Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΥΔΑΠ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤ

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! (ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ..ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΝΜ...ΣΥΓΧΕΡΕΣΤΕ ΜΕ.. :D)

ΛΟΙΠΟΝ...ΠΡΙΝ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΑΓΟΡΑΣΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ..ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΣ 395,00 ΑΠΟ ΤΟ 2008...ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ...

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΓΩ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ???

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ...ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ 12/2010 ΠΗΡΕ ΜΕ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΟ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ..

ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΡΟΛΟΙ?

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ...ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΑΝ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ..ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ..ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ..

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Διαφημίσεις

μηπως θα σου παει πιο ακριβα η αιτηση για νεο ρολοϊ?

ασε που δεν νομιζω οτι γινετε αυτο.(αφου υπαρχει ηδη ρολοϊ)

εμπλεξες....

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Σε περίπτωση αλλαγής ιδιοκτήτη, ο νέος ιδιοκτήτης του υδρευόμενου ακινήτου υποχρεούται να δηλώσει στην ευδαπ την αλλαγή της ιδιοκτησίας, προσκομίζοντας το σχετικό συμβόλαιο ή υπεύθυνη δήλωση.

Ο νέος ιδιοκτήτης οφείλει να ενημερωθεί πριν την ολοκλήρωση της αγοράς ακινήτου για τα πιθανά χρέη που έχει αυτό σε λογαριασμούς ύδρευσης και να παραλάβει το ακίνητο, αφού εξοφληθούν οι οφειλές αυτές.

Σε περίπτωση παραλαβής του ακινήτου χωρίς προηγούμενη εκκαθάριση χρεών ύδρευσης ή αποχέτευσης ο νέος ιδιοκτήτης ευθύνεται και για τα προ της μεταβίβασης χρέη και η ευδαπ μπορεί να διεκδικήσει από αυτόν με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο την καταβολή των χρεών

αρα πληρωνεις εσυ απλα.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Κοριτσάκι μου διάβασε το συμβόλαιο σου (αγοράς του διαμερίσματος). Όλα τα συμβόλαια γράφουν μέσα ότι το αγοράζεις καθαρό χωρίς βάρη και οφειλές. Επομένως ο πωλητής υπήρξε κακόπιστος και τι κάνεις τώρα: 1)μπορείς να τον απειλήσεις. Επικοινώνησε και με τον συμβολαιογράφο που έκανε το συμβόλαιο και με τον δικηγόρο του πωλητή, το όνομα του το γράφει το συμβόλαιο και τρίξτους τα δόντια.

2)Τώρα, αν η ΕΥΔΑΠ αφήνει 3 ΧΡΟΝΙΑ!!!!! χωρίς να αναζητήσει τα οφειλόμενα, χωρίς να το κόψει, δεν είναι δική σου ευθύνη. Αν το συμβόλαιο σου γράφει όπως σου είπα οτι το αγοράζεις χωρίς βάρη, πας στην ΕΥΔΑΠ και τους το δείχνεις τους λες οτι δεν έχεις ευθύνη, αν ΔΕΝ το δεχτούν, τότε επικοινώνησε με τον Συνήγορο του Πολίτη και εκείνοι θα το λύσουν.

Σε ποιά ΕΥΔΑΠ είσαι?

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

βικυ σε ευχαριστω παρα πολυ..μου εδωσεσ κουραγιο...

πραγματι το συμβολαιο αναφερει οτι ειναι απαλλαγμενο απο βαρη,χρεη,υποθηκεσ κλπ..

ο αρχικοσ ιδιοκτητησ που ειναι και στο ονομα του το νερο εχει παει στο εξωτερικο μονιμα..ο επομενοσ που το αγορασε με πληστειριασμο (για 2 μηνεσ το ειχε στην κατοχη του) ισχυριζεται και αυτοσ οτι δεν ειναι δικεσ του οφειλεσ αρα δεν πληρωνει...αρα τι?τα πληρωνω ολα εγω???

στη ευδαπ γαλατσιου ανηκουμε...

αυριο θα επικοινωνισω και με τον δικηγορο μου...

σε ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου..

Διαφημίσεις

βικυ να σε ρωτησω και κατι τελευταιο...(αν γνωριζεισ φυσικα...)

η ευδαπ ισχυριζεται οτι την αλλη βδομαδα θα κοψει το νερο...αν το αφησω και το κοψουν εγω μετα τι υποχρεωσεισ εχω προσ την ευδαπ?

σε ευχαριστω και παλι....:D

βικυ σε ευχαριστω παρα πολυ..μου εδωσεσ κουραγιο...

πραγματι το συμβολαιο αναφερει οτι ειναι απαλλαγμενο απο βαρη,χρεη,υποθηκεσ κλπ..

ο αρχικοσ ιδιοκτητησ που ειναι και στο ονομα του το νερο εχει παει στο εξωτερικο μονιμα..ο επομενοσ που το αγορασε με πληστειριασμο (για 2 μηνεσ το ειχε στην κατοχη του) ισχυριζεται και αυτοσ οτι δεν ειναι δικεσ του οφειλεσ αρα δεν πληρωνει...αρα τι?τα πληρωνω ολα εγω???

στη ευδαπ γαλατσιου ανηκουμε...

αυριο θα επικοινωνισω και με τον δικηγορο μου...

σε ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου..

Το τι έκανε ο πρό-πρό προηγούμενος αλλά και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης εσένα δεν σε αφορά. Όταν μεταβιβάζουμε ένα ακίνητο πρέπει να είναι απαλαγμένο από κάθε βάρος και οφειλή, το αγοράζουμε καλή την πίστη (νομικός όρος) που σημαίνει οτι είμαστε καλόπιστοι και εμπιστευόμαστε τον πωλητή. Εάν υπάρχει κάποιο βάρος ή οφειλή θα πρέπει να γίνεται μνεία αυτού στο συμβόλαιο ώστε να λάβει γνώση ο αγοραστής. Σε περίπτωση που γίνει απόκρυψη οποιούδηποτε βάρους, οφειλής, νομικού ή πραγματικού ελλατώματος, για τον οποιοδήποτε λόγο ή δικαιολογία, όπως στην περίπτωση σου, ο πωλητής στα "μάτια" οποιουδήποτε δικαστή είναι κακόπιστος και ενεργεί με ενδεχόμενο δόλο και καταδικάζεται.

βικυ να σε ρωτησω και κατι τελευταιο...(αν γνωριζεισ φυσικα...)

η ευδαπ ισχυριζεται οτι την αλλη βδομαδα θα κοψει το νερο...αν το αφησω και το κοψουν εγω μετα τι υποχρεωσεισ εχω προσ την ευδαπ?

σε ευχαριστω και παλι....:D

H ΕΥΔΑΠ βασίζεται σε υπουργικές αποφάσεις και την παράθεση που σου έκανε η tzini, έτσι ώστε "εκβιαστικά" αν θες, να εισπράξει τα οφειλόμενα από τον νέο ιδιοκτήτη αν εσύ θέλεις να έχεις νερό, διαφορετικά, δεν σε συνδέει. Οπότε τα πληρώνεις και κυνηγάς τον προηγούμενο. Αν στο κόψει. θα πληρώσεις 120ευρώ για επανασύνδεση συν οτι πρέπει να πληρώσεις τα οφειλόμενα.

Οπότε όπως σου είπα το καλύτερο είναι να βάλεις τον δικηγόρο σου να μιλήσει στον πωλητή και να απαιτήσει να καταβάλει τις οφειλές. Διαφορετικά, για να κινηθείς δικαστικά εναντίον του θέλεις τουλάχιστον 2.000?. Αυτός μάλλον τα γνωρίζει αυτά, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ! Μερίδιο ευθύνης όμως. έχει ΚΑΙ ο δικηγόρος σου! Δεν πάμε απλώς στο υποθηκοφυλάκειο και κάνουμε έλενχο τίτλων. Κατά το συμβόλαιο ζητάμε και τους τελευταίους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ ΕΞΟΦΛΗΜΕΝΟΥΣ!!! ΑΝ δηλαδή ο μετρητής είχε διαρροή και είχε φτάσει 7.000? η οφειλή τι θα έκανες???? Η ΕΥΔΑΠ όταν το ποσό φτάσει τα 3000? βγάζει το ακίνητο στον πληστηριασμό! Για πέστα ένα χεράκι και στον δικηγόρο σου!!! Και πέστου οτι δεν σε διαφύλαξε ως όφειλε, και να αναλάβει να λύσει το θέμα γιατί όταν βάζει την υπογραφή του στο συμβόλαιο υποτίθεται οτι συνηγορεί στην μεταβίβαση και όλα είναι ο.κ.!

Α! και για να πάρεις νέο μετρητή να γίνει εκ νέου "μελέτη" από την ΕΥΔΑΠ κοστίζει 600?.

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Συγνώμη αλλά ο δικηγόρος βάζει το συμβόλαιο του στο ακίνητο, διασφαλίζοντας ότι αγοράζεις από 'κύριο'. Δεν έχω ξαναακούσει να ζητούνται οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ, πραγματικά. Η εξώφληση των λογαριασμών είναι ενοχική υποχρέωση του πωλητή και δεν αφορά την κυριότητα. Τώρα το πρόβλημά σου με την ΕΥΔΑΠ λύνεται, γιατί η ΕΥΔΑΠ έχει συμβληθεί με κάποιον κύριο Χ. και σε αυτόν πρέπει να αναζητήσει τα οφειλόμενα. Εσύ είσαι άγνωστη για την ΕΥΔΑΠ, μέχρι τη στιγμή που γίνεσαι ιδιοκτήτρια. Κάνε ότι πρέπει με τον πωλητή σου,αλλα θα σε συμβούλευα με την ΕΥΔΑΠ να πας στο Συνήγορο του Πολίτη ή στο Συνήγορο του Καταλαλωτή.

Συγνώμη αλλά ο δικηγόρος βάζει το συμβόλαιο του στο ακίνητο, διασφαλίζοντας ότι αγοράζεις από 'κύριο'. Δεν έχω ξαναακούσει να ζητούνται οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ, πραγματικά. Η εξώφληση των λογαριασμών είναι ενοχική υποχρέωση του πωλητή και δεν αφορά την κυριότητα.

Το να μην έχουμε ξανακούσει κάτι δεν σημαίνει ότι δεν υφίσταται οπότε καλό είναι να μην το απαξιώνουμε.

Οι δικηγόροι όχι μόνο ζητάνε τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ εξοφλημένους αλλά πολλές φορές ΚΑΙ των κοινοχρήστων. Έχει τύχει να παραστώ σε συμβόλαιο βιοτεχνικής μονάδος και ο δικηγόρος σταμάτησε το συμβόλαιο έως ότου ήρθε με φάξ εξοφλημένος ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Αλλά και πολλοί συμβολαιογράφοι όταν λένε «μετρήστε τα χρήματα» να λένε «λάβατε αντίγραφα των λογαριασμών?»

Όταν ως μητέρα έναντι παιδαγωγού άρα λαμβάνουσα υπηρεσιών –και αναφέρομαι σε πόστ - λες ότι …αν και δεν είναι υποχρέωση των παιδαγωγών να καθαρίσουν το βρακάκι του μωρού, δεν θα τις προτιμήσεις αλλά θα προτιμήσεις εκείνες που κάνουν υπέρβαση καθήκοντος και υποχρέωσης και θα καθαρίσουν το μωρό για να προφυλάξουν την ψυχολογία του – και συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ- μαζί σου! Κατά το ίδιο σκεπτικό και εγώ- και το πρώτο πρόσωπο χρησιμοποιείται ενδεικτικά- θα προτιμήσω εκείνον τον δικηγόρο που αφού ξέρει για την ενοχική υποχρέωση του πωλητή και θα με ενημερώσει σχετικά –γιατί αυτός είναι ο ρόλος του να ενημερώνει τον πελάτη του για το νόμο και να τον καθοδηγεί- διαφυλάσσοντας τα συμφέροντα μου και γλυτώνοντας με από μπλεξίματα γιατί εγώ που να το ξέρω? Πρώτη φορά αγοράζω, αλλά και ο πωλητής που να το ξέρει? Δεν πουλάει κάθε μέρα.

Οπότε όταν λαμβάνουμε υπηρεσίες και προτιμούμε τους προσφέροντες αυτών οι οποίοι υπερβαίνουν καθήκον σωστό είναι να έχουμε το ίδιο «μέτρο» όταν προσφέρουμε υπηρεσίες για να μην έχουμε δυσαρεστημένο πελάτη, ο οποίος αύριο θα προτιμήσει κάποιον άλλο δικηγόρο που δεν θα διασφαλίσει μόνο την αγορά από κύριο αλλά και την ψυχολογική ηρεμία του πελάτη του, οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι και οι αγοραπωλησίες σπανιότατες…..

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Διαφημίσεις

Κατά το ίδιο σκεπτικό και εγώ- και το πρώτο πρόσωπο χρησιμοποιείται ενδεικτικά- θα προτιμήσω εκείνον τον δικηγόρο που αφού ξέρει για την ενοχική υποχρέωση του πωλητή και θα με ενημερώσει σχετικά –γιατί αυτός είναι ο ρόλος του να ενημερώνει τον πελάτη του για το νόμο και να τον καθοδηγεί- διαφυλάσσοντας τα συμφέροντα μου και γλυτώνοντας με από μπλεξίματα γιατί εγώ που να το ξέρω? Πρώτη φορά αγοράζω, αλλά και ο πωλητής που να το ξέρει? Δεν πουλάει κάθε μέρα.

.

Α, σε αυτό δεν θα διαφωνήσω καθόλου. :wink: Απλά δεν είναι στις υποχρεώσεις του ελέγχου των τίτλων. Τώρα εννοείται θα προτιμήσω τον πιο προσεκτικό επαγγελματία. Αλλά εγώ, αν ήμουν στη θέση της κοπέλας που έχει το πρόβλημα, θα κοίταζα να το λύσω με τη ΕΥΔΑΠ. Η Εταιρεία πρέπει να ζητήσει τα χρήματα από τρίτο και όχι από τον αντισυμβαλλόμενό της....

Και πολύ σωστά ανέφερες αυτό που έγραψα για το βρακάκι, γιατί είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα. Όπως όμως δεν μπορώ να ζητήσω το ένα, δεν μπορώ να ζητήσω και το άλλο. Τώρα για την άλλη φορά.......καλά να είμαστε να αγοράζουμε και να πουλάμε.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...