Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν χορταίνει το μωρό?

Recommended Posts

Apo x8es to mwro mou pernei to sti8os k arxizei na klaiei... iremei, trwei k meta apo ligo ta idia. Entwmetaxu mexri twra epine mono apo to ena sti8os se ka8e geuma k to ebgaze moni tis, enw apo simera ti bazw k sto allo k sunexizei na trwei k meta pali klama. Mipws den exw gala??? Mporei na kopei etsi xafnika? ti na kanw gia na er8ei pali??? A... prospa8isa na antlisw k den ebgala tpt.

empty.gif thn bazw sxedon ka8e misi me mia wra kai gkriniazei. Kati pou xexasa na pw einai oti prox8es agxw8ika polu gt eidame oti den pire polu baros. Yparxei periptwsi na kopike etsi apotoma?

Logw ergasias an kanw pio suxnes antliseis 8a energopoii8ei to sti8os i 8a to kanw xeirotero? K apo x8es arxisa ta xapia magias... blekeia ekana?

Διαφημίσεις

Εμείς που είχαμε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα, τελικά είχε ΓΟΠ(παλλινδρόμηση) με αποτέλεσμα να το πιάνουν καούρες και να θέλει συνέχεια στήθος να ανακουφιστεί αλλά και να χειροτερεύει έτσι η κατάστασή του γιατί έτρωγε πολύ τελικά, έκανα και υπερπαραγωγή και μπήκε σ' ένα φαύλο κύκλο. Καλύτερα να το δει όμως παιδίατρος ή να το συζητήσεις μαζί του. Η ΓΟΠ ευθύνεται και για μειωμένη ή απότομη αύξηση βάρους. Τελικά πήραμε σιρόπι για αρκετό διάστημα και πάλι δεν μας έχει περάσει.

Κι εμένα μου έλεγε η πεθερά μου και ο άντρας μου εκείνο το διάστημα ότι δεν έχω γάλα, όμως σε νυχτερινές αντλήσεις που έκανα (κατά τις 2,3 το βράδυ) έβγαζα περίπου 180ml.

Καταρχην πρεπει να μας πεις μερικα στοιχεια του μωρρου,ηλικια μετρησεις βαρους κ.λ.π.

Τα παιδια θηλαζουνε πολυ κ συνεχομενα στις αρχες,2 πρωτοιμηνες-εμενα μου πηρε 3-γιατι θελουνε να εδραιωσουνε τη γαλουχια συνηθως η γιατι θελουνε να νιωθουνε κοντα τη μαμα,αν δουλευεις δε ειναι σιγουρο οτι της λειπεις και οχι απο πεινα.Για το αν τρωει σωστα θα το δεις βαζοντας χαρτι μεσα στη πανα κ ελενχεις συχνα να δεις εαν εχει ουρησει οποτε το αντικαθιστα με αλλο.Αυτο πρεπει να γινει5-7 φορες,αναλογα με την ηλικια.Εαν εχει ουρησει τοσες φορες μη φοβασαι τιποτα.

Δωσε μας τα στοιχεια να ειναι και ποιο ακριβεις η εικονα

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Όπως ΓΟΠ (σιωπηλή-δεν βλέπεις τις αναγωγές) όπως ακριβώς σου είπε η τσίου...

Κόψε τα γαλακτοκομικά άμεσα. Θα γίνω βαρετη, αλλά δυστυχώς τα γαλακτοκομικά που τρώμε εμείς οι μανούλες είναι ο υπαριθμόν ένα κίνδυνος για τα παιδάκια μας.

Κάνε μια βόλτα στο φόρουμ να δεις περισσότερα για το θέμα (για τη ΓΟΠ, για τη σιωπηλή ΓΟΠ και για τα γαλακτοκομικά).

Γάλα έχεις μην ανησυχείς για αυτό τουλάχιστον. Αλλά κόψε άμεσα τα γαλακτοκομικά. Και ότι έχει μέσα του γάλα.

ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗ ΔΩΣΕΙΣ ΒΡΕΦΙΚΟ ΓΑΛΑ(=αγελαδινό).

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

Κι εμένα μου έλεγε η πεθερά μου και ο άντρας μου εκείνο το διάστημα ότι δεν έχω γάλα, όμως σε νυχτερινές αντλήσεις που έκανα (κατά τις 2,3 το βράδυ) έβγαζα περίπου 180ml.

Αυτές οι γιαγιάδες τάμα το έχουν να σταματήσουν τα εγγόνια τους το θηλάζειν.

Και 100 κιλά να είναι το μωρό, λένε με με το παραμικρό "δεν έχει γάλα".

Ή αν το μωρό ειναι φυσιολογικό και όχι θεόχοντρο πάλι η μάνα "δεν έχει γάλα"

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

To mwro einai 2 minwn k 6 imerwn. Genni8ike 3400 k twra einai 4500 k sini8ws trwei 65- 70 gr ti fora. Apo x8es xekinisa na pairnw k xapia magias mpas k boi8isw ligo tin paragwgi. To allo pou paratirisa einai oti x8es to bradi mou ir8e periodos k auti i sumperifora xekinise x8es ta ximerwmata. Episis mia analogi sumperifora eixe k ton proigoumeno mina pou mou ir8e periodos gia prwti fora meta ti genna( to 8umi8ika molis eida to aima). Lete na ftaiei auto? na allazei geusi h i murwdia kai na mi tis aresei??? Simera pantws ta ximerwmata 8ilase mia xara.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

40η εβδομάδα

Β. Το φύλο του βρέφους

θύλη

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

καμια

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Δεν εμφάνισε

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Δε νοσηλεύτηκε

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

8/2 3400

12/2 3320

28/2 3920

20/3 4240

11/4 4530

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

περίπου 10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Καθόλου συμπλήρωμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

-

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Mini electric της medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

3 αντλήσεις

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

2 τις πρωινές ώρες και 1 τισ απογευματινές

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

10- 15 λεπτά κ αντλώ περίπου 100γρ τη φορά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

5-6 πάνες

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

κάνει 1 φορά στις 4-5 μέρες

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Κοιμάται σχεδόν 2-3 ωρες σε σύνολο όλη την ημέρα.

Σου έφτιαξα ένα πίνακα για να καταλάβεις ότι κάτι πρέπει να βελτιωθεί (τελικά η εμφάνιση του πίνακα χαλάει όταν τον ανεβάζω).

ΗΜ/ΝΙΑΒΑΡΟΣΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓ ΖΥΓΙΣΗΗΜΕΡ.ΠΡΟΣΛΗΨΗΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΓΕΝΝΕΣΗΜΟ ΗΜ.ΠΡΟΣΛ. ΑΠΟ ΑΡΧΗ8/2/20113.400 12/2/20113.320 4-20 28/2/20113.920 1638 20/3/20114.240 2016 11/4/20114.530 2213 6218

Όπως θα δεις τον τελευταίο μήνα η ημερήσια πρόσληψη βάρους ήταν κάτω από τον ελάχιστο Μ.Ο. που προβλέπεται για μωρά ου θηλάζουν (13γρ. την ημέρα με έλαχιστο Μ.Ο. 15γρ)

Από την ημ/νία γέννησης η μέση ημερήσια πρόσληψη βέρους ήταν 18γρ. Οριακό.

Η χαμηλή πρόσληψη βάρους, οι λίγες ώρες ύπνου, η συνεχόμενη αναζήτηση αγκαλιάς και το κλάμα είναι συμπτώματα ΓΟΠ (το παιδί γίνεται αρκετά νευρικό).

Από την άλλη η λάθος τακτική (θηλασμός μόνο από το ένα στήθος) δεν βοηθά το παιδί σου να πάρει βάρος.

Θηλάζουμε μόνο από το ένα στήθος ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΜΕ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ. Αλλιώς εναλλάσσουμε τα στήθη όταν το μωρό σταματά τον θηλασμό (όχι το πιπίλισμα->τον θηλασμό) από το άλλο στήθος. Όταν το μωρό θηλάζει το ακούς να καταπίνει. Αν απλώς πιπιλάει δεν θηλάζει-πιπιλάει.

Ακριβώς αυτά τα προβλήματα είχε και η αδερφή μου (ΓΟΠ αλλά με αναγωγές όχι σιωπηλή). Πήγε σε σύμβουλο θηλασμού και εκτός του ότι διόρθωσε το στυλ θηλασμού (πλέον δίνει και από τα 2 στήθη) ΕΚΟΨΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ.

Όπως το δικό σου έπαιρνε πολύ αργά βάρος και μετά έγινε άλλο παιδί: 1κιλό και πλέον μηνιαία πρόσληψη βάρους. Και ηρέμησε πάαααααααααρα πολύ.

Διόρθωσε τον θηλασμό ΚΟΨΕ ΑΜΕΣΑ ΟΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΓΑΛΑ και θα δεις μεγάλη βελτίωση.

Απλά να ξέρεις ότι ο οργανισμός καθαρίζει πλήρως μετά 6 εβδομάδες.

ΥΓ1 Γιατί κάνεις αντλήσεις;

ΥΓ2 Προσπάθησε να σου απαντήσει η Αγλαία που είναι πιστοποιημένη σύμβουλος και η πλέον επιστημονική άποψη εδώ. Πιστεύω όμως ότι δεν εχω πέσει έξω γιατί αυτά που περιγράφεις τα έχω νιώσει στο πετσί μου με τον ανιψιό μου. Σε κάθε περίπτωση δοκίμασε να κόψεις τα γαλακτοκομικά. Δεν χάνεις τίποτα.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Το ξερω οτι βαζει πολυ λίγο το μωρακι μου, γιαυτο κ καναμε γενικη ούρων κ καλλιέργεια, η οποία βγήκε καθαρή. Μου είχε κόψει τα γαλακτοκομικά ο γιατρός όταν το μωρό είχε πολύ έντονους κολικούς για μια εβδομάδα, αλλά δε βοηθήσαν κ παρα πολύ. Πως θα καταλάβω οτι έχει ΓΟΠ? Η μικρή μου απο τη μέρα που γεννηθηκε είναι νευρική, κ υπο8έτω οτι έτσι ειναι ο χαρακτηρας της. Από την άλλη ενώ όλη την ημέρα δε κοιμαται, το βραδυ απο τις 9 κοιμάται συνεχόμενα μέχρι τις 4, τρώει για 1 τέταρτο και μετά ξανα κοιμαται. Αν είχε κατι τέτοιο δε θα ειχε ενοχληση και κατα τη διαρκεια της νυχτας?

Το θήλαστρο το χρησιμοποιώ για τις ωρες που είμαι στη δουλειά.

Πως γίνεται να μου απαντησει η Αγλαϊα? θα πρεπει να της στείλω μνμ?

Διαφημίσεις

Για τη ΓΟΠ δεν ξέρω να σου πω πολλά...

Η νευρικότητα πάντως μάλλον φανερώνει ότι το μωράκι έχει κάποια ενόχληση.

Σε συνδυασμό με τη μικρή πρόσληψη βάρους, καλά κάνεις και το ψάχνεις.

Για τα γαλακτοκομικά, ο οργανισμός σου δεν προλαβαίνει να καθαρίσει σε 1 εβδομάδα. Χρειάζονται 2 εβδ για σένα και άλλες 2 για το μωρό για να θεωρήσεις ότι έχετε καθαρίσει τελείως. Πρέπει επίσης να προσέχεις και τα κρυμμένα (πχ σε ψωμί τοστ, κεικ,κουλουράκια κλπ)

-Πόσες ώρες λείπεις συνολικά στη δουλειά?

-Τα 10 γεύματα περιλαμβάνουν και τις αντλήσεις ή οι αντλήσεις είναι επιπλέον?

Η περίοδος που ανέφερες πιο πάνω μπορεί να προκαλεί μια παροδική μείωση της παραγωγής για 2-3 μέρες, οπότε το μωρό φροντίζει από μόνο του να θηλάσει περισσότερες φορές.

Μπορεί επίσης να περνάει κάποιο άλμα ανάπτυξης και να προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή.

Από αυτά που γράφεις πάντως, δεν φαίνεται να έχεις κάποιο πρόβλημα με την παραγωγή σου. Κάτι άλλο τρέχει.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Το ξερω οτι βαζει πολυ λίγο το μωρακι μου, γιαυτο κ καναμε γενικη ούρων κ καλλιέργεια, η οποία βγήκε καθαρή. Μου είχε κόψει τα γαλακτοκομικά ο γιατρός όταν το μωρό είχε πολύ έντονους κολικούς για μια εβδομάδα, αλλά δε βοηθήσαν κ παρα πολύ.

Ήδη σου είπα ότι θέλει 6 εβδομάδες ΑΥΣΤΗΡΗΣ ΑΠΟΧΗΣ να καθαρ'ίσει πλήρως ο οργανισμός. Οι κολικοί είναι επίσης σοβαρή ένδειξη προβλήματος με το γάλα που εσύ καταναλώνεις. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΟΡΘΑ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ. Αλλά θέλει αυστηρή αποχή. Να διαβάζεις τις ετικέτες των τροφίμων για κρυμμένο γάλα.

Πως θα καταλάβω οτι έχει ΓΟΠ?

Διάγνωση ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΡΟΣ μπορεί να κάνει (παιδογαστρεντολόγος). Εσύ απλά εκτιμάς τις ενδείξεις. Και το μωρό σου έχει σοβαρές ενδείξεις ΓΟΠ και γενικά δυσανεξίας ή και αλλεργίας στα γαλακτοκομικά (χαμηλή πρόσληψη βάρους, νευρικότητα, κλάμα, κολικοί)

Η μικρή μου απο τη μέρα που γεννηθηκε είναι νευρική, κ υπο8έτω οτι έτσι ειναι ο χαρακτηρας της.

Κανένα μωρό δεν γεννιέται νευρικό. Η νευρικότητα στα μωρά δίχνει ενόχληση. Το μωρό σου δεν έχει άλλο τρόπο να σου επικοινωνήσει ότι δεν είναι καλά.

Από την άλλη ενώ όλη την ημέρα δε κοιμαται, το βραδυ απο τις 9 κοιμάται συνεχόμενα μέχρι τις 4, τρώει για 1 τέταρτο και μετά ξανα κοιμαται. Αν είχε κατι τέτοιο δε θα ειχε ενοχληση και κατα τη διαρκεια της νυχτας?

Δεν ξέρω

Το θήλαστρο το χρησιμοποιώ για τις ωρες που είμαι στη δουλειά.

Πως γίνεται να μου απαντησει η Αγλαϊα? θα πρεπει να της στείλω μνμ?

νομίζω δεν μπορείς να στείλεις πμ στην Αγλαία. Αν μέχρι αύριο δεν επέμβει ζήτα βοήθεια από τους Αντμίν.

Πάντως να ξέρεις ότι πιθανά το γάλα σου είναι υπεραρκετό. Απλά το μωρό σου έχει πρόβλημα λόγω ΓΟ να το αφομοιώσει σωστά.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

To mwro einai 2 minwn k 6 imerwn. Genni8ike 3400 k twra einai 4500 k sini8ws trwei 65- 70 gr ti fora. Apo x8es xekinisa na pairnw k xapia magias mpas k boi8isw ligo tin paragwgi. To allo pou paratirisa einai oti x8es to bradi mou ir8e periodos k auti i sumperifora xekinise x8es ta ximerwmata. Episis mia analogi sumperifora eixe k ton proigoumeno mina pou mou ir8e periodos gia prwti fora meta ti genna( to 8umi8ika molis eida to aima). Lete na ftaiei auto? na allazei geusi h i murwdia kai na mi tis aresei??? Simera pantws ta ximerwmata 8ilase mia xara.

προσωπικα δεν μου εχει ερθει περιοδος ακομη, αλλα απο οσα διαβασα εδω στο φορουμ απο αλλες κοπελες, σε πολλες συνεβησε οταν περιμεναν ή οταν τις ηρθε περιοδος να εχουν προβλημα με το θηλασμο(κυριως διαβαζα πως το μωρο τους ετρωγε πολυ περισσοτερο εκεινες τις ημερες)

και πως γνωριζεις παντα την ποσοτητα που τρωει?παντα με το θηλαστρο βγαζεις??

Ρεα οταν και μενα το μωρο μου ειχε κολικους και ηταν νευρικο, μου ειχαν πει πως αν ειχε προβλημα με τα γαλακτοκομικα του θα επρεπε να ειχε συνεχεια πρασινα κακα..ισχυει??? θα τρελαθω αν διαπιστωσω πως οντως την πειραζαν τα γαλακτοκομικα μου κι εγω δεν τα εκοψα!! :(

F2ETp3.png

Εχω σπαστο ωραριο και αντλω για την επομενη μερα τα 3 γευματα που μου λειπουν. Εγω αντλω γυρω στα 100 γρ και το μωρο πινει τα 65-70γρ. Με βαση αυτο λεω ποσο πινει το μωρο χωρις βεβαια να ειμαι 100% σιγουρη. Το μεσημερι την θηλασα και απο τα 2 στηθη κ επειδη συνεχισε να γκρινιαζει, για πρωτη φορα, της εκανα συμπληρωμα. Εκανα 90γρ κ ηπιε τα 30γρ... Αυτο δεν ειναι σημαδι οτι δε χορταινει? Αχ εχω πελαγωσει μαυτο το θεμα... θελω σα τρελη να την θηλασω κ τωρα αγχωνομαι κ στεναχωριεμαι που δε τα καταφερνω. Αν ειχα γαλα αρκετο, δε 8α επρεπε το στηθος μου να ειναι εστω κ λιγο πρησμενο? Εμένα ειναι πολυ μαλακο... Ασε το προβλημα με τις γιαγιαδες... κατευ8ειαν να δωσουν συμπληρωμα... κ με αγχωνουν ακομα περισσοτερο! Τι αλλο μπορω να κανω?

Ρεα οταν και μενα το μωρο μου ειχε κολικους και ηταν νευρικο, μου ειχαν πει πως αν ειχε προβλημα με τα γαλακτοκομικα του θα επρεπε να ειχε συνεχεια πρασινα κακα..ισχυει??? θα τρελαθω αν διαπιστωσω πως οντως την πειραζαν τα γαλακτοκομικα μου κι εγω δεν τα εκοψα!! :(

Δεν είναι απόλυτο. Η δυσανεξία ή η αλλεργία μπορεί να έχουν 1, 2 ή περισσότερα συμπτώματα. Η ΓΟΠ είναι σύμπτωμα (=αποτέλεσμα) της αλλεργίας και μπορεί να εκδηλωθεί ως μοναδικό συμπτωμα ή σαν μέρος σειράς συμπτωμάτων (κοκκινίλες, βλέννες, πράσινα κακά).

Της αδερφής μου το μωρό δεν είχε πράσινα κακά αλλά είχε ΓΟΠ. Με τον αποκλεισμό συνήλθε.

Το Ηλεκτράκι μου είχε ένα σωρό συμπτώματα ΠΛΗΝ των πράσινων κενώσεων, τα οποία δεν αξιολόγησα και οδηγήθηκε σε ατοπική δερματίτιδα. Έκοψα γαλακτοκομικά, σοκολάτες ξηρά καρπά και συνήλθε (τα συμπτώματά μας: μάτι που δάκρυζε, κόκκινα βλέφαρα, ξαφνικη νινίδα, αέρια).

Από την άλλη μεριά τα πράσινα κακά δεν είναι οπωσδήποτε σύμπτωμα αλλεργίας αλλά μπορεί να υποδεικνύουν υπερπαραγωγή.

Μην τρελαθείς κούκλα μου. Αρκετές ενοχές έχουμε εμείς οι μανούλες, δεν χρειάζεται να φορτώνουμε και άλλες στο κεφάλι μας.

Στο κάτω κάτω κάποια στιγμή κάποιοι γιατροί θα έπρεπε να κάνουν πιο σωστά τη δουλειά τους. Όταν χρυσοπληρώνουμε μια επίσκεψη, το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνουν είναι να αξιολογούν τη φυσική κατάσταση του παιδιού.

Ο ΠΡΩΗΝ γιατρός μας όταν τον ρώτησα αν πρέπει να ανησυχώ που το μωρό μου είχε πολλα αέρια, μου είπε ότι είναι φυσικό και όλα τα μωρά το παθαίνουν. Τα ίδια μου είπε και για τη νινίδα. Και εγώ ζούσα ευτυχισμένη στην άγνοιά μου ότι το Ηλεκτράκι είναι μια χαρά.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Διαφημίσεις

Κάπου στο φόρουμ μια κοπέλα ανέφερε ότι το μωρό της είχε νινίδα και ρώταγε τι έπρεπε να κάνει.

Ανέφερε λοιπον ότι ο γιατρός της απάντησε ότι η νινίδα είναι πολύ συνιθισμένη. Η μαία της έδωσε τη σωστή συμβουλή: Να κόψει τα γαλακτοκομικά

Ανήκω στις μανούλες που γέννησαν με καισαρική. Όφειλα να ξέρω ότι το μωρό μου ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου (λόγω καισαρικής).

Αλλά...

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Κάπου στο φόρουμ μια κοπέλα ανέφερε ότι το μωρό της είχε νινίδα και ρώταγε τι έπρεπε να κάνει.

Ανέφερε λοιπον ότι ο γιατρός της απάντησε ότι η νινίδα είναι πολύ συνιθισμένη. Η μαία της έδωσε τη σωστή συμβουλή: Να κόψει τα γαλακτοκομικά

Ανήκω στις μανούλες που γέννησαν με καισαρική. Όφειλα να ξέρω ότι το μωρό μου ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου (λόγω καισαρικής).

Αλλά...

τι λες τωρα??? πανω που με καλμαρες για την γοπ με εβαλες σε σκεψεις παλι.. τι σημαινει η νινιδα???? η μικρη μου ειχε σχεδον απο οταν γεννηθηκε πολυ εντονη!!! με λαδια εχω διωξει την πολυ, αλλα ακομη εχει μεινει! κι εμενα ετσι μου ελεγαν! πως ειναι φυσιολογικο θα φυγει μονη της! (κι εγω καισαρικη εκανα..

σορρυ Αθηνα που ξεφυγα απο το θεμα σου..να σε ρωτησω κατι αλλο? γιατι κι εγω εκανα αυτο το λαθος¨:την θηλαζεις οσο θελει ή μονο 10 λεπτα???? το εκανα το λαθος κι εγω στις αρχες κι εψαχνα να βρω γιατι δεν βαζει βαρος,,,

F2ETp3.png

Εχω σπαστο ωραριο και αντλω για την επομενη μερα τα 3 γευματα που μου λειπουν. Εγω αντλω γυρω στα 100 γρ και το μωρο πινει τα 65-70γρ. Με βαση αυτο λεω ποσο πινει το μωρο χωρις βεβαια να ειμαι 100% σιγουρη.

Για το μωρό πρέπει να αφήνεις 85-150ml για κάθε 3-4 ώρες απουσίας σου (η Eva MD είναι η πλέον αρμόδια για το θέμα των αντλήσεων).

Εμένα προσωπικά οι 3 αντλήσεις που κάνω στη δουλειά δεν αρκούν (βγάζω συνολικά 200-220μλ) και κάνω μία τρίτη το άγριο χάραμα. Έτσι αφήνω στο Ηλεκτράκι περίπου 260-270 μλ για 8 ώρες απουσίας μου.

Αν το μωρό έχει όμως θέμα ΓΟΠ και 1/2 λίτρο να αφήσεις πάλι δεν θα τα βρεί με το βάρος του.

Το μεσημερι την θηλασα και απο τα 2 στηθη κ επειδη συνεχισε να γκρινιαζει, για πρωτη φορα, της εκανα συμπληρωμα. Εκανα 90γρ κ ηπιε τα 30γρ... Αυτο δεν ειναι σημαδι οτι δε χορταινει?

Όχι απαραίτητα. Με τα πρόσθετα 30γρ θεωρώ ότι απλά έφτασε στο σημείο που δεν μπορούσε να πιει άλλο. Μην ξαναδώσεις συμπλήρωμα, είναι επικίνδυνο για το μωρό αν έχετε θέμα ΓΟΠ.

Αχ εχω πελαγωσει μαυτο το θεμα... θελω σα τρελη να την θηλασω κ τωρα αγχωνομαι κ στεναχωριεμαι που δε τα καταφερνω. Αν ειχα γαλα αρκετο, δε 8α επρεπε το στηθος μου να ειναι εστω κ λιγο πρησμενο? Εμένα ειναι πολυ μαλακο...

Το στήθος πρήζεται όταν μένει ώρες χωρίς θηλασμό ή άντληση. Και πάλι προσαρμόζεται

Ασε το προβλημα με τις γιαγιαδες... κατευ8ειαν να δωσουν συμπληρωμα... κ με αγχωνουν ακομα περισσοτερο! Τι αλλο μπορω να κανω?

Να δεις τι άκουγε η αδερφή μου από την πεθερά της... Αλλά αυτό την πείσμωνε περισσότερο.

Νομίζω πάντως ότι με τις γιαγιάδες υπάρχει ένα θέμα. Νομίζω ότι το μπουκάλι για αυτές είναι θέμα φετίχ.

Αγνόησέ τες. Ή αγριεψέ τους. Ανάλογα με τα κέφια.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

τι λες τωρα??? πανω που με καλμαρες για την γοπ με εβαλες σε σκεψεις παλι.. τι σημαινει η νινιδα???? η μικρη μου ειχε σχεδον απο οταν γεννηθηκε πολυ εντονη!!! με λαδια εχω διωξει την πολυ, αλλα ακομη εχει μεινει! κι εμενα ετσι μου ελεγαν! πως ειναι φυσιολογικο θα φυγει μονη της! (κι εγω καισαρικη εκανα..

σορρυ Αθηνα που ξεφυγα απο το θεμα σου..να σε ρωτησω κατι αλλο? γιατι κι εγω εκανα αυτο το λαθος¨:την θηλαζεις οσο θελει ή μονο 10 λεπτα???? το εκανα το λαθος κι εγω στις αρχες κι εψαχνα να βρω γιατι δεν βαζει βαρος,,,

Θηλάζω πολύ ώρα (τώρα 30' πιο παλιά όμως 45-50', 1ώρα έτυχε και 2ωρο)

Αυτό δεν είναι το στάνταρ για όλες τις κοπέλες. Εξαρταται από πολλά πράγματα - ροή από το στήθος, συμπεριφορά μωρού. Οπότε το τι κάνει μια άλλη μαμά δεν είναι ενδεικτικό τι χρειάζεται για τη περίπτωσή σας. Αυτό ό μόνος που μπορεί να στο υποδείξει είναι μόνο το μωρό σου.

Εμένα έβαζε κανονικά βάρος (δεν είχαμε ΓΟΠ εμείς αλλά ο ανιψούλης μου) παρά τις δυσανεξίες. Το ανιψάκι μου όμως έπερνε οριακά βάρος μέχρι που η αδερφή μου έκοψε τα γαλακτοκομικά. Και τότε απογειώθηκε.

Η νινίδα. Η νινίδα είναι αντίδραση σε κάτι. Κάτι που ενοχλεί τον οργανισμό. Και αν είχατε και θέμα κολικών ήρθαν οι ενδείξεις και εδεσαν.

Η καισαρική... Αφηνει το μωρό εκτεθειμένο σε αρρώστιες και αλλεργίες. Για το πρώτο, ο θηλασμός είναι το σούπερ φάρμακο-παρέχει στο μωρό τα αντισώματα που του λείπουν. Για το 2ο μόνο οι διατροφικές συνήθειες της μαμάς μπορούν να βοηθήσουν και να προστατέψουν το μωρό.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Για το μωρό πρέπει να αφήνεις 85-150ml για κάθε 3-4 ώρες απουσίας σου (η Eva MD είναι η πλέον αρμόδια για το θέμα των αντλήσεων).

Εμένα προσωπικά οι 3 αντλήσεις που κάνω στη δουλειά δεν αρκούν (βγάζω συνολικά 200-220μλ) και κάνω μία τρίτη το άγριο χάραμα. Έτσι αφήνω στο Ηλεκτράκι περίπου 260-270 μλ για 8 ώρες απουσίας μου.

Αν το μωρό έχει όμως θέμα ΓΟΠ και 1/2 λίτρο να αφήσεις πάλι δεν θα τα βρεί με το βάρος του.

Tis afinw gurw sta 300ml gia 5 wres pou leipw to prwi kai alla 150ml gia tis 3 wres to apogeuma... alla panta perisseuei to gala.

Tis afinw gurw sta 300ml gia 5 wres pou leipw to prwi kai alla 150ml gia tis 3 wres to apogeuma... alla panta perisseuei to gala.

Πράγμα που σημάίνει ότι έχεις άφθονο γάλα. Η παραγωγή σου λοιπόν δεν είναι το πρόβλημα.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Ποιο είναι το ερώτημά σου σε σχέση με την άντληση;

xrisimopoiw to 8ilastro tis medela, to mini electric, k exw paratirisei oti otan to sti8os mou einai prismeno bgazw se 5-10 lepta 100ml enw otan to sti8os einai kapws malako antlw gia perissoteri wra k de bgazw oute 50ml. Ayto simainei oti to sti8os mou einai adeio? 8a prepei panta na kanw tin antlisi otan einai prismena? h apla kanw kati la8os egw? Auto blep k agxwnomai akoma perissotero...

K kati allo pou paratirisa simera to prwi. Tin 8ilasa stis 5 to prwi k meta stis 7 kai ta 2 mou sti8i itan prismena. stis 9 pou xanaefage kai ta 2 eixan xanapristei. apo ekeini tin wra omws den exoun xanapristei alla es8anomai na me ponane, sa na einai gemata. auto simainei oti den exw gala??? A.. na mi xexasw na anaferw oti apo tis 11 k meta ti bazw sxedon ka8e 1-1,5 wra sto sti8os gia na energopoiisw to mixanismo. ( mporei na exw xanakanei auti tin erwtisi... alla sugxwreste me gt eimai polu agxwmeni me auto to 8ema)

xrisimopoiw to 8ilastro tis medela, to mini electric, k exw paratirisei oti otan to sti8os mou einai prismeno bgazw se 5-10 lepta 100ml enw otan to sti8os einai kapws malako antlw gia perissoteri wra k de bgazw oute 50ml. Ayto simainei oti to sti8os mou einai adeio? 8a prepei panta na kanw tin antlisi otan einai prismena? h apla kanw kati la8os egw? Auto blep k agxwnomai akoma perissotero...

Κατ'αρχή, το θήλαστρο δεν είναι τόσο αποτελεσματικο όσο το μωρό σου.

Λοιπόν έτσι αντλώ και εγώ. Παρόμοιες ποσότητες. Σχεδόν. Γιατί τα 100μλ τα βγάζω μόνο το χάραμα που η άντληση απέχει πολλές ώρες από τον τελευταίο θηλασμό.

Και έχω γάλα. Υπεραρκετό αφού το μωρό μου ειναι στη τελευταία καμπύλη.

ΕΧΕΙΣ ΓΑΛΑ. ΕΧΕΙΣ ΓΑΛΑ. ΕΧΕΙΣ ΓΑΛΑ.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...