχή και αμμώδης, ενίοτε βγάζει κύμα αλλά παραμένει καθαρή.

Για Σκύρο, μία φορά ήταν αρκετή. Τότε, δεν είχε δρόμους, δεν είχε νερό και είχε πολύ αέρα και κύμα.

Ρε κορίτσια μόνο εμένα δεν μου άρεσε η Θάσος? Τα χωριά μου φάνηκαν πολύ τουριστικά, δεν έβλεπες πουθενά σπίτι, όλα τα κτίσματα ήταν ενοικιαζόμενα. Από φαγητό μέτρια εως αδιάφορα και οι σφήκες τόσες πολλές που μας έφερναν πιατάκι με ελληνικό καφε για να μπορέσουμε να φάμε. Το βράδυ υποφέραμε από τα κουνούπια. Και η μοναδική παραλία που μας άρεσε, οι Αλυκές, είχε τέτοια κοσμοσυρροή που πήγαμε στις 9:30 το πρωί για να βρούμε ξαπλώστρα. Αυτά από εμένα την γεροιδιότροπη.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

γιατι κερδισαμε 2 διανυκτερευσεις σε ξενοδοχειο στην θασο...

σκυρο δεν εχω παει, αρα δεν ξερω..ομως, τη θασο τη συστηνω

κατι διαφορετικο απο κυκλαδες, ιονια, σποραδες, κρητη

ωραιες παραλιες με αμμο, διαφανα γαλαζοπρασινα νερα...

χωρια στο κεντρο του νησιου, αξιζουν μια επισκεψη

μεγαλη για να μη βαρεθεις στον ιδιο τοπο, αλλα μικρη για να τη δεις καλα μεσα σε 3-4 μερες

αν εχεις ηδη δωρεαν 2 μερες, διαπραγματευσου με τον ξενοδοχο να δεις τι ακομη μπορει να σου προσφερει εαν προτιθεσαι να παραμεινεις (με δικα σου εξοδα) 2-3 μερες ακομη (πχ μια ακομη δωρεαν διανυκτερευση) ετσι, θα εχεις 5 μερες διακοπων πληρωνοντας μονο 2 βραδυα.

τελος, σκεφτειτε την αεροπορικη μεταβιβαση και ενοικιαση αμαξιου στο νησι μονο για τις μερες που θα θελετε να οδηγησετε/περιηγηθειτε. δηλ μονο για 2-3 μερες κι οχι για ολες. αν βρειτε οικονομικα αεροπορικα εισιτηρια για καβαλα, το ταξι απο αεροδρομιο για κεραμωτη-φερρυ ειναι <10 ευρω και χωρις αμαξι, το περασμα ειναι φτηνο.

καλες διακοπες και σε ευχαριστουμε που μας εφερες σε καλοκαιρινο mode, μυρωδιες, αισθηση....:cool:

Ρε κορίτσια μόνο εμένα δεν μου άρεσε η Θάσος? .

Δες δεν είναι άσχημα και είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά στη βόρεια Ελλάδα μπαίνουν σε φέρυ. Ο δικός μου νόμιζε θα δει παγόβουνα :shock: και είχε ένα φόβο μη βυθιστούμε, αλλά όχι για τόσο δρόμο. Γενικά τα χωριά στη βόρεια ελλάδα πάσχουν από χρώμα οπότε η Θάσος είναι σαφώς γραφικότερη. Υπερισχύει η φύση. Έχει μέχρι και έλατα. Αλλά αυτό με τις σφήκες δεν το θυμάμαι.

Θάσο έχω να πάω πολλά χρόνια όμορφο νησί με πολλή ενδοχώρα και παραλίες με αρκετό κόσμο....αυτά θυμάμαι από εκεί.

Σκύρος........πολύ καλό και φτηνό φαγητό, πολλές παραλίες αλλά μάλλον κρύες για εμένα, για κεντρικό Αιγαίο έχει αρκετό πράσινο και τα αλογάκια για τα παιδιά είναι μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα.

a40Vp3.pngGchMp2.png

Διαφημίσεις

Τιθεται το ερώτημα .Οικογενιακες διακοπές θάσο ή Σκύρο

Θάσος

1)Καταπράσινο μα και ρηχές ζεστές παραλίες

2)ΑΛΛΑ 688 χλμ απο ΑΘήνα (8 ωρες 320 ευρω βεντζινη, και 45 διοδια + εξοδα καραβιου απο καβάλα)

Σκυρος

( 122 χλμ απο αθηνα μεχρι Κύμη και περιπου 2 ωρες Πλοίο)

ΑΛΛΑ

1) Το πλοίο είναι ενα μόνο καθε μέρα

2) Στις βορινές παραλίες μπορει να φυσάει

3)Δεν ειναι πράσινο νησί

4)Τα καταλύματα είναι λίγο πιό ακριβά απο την Θάσο ( πχ. στην θασο βρηκαμε δίχωρο με 60 ενω στην σκύρο απο 75)

5)Ειναι πολύ μα πολυ ήσυχο νησί.....

Ευχαριστω..

Τιιιιι;;;; ειμαι απο Σκυρο και θεωρειται το πιο πρασινο νησι απο τις Σποραδες. για να πας στις παραλιες Κυρα Παναγια, Αγιος Φωκας κ.α. πρεπει να διασχισεις υποχρεωτικα το δασος (εχει αυτοκινιτοδρομους). στις παραλιες που φυσαει π.χ. σημερα δεν φυσαει στις νοτιες και οι αποστασεις ειναι μικρες. το καλοκαιρι εχει πλοιο 4 φορες την ημερα. τωρα οντως ειναι πολυ ησυχο νησι, δεν εχει κοσμικη νυχτερινη ζωη, οπως η Σκιαθος. οπου και να πας αν εχεις καλη διαθεση και παρεα θα περασεις καλα.

lRR9p3.png

mispiggi, μια και εισαι απο κει, θελω να μου πεις ειλικρινα στις παραλιες εχει δεντρα να κατσεις με σκια ?Η έστω ξαπλώστρες με ομπρελλα? Γιατι είναι σημαντικο για μας...

Ειπα οτι δεν ειναι τοσο πρασινο συγκρινοντας φωτο παραλιών θασου με σκυρου και αλλονησου...

Σε ποιο σημειο δεν φυσαει ωστε να μείνουμε, γιατι, το καλοκαιρι μενουμε σε νοτια ευβοια , και πραγματικα δεν αντεχουμε αλλο αερα....

ΚΑΙ κατι άλλο.Αν κατάλαβα καλά στην Θάσο υπάρχει κοσμοσυροή μεγάλη το καλοκαίρη.Αν την συκρίνετε με Παρο κατάλαβα...

• 2 months later...

τελικα αποφασισαμε σκυρο...

θα μεινουμεστα ανεμονησια...

Γνωριζει κανεις να μας πει αν υπαρχει συνδεση με αλλονησο για να παμε μονοημερη εκδρομη?

τελικα αποφασισαμε σκυρο...

θα μεινουμεστα ανεμονησια...

Γνωριζει κανεις να μας πει αν υπαρχει συνδεση με αλλονησο για να παμε μονοημερη εκδρομη?

antonia 2008 αυριο παω σκυρο. θα ειμαι ως το τελος του μηνα. εσυ ποτε ειπαμε οτι πας; αν εισαι τις ημερομηνιες που θα βρισκομαι και εγω να βρεθουμε. θα με γνωρισεις πολυ ευκολα. θα ειμαι με 3 παιδια και 1 παπα!!!! Α!! εχει συνδεση με αλλονησο και σκοπελο αν θυμαμαι.

lRR9p3.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...