Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΟΗΘΕΙΑ - ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Παρακαλώ όποια ξέρει ή έχει παρόμοια εμπειρία να μου δώσει τα φώτα της.

Γέννησα την προηγούμενη Τρίτη (19.4). Έβαλα το μωρό στο στήθος μιάμιση ώρα μετά τη γέννησή του γιατί έκανα καισαρική. Το μωρό έγλειφε για πολλή ώρα χωρίς να τα καταφέρνει να θηλάσει σωστά. Τελικά τα κατάφερε κάπως. Την πρώτη μέρα θήλαζε 3-4 ώρες συνεχόμενες. Από τότε κάθε φορά πρέπει να παίξει με τη γλώσσα της πρώτα βάζοντας και βγάζοντας τη θηλή πριν ξεκινήσει. Πολλές φορές εκνευρίζεται κιόλας και τελικά μπορεί να περάσει και καμιά ώρα μέχρι να αρχίσει να θηλάζει.

Σήμερα γυρίσαμε σπίτι και προσπαθούσε 2 ώρες να θηλάσει κλαίγοντας από νεύρα και πείνα. Τελικά έβγαλα το γάλα μου και της το έδωσα.

Τι μπορεί να συμβαίνει και δυσκολεύεται; Γενικά θέλει να κοιμάται πολύ και την ξυπνώ με το ζόρι κάθε φορά για να θηλάσει. Όταν καταφέρει να ξεκινήσει θηλάζει δυνατά και ακούγεται να καταπίνει συνέχεια. Αλλά με ταράζει μέχρι να ξεκινήσει.

Γεννήθηκε 38+4, βάρος 2860 γρ και τώρα είναι 2630γρ.

6Jmep3.png

8nxrp3.png

Διαφημίσεις

Μήπως δεν πιάνει σωστά την θηλή??Πρέπει να πιάνει στο στοματάκι της το μεγαλύτερο μέρος αν όχι όλη την θηλαία άλω!Δες κι αυτό το λίνκ,ίσως σε βοηθήσει!!Καλή επιτυχία και να σου ζήσει το μωράκι!!

http://ariadni144.wordpress.com/2009/11/29/simvoules-thilasmou-gia-nees-manoules-i-sosti-stasi-thilasmou/

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Γενικά θέλει να κοιμάται πολύ και την ξυπνώ με το ζόρι κάθε φορά για να θηλάσει.

Και μένα όλο κοιμότανε τις πρώτες 10 μέρες και το'βγαζα το γάλα για να μην πάθω μαστίτιδα! Κι εμένα τόσο γέννήθηκε κι έφτασε τα 2600γρ. Μετά δεν ξεκόλλαγε απ'το βυζί!

Να σου ζήσει!

w94ip2.png

Nα σου ζήσει η μικρή. Μην αγχώνεσαι, πέρασα ακριβώς τα ίδια με την κόρη μου. Έκανε περίπου 10 μέρες να πιάσει τη θηλή και αναγκαζόμουν να βγάζω το γάλα και να της το δίνω. Βοήθησε πολύ ο άνδρας μου τελικά με την επιμονή του. Της κρατούσε το κεφαλάκι και το έσπρωχνε προς τη θηλή αναγκάζοντας την να ανοίξει το στόμα και να την πιάσει. Παιδευτήκαμε πολύ αλλά τελικά τα καταφέραμε. Όλα θα πάνε καλά, θα το δεις.

Εχω και εγω παρόμοιο προβλημα.Η μικρή στην αρχή δεν είχε κανένα πρόβλημα στο θηλασμό. Το πρόβλημα το είχα εγω που απο τη δευτερη μέρα μου ειχαν ανοίξει οι θηλές. Βέβαια δείναμε μια μάχη κάθε φορά για να ανοίξει καλά το στόμα της και να μπορέσει να πιάσει σωστά τη θηλή, αλλά ουσιαστικά πρόβλημα δεν υπήρχε. Την 15η μέρα η μικρή αποφάσισε πως δεν θέλει να πιάσει την αριστερή θηλή. Δεν μπορώ να καταλάβω τί έφτεξε! Αποτέλεσμα ήταν πως έπαθα μαστίτιδα και πως ακόμα (2 εβδομάδες μετά) υποφέρω και ταλαιπωρούμαι.

Στο στηθος με τη μαστίτιδα εξακολουθεί να μην πιάνει τη θηλή, με αποτέλεσμα να βγάζω το γάλα με θήλαστρο. Στον άλλο μαστό θηλάζει κανονικά χωρίς πρόβλημα. Βέβαια ακόμα κάνουμε μια μικρή μάχη για να ανοίξει καλά το στόμα της, αλλά υπάρχει βελτίωση.

Καμία ιδέα για το πώς μπορώ να την "πείσω" να θηλάσει και απο τον άλλο μαστό;

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Διαφημίσεις

Γνωμη μου...δε πρεπει να πιεσεις ενα μωρο,αλλα να το παροτρεινεις συχνα οταν ειναι μισοκοιμισμενο ας πουμε ωστε να συνηθιζει και την ανατομια του αλλου στηθους.Υπαρχουνε μητερες που θηλασανε μονο απο τον ενα μαστο,δε σημαινει κατι αυτο και δεν ειναι υποχρεωτικος ο θηλασμος κ απο τα δυο στηθη.

Μπορεις να αντλεις κανονικα απο το αλλο στηθος κ να κρατας το γαλα ωστε να μπορεις να το αφηνεις σε καποιον κ να πηγαινεις μια βολτα να ξεσκασεις.

Συχνες παροτρεινσεις σε χρονο που ειναι μισοκοιμισσμενο αλλα κ κανονικα θα σε βοηθησουνε.

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

να σου ζησει η μπεμπα!!!

αν την θηλαζες οταν ακομα ειναι μισοκοιμισμενη-πριν δηλαδη καλοξυπνησει,οπως σου ειπαν και παραπανω;

εχεις δοκιμασει να πιεζεις το στηθος σου ωστε να βγαινει λιγο γαλα,για να την παροτρυνει να συνεχισει;

δεν φαινεται να εχει προβλημα αφου οπως λες οταν πινει φαινεται καθαρα πως καταπινει και ρουφαει σωστα.

μπορεις να επικονωνησεις και με καποια συμβουλο θηλασμου,να σας επισκεφτει....

τις πανες τις μετρας;

fBaep3.png

uwK7p3.png

Κορίτσια,

σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Πραγματικά με το γιο μου αν δεν ήταν το forum δε θα κατάφερνα να θηλάσω. Η μικρή τώρα θηλάζει μια χαρούλα και σε 10-15 λεπτά έχει αδειάσει το στήθος μου και ξανακοιμάται :D. Καμιά φορά γλείφει και το άλλο λίγο :-P. Ίσως στην αρχή ήταν μικρό το στοματάκι της. Αυτό που έκανα ήταν να ξαπλώνω από πάνω της και να παίρνει τη θηλή έτσι. Το βίντεο είναι άπαιχτο και ο μπόμπιρας μοιάζει 3-4 μηνών. Η καημενούλα η δική μου μοιάζει μπονσάι μπροστά του :lol:. Χεχε!

Σας ευχαριστώ πολύ.

6Jmep3.png

8nxrp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...