Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

helpppppppppppp!!! θελει μονο το δικο μου γαλα

Recommended Posts

καλησπερα κοριτσια,

εδω και ενα μηνα προσπαθω να του δωσω του μικρουλη μοθ γαλα...αλλα δεν θελει με τιποτα. τη δευτερα ξεκινησα δουλεια ...και τον αφηνω στη μαμα μου . και αυτη εχει προβλημα δεν θελει γαλα με τιποτα...τι να κανω....

ειναι εννεα μηνων........και του εδινα δικο μου γαλα μονο...του δινω ακομα....αλλα προσπαθω να σταματη σω τι να κανω???

απο φαει τα τρωει ολα και παντα...εχει τη ορεξι μου :P

τι να κανω για γαλα ομως ....:confused:

Διαφημίσεις

αναμειξε το ξενο γαλα με το δικο σου.βαλε μισο και μισο η βαλε για αρχη 1/3 σκονη και 2/3 δικο σου και 2-3 μετα το κανεις μισο και μισο και σιγα σιγα μειωνεις το δικο σου:P

τ ιδιο προβλημα ειχα και εγω με τ δευτερη κορη μου οταν ηταν 5 μηνων κ ξεκινησαμε ξενο.αφου δοκιμασαμε διαφορα γαλατα δεν ηθελε κανενα.η κουνιαδα μου ειναι μαια κ αυτο που μου ειχε πει ν κανω να ανοιξω πιο μεγαλη τρυπα στο μπιμπερο ν τρεχη πιο γρηγορα και ενα αλλο να της τ δινω με συριγκα αυτο που πετυχε σε μενα ηταν η συριγκα μου πηρε περιπου 1 μιση μηνα μεχρι ν μαθει τ ξενο.και ενα αλλο αστην να πινασει εφοσον θελεισ να το κοψεις μην τ δινεις τ δικο σου γιατι ειναι μεγαλη κ καταλαβαινει κ καπου μπερδευετε το παιδι.

Δεν μπορω να σε βοηθησω με τον αποθηλασμο γιατι δεν εχω εμπειρια αλλα προς Θεου μην αφησεις το παιδι να πεινασει για να φαει το οτιδηποτε.

Ειναι απανθρωπη τακτικη.

Το μωρακι αυτο το γαλα γνωριζει αυτο προτιμαει.Παρτο επανω σου,εαν μεχρι τωρα ετρωγες φετα και σου αρεσε και ξαφνικα σου λεγανε θα τρως ροκφορ απο δω και μπρος και μονο ροκφορ και σε πιεζανε πως θα αντιδρουσες?Οχι θετικα παντως.

Σταδιακα και σιγα σιγα θα εισαγαγεις τη νεα τροφη χωρις πιεση και βασανιστηρια του τυπου να το αφησεις νηστικο.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

τ ιδιο προβλημα ειχα και εγω με τ δευτερη κορη μου οταν ηταν 5 μηνων κ ξεκινησαμε ξενο.αφου δοκιμασαμε διαφορα γαλατα δεν ηθελε κανενα.η κουνιαδα μου ειναι μαια κ αυτο που μου ειχε πει ν κανω να ανοιξω πιο μεγαλη τρυπα στο μπιμπερο ν τρεχη πιο γρηγορα και ενα αλλο να της τ δινω με συριγκα αυτο που πετυχε σε μενα ηταν η συριγκα μου πηρε περιπου 1 μιση μηνα μεχρι ν μαθει τ ξενο.και ενα αλλο αστην να πινασει εφοσον θελεισ να το κοψεις μην τ δινεις τ δικο σου γιατι ειναι μεγαλη κ καταλαβαινει κ καπου μπερδευετε το παιδι.

Εμείς που μαθαίνουμε τώρα το ξένο το τρώμε ανάμεικτο. Καταφέραμε να τρώμε περίπου 150μλ ξένο την μέρα από τα 600μλ που τρώμε. Ανάμεικτο με δικό μου. Σιγά σιγά το αυξάνω. Τον χορταίνει περισσότερο βλέπω αν και δεν είχαμε πρόβλημα βάρους ή ύπνου.

Τώρα για την τακτική της βιολέτας θα συμφωνούσα κι εγώ να μην το κάνεις. Είναι βάναυσο και απάνθρωπο και απορώ πως το τόλμησε για το δικό της παιδί χωρίς ίχνος ντροπής.:twisted:

Διαφημίσεις

καταρχην αν αφησουμε ενα μωρο να πειναει τοτε ειναι νευριασμενο εκνευρισμενο και τοτε ειναι που αποζητα περισσοτερο το στηθος!!μαρτυριο σκετο δηλαδη!λες και αν αποθηλασει σταδιακα πινοντας μισο μητρικο και μισο ξενο κατι θα γινει!κ οχι μεσα σε εναμισι μηνα οπως εκανες εσυ βιολετα αλλα ουτε 15 μερες δε θα παρει...!και δε θα ταλαιπωρηθει και το μωρο αλλα ουτε και θα πεινασει!

κοριτσια καλημερα νομιζω πως παρεξηγηθηκα δεν ειπα να αφησει τ παιδι ν λυμωκτονυση απο την πεινα προσ θεου.στην δικια μου περιπτωση μου κοπηκε τ γαλα 5 μηνων ειχα ισα ισα για τ πρωινο της γευμα και αφου εκανα τ παρακατω ρωτησα την παιδιατρο και μου ειπε να την αφηνω λιγο περισσοτερο να πεινασει δηλαδη εαν ειναι να φαει στης 12 μου ειχε πει να τ καθηστερω λιγο να παιξω λιγο μαζι της μεχρι τ 12μιση και ετσι σιγα σιγα τ εμαθε.στην δικια μου περιπτωσει δυσκολευτηκα πολυ γιατι ζητουσε τ στηθος κ ενω την εβαζα κατα την διαρκια τ ημερας δεν εβγαζα τιποτα και μου ειχε πει η παιδιατρος να τ αφησω ως εχει να της δινω τ πρωι και να μην την ξαναβαζω κατα τ διαρκεια της εφοσον δεν βγαζει και εκνευριζετε τ παιδι ετσι ωστε να μπει σε ενα προγραμμα και ν καταλαβει πως τ πρωι θα πινει στο στηθος και την υπολοιπει μερα με το μπουκαλι.και ολα αυτο μου πηρε εναμισημηνα.

Επεξεργάστηκαν by βιολετα3
συμπληρωση στην απαντηση

1ον δεν γινεται να σου κοπει το γαλα ετσι ξαφνηκα:shock:

2ον το γαλα κοβεται σιγα σιγα αν αραιωνεις τους θηλασμους(φυσικη μεθοδος αποθηλασμου)

3ον αν θες να πιει πιο ευκολα το ξενο επειδη θες να αποθηλασεις τοτε ειναι που πρεπει να δωσεις στο παιδι ξενο μιση ωρα πριν πεινασει και οχι μιση ωρα μετα γιατι τοτε εχει εκνευριστει και ζηταει πιο επιμονα το στηθος(το μωρο που θηλαζει ηρεμει στο στηθος)

4ον αν δεν πινει το ξενο τοτε το κανεις μιξη με το δικο σου.μισο-μισο η στην αρχη 1/3 ξενο και 2/3 δικο σου και αυξανεις ανα 2-3 μερες την ποσοτητα ξενου.πραγμα που σημαινει οτι σε 15 μερες περιπου θα πινει μονο ξενο και θα εχεις αποθηλασει και χωρις καπια.

αυτα!

και ομως γινεται να σου κοπει ετσι ξαφνικα.στην δικια μου περιπτωσει οταν ηταν η δευτερη κορη 5 μηνων ημουν εγκυος ηδη στην 3μου κορη χωρις να τ ξερω δεν ειχα παρει χαμπαρη.μετα απο ενα μηνα πηγα στο γυναικολογο μου γιατι ενιωθα πονο στο στηθος και πηγα ν τ δει του ειπα πως μου κοπηκε τ γαλα ξαφνικα και με ρωτησε γιατι εισαι εγκυος?του λεω αποκλειεται περιοδο δεν μου εχει ερθει απο οταν γεννησα μου λεει αυτο δεν παει να πει πως δεν μπορει να μεινεις εγκυος.μου κανει υπερυχω και οντος ημουν εγκυος και μου εξηγησε πως για αυτο μου κοπηκε το γαλα δεν συμβαινει παντα.

καλημερια κοριτσια εγω βοηθεια δεν μπορω να προσφερω αλλα θελω να πω οτι το γαλα μπορει να κοπει οχι μαχαιρι αλλα μεσα σε 2 μερες απο 200-300 ml να κανεις ενα βουοοοουυυυυπ και να πεσεις στα 50 αρκει να εχεις μια πεθερα σαν τη δικη μου,μια στεναχωρια η ενα ισχυρο σοκ και παπαλα το γαλα!!!και με το μωρο 3 μηνες συνεχεια στο στηθος!!!ποια ζητηση και πια παραγωγη,τουλαχιστον σε μενα!!!:cry:

Διαφημίσεις

συγνώμη μια απορία (δεν σε ειρωνεύομαι αλήθεια απορώ)

Πώς μετράς τα ml του θηλασμού?

Γιατί κι εγώ είχα μια παιδίατρο που της έλεγα ότι θηλάζω και με ρώταγε πόσα ml πίνει αλλά απλώς άλλαξα παιδίατρο.....

ssttaa

Γιατί κι εγώ είχα μια παιδίατρο που της έλεγα ότι θηλάζω και με ρώταγε πόσα ml πίνει αλλά απλώς άλλαξα παιδίατρο.....

μερικες κοπελες το βγαζουν με τ θυλαστρο συνεχεια οποτε γνωριζουν περιπου τα ml που μπορει ν πεινουν.το ξερω γιατι τ εκανε η κουνιαδα μου επειδη δουλευε.

καλημερια κοριτσια εγω βοηθεια δεν μπορω να προσφερω αλλα θελω να πω οτι το γαλα μπορει να κοπει οχι μαχαιρι αλλα μεσα σε 2 μερες απο 200-300 ml να κανεις ενα βουοοοουυυυυπ και να πεσεις στα 50 αρκει να εχεις μια πεθερα σαν τη δικη μου,μια στεναχωρια η ενα ισχυρο σοκ και παπαλα το γαλα!!!και με το μωρο 3 μηνες συνεχεια στο στηθος!!!ποια ζητηση και πια παραγωγη,τουλαχιστον σε μενα!!!:cry:
θα συμφωνησω μαζι σου το επαθα στην πρωτη μου κορη περασα ενα μεγαλο σοκ και μεσα σε 3 μερες τελος τ γαλα.

και ομως γινεται να σου κοπει ετσι ξαφνικα.στην δικια μου περιπτωσει οταν ηταν η δευτερη κορη 5 μηνων ημουν εγκυος ηδη στην 3μου κορη χωρις να τ ξερω δεν ειχα παρει χαμπαρη.μετα απο ενα μηνα πηγα στο γυναικολογο μου γιατι ενιωθα πονο στο στηθος και πηγα ν τ δει του ειπα πως μου κοπηκε τ γαλα ξαφνικα και με ρωτησε γιατι εισαι εγκυος?του λεω αποκλειεται περιοδο δεν μου εχει ερθει απο οταν γεννησα μου λεει αυτο δεν παει να πει πως δεν μπορει να μεινεις εγκυος.μου κανει υπερυχω και οντος ημουν εγκυος και μου εξηγησε πως για αυτο μου κοπηκε το γαλα δεν συμβαινει παντα.

αυτο που σου ειπε ο γυναικολογος σου ειναι τελειως ΑΚΥΡΟ γιατι εχει ΠΟΛΛΕΣ γυναικες που θηλαζουν και ειναι και εγκυες!!και μερικες μαλιστα ειναι και στο φορουμ οποτε μπορουν να στο επιβεβαιωσουν!

η στεναχωρια δεν εχει καμια σχεση.δε σου κοβεται το γαλα επειδη στεναχωρεθηκες.

μερικες κοπελες το βγαζουν με τ θυλαστρο συνεχεια οποτε γνωριζουν περιπου τα ml που μπορει ν πεινουν.το ξερω γιατι τ εκανε η κουνιαδα μου επειδη δουλευε.

το θηλαστρο ειναι αναξιοπιστο μεσο για να δεις ποσο γαλα εχεις.μπορει να παραγεις 300μλ γαλα και με το θηλαστρο να βγαλεις μονο 50 η και καθολου!

οποτε δε μπορεις να μετρας ποσο γαλα εχεις με αυτον τον τροπο!εχει γυναικες που θηλαζουν 2 χρονια και με το θηλαστρο δε μπορεσαν ποτε να βγαλουν ουτε μια σταγονα

και εγω θα την αλλαζα εαν το παιδι μου αναπτυσοταν φιοσολογικα και εκεινη ηθελε για τους δικους της λογους να μαθει,αλλα δυστηχως εμενα αυτη την ερωτηση μου την εκανε συνεχως η :evil::evil::evil: πεθερα μου και τελος παντων αντλουσα καποια φορα στη μερα για να το βουλωσει!!!αλλα εκανε και αλλα και παπαλα το γαλα και βγηκε και απο πανω!!!:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil: αλλα επειδη χαλασα το θεμα παμε παλι στη βοηθεια που ζηταει η φιλη!!!

Διαφημίσεις

καλησπερα κοριτσια,

εδω και ενα μηνα προσπαθω να του δωσω του μικρουλη μοθ γαλα...αλλα δεν θελει με τιποτα. τη δευτερα ξεκινησα δουλεια ...και τον αφηνω στη μαμα μου . και αυτη εχει προβλημα δεν θελει γαλα με τιποτα...τι να κανω....

ειναι εννεα μηνων........και του εδινα δικο μου γαλα μονο...του δινω ακομα....αλλα προσπαθω να σταματη σω τι να κανω???

τι να κανω για γαλα ομως ....:confused:[/quote

λογω βρεφονηπιοκομιας νομιζω πως η damitra83 ποιο πανω σωστα σου λεει ενα βημα καθε μερα,καθε μερα και λιγοτερο δικο σου και θα το σταματησει σε καμια βδομαδα οπως και με ολα τα κοψιματα απο εδω και μπρος;αλλα γιατι δεν βγαζεις δικο σου να του αφηνεις;εγω ετσι εκανα για 2 μηνες περιπου παρ'ολο που εβγαζα 50 ml μετα επαθα και ενα καλο σοκ και παει το γαλα ουτε χαπια πηρα!!!

καλησπερα κοριτσια,

τι να κανω για γαλα ομως ....:confused:

Καλήμερα και να σου ζήσει

αφού το μωρό σου δεν έχει θέμα όρεξης και τρώει γιατί θα πρέπει να πίνει γάλα όσο λείπεις??

δεν τρωει αρκετές στέρεες τροφές (φρούτα λαχανικά κρέας)???

ή γενικά θέλεις να αποθηλάσεις ???

αυτο που σου ειπε ο γυναικολογος σου ειναι τελειως ΑΚΥΡΟ γιατι εχει ΠΟΛΛΕΣ γυναικες που θηλαζουν και ειναι και εγκυες!!και μερικες μαλιστα ειναι και στο φορουμ οποτε μπορουν να στο επιβεβαιωσουν!

η στεναχωρια δεν εχει καμια σχεση.δε σου κοβεται το γαλα επειδη στεναχωρεθηκες.

το θηλαστρο ειναι αναξιοπιστο μεσο για να δεις ποσο γαλα εχεις.μπορει να παραγεις 300μλ γαλα και με το θηλαστρο να βγαλεις μονο 50 η και καθολου!

οποτε δε μπορεις να μετρας ποσο γαλα εχεις με αυτον τον τροπο!εχει γυναικες που θηλαζουν 2 χρονια και με το θηλαστρο δε μπορεσαν ποτε να βγαλουν ουτε μια σταγονα

ολος οι γυναικες δεν εχουν τ ιδιο οργανισμο εμενα μου ειχε πει κ ο γυναικολογος μου και η κουνιαδα μου που ειναι μαια πως υπαρχουν περιπτωσεις που ο οργανισμος επειδη ειναι ηδη ταλαιπωριμενος απο την προηγουμενη εγκυμοσυνη να μην μπορει να αντεξη μια νεα εγκυμοσυνη κ θυλασμο .οσο για τ θυλαστρο ξερω απο την κουνιαδα μου που τ εκανε αυτο για ενα σχεδον χρονο τ εβγαζε με τ θυλαστρο και τ μωρο της ν φανταστεις πως τ εβαζε στο στηθος μονο τ μεσημετη ολα τ αλλα γευματα ηταν με τ μπουκαλι γιατι δουλευε πρωι βραδυ.και εαν θυμαμαι καλα εβγαζε τ φορα 300ml. και μετα καταψυξη.

αυτο σου λεω βιολετα.οτι το θηλαστρο δε λειτουργει το ιδιο σε ολες.μπορει και οι 2 να θηλαζουμε να εχουμε ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο θηλαστρο και εσυ να βγαζεις 300 μλ και εγω 30.ωστοσο τα μωρα και των 2 μας δεν θα πεινανε.

το θηλαστρο δε λειτουργει ΣΕ ΟΛΕΣ τις γυναικες σωστα.και επισης το θηλαστρο ΠΟΤΕ δε βγαζει την πραγματικη ποσοτητα που εχει η μαμα.

ακομα και 300μλ που εβγαζε η κουνιαδα σου,σιγουρα ειχε κιαλλο απλα δε το θηλαστρο δε μπορουσε να το βγαλει ολο.

αυτη ηταν και τυχερη που εβγαζε 300.εχει αλλες που δε βγαζουν ουτε 10.

σε πληροφορω οτι με τουμπανο το στηθος και με το θηλαστρο (επαγγελματικο) δε μπορεσα να βγαλω ΤΙΠΟΤΑ.ενω το μωρο το αδιαζε παντα.

αυτο σου λεω βιολετα.οτι το θηλαστρο δε λειτουργει το ιδιο σε ολες.μπορει και οι 2 να θηλαζουμε να εχουμε ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο θηλαστρο και εσυ να βγαζεις 300 μλ και εγω 30.ωστοσο τα μωρα και των 2 μας δεν θα πεινανε.

το θηλαστρο δε λειτουργει ΣΕ ΟΛΕΣ τις γυναικες σωστα.και επισης το θηλαστρο ΠΟΤΕ δε βγαζει την πραγματικη ποσοτητα που εχει η μαμα.

ακομα και 300μλ που εβγαζε η κουνιαδα σου,σιγουρα ειχε κιαλλο απλα δε το θηλαστρο δε μπορουσε να το βγαλει ολο.

αυτη ηταν και τυχερη που εβγαζε 300.εχει αλλες που δε βγαζουν ουτε 10.

σε πληροφορω οτι με τουμπανο το στηθος και με το θηλαστρο (επαγγελματικο) δε μπορεσα να βγαλω ΤΙΠΟΤΑ.ενω το μωρο το αδιαζε παντα.

το ξερω πως δεν ειναι τ ιδιο σε ολες εγω ανεφερα τ κουνιαδα μου σαν παραδειγμα.εγω ποτε δεν μπορεσα ν βγαλω με τ θυλαστρο δεν ξερω ισως δεν εκανα κατι σωστα και πονουσα παντοτε οταν προσπαθουσα.

Αθανασια ειχα κι εγω το ιδιο θεμα με την μικρη μου, ηθελα να της ξεκινησω ξενο γαλα και να αποθηλασω γιατι δεν αντεχα αλλο να αντλω αποκλειστικα με το θηλαστρο. Κι εκανα αυτο που σου προτεινει και η Δημητρα. Εγω ξεκινησα με λιγοτερη αναλογια ξενου απο το 1/3 γιατι επρεπε να παρει υποαλλεργικο το οποιο βρωμαει οποτε διπλη η δυσκολια. Δηλαδη στα 150μλ της εβαζα 120 δικο μου και 30 ξενο. Και αυξομειωνα καθε μερα ανα 10 μλ αντιστοιχα. Επειδη δεν βιαζομουν να αποθηλασω της το πηγα πιο σιγα και μου πηρε 3 βδομαδες μεχρι να πιει μονο ξενο αλλα και πιο νωρις μπορεις να το πετυχεις.

Θελουν το χρονο τους τα μικρουλια να συνηθισουν τα νεα δεδομενα. Κι οσο σκεφτομαι οτι ο παιδιατρος μου ειχε πει να μην ανακατευω μητρικο και ξενο μαζι (γιατι δεν κανει μου ειχε πει) και την αφησα 2 φορες νηστικη για 4 ωρες ενω τρωει καθε 2,5 περιπου, μου ερχεται να σκασω κι εχω ακομη τυψεις. Και να φανταστεις η κακομοιρουλα εκλαιγε οταν της πλησιαζα το μπιμπερο με ξενο και αφου καταλαβε οτι δεν θα της εδινα το δικο μου δεν εκλαιγε που πεινουσε και προτιμησε να κοιμηθει νηστικη. Μπηκα στο φορουμ, ανοιξα θεμα και μου ειπαν κι αλλες κοπελες οτι εκαναν το ιδιο. Κι ετσι εκανα. Κι αλλαξα και παιδιατρο, οχι μονο για τον λογο αυτο, απλα ειχαν μαζευτει κι αλλα.

Σιγα σιγα και θα τα καταφερεις.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...